τους αγαπανε τους Maiden και ο δισκος εχει πολυ Maiden μεσα .
Δεν ειναι κακο αυτο.
ευτυχώς δεν την τράβηξαν όμως κανα 5λεπτο όπως κάνουν οι Maiden
(εννοείται αγαπάμε φουλ Maiden)
84% kai 21/25 tora ok, poios noiastike gia kinezous kai pithikia
[quote=“matia, post:1785, topic:29901, full:true”]
Όπως και να χει πάντως είναι απολαυστικό το άλμπουμ, έχει παίξει παραπάνω φορές σε λίγες μέρες από ότι τα load/reload/DM μαζί σε τόσα χρόνια. [/quote]
Em pes etsi tosous mines… fos fanari einai oti krineis albumakia xoris na ta exeis akousei kan, alla tora pou to egrapses kiolas vgazei parapano noima…
Oxi de tha mporousan. De ginetai na doseis parapano apo to teleio 10araki pou mas edosan me auta ta albums.
Τα άκουσα αρκετές φορές μέσα στα 20 χρόνια αυτά, τρόπος του λέγειν ήταν το quote. Δεν τα απαξιώνω σαν άλμπουμ αλλά σαν μετάλλικα άλμπουμ. Για μετάλλικα δεν είναι 10, είναι 5. Για αυτό που είναι από μόνα τους οκ δεκάρι εντεκάρι δεν θα διαφωνήσω, ήταν ένα ωραίο μπαστάρδεμα της φωνής του Hetfield με φολκοροκοφόρμες.
Φώς φανάρι είναι ότι όποιο άλμπουμ αγαπήσεις πρώτο συνήθως χαρακτηρίζει και το approach που έχεις στο κάθε συγκρότημα γενικότερα…πάρε ώς παράδειγμα το Roots των Sepultura που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για Sepultura, πούλησε τα περισσότερα και αν ρωτήσεις τους ίδιους που το εκθειάζουν για το Beneath θα σ πούν " ε ναι το Inner Self γαμώ τα κομμάτια…ά έχει και κι άλλα κομμάτια ο δίσκος? Δεν ξέρω…" Υποκειμενικά αντικειμενικά πιάσε τ αυγό και κούρευτο.
http://www.rockhard.gr/band-week/band-week-metallica
με λίγα λόγια, κλάνουν οι METALLICA και μυρίζει όλος ο κόσμος
Μ αρέσει ο τρόπος που επιχειρηματολογεις και ας διαφωνώ στο οτι τα άλμπουμ (θέλω) να τα κρίνω μόνο από το περιεχόμενο και αν αρέσει στ αυτιά μου
Δλδ σε σένα π.χ. ΙΣΩΣ σου άρεσαν αν έγραφε το εξώφυλλο μία άγνωστη νέα μπάντα. Σεβαστό κι αυτό σαν άποψη
Και η 2η παράγραφος ψιλοισχυει σαν νοοτροπία ακόμα κι αν διαφωνώ, είναι σύνηθες
FYI (κι επειδή είμαι σίγουρος ότι έχεις υποθέσει το αντίθετο) , τους Μεταπλυτα τους ανακάλυψα με τα RTL, MOP, AJFA που μου τα δάνεισε ένας ξάδερφος όταν ήμουν 15 χρονών, και πριν ακούσω LOAD/RELOAD είχα ήδη περάσει τη μεγάλη πώρωση με δαύτους, έχοντας ακούσει μέσα σε ένα χρόνο όλα αυτά τα άλμπουμ (+ΤΒΑ) πάνω από 100 φορές το καθένα και έχοντας αποστηθίσει όλους τους στίχους. Δεν ήταν τα LOAD/RELOAD τα πρώτα που αγάπησα, ούτε τα αγάπησα με την πρώτη ακρόαση.
Μου πήρε αρκετά χρόνια και δεκάδες ακροάσεις για να τα καταλάβω και να τα εκτιμήσω και να τα αγαπήσω. Και όχι, δεν πίεσα τον εαυτό μου ούτε να τα ακούσει ούτε να τα αγαπήσει. Έγινε επειδή έχουν ανεπανάληπτο replay value. Μπορεί το Fade to Black ή το Battery να μου έδωσε μεγαλύτερες στιγμές πωρωσης, αλλά τραγούδια όπως το Slither ή το King Nothing τα ακούω πλέον πολύ ΠΟΛΥ πιο συχνά, γιατί αυτό που εσυ λες (υποτιμητικά μάλιστα) φολκλοροκ, εγώ το λέω Μεταλλικα με ΑΡΧΙΔΙΑ.
