Metallica split

χωρις λόγια

Τί πέσατε όλοι πάνω στον john_vla? Γούστο του και καπέλο αν γουστάρει το St. Anger πιο πολύ από το Kill em all! :twisted: Ούτε και εγώ συμφωνώ μαζί του αλλά είναι δικαίωμα του να το λέει! :wink: Αν και κατα μια πλευρά , τα φωνητικά του Hetfield μου αρέσουν πιο πολύ έτσι ταλαιπωρημένα στο St. Anger παρά στο Kill em all που αχνοφαίνονταν κάτι επιρροές από τον θείο Ozzy! 8)

Άσχετο αλλά εδώ http://www.ipom.com/sounds.html μπορείτε να βρείτε αρκετά σπάνια κομμάτια των Metallica, αλλά όχι ολόκληρα

Κοίτα φίλε TrustNo1 έχεις δίκιο.
Γενικά, οι απόψεις πρέπει να είναι σεβαστές!
Αλλα μέχρι ενός ορίου…

[quote=“Powerslave”]

Σίγουρα αυτό δεν το εννοείς… Έτσι?

Μας κάνεις πλάκα τώρα…[/quote]

Δεν κάνω καμία πλάκα, το εννοώ… Γουστάρω περισσότερο το St. Anger από το Kill 'Em All, δεν έχουν και όλοι οι άνθρωποι το ίδιο γούστο… Το St. Anger έχει ΓΑΜΑΤΑ ριφφς, γαμάτα φωνητικά και γενικά ένα γαμάτο επιθετικό στυλ. Τα ίδια έχει και το KEA εκτός από τα φωνητικά που είναι ψιλοκακούτσικα :lol: Το στυλ του Kill 'Em All δεν το πάω και πολύ, αλλά το Ride The Lightning το επόμενο το θεωρώ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ και αν και το 1ο άλμπουμ των Μεταλλικα ήταν το “χειρότερο” της καριέρας τους, το 2ο άλμπουμ τους ήταν το “καλύτερο” της καριέρας τους 8)

ΥΓ: Το St. Anger έχει και γαμάτους στίχους αντίθετα με το Kill 'Em All… Πράγμα λογικό βέβαια, όταν ο James έγραφε αυτούς τους στίχους ήταν ακόμα στην εφηβεία…

Χαίρομαι που βλέπω αυτό το thread και ζει ακόμα!
Χαίρομαι, γιατί καταλαβαίνει κανείς ότι παρά το κράξιμο που έχουν φάει οι Metallica και τις μοίριες όσες κατηγορίες έχουν ακουστεί για την πάρτη τους, εξακολουθούν ν’απασχολούν τον κάθε φίλο της μουσικής αυτής που ονομάζεται metal.
Οι Μetallica είναι, ίσως, το μεγαλύτερο συγκρότημα από τη δεκαετία του '80 και μετά. Έχουν βγάλει αριστουργήματα, έχουν βγάλει μέτριες δουλειές, έχουν βγάλει και κακές.
Δεν θα τσακωθούμε, για το αν ο ένας δίσκος είναι καλύτερος απ’τον άλλον, είναι ανούσιο.Οι Μetallica (είτε αρέσει σε μεριικούς είτε όχι), ζουν ακόμα, δημιουργούν ακόμα κι έχουν σίγουρα πολλά να δώσουν, γιατί ξέρουν μουσική, έχουν πάθος, γουστάρουν αυτό που κάνουν και (ΠΟΛΥ βασικό) έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα!
Αν δεν υπήρχαν οι Μetallica, δεν νομίζω να υπήρχε άλλο συγκρότημα (όπως διάβασα πιο πίσω) που θα μπορούσε να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του πρωτοπόρου, ιδίως όταν αυτό αφορά και σε μία πολύ δύσκολη δεκαετία όπως ήταν η δεκαετία του '80.
Το ότι είναι τόσο δημοφιλείς, έχει κάνει μερικούς να σκυλιάσουν απ’το κακό τους και να φτύνουν χολή!! :twisted:
…κι όσοι γλύφονται στην ιδέα του διασυρμού των Metallica στη συνέχεια…θα φάνε γλάρο!!

