MORBID ANGEL - Illud Divinum Insanus

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κράξιμο σε νέα κυκλοφορία μπάντας.
Στο facebook τους γίνεται χαμός.
Τέλος πάντων, το έβαλα τώρα 1η φορά.

βλεπω σε απασχολουν και αυτοι που εχουν εμπαθεια προς το συγκροτημα…ενταξει αστεια κουβεντα…

Πιο πολύ με απασχολούν οι πίτσες με τη μεσημεριάτικη πείνα μου

βλεπω να τρωει πολυ κραξιμο ο δισκος και δεν καταλαβαινω οχι τοσο τα αρνητικα σχολια οσο το υφος στο οποιο οι περισσοτεροι επιλεγουν να κραξουν το αλμπουμ.

οπως και να χει 3 μερες τωρα το χω ακουσει καπου 10 φορες και πλεον μπορω να πω περιπου το τι πιστευω.

μ εξαιρεση το too extreme και το profundis mea culpa ο υπολοιπος δισκος εμενα προσωπικα μου κανει. οπως ειχα γραψει και σ ενα αλλο ποστ μου κομματια οπως το blades for baal/10 more dead οχι απλα ειναι οκ αλλα μαμανε. το ιδιο και τα beauty meets beast (στο οποιο ο destructhor εχει γραψει μαλλον το καλυτερο σολο του δισκου και δειχνει να εχει κολλησει τελεια στη μπαντα), nevermore που μαζι με το blades μαλλον ειναι τα αγαπημενα μου ως τωρα, καθως και το existo vulgore.

τωρα παμε στα αμφιλεγομενα… I am Morbid: καλο συναυλιακο χιτακι που ναι εγω δεν το θεωρω ξενο σωμα μεσα στο δισκο

Destructos VS the Earth και Radikult δεν ξερω αν ειναι MM β κατηγοριας, σιγουρα ειναι κατι διαφορετικο για ΜΑ σε αλλους θα κανει σε αλλους οχι
αλλα απ οσο μπορω να θυμαμαι κομματια οπως τα Inquisition και Hatework δεν τα πολυειχαν καταλαβει οι οπαδοι και για ποιο λογο ειχαν μπει τοτε στο Domination.

δεν εχουν καμια σχεση βεβαια αλλα απ την αλλη δεν μπορω να κατηγορησω την μπαντα για την επιλογη της.

μου αρεσει που ο tim young εγραψε τυμπανα που θα μπορει να τα παιξει ο peet oταν η’ για να το θεσω πιο σωστα αν ποτε επιστρεψει.

ειναι σαν να λες οτι σου αρεσει που η μπριζολα συνοδευει τις πατατες. δεν παει ετσι ομως. το μονο που θα μπορουσε να γινει ειναι το αντιθετο, δηλαδη ο τιμ να μην μπορει να παιξει αυτα που εχει γραψει ο κομαντο. μετριο και συνιθισμενο ειναι για μενα το ντραμινγκ του μικρου. τιποτα το ιδιαιτερο.

δεν θα το ελεγα εχει γραψει πολυ καλα τυμπανα αλλα αυτο ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο. συν του οτι το drumming αυτου του αλμπουμ δεν προσφεροταν για να δειξει το τι μπορει να παιξει το εχει κανει σ ενα σωρο αλλες περιπτωσεις (Αurora Borealis,Decrepit Birth, Council of the Fallen,Hate Eternal klp).
στους ΜΑ εκανε αυτο ακριβως που επρεπε να κανει.
οσο για το μικρος … εχει καβατζαρει τα 33 !!!