Το μεγαλείο του HTSD είναι τέτοιο που κατάφερε να κάνει τον quintom και τον matia να έχουν πολιτισμένη συζήτηση
Παρεμπιπτόντως για το αφιέρωμα του ροκχαρντ, κάπου διάβασα κάποιον να γραφει ότι οι Μετάλλικα έχουν αντίστοιχα νούμερα σε συναυλίες με Sabbath, Maiden και … megadeth και έχουν να βγάλουν ποιοτικό άλμπουμ πιο πολύ καιρό απο τους GnR.
Προφανώς δεν εχω αντίρρηση στο να θεωρεί κάποιος τους προαναφερθέντες καλύτερες μπάντες. Το θέμα είναι ότι οι Μεταλλικά μαζεύουν στα Λάιβ περισσότερο κόσμο απο την επόμενη μπάντα (εκτός κι αν γεμίζουν πολλοί το Stade de France η κάνουν περιοδεία σε στάδια στην Αμερική -μέρος το οποίο δεν τους προσεγγίζει κανεις σε προσέλευση) και αυτό δεν είναι υποκειμενικό.
Επίσης οι GnR την εποχή για την οποία μιλάει ο συντάκτης εχουν ουσιαστικά μια κυκλοφορία. Το Chinese democracy. Αν είναι τόσο ανώτερο από τα loads η το DM το συζητάμε…
Chinese Democracy einai akrivos auto pou leei o pantelis gia to St. Anger.
Mia kourada.
γιατι το συνεχιζουμε ; ο Matia με την λογικη του δεν θελει παρεκκλισεις (αν και βεβαια οπως εχουμε πολλες φορες οι Metallica εκαναν τεραστιες αλλαγες συνεχεια απλα αυτες τις ανακαλυψε μαζεμενες ο matia Και δεν του εκαναν τοσο εντυπωση , ισα ισα που του αρεσαν ή δεν τις πηρε και χαμπαρι κιολας) απο τον τροπο που μαθαινει τις μπαντες.
Πχ οι Pink Floyd επρεπε να παιζουν οπως στους πρωτους δισκους. Μετα τo Dark Side δεν ειναι πλεον ιδιοι, οι Beatles (ναι ναι ξερω quintom τους σιχαινεσαι) δεν θα επρεπε να παιξουν οπως επαιξαν μετα το 1965 και ποσα αλλα παραδειγματα.
Δηλαδη ολοι οι δισκοι πχ των AC/DC μετα το Back in Black ειναι το ιδιο καλοι αφου παιζουν στο ιδιο στυλ(εχω και αλλες μπαντες να αναφερω ως παραδειγμα αλλα δεν θελω να θιξω και κανεναν και εχουμε αλλα).
KLINEX φαση , αυτην ξερετε , αυτην εμπιστευεστε.
Kαλά, γράφτηκαν εκεί μέσα καλές χοντράδες. Οι Μεηντενάδες πάντως λάμπουν για άλλη μια φορά, χαχα!
Εγώ πάντως, λέω ναι. Η μεγαλύτερη ΜΕΤΑΛ μπάντα. Το επίκεντρο του μέταλ σύμπαντος. Όλα οδηγούν εκεί (στα 5 πρώτα!) και από εκεί βρίσκεις τα πάντα. Και προφανώς είναι η μέταλ μπάντα που έφτασε στάτους Stones, Zeppelin - και από άποψη αποψάρας-επιρροής και μεγέθους κλπ. Οι Guns το ακούμπησαν αυτό στα illusion και πυροβόλησαν το πόδι τους. Οι Maiden αφορούν αυστηρά τον χεβυμεταλλά, το ίδιο και οι Priest (όχι τόσο αυστηρά αν μιλάμε για 70ς, αλλά δεν είναι τέτοιο μέγεθος αυτά για την εποχή τους). Οι Sabbath είναι ο Προμηθέας του Χέβυ Μέταλ, κτηνώδες πράγμα και η μοναδική απάντηση που μπορεί να σταθεί δίπλα - αλλά εγώ το δίνω Metallica, γιατί τα 80ς τους ανήκουν - και αυτή είναι η δεκαετία του Μέταλ, μαζί με το στόουνχετζ των 90ς που λέγεται Μπλακ άλμπουμ.
