Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Μαζί σου με τα χίλια, αλλά έτσι πάνω κάτω ακούγονται από το βλακ άλμπουμ και μετά. Τι να το κάνω τώρα το Hardwired, που όντως γαμάει αναλογικά, όταν μας έχουν ποτίσει 25 χρόνια με τόσα μα τόσα πολλά χειρότερης ποιότητας φολκοροκομέταλ τραγουδάκια.
Όπως και να χει πάντως είναι απολαυστικό το άλμπουμ, έχει παίξει παραπάνω φορές σε λίγες μέρες από ότι τα load/reload/DM μαζί σε τόσα χρόνια.
Επειδή όμως ο υπερβολικος ενθουσιασμός δεν βοηθάει και πολύ… back to reality…δεν είναι και κανένα μουσικό επίτευγμα, και περιγραφές του στύλ απάτητες κορυφές όταν απλά πλαγιαρίζεις τον εαυτό σου μου ακούγεται λίγο άκυρο επίσης και καθόλου δίκαιο για συγκροτήματα που πραγματικά έπιασαν απάτατητες κορυφές και πιάνουν ακόμα, έστω και λόγω των ίδιων των Metallica.
Ο γενικότερος ενθουσιασμός όμως που κατάφεραν να δημιουργήσουν είναι σημαντικός, αυτό δείχνει πόσα κιλά μουσική έπαιξαν κάποτε και τί βάσεις έβαλαν ώστε 3 ρίφ και δυό πενιές 35 χρόνια μετά να προκαλούν ρίγη συγκίνησης. Αυτό δείχνει και πόσο μεγάλες προσδοκίες έχουν ακόμη οι φάνς, όχι οι φανμπούς.

3 Likes

Είμαστε σε καλό δρόμο αφού αρέσει και στον @matia

Ακομα και εδω για τον μπαμπακα Λεμπρον γραφει ο αλλος, μιλαμε για ψυχωση :joy:

Σχετικα ευκολο εκτος απο 3-4 ερωτησεις…96% πηρα…24/25 βρηκα

1 Like

Έχει αρκετά "δικιά " στο απόπάνω ποστ του ο @matia εκτός των χαρακτηρισμών για load/reload που είναι εξάλλου και η άποψη του, οπότε δεν χει νόημα να σταθούμε εκεί

Special “δίκιο” του δίνω για το σχόλιο περί απατητων κορυφών που όντως αδικεί πολλές γαματες μπάντες και ότι ο δίσκος δεν είναι μνημείο του μέταλ που θα αλλάξει τη μουσική(συμπληρώνω) . Αλλά κατ όπως φαίνεται άλλαξε τους Μεταλλικά που έβγαλαν ώριμο δίσκο με πολλή και καλή μουσική, ειδικά αυτό το Halo προσκυνώ

παιδιά ηρεμήστε λίγο με το “απάτητες κορυφές”. Προφανώς και μιλάω για 2-3 τραγούδια του δίσκου και ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι και λίγο προβοκατόρικο ως πρέπει (ή εγώ θεωρώ πως πρέπει) ως υπότιτλος σε έναν δίσκο που γούσταρα πάρα πολύ.

Halo On Fire και Spit The Bone δεν γράφονται κάθε μέρα και σίγουρα είναι απάτητες κορυφές για χιλιάδες συγκροτήματα εκεί έξω. Δεν έγραψα Απάτητες κορυφές για οοοοολες τις υπόλοιπες μεταλ μπάντες". Γνώμη μου πάντα ε…

6 Likes

Νομίζω ότι στην εποχή του BA, είχαν ακόμα (μεταλλικό) ψωμάκι να δώσουν… Επέλεξαν αυτή την κατεύθυνση που επέλεξαν, και προσωπικά το ευχαριστήθηκα εξίσου εκείνον τον δίσκο, αλλά θα ήθελα πιο πολύ Metallica προ 1991 εποχής.
Αντίθετα, ο δίσκος αυτός, μου φαίνεται ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να παίζουν την εποχή αυτή.[quote=“matia, post:1785, topic:29901”]
Τι να το κάνω τώρα το Hardwired, που όντως γαμάει αναλογικά, όταν μας έχουν ποτίσει 25 χρόνια με τόσα μα τόσα πολλά χειρότερης ποιότητας φολκοροκομέταλ τραγουδάκια.
[/quote]

