Muse - The 2nd Law (2012)

Αμα το εγραφε αλλος δε θα εδινα σημασια αλλα ειδικα απο εσενα θα ηθελα μια αναλυτικοτερη τοποθετηση επι του θεματος:p

Ε είναι εμφανής η επιρροή και η αφομοιώση ΚΑΚΩΝ χαρακτηριστικών του ήχου των U2 στους Muse πλέον. H αρχή έγινε στο Resistance, που ξέχωρα απο αυτό γενικότερα πλεον σπάνια θα βάλω να ακούσω άλλο κομμάτι πέρα του Uprising. Στο νέο, ειδικότερα κάποια κομμάτια (Big Freeze) είναι σαν να ακούω διασκευασμένο το Ultra Violet με κακές φωνητικές γραμμές. Χειρότερο ξεπατίκωμα και απο τους Coldplay ένα πράγμα.

Πέρα απο αυτό,παρατήρησα πως δεν έχει ούτε ΕΝΑ αξιόλογο riff, και κακά τα ψέματα: ΚΑΛΕΣ στιγμές Muse= κιθάρα.
Ισως είναι νωρίς, αλλα ρε γαμώτο το ανέμπνευστο μυρίζει απο μακρυά.

Επίσης το riff του Supremacy μοιάζει με μια απλούστερη version ενος riff που έπαιζαν live στο μέσο του Citisen Erased, όπως και το Liquid State ψιλοθυμίζει το Osaka Jam.

Γενικότερα ενα πράγμα που χαρακτήριζε τους Muse των τριών έπων (Origin,Absolution,Black Holes) ήταν οτι ήταν ΓΕΝΝΑΙΑ μπάντα.
Πλέον δεν είναι.

Εμένα νομίζω γενικά μου άρεσε. Αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε στην εποχή του single και ότι ο δίσκος βγάζει εν δυνάμει 4-5 τέτοια (Madness, Panic Station, Animals, Big Freeze, Follow Me) και δύο ακόμα που δεν είναι για single αλλά χώνουν μια χαρά (Supremacy, Liquid State), τότε το πρόσημο είναι θετικό.

Από την άλλη ίσως να μπορούσε να είχε δουλευτεί λίγο περισσότερο και να έλειπαν filler τύπου Explorers / Save Me.

Όπως και να 'χει: Είναι διαφορετικό, είναι μοντέρνο και γενικά όπως πρέπει εν έτει 2012. Μαγκιά.

Πάντα ξεπατίκωναν, αλλά παρόλαυτα πούλησαν πολύ. Επομένως το κάνουν και ξεδιάντροπα πλέον. Στο νέο δίσκο είναι πραγματικά αδύνατο να βρεις 1 (ένα) τραγούδι που να μην θυμίζει κάτι άλλο. Χωνευτήρι κακογουστιάς.

Γενικά δεν πολυ-παλευω Muse,ακριβως το αντίθετο μαλιστα,αλλά αυτο που άκουσα είναι κακογουστια για μενα.

Ή αρχίζω και απομακρύνομαι εγώ από αυτό το είδος μουσικής τοσο πολύ πλεον,δεν ξερω:-s

http://xkcd.com/703/

Ναι,το προφανες να εξηγούμε πάλι.ΟΚ.

Το “δεν πολυ-παλεύω Muse” ειναι δικο μου θεμα,προβλημα μου πως το λενε.Παρόλα αυτά κάποια πράγματα σ’αρεσουν,χωρις να σημαίνει οτι εισαι και ο φαν κτλ.Απλως σε κερδίζει κάτι.
Αντιλαμβάνομαι και παραδέχομαι το οτι ειναι αυτοι που ειναι,εχουν κανει πράγματα κτλ,δεν μηδένισα τίποτα ούτε ειπα κατι αρνητικό σε μορφή γενίκευσης.

Αλλά αυτο που άκουσα δεν εχει καν γούστο για τα προσωπικά μου κριτήρια.

Ευλόγησον

This is the stupidest thing anyone has written since How To Learn French was translated into French.

i concur

βαριεμαι ΤΟΣΟ να ακουσω αυτο το σιντι μπαηδεγουεη.

Ρε σεις είναι για κλάματα.

Να τον ακούτε τον dude. άιντε. :stuck_out_tongue:

[SPOILER]Προσωπικές απόψεις θα μου πείτε, ο καθένας έχει δικαίωμα να μην έχει γούστο :P[SPOILER]όχι εντάξει σας αγαπώ.[/SPOILER][/SPOILER]

Mε 18k posts εδώ μέσα, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να το πιστέψω!

ωωωωωωωω τι σού 'πε!

don’t feed the troll.

5 ακροάσεις για την ώρα και χμ…

+ΑΧΤΑΡΜΑCΩΝ+

Ok έχει μερικά όμορφα κομμάτια (το Supremacy θα μπορούσε να ναι μία απ τις δυνατές στιγμές του Resistance),αλλά γενικά,λίγο η κούραση απ τις περιοδείες ίσως,λίγο η έλλειψη έμπνευσης μετά από ένα σερί απίστευτων δίσκων(μέχρι το Resistance ε),δε θέλει και πολύ να το κάψεις το χαρτί.Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακός δίσκος,αλλά για Muse είναι “λίγος”.Ωστόσο για να παίζει στο background την ώρα που πλένω τα πιάτα είναι και γαμώ.Μπορεί να κάνω και scratch στο τηγάνι στα dubstep ή ό,τι διάολο σημεία είναι αυτά στο Unsustainable.

Supremacy
Madness
Animals
Liquid State
Isolated System

Αυτά.

Panic Station για μένα

Απαίσιο το save me. Ακόμα και το survival παλεύεται μπροστά στο save me :stuck_out_tongue:

Kάτι πάει να κάνει αλλά δεεεεεεεεεν. Πάντως τα προαναφερθέντα +
Uprising
Resistance
Undisclosed Desires
Unnatural Selection
Exogenesis Pt2

σε ένα σινδι φτιάχνουν και γαμώ τους δίσκους :stuck_out_tongue:

Αν κρίνω πάντως από τις ποικίλες απόψεις για το ποια είναι τα καλύτερα του δίσκου ίσως τελικά και να πέτυχαν αυτό που σκεφτόντουσαν οι Muse …

Κατά τ’άλλα το έχω ακούσει πολλές φορές ,μου αρέσουν απομονωμένα σημεία όπως το ανέβασμα στο madness,τα γυρίσματα (στα φωνητικά) του big freeze και η μουσική του unsustainable ,αλλά μόνο για το supremacy και κυρίως το animals ,είπα πως είναι κομματάρες ως σύνολο .

Συμπερασματικά μέτριες οι εντυπώσεις μου