Morbid Angel

Δεν πιστεύω πως δεν υπήρχε θρεντ για τους morbid angel 8O
Άνετα στα 5 καλύτερα ντεθ μεταλ συγκροτήματα και ένα από τα σημαντικότερα για την ιστορία του είδους.Oι πρώτοι τέσσερις δίσκοι είναι αριστουργήματα του ιδιώματος με αποκορύφωμα το Blessed Are The Sick κατά τη γνώμη μου.Πρέπει να ήταν και το πρώτο death συγκρότημα που άκουσα και ακόμα θυμάμαι το σοκ που μου προκάλεσε το altars of madness.Στην αρχή μου φαινόταν κάπως βαρύ,αλλά μετά από ακούσματα το συνήθισα και μετά το λάτρεψα και κάπως έτσι ουσιαστικά άρχισα να ψάχνομαι με το death metal.Για πείτε λοιπόν τη γνώμη σας για αυτή τη συγκροτηματάρα(η οποία να δούμε τι θα κάνει με το νέο δίσκο).

[SPOILER][/SPOILER]

ειχα χρονια να δω τοσο αστεια φωτο! :lol::lol::lol:

Morbid angels around there (και οι υπόλοιποι βεβαίως βεβαίως) alert! Η μπάντα έβγαλε στην αγορά μπλούζα για να μαζευτούν χρήματα για την επέμβαση του γνωστού θεούλη με το ανυπέρβλητο drumming.Περαστικά Peter! (Η’ οπως αλλιώς αυτό λέγεται σε εκείνη την περίεργη ισπανο αγγλική διάλεκτο που μιλούσες)

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=160639

Μπορεί να βγάλαν απογοητευτικό άλμπουμ αλλά παραμένουν άνθρωποι γαμώτο:D Respect και καλή δύναμη στον Commando!

Η πιο σουρεάλ συνέντευξη με τον David Vincent :

[B]http://www.youtube.com/watch?v=k1Vkh_cIlXM[/B]

[SPOILER]"…did you ever eat some lemon-pie ?" :lol2:[/SPOILER]

Συνεχίζω να σπαμάρω με λινκς :

[I]http://www.youtube.com/watch?v=m-PCmkhzv_8[/I]

[I]http://www.youtube.com/watch?v=O_1_HWxYOTQ[/I]

Α ρε Φιλ λατρεία ! :hippy:

Λέει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει δεύτερο LP με τους Τerrorizer.
Δεν είπε ότι δεν θέλει τρίτο όμως.

^ Ρε καμμένε Νικ, πες μου ότι απ’όλη την υπερτιτανοτεράστια συνέντευξη κράτησες αυτό!

Εδώ του λέει ο Vincent ότι μια φορά που ήταν να παίξουν στη Γαλλία, δεν άφησαν τον Sandoval να εισέλθει στη χώρα γιατί δεν ήταν Αμερικανός πολίτης (είναι ΕλΣαλβαδοριανός) και ο τύπος του λέει “you could take a drum machine”…:lol:

Το μεγαλύτερο τρολ-ρεπόρτερ στα χρονικά λέμε!

[SPOILER]

[I]- You don’t like butter?[/I]

  • What?
    [I]- Butter.[/I]
  • Butter? What do you mean?
    [I]- You don’t like butter?[/I]
  • Butter. Nah, I like butter.
    [I]- So you don’t want me to kiss you?[/I]
  • No.
    [/SPOILER]

Ε, τι να προσέξω; Που τον ρωτάει τη γνώμη του για τον Ζακ Κουστό;
Μεγαλύτερο τρολ είναι ο Βίνσεντ εντωμεταξύ που απαντάει σοβαρά.

Τώρα που τα λέμε, άρχισα να σκέφτομαι αν αξίζει να τους δει κανείς λαιβ τώρα χωρίς Σαντοβαλ και με Βίνσεντ με βγαλμένα φρύδια.
Και μετά βλέπω βιντεάκια σαν κι [U][I]αυτό[/I][/U] που χώνονται με Immortal Rites, Fall From Grace κλπ. και αρχίζω και το σκέφτομαι το ζήτημα…

Όχι τρολ, ορκ είναι σαν κάθε καλό φασιστάκι του είδους του.