Kala, xalarose ligo…

kai mas mas aresoun alla den kanoume etsi.

M’auti tin logiki an den ypirxe o Elvis den tha ypirxe r&r.

Den einai etsi ta pragmata. An den ypirxan autoi, tha ypirxan kapoioi alloi…

[quote=“axlgreece”]

Kala, xalarose ligo…

kai mas mas aresoun alla den kanoume etsi.

M’auti tin logiki an den ypirxe o Elvis den tha ypirxe r&r.

Den einai etsi ta pragmata. An den ypirxan autoi, tha ypirxan kapoioi alloi…[/quote]

Σωστος!!!
Δυσκολη 10ετια το 80???
Για ξανασκεψουτο slekkas…
Ειναι η μονη 10ετια που βγηκαν αμετρητες groupαρες!!!Οχι και δυσκολη…
Οποιος επαιζε πιο σκληρα απ΄τον αλλον και πιο γρηρορα ηταν καλυτερος…
Το NWOBHM ποτε γεννηθηκε…???Για θυμησου…

Η δεκαετία του '80 ήταν σαφώς πολύ δύσκολη για κάποιον που έμπαινε στον χώρο με εντελώς διαφορετικό ήχο απ’ότι είχε καθιερωθεί. Και σαφώς οι Metallica είχαν πιο εξεληγμένο ήχο απ’τα συγκροτήματα του NWOBHM. Γι’αυτό άλλωστε και ξεχώρησαν!

Όσον αφορά το Rock ‘n’ Roll (…) να είσαι σίγουρος αν δεν υπήρχε ο Elvis θα ήταν πολύ διαφορετικό ή τουλάχιστον θα αργούσε πολύ στην εξέληξή του.

Κακά τα ψέμματα, κάθε αλλαγή ή επανάσταση υποχρεούται να έχει τον μπροστάρη της, ο οποίος θα πάρει μεγάλο μερίδιο της δόξας, αλλά θα φάει και τη λάσπη!

(…κάτι άσχετο αλλά ουσιαστικό : πώς μπορώ να μεταφέρω τα γραφόμενα κάποιου άλλου στο δικό μου post?? Είμαι άσχετος μ’αυτά τι να κάνω! :oops: )

Epimeno oti den einai akrivos etsi ta pragmata.

An den itan o Elvis tha itan o Jerry Lee Lewis.

An den itan oi metallica tha itan kapoios allos.

Yparxoun ametritoi anthropoi me tin filodoksia na xtypaei kokkino…

Apla einai thema tyxis. O Elvis eixe tin tyxi na ton analavei o Stratigos. Meta ola piran ton dromo tou Marketing… (Nai ypirxe apo tote.)

Σίγουρα παίζει ρόλο η τύχη, το marketing και η φιλοδοξία αλλά χωρίς να έχεις να επιδείξεις κάτι το ξεχωριστό, δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγεις απ’το σωρό. Δεν είπα ότι χωρίς τους Metallica (ή τον Elvis) θ’ακούγαμε ακόμα τσάρλεστον, προς Θεού, αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ πίσω.
Μην ξεχνάς δε, ότι ο Jerry Lee Lewis ξεπετάχτηκε ενώ είχε γίνει η επανάσταση του Rock ‘n’ Roll με πρωτοπόρο τον Elvis. Είχε επηροές και ακούσματα ο κόσμος για να τον δεχτεί. Αν έβγαινε νωρίτερα απ’τον Elvis ο ήχος του θα ήταν διαφορετικός.
Κάτι παρόμοιο έγινε και με τους Metallica.
Όταν ο κόσμος άκουγε Bad Medicine αυτoί παίζανε Master Of Puppets!
Και για να εξηγηθώ, δεν κατακρίνω τους Bon Jovi κι αυτό το ρεύμα γενικότερα, απλά θέλω να δώσω το μέγεθος της αντίθεσης…μην πέσετε να με φάτε!!