ανεκαθεν δεν μου αρεσαν οι αντικαταστατες μελων να προσπαθουν να ταιριαξουν με τον τροπο που το εκαναν οι “παλιοι” στο συνολο. τουτος εδω δεν εχει την παραμικρη ταυτοτητα στο παιξιμο του. ειναι πολυ κοινο κ συνιθισμενο στα αυτια μου. απλως παιζει γρηγορα αλλα αυτο πλεον το κανουν ολοι. τεσπα, αυτο ειναι το λιγοτερο στο αλμπουμ. μακαρι να ηταν γαματα τα τραγουδια και να μπορουσαμε μετα να αναλυσουμε τους ντραμερ. ομως η μετριοτατη μουσικη ειναι ανασταλτικος παραγοντας…

αν δωσεις βαση στο παιξιμο του στο conquering the throne η’ το time unvelied ισως αλλαξεις γνωμη. τες πα των θεωρω πολυ καλο σ αυτο που κανει γιατι πιστεψε με στο death metal δεν ειναι και τοσοι πολλοι οι αξιοπιστοι ντραμερς. σαφως και απο πλευρας εμπνευσης/ταυτοτητας δεν συγκρινεται με τον μεγαλο.

οσον αφορα το αλμπουμ επιμενω οτι εχει δεχτει πολυ σκληρη κριτικη αλλα τες πα

ε λογικο ειναι να δεχεται πολυ σκληρη κριτικη. [B][SIZE=“5”]8[/SIZE][/B] καταραμενα χρονια ηταν αυτα. αν ηταν να μην βγαλουν κατι εξαιρετικο ας μην εβγαζαν καθολου. δεν ειναι obituary να βγαζουν ανα 2 χρονια σταντε το μετριο υλικο τους-αναμνηση της παλιας ποιοτητας τους. 8 χρονια κανανε οτι γουσταρανε. ας γραφανε κατι πολυ καλο και ας ητανε και power metal. χεστηκα. απλως αυτο που φτιαξανε δεν ειναι ωραιο γενικα. ειναι μετριο. και αυτη η μπαντα δεν μας ειχε συνιθισει σε μετρια…

Λοιπόν μετά από κάποιες αρχικές ακροάσεις έχουμε και λέμε:
εισαγωγη: καμια κριτικη, δεν με νοιαζει!:stuck_out_tongue:

1. too extreme: industrial υφος για το συγκρότημα. διαφέρει απο το γνωστό υφος και ειναι λογικό να ξυνίσει κάποιους. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα. Το αντιμετωπίζω ως πειραματισμό και πιστεύω ότι είναι τελικά ένα αδυσώπητο κομμάτι που εν τέλει σε κολλάει σον τοίχο.

2,3. Εxisto Vulgοrn και Βlades for Baal. Κλασικό ύφος που όλοι αγαπήσαμε.
4. I m morbid: γηπεδικό τραγουδάκι οκ χρειάζεται για καμια συναυλία. Όπως το πάρει κανείς.

1. 10 MORE DEAD. Στο γνωστό ύφος τους κανένα πρόβλημα.
  2. Destructos vs the earth: αν εξαιρέσω τον τίτλο που ειναι για 20χρονο που βγάζει πρώτη φορα Death δίσκο προς το τέλος των 80 ''s οκ το πείραμα από μουσικής πλευράς πέτυχε. Είπαμε γουστάρω πειραματισμό!(μέχρι ένα σημείο…)8)
    7, 8: nevermore, Beauty… κομματαρες με το 2ο να μου τη δίνει όμορφα!
  3. Radicult: 3 λαλούν και 2 χορευουν.
    10.profundis… 4 λαλούν και 3 χορευουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο δίσκος για μένα είναι αρκετά καλός. ¨Εχει πειραματικά στοιχεία που σε μερικά σημεία τα γουστάρω και τα κλασσικά morbidangelικά κομμάτια που περίμενα με Vincent και που η φωνή του πάντα με συγκινεί. Για μένα το άλμπουμ έπρεπε να τελειώσει στο Beauty meets Beast!!! Το κερατό μου τα δυο τελευταια κομμάτια τι διαολο τα θέλατε? Γιατί μπαίνετε σε τέτοια χωράφια μωρε???#-o:?θα μας τρελάνετε???

ΥΓ:Αληθεύει ότι to ““metal farmer”” του εβαλε 4?