Συνήθως είπα, δεν εννούσα εσένα, το έχεις πεί νομίζω άλλωστε παλιότερα. Γενικότερα ισχύει πάντως.
METALLICAAAA FUCK YEAAAAHHH
Team America style
Δεν υπάρχει κάποια λογική άσε που υπάρχουν παρεκκλίσεις και παρεκκλίσεις…καταλαβαίνω ότι αν φτάσεις στο Everest δεν θες να ξαναπάς, μη περιμένεις όμως να σε χειροκροτήσουμε όταν ανέβεις στον Υμηττό.
Όντως στο rockhard πολλές οι χοντράδες…
- Επιχειρηματολογία πιουρίστα (“αυτό δεν είναι metal, είναι Hard Rock!!!”)
- Επιχείρημα επιπέδου ανήλικου παιδιού (“έχουν 11 άλμπουμς σε 34 χρόνια ενώ οι Maiden 16” ή “άλλοι το υπηρετούν πιο πιστά γιατί έχουν τίτλους όπως Slave to the Metal”)
- Εώς δηλώσεις χωρίς καμμία επαφή με την πραγματικότητα (περί ίδιων εισιτηρίων με Megadeth, waaaaat?)
Πολλοί αναγνώστες εδώ μέσα έχουν πολύ πιο ολοκληρωμένες γνώσεις και απόψεις από τους συντάκτες αυτούς.
Και για μένα πάντως, οι Metallica είναι η πιο σημαντική metal μπάντα όλων των εποχών. Η μεγαλύτερη. Στο μόνο ερώτημα στο οποίο δεν έχω την απάντηση, είναι στο αν έχουν την καλύτερη δισκογραφία (το οποίο δεν ξέρω αν ισοδυναμεί με το “οι καλύτεροι”). Εκεί ίσως παίζουν οι Maiden, που παρεμπιπτόντως τους θεωρώ εξίσου επιδραστικούς όσο οι Metallica και Sabbath στα όρια του metal.
Η διαφορά είναι ότι οι Metallica έχουν βγάλει ήδη το ποδαράκι τους από το πλαίσιο του metal και στέκονται σε κάτι πολύ πιο γενικό και μεγάλο, γεγονός που τους δίνει τον τίτλο του μεγαλύτερου ever.
υπαρχει δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα στη μουσικη η αληθεια ειναι πανω κατω αυτο που γραφει ο @plex27.
Θεωρω πιο επιδραστικους τους Metallica στο γενικοτερο φασμα της μουσικης ακριβως επειδη εχουν βγει και πιο εξω απο τα ορια του Metal αλλα οκ that’s me.
Και από μένα είναι σίγουρα ναι η απάντηση. Μεγαλύτερη μπάντα εύκολα οι Metallica. Και σημαντικοτερη ειδικά αν σκεφτούμε την δεκαετία του 90 ουσιαστικά από θέμα πωλήσεων μόνοι τους το κράτησαν το μεταλ ζωντανό και ας προσπάθησαν να βγουν από τα όρια του.
Οι Σαμπαθ δεν είναι στα όρια του μέταλ. Τα έφτασαν στα dio years μην τα προσπερναμε
Για την επιδραστικοτητα εν μέρει συμφωνω. Μαζί με Σαμπαθ . Δεν υπάρχει καλλιτέχνης & μπάντα που δεν θα πει “επηρεάστηκα από τάδε τάδε τάδε , Σαμπαθ, Μεταλλικά”
Εγώ , πάντως θα την πω την άποψη μου και εύχομαι να μην παρεξηγηθεί. Οι Μεταλλικά είναι κάπως πιο εύκολοι σε αντιγραφές κλπ. Δεν είναι το ίδιο να προσπαθήσεις να κάνεις τις επιρροές σου από π.χ. Μεηντεν “δικές σου” και να ακουστείς “διαφορετικά” . Μοιραία θα ακουστείς Μεηντεν, έχουν μοναδικό στυλ (νταξει όχι μοναδικό , ιδιαίτερο ) .