Όντως όταν ο κόσμος σταμάτησε ν’ ακούει το Bad Medicine για το Muster of Puppets (αν και στη μία περίπτωση και στην άλλη οι ίδιοι άσχετοι τα άκουγαν, θεϊκά και τα δύο γκρουπ για να μην παρεξηγηθώ) η εξέλιξη στην hard/heavy μουσική πήρε άλλη πορεία… Δηλαδή μετά το 1994 σχεδόν πέθανε το Metal σε Aμερική και Αγγλία… Ενώ στην Ιαπωνία και στην Σουηδία για παράδειγμα που συνέχισαν να αγαπάνε τους Bon Jovi το metal ζει και βασιλεύει…

Αχαααααα και μολις ετοιμαζομουν να

Βλεποντας τις απαντησεις σας το μονο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι οι Μetallica ειναι σαφως ενα απο τα πιο παρεξηγημενα group που εχουν περασει απο την συγκεκριμενη μουσικη σκηνη…Και εκει που ειναι γουσταρω ακομα περισσοτερο…Γιατι εξελιξη και προσδοκια για κατι καλυτερο δεν θα υπηρχε αν κανεις δεν ασχολιοταν μαζι τους εστω και με αυτο το τροπο…Ξαφνικα μετα το st anger το load εγινε και γαμω τις δισκαρες…better than the real thing…Ξαφνικα το st anger ειναι αποτελεσμα ψυχοθεραπειας…
Συμφωνω απολυτα με τον ‘‘συναδερφο’’ που εγραψε οτι αν δεν υπηρχαν οι Μetallica και ο Elvis οι 2 μουσικες σκηνες που εκπροσωπει ο καθενας τους θα ηταν αλλου για αλλου.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν δεχεστε την επιρροη που ειχαν οι Metallica στην εξελιξη της metal…

giati kan na kanoun 4ixo8erapia??
…gia na krati8oun oste na vgaloun parissotera lefta??
ke GIATI na kanoun rockumentary tou eaftou tous???
…last resort??

metallica
SOME KIND OF BULLSHIT

Εσυ αυτο καταλαβες???

metallica
SOME KIND OF BULLSHIT

καλα χαλαρωσε λιγο φιλε μου…απο τι κρινεις?απο το τελευταιο τους alboum και μονο?γιατι δεν διευρινεις λιγο τους οριζοντες τους βγαζοντας τις παρωπιδες και να ανοιξεις τα αυτια σου σε λιγη καλη και ποιοτικη μουσικη…ειπαμε γουστα ειναι αυτα.οι metallica μπορει και να μη σου αρεσουν αλλα μη κανεις τοσο κακοβουλη κριτικη…ποιο αλλο συγκροτημα θα ειχε το θαρρος να ξεμπροστασιαστει σε οπαδους του και μη.?και μη μου πεις οτι το εκαναν για τα λεφτα γιατι ουτε τα δισεγγονα του james δεν χρειαζονται να δουλεψουν με τα χρηματα που εχουν…βρες μου μια καλυτερη δικαιολογια :wink:

Tελικά πολύς ντόρος για το τίποτα … Και οι Μetallica έμποροι είναι και μην πει κανένας το αντίθετο γιατί θα είναι ψεύτης . Εχουν την αναγνώριση που τους αντιστοιχεί αυτό είναι γεγονός. Απλώς βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο δίσκο (Black Album) σε μια εποχή που κυριαρχούσε το grunge και έχοντας έναν άσσο στο μανίκι τους καθιερώθηκαν και εδραιώθηκαν μέσα στο μουσικό στερέωμα . Aν το St. Anger είχε τύχει μαζικής αποδοχής και δεν το κράζανε παντού οι Μetallica δεν θα το λέγανε καν ψυχοθεραπεία … προσπάθησαν να κάνουν κάτι καινούργιο μετά το Reload και πήραν τα @@ μου , και βρίσκοντας φτηνές δικαιολογίες κατ 'εμέ επινόησαν την “ψυχοθεραπεία”. Τεσπα … Οσο για τους άλλους που λένε ότι τώρα είδαμε το Load σαν δισκάρα … να μιλάνε για την πάρτη τους … τους Metallica τους ξέρω από το 84 (πολλοί απο εσάς δεν είχατε καν γεννηθεί ακόμα , ή αν είχατε γεννηθεί δεν είχατε καν επαφή με το Metal) . Oι metallica μέχρι στιγμής έχει τύχει να είναι κωλόφαρδοι του κερατά … ο πρώτος Τhrash δίσκος , το Black Album το μέταλ cd την στιγμή που το Μεταλ είχε λιμνάσει παγκοσμίως και πάει λέγοντας . Για μένα οι τύποι έχουν βγάλει 2 κορυφαία cdia το Black και το Load , μερικά καλά (Master Of Puppets , Ride the Lighting , Kill 'Em All (για ιστορικούς λόγους)
και κάτι μάπες (St. Anger , Reload , και Justice For All ), τα (S & M και Garage Inc) δεν τα λαμβάνω καθόλου υπ’οπψιν μου τα θεωρώ αρπαχτές .
Ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός τους (άσχετα αν έχω δισκογραφία , (βιννυλιογραφια θα έλεγα ). Αλλά βγάλτε τις παρωπίδες …αν βγάλουν ακόμα 1 εκτρώμα τύπου St. Anger καλύτερα να το διαλύσουν για να σώσουν ότι έχει απομείνει).
Και για να τελειώσω, αναρωτηθείτε αν το St. Anger το είχε βγάλει άλλο group θα λέγατε το ίδιο ? Ξεπεράστε τον οπαδισμό και κοιτάχτε ξεκάθαρα.

και για πες μου ενα group που δεν ειναι εμπορικο η’ δεν θελει να το παιξει ετσι?μονο οι metallica ειναι ετσι?οσο για το load ναι για την παρτη μου μιλουσα και για το σχολιασμο ατομων περα και εξω απο αυτο το forum,που αναγνωρισαν το load απο το πουθενα μετα το τελευταιο alboum τους.δεν σε ξερω και απο χτες για να ξερω αν εσυ συγκεκριμενα ειχες πει οτι το load ειναι δισκαρα η’ οχι.αλλωστε νομιζα οτι εξεφραζα μια μεγαλυτερη ομαδα ανθρωπων και οχι εσενα μεμονομενα.τωρα απο εκει και περα αν θεωρεις οτι το master of puppets ειναι απλα καλο οπως λες και το θεωρεις πιο κορυφαιο απο αυτο το black τοτε αυτο ειναι θεμα γουστου και μονο και μουσικων βιωματων.
τελος οσο για το σχολιασμο σου περι οπαδισμου θα σου πω απλα οτι εμενα το st anger μου αρεσε σαν ηχος και οχι επειδη το εβγαλαν οι Metallica.και αυτο ειναι μερος του γουστου μου οπως προειπα.δεν εχω κανενα οπαδισμο,αν και το δηλωνω οτι ειμαι πολυ φανατικη μαζι τους,αυτο ομως μου δινει και τη δυνατοτητα και να κρινω και να κατακρινω καποιες κινησεις τους.Απλα οι προαναφερθεισες κινησεις τους περι ψυχοθεραπειας και ολα αυτα τα σχετικα δεν μου φανηκαν κατακριτεες.ισως καποια αλλα πραγματα αλλα οχι αυτα…κοιτοντας ξεκαθαρα λοιπον βλεπω απλα οτι ειναι ενα μεγαλο group που δεχεται αβιαστη και σκληρη κριτικη αλλα και επαινους και οτι και αν διαλεξει ο καθενας ειναι θεμα προσωπικου γουστου…

Kαι ποιος σου ειπε ότι μίλησα με γνώμονα μόνο εσένα … και χαλαρωσε λιγάκι γιατί θα σου σπάσει κανά νύχι … κάτσε και διάβασε από την αρχή όλο το thread και μετά πετάξου σαν κλανιά.