Χωρις να τον εχω ακουσει πολλες φορες τον δισκο ακομα , φαινεται σιγουρα οτι εχει 2 προσωπα. Το ενα ειναι το καθαρο ντεθ οπου υπαρχουν καποια τραγουδια πολυ καλα οπου καποια απο τα στοιχεια της μπαντας φαινονται ξεκαθαρα και εμενα κιολας με πορωσαν αρκετα τα nevermore blades of baal Beauty Meets Beast και δευτερον υπαρχει το ινταστριαλ στοιχειο . Η αληθεια ειναι πως σαν εικονα γενικη ο δισκος φαινεται ανομοιομορφος αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απαραδεκτος η κατακριτεος. Σιγουρα στο ντεθ κομματι δεν παιζουν κατι ιδιαιτερο αλλα πολλα απο τα στοιχεια τους ειδικα στις κιθαρες κανουν μπαμ οτι ειναι ΜΑ. Ειδικα στην τεχνοτροπια των ριφσ και οχι τοσο στον ηχο που εχουν οι κιθαρες. Καταλαβαινεις οτι αυτο το εγραψε o trey απλα ανακυκλωσε παλιες ιδεες.
Ο βινσετ εμενα μου φαινεται αρκετα καλος σε καμια περιπτωση δεν θα ελεγα οτι ειναι ανευρος. Νταξει σιγουρα η αποδοση του δεν φτανει τα παλια αλλα δεν ειναι και χαλια.
Συνεχιζουν παντως την παραδοση να παραδιδουν καθε φορα και εναν δισκο με διαφορετικα στοιχεια στον ηχο του.
Ακουγοντας τον αυτην την στιγμη και εγω δεν θα ελεγα οτι ειναι αυτο που περιμενα αλλα απο την αλλη και ο μηδενισμος της μπαντας ειδικα οταν ειναι απολυτος και εκφερεται απολυτα σιγουρα δεν ειναι σωστος. Κανενας δεν μπορει να πει οτι αντικειμενικα ειναι μια αποτυχια ειναι μια διαφορετικη εκδοχη που στους σκληροπυρηνικους δεν θα αρεσει , αυτο ειναι δεδομενο.
Αυτο ομως δεν σημαινει (και αποδεικνυεται ακομα και σε αυτον τον δισκο ) οτι οι ανθρωποι δεν ειναι καλοι μουσικοι οτι ειναι κουλοι η ασχετοι η οτιδηποτε αλλο…

Παντως απο οτι ειδα σε κατι προσφατες συναυλιες τους παιζουν λιγα τραγουδια απο το τελευταιο και κυριως τα πιο ντεθ και το υπολοιπο σετλιστ προκαλει ονειρωξεις…

κακός χαμός γίνεται στο δίκτυο με το νέο άλμπουμ…

Όντως τέτοιο κράξιμο δεν θυμάμαι να έχει πέσει από την εποχή του load των metallica και τότε δεν είχαμε και internet. Ειδικά στο facebook πέφτει άγριο θάψιμο. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι είναι και άδικο. 8 χρόνια και πετάς αυτό το πράγμα; [-X

Τέτοιο κράξιμο; Μήπως υπερβάλουμε λίγο;

Από τη στιγμή που δεν είμαι συναισθηματικά δεμένος με Morbid Angel και death metal εν γένει, μπορώ να πω οτι περνάω καλά ακούγοντας το δίσκο.

Το κράξιμο που πέφτει το δικαιολογώ απολύτως για αυτό που αντιπροσωπεύουν οι MA στο death metal.

Αν είχε άλλο λογότυπο ο δίσκος ίσως η αντιμετώπισή του να ήταν πιο ευνοϊκή. Βέβαια, τότε, δεν θα τον είχε ακούσει ούτε το ένα δέκατο των ακροατών.

Αυτά που παίζουν δεν είναι πειραματικά ούτε για αστείο. Αναμάσημα εύπεπτων “industrial” σημείων έτσι όπως έγιναν γνωστά στο mainstream από Marilyn Manson και Rammstein. Δηλαδή, δεν μπορεί να οριστεί ως πειραματισμός η χρήση ενός ήχου που ήταν στο peak του πριν 15 χρόνια.