Ε τι να κάνουμε, δηλαδή καλύτερο θα ήταν να μην τον έβγαζαν; Δηλαδή ακόμα και για σένα, προτιμούσες το τίποτα από το να έχεις αυτό εδώ;

Προφανώς δεν αναφέρεσαι σε μένα. Παραδέχομαι πάντως ότι όσα έγραψα πριν, έχουν δόση ενθουασιασμού :sunglasses: Άλλωστε το έγραψα εξαρχής ότι θα μιλήσω πιο πολύ οπαδικά γιατί τα σχέδια για αντικειμενική κριτική, πήγαν περίπατο…

Δεν το βλέπω σε σχέση με το παρελθόν, ούτε σε συνάρτηση με το τι κάνουν οι άλλες μπάντες τώρα. Το κρίνω σε σχέση με το τί άκουγα τόσο καιρό από αυτούς και τι μου προσέφεραν τελικά.

Απλά στους περισσότερους, λειτουργεί η εξής αλληλουχία επαγωγών, καλώς ή κακώς:

1. Metallica = το συγκρότημα με τις κορυφαίες κυκλοφορίες στο metal, παλαιότερα.
  2. Τα 5 πρώτα albums μέσα στα καλύτερα/επιδραστικότερα όλων των εποχών
  3. Το τωρινό είναι το καλύτερο εδώ και 20 ή 25 χρόνια
  4. Από τη στιγμή που μπαίνει στο ρινγκ με αυτά τα άλμπουμς, τότε αυτόματα πρόκειται για άξιο αντίπαλο.

Προσωπικά κρίνω ενθουσιωδώς το πως τα κατάφεραν να βγάλουν ένα δίσκο που μου αρέσει τόσο πολύ, μη έχοντας να παρουσιάσουν κάτι ανάλογο (μια τέτοια έκπληξη) χρόνια τώρα. Νομίζω αυτός είναι και ο λόγος του γενικού ενθουασιασμού.

Για πιο αντικειμενικές κριτικές, θα δείξει ο χρόνος.

1 Like

το ξεκινημα του Now That We’re Dead δεν θυμιζει λιγο ριφ απο Megadeth?
απο τα κορυφαια του δισκου παντως

Του Λονδινου τη Παρασκευη.
Θα γινουν και αλλα σε αλλες χωρες? Εχετε κανενα ινφο ?

Έπαιξαν χθες στο Βερολίνο

Χέχε, απλά γκρινιάζω. Παρακαλάς 20 χρόνια για ένα καλό άλμπουμ και αφού σε έχουν ξενερώσει μέχρι τα γεράματα στο δίνουν, αναλογικά όμως με την ηλικία τους και το πόσα μπορούν να δώσουν. Μετά το βλακ θα μπορούσαν να δώσουν πολλά μα πολλά παραπάνω από τα, πολύ φτωχά για metallica, load/reload, αυτό είναι το παράπονο μου.
Τέσπα αρκετά με την ιστορία, στο παρόν το Confusion γαμάει ανελέητα και ο καράφλας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, τόσα χρόνια μας τα έπρηξε με το στρατιωτικό ταμπούρο τα τατατατα τατατα , τράβα ρε βλάχο μάθε ντράμς γαμώ το σταριλίκι σου :smile:

5 Likes

AXAXAXA γάμησε το σχόλιο!

Θα στο πάω λίγο παραπέρα με κάτι που σκεπτόμουν… Είναι καλό ή κακό το γεγονός ότι αυτός ο δίσκος είναι πρακτικά: “James Hetfield & The Metallicas present: Hardwired… To Self Destruct”;

Δηλαδή:

• Πάλι καλά που έκαναν όλοι οι υπόλοιποι στην άκρη συνθετικά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα ή
  • Φαντάσου να συμμετείχαν και οι άλλοι, τι θα είχαμε να ακούσουμε;

Ρητορικό ε, μην το ξεχειλώσουμε!