Ω καλά ειδικά τώρα. Τέσπα άκουω τελευταία και το Domination προσεκτικά και πραγματικά δε καταλαβαίνω ότι κάποτε το κράζανε! Τα σπάει αγρίως ειδικά σε Nothing But Fear και Eyes To See Ears To Hear που έχουν ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΣΟΛΟ! Επίσης σε πιο σάπια και αυτοκρατορικά κομμάτια όπως το Caesars Palace που έχουν καθηλωτική ατμόσφαιρα, το πιο διαφορετικό Hatework (η πρώτη φορά που σκάσανε industrial επιρροές στους Morbid Angel με το σωστό τρόπο:)). Είναι και κάτι κομματάρες φτιαγμένες για headbanging όπως Dawn Of The Angry, Dominate/Where The Slime Live :metal::metal:

Εμένα το Domination μαρέσει περισσότερο από το Blessed. Το χω ξαναπεί!
Κιθάρες που βγαίνουν από την λάσπη και φωνητικά από τα έλη της Florida.

Συνέντευξη μου με τον Dave Vincent για τα επερχόμενα τους live εδώ Αθήνα :slight_smile: Για όποιον ενδιαφέρεται.

Ωραιος Ρε.Εξυπνες ερωτησεις,ακρως ενδιαφερουσες.Οι απαντησεις του βεβαια εμμεσες πολλες φορες,διπλωματικες θα λεγα.Και πολυ ωραιο λεξιλογιο εις την Αγγλικην:)

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!:smiley: Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα δεδομένου ότι είχα μόνο 3 ώρες για τη προετοιμασία των ερωτήσεων και ήταν η πρώτη μου συνέντευξη. Όσο για το διπλωματικό των απαντήσεων μπορώ να πώ ότι το περίμενα λίγο πολύ αλλά ήθελα πολύ να ρωτήσω πράγματα ως οπαδός. :slight_smile:

Ας το βαλουμε εδω καλυτερα
Στο Blessed εχω τεραστια αδυναμια,το θεωρω το καλυτερο Morbid Angel και μεσα στα 5 καλυτερα dm αλμπουμ.Λογικα παιζει το ρολο του οτι ειναι και ο πρωτος τους δισκος που αγορασα και εχω απομνημονευσει/χωνεψει περισσοτερο απ’τους αλλους,στιχους απ’εξω κλπ
Μου βγαζει παντως σαν συνολο,μια μυστικιστικοτητα και μια ατμοσφαιρα που δεν εχει αλλο morbid angel.Ο πιο ιδυοφιης τους δισκος θα ελεγα.Mε τα instrumentals αναμεσα, τις στιχαρες,κατι πιο περιεργα περασματα μεσα στα κομματια.Και παντα τον ακουω απ’την αρχη ως το τελος,ποτε δε θα βαλω ν’ακουσω 1-2 κομματια οπως κανω με αλλα
Για τον τελευταιο σου ισχυρισμο αντε να το δεχτω για το αλταρς.Για κοβεναντ οχι:p(αντε εκτος απο god of emptiness & angel of disease που ειναι παλιο κομματι)

Βασικα γι’αυτο με την ολοτητα/συνοχη που λεω θα μπορουσε να μου την πει κανεις μιας και 4 αν δεν κανω λαθος κομματια ειναι επισης παλιοτερα,αλλα καλιστα θα μπορουσαν να εχουν γραφτει για το blessed αποκλειστικα.Δεν ακουγονται ξεκουδουνα οπως το angel of disease στο covenant πχ που θα μπορουσε να πει κανεις οτι χαλαει τη ροη στο δισκο

Δεν ειχα ακουσει Morbid Angel μεχρι προσφατα εκτος απο 3-4 σκορπια κομματια. Εν οψει του live εκανα πληρη διατριβη και λιωσιμο στην δισκογραφια τους πριν λιγο καιρο. Αν και δεν ειμαι μεγαλος φαν του death metal εκτος των Death που λατρευω, οφειλω να ομολογησω οτι μιλαμε για μια πολυ καλη μπαντα, με προσωπικο ηχο.