Γι αυτό εκτιμώ Μεταλλικά τόσο πολύ. Ήταν η μπάντα που είπε " Να δείτε μαλακές. Ακούστε πόσο απλά παίζουμε και πόσο γαματα ταυτόχρονα. Άνοιξε μάτια κι αυτιά και αν σας αρέσει, κάντε κάτι δικό σας μετά. Πηγαίντε το παραπέρα " (βλ. Παντερα , ορισμός του “παραπέρα” και inspired και δικό τους ιδίωμα ταυτόχρονα )
Τουλάχιστον έτσι το έχω εκλάβει εγώ , που δεν έχω εντρυφήσει όσο αλλά παιδιά εδώ μέσα
Και με το απλά δεν εννοώ εύκολα. Να εξηγούμαι
Κοίτα, δεν έχω καμια διαφωνία στο να θεωρεί κανείς οποιαδήποτε μπάντα καλύτερη. Οι Metallica με τους GnR έκαναν co-headline περιοδεία μετά το ΤΒΑ και τα illusions. Ήταν σε αντίστοιχο στάτους. Πλέον οι Metallica κάνουν sold out στάδια στη Μινεαπολη (το τιποτα δηλαδή) το Σαν Φρανσίσκο η το στάδιο των Yankees. Δεν είναι η μπάντα αρένας που είναι οι επανενωμενοι GnR οι Maiden η oι Sabbath στις ΗΠΑ.
Δε μιλάμε για ποιότητα. Σωστή η αναλογία με τους Zeps. Οι άλλες μεταλ μπάντες θα ήταν αντίστοιχα οι Purple (στο ευρωπαϊκό τους στάτους).
Επίσης κάτι που πολλοί χάνουν είναι το να έχουν ίδια μετρα και σταθμά. Όταν συγκρίνεις ποιοτικά με Megadeth και επιχείρημα σου είναι ότι τα loads δεν ήταν μεταλ ε μην ξεχνάς ότι post-countdown και οι Megadeth δεν ήταν αμιγώς μεταλ.
Προσωπικά λατρεύω την 80s περίοδο των μεταλλικά (και την εξέλιξη τους και ας μην ξτσν η μυθική μπαντα πια) αλλά δε μπορώ να τους ξεχωρισω από τους Sabbath η τους Maiden ποιοτικά. Και όλοι τους μας έχουν χαρίσει φόλες. Απλά οι κορυφές τους είναι τόσο ψηλά που δύσκολα κανεις θα τις ξανά αγγίξει.
[quote=“QuintomScenario, post:1813, topic:29901, full:true”]Chinese Democracy einai akrivos auto pou leei o pantelis gia to St. Anger.
Mia kourada.[/quote]
Μαζέψου αρχιάμπαλε!
Metallica το μεγαλύτερο όνομα συνολικά στο metal, γιατί κατάφερε και έγινε κάτι μεγαλύτερο από αυτό, βγήκε από τα όρια του metal. Ατυχής λίγο η σύγκριση με τους Led Zeppelin, οι οποίοι ήταν πιο μεγάλοι εμπορικά κι από τους Rolling Stones στην εποχή τους. Μέχρι και το ρεκόρ των Beatles είχαν σπάσει για προσέλευση κόσμου σε συναυλία. Σε εποχές χωρίς internet, που για να πάρεις εισιτήριο έπρεπε να περιμένεις στην ουρά. Αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στον εκπληκτικό τους manager Peter Grant, ο οποίος ήξερε να παίζει ΤΕΛΕΙΑ το παιχνίδι (ο ίδιος ήταν manager και των Bad Company - έχει πεθάνει από το 1995).
Ε μα αυτό ακριβώς λέμε. Ότι ήταν οι Zeps στο ροκ είναι οι Metallica στο μεταλ εμπορικά.
Τώρα για να πάρεις εισιτήριο πρέπει να είσαι μέλος στο metclub και πάλι δεν προλαβαίνεις. Σε χώρους 20.000 γίνεται sold out σε δευτερόλεπτα και σε στάδια 60+ μέσα σε 1 ώρα.
Αυτό που τράβηξα για την Κοπεγχάγη με λάπτοπ και κινητό ανοιχτά και από τις παρά 10 refresh ανά 5" και πάλι δε βρήκα για την πρώτη βραδιά δεν υπάρχει.