Ασχέτως τι διαβάζουμε δεν νομίζω να μάθουμε λεπτομέρειες για τις συνθέσεις οπότε δε μπορώ να φανταστώ τπτ, απλά σίγουρα χαίρομαι που ο Hetfield κόβει και ράβει γιατί Metallica = Riffs κατά κύριο λόγο.

Φαντάσου να συμμετείχε και ο Mustaine τι θα γινόταν :stuck_out_tongue:

1 Like

συμφωνω για το Confusion!!
σε καθε ακροαση κερδιζει ποντους!!

νομιζω οτι πανω σε αυτο εχω απαντησει , χωρις βεβαια να ξερω την αληθεια.

Ηταν ιδεα περισσοτερο του Lars να αφησει τον Hetfield μονο του για να ανεβει η αυτοπεποιθηση του και γενικοτερα να νιωσει καλυτερα.

Το ειπε και ο Rob Οτι ηθελε να δουλεψει περισσοτερο καποιες ιδεες μαζι τους , αλλα αφου το πλανο ηταν να δεσουν οι μουσικες σχεσεις των Ulrich-Hetfield στηριξε αυτη την φαση οσο καλυτερα μπορουσε.

Επισης θα πω οτι καταλαβαινω το σκεπτικο του @matia . Δεν χρειαζεται να συμφωνησω απολυτα μαζι του αλλα καταλαβαινω πως το βλεπει και οτι ακομα και τωρα στα 50+ οι Metallica κερδιζουν τον σεβασμο και των πιο “σκληροπυρηνικων - μεταλλαδων” εμενα μονο θετικο μου κανει.

Και οποιος εγραψε αρνητικη κριτικη για το δευτερο CD με μια και μονο ακροαση να του καει το βιντεο και o φουρνος μικροκυματων !

Εχει δικιο ο James οτι θελουν να κανουν μουσικη για να ενωνουν κοσμο . Οχι για να αρεσει σε ολους αλλα να ενωνονται οι ανθρωποι με αφορμη την μουσικη και να βρισκουν κοινα σημεια !

επιμενω οτι εχει τουλάχιστον 6 κομματια το Hardwired που στεκονται διπλα στα παλια τους (και οχι σαν φτωχοι συγγενεις) , που ολοι λιγο πολυ εχουμε αγαπησει.

βαριές κουβέντες…:stuck_out_tongue:

1 Like

Δεν νομίζω να κερδίζουν τον σεβασμό γιατί ήδη τον έχουν κερδίσει δεκαετίες τώρα, απλά με τέτοιες κυκλοφορίες δεν τον χάνουν όπως τον έχασαν με τις προηγούμενες, αναλόγως και τα χρόνια που πέρασαν κλπ κλπ

Επίσης δεν είναι σκληροπυρηνικοί μεταλλάδες όσοι δεν γουστάρουν τους ροκ μετάλλικα, no more caramela plz…και εγώ ακούω και λατρεύω διαφορετικά είδη μουσικής, καμία σχέση με ροκ/μέταλ κλπ, αλλά δε μπορώ να ακούω φολκ μετάλλικα, μου σηκώνονται οι τρίχες, σε άλλους τους σηκώνονται άλλα κι άλλα, περί ορέξεως…

Μέχρι και Bjork - Army of Me (μα κάνε κλίκ, ΚΑΝΕ!!) γουστάρουμε οι σκληροπυρηνικοί, λίγο αλλαγμένο βέβαια :stuck_out_tongue:

Έχω την εντύπωση οτι το hardwired έχει κερδίσει όσους αρέσκονται σε heavy δίσκους που έχουν όμως μια πιο ροκ προσέγγιση.Δίσκους σαν τα youthanasia,we 've come for you all και τα 2 τελευταία alice in chains.Εκεί θα το τοποθετούσα μουσικά και για αυτό και το λατρεύω.

1 Like

Για να προβοκάρω και λίγο η ακουστική εισαγωγή του ManUnkind μειντενοφέρνει ε.

1 Like