Ο Trey Azagthoth ειναι ενας εκπληκτικος κιθαριστας με απιστευτη τεχνικη, ο Pete Sandoval ενας εξαιρετικος ντραμερ και ο συνδυασμος αυτων των 2 ειναι το δυνατοτερο χαρτι της μπαντας. Ο David Vincent εχει φοβερη φωνη και ειναι πολυ ιδιαιτερη η χροια και η προφορα του, ενας death metal τραγουδιστης που καταλαβαινεις πληρως τι τραγουδαει. Απο εκει και περα σαν ανθρωπος ειναι βλακας, αμερικανακι με φασιστικες αποψεις και γενικα δεν… Ο Steve Tucker εχει επισης πολυ καλη φωνη, αν και δεν ειναι τοσο ξεχωριστη οσο του Vincent.

Το Altars Of Madness ειναι δισκαρα με τιγκα τα γκαζια, νεανικη καυλα απο την μπαντα, χαρακτηριστικος death metal δισκος που εχτισε το ιδιωμα. Το Blessed Are The Sick ειναι το επομενη βημα, πιο “ωριμο” με κατεβασμενες ταχυτητες και δινεται μεγαλη βαση στην ατμοσφαιρα, πολυ καλος δισκος, αλλα προτιμω το Altars σαν συνολο. Το Covenant κοντραρει το Altars Of Madness για τον καλυτερο τους δισκο και πραγματικα δεν μπορω να αποφασισω ποιο βαζω πρωτο, ισως το Covenant σαν συνολο να νικαει στο νημα. Πολυ δυνατα τραγουδια, απιστευτα solo, εκπληκτικες ερμηνειες απο τον Vincent. Το Domination ειναι νομιζω ενα μικρο κλικ πιο αδυναμο απο τα 3 πρωτα, αλλα επισης πολυ καλος δισκος, ωραια βαλτωδης ατμοσφαιρα. Το Formulas Fatal To The Flesh ειναι πολυ τεχνικο, αλλα και πολυ χαοτικο, θελει τον χρονο του, δεν μου πολυαρεσει, καπως αποπροσανατολισμενο και λειπουν οι μεγαλες στιγμες των 4 προκατοχων του. Το Gateways To Annihilation που ακολουθησε ομως ειναι πολυ καλος δισκος, ο καλυτερος με Tucker, εξωφυλλαρα, δυνατα κομματια, δουλεμενες και ολοκληρωμενες συνθεσεις. Το Heretic καλο, καλυτερο απο το Formulas, αλλα σε καποια σημεια το κουραζει. Για το Illud Divinum Insanus τι να πω? Μακραν το χειροτερο τους, εχει απο αθλια εως απλα οκ τραγουδια, οι industrial επιρροες δεν τους κολλανε καθολου και γενικα ψιλοαπαραδεκτο. Λογικο να φαει το κραξιμο που εχει φαει. Ακομα και οι στιχοι ειναι για τον πουτσο,

“Mea culpa… Mea mea culpa
Terror’s ease unease and disease
We make the mass of charlatans
Fall down to their knees
[B]They worship but can’t follow us
What stars we must be!!![/B]
Majesty”

ελεος δηλαδη…

Αν και γενικα οι στιχοι τους δεν μου λενε πολλα. Αρχισαν με αφελη σατανιλικια οπως αρκετες μπαντες, εδειξαν μεγαλο ενδιαφερον για Lovecraft, Βαβυλονιους Θεους κτλ και καποιοι στιχοι εχουν φαση, αλλα και αυτοι πολλες φορες ειναι αφελεις και παιδικοι. Στο Domination ο Vincent εχει γραψει αμερικανικομαλακισμενους στιχους που ειναι αθλιοι.

Πολυ καλη μπαντα, απο τις μεγαλυτερες και σημαντικοτερες του death metal, απλα δεν ξερω αν πλεον θα μπορουσαν να ξαναβγαλουν δισκο που να κοιταει στα ματια τους 4 πρωτους.

Ο Vincent δεν είναι και ο πιο ευφυής άνθρωπος στον κόσμο, δεν έχεις πολλές απαιτήσεις πέρα από το σανίδι και να γρυλίζει στο μικρόφωνο.