Α, και κάτι τελευταίο. Μήπως ο Vincent επιστρέφοντας στην μπάντα έφερε περισσότερα στοιχεία Genitorturers από ότι έπρεπε; :roll:

ΥΓ. Τα παραπάνω δεν αναιρούν την πρώτη πρόταση που έγραψα.

Το Radikult έρχεται κατευθείαν από αλμπουμ των Genitorturers. Πέρα όμως απο τις όποιες επιρροές που έφερε ο Vincent στη μπάντα, εχω την εντύπωση , αν και δεν ξέρω το ποσοστό συμμετοχής του στο άλμπουμ, ότι έβαλε δαχτυλάκι και ο Destructhor. Σε κομμάτια όπως το Too Extreme για παράδειγμα.

Εδιτ : Σοβαρά γίνεται κακός χαμός.

Hitler Reacts to new Morbid Angel Album

:lol:

http://www.facebook.com/pages/RIP-Morbid-Angel/229562863721011

αυτα ειναι ντροπη για οσους ειδικα εχουν πει εστω και μια φορα στη ζωη τους οτι αγαπανε τη μπαντα. οσο και να το γυρισουν, εινια οι MORBID ANGEL ρε πουστη μου, καθορισαν σε τεραστιο βαθμο το ειδος και μας εχουν προσφερει αριστουργηματα. και εγω εχω ξενερωσει αλλα αυτα ειναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Και γω θα σταθώ στο ύφος των forkboy, kreatorhell, inhuman guitar.

Οι Morbid Angel δεν είναι η αγαπημένη μου μπάντα, δεν είμαι συναισθηματικά δεμένος μαζί τους, αλλά τους γουστάρω τρελά και το “Covenant” είναι στους αγαπημένους μου δίσκους γενικά.

Το άκουσα δις, δεν πέρασα άσχημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό βέβαια το αλμπουμ.
Χωρίζεται για μένα σε 3 κομμάτια, τα καθαρά Morbid-Angelοειδή που ναι από οκ μέχρι πολύ καλά, τα 2 -σοβαρά εσείς το γράψατε αυτό;- κομμάτια που είναι η αιτία του κραξίματος , και άλλα 2 που ναι το [I]Too Extreme[/I] και το [I]Profundis[/I] που ναι συνδυασμός των δυο προηγούμενων ακουστικών μεθόδων που εφάρμοσαν.

Για τα πρώτα δυο, δεν ντρέπομαι να πω ότι το [I]Radikult[/I] ακούγεται ευχάριστα, αν και είναι γαμημένα υπερβολικά Marylin Manson και θα μπορούσα να πω ότι στο ρεφραιν έχει και μια αμερικανοβλαχιά. Φυσικά και δεν θα θελα να το ακούσω αυτό σε συναυλία τους.
Για το [I]Destructos[/I], τι να πω…Μια αισχρή αθλιότητα, δεν μπορώ να καταλάβω πως το γράψανε αυτό.

Για τα τελευταία, το [I]Too Extreme[/I] είναι οκ, με παιδικούς και αφελείς στίχους (Vincent) ενώ το 2ο είναι κακό, πολύ κακό.

Στα άλλα τα κλασικά του ύφους τους, κρατούν μια χαρά τον ήχο τους και στα ντραμς έχει γίνει φανταστική δουλειά. Δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα κάποιο κομμάτι ωστόσο.
Ο Vincent αν και παραγάτεψε, δεν μπορώ να πω ότι ακούγεται κακός.
Σίγουρα τον προτιμώ με ξανθά μαλλιά πάντως, μην παρεξηγηθεί αυτό, αναφέρομαι στις παλιές εποχές.
Ο Trey κάνει ότι μπορεί αλλά δεν υπερβάλει εαυτόν.

Τέλος πάντων, θα ξανακούσω τον δίσκο, όχι τώρα, όχι αύριο, κάπου στο μέλλον.
Δεν θα το αγοράσω ωστόσο και δεν θα προτείνω σε κανέναν να το ακούσει που να θέλει να ασχοληθεί με τους M.A.

http://www.youtube.com/watch?v=i8ZpJ4lvEs8
ok εχει παραπαιξει το αστειο με αυτο το βιντεο αλλα εχει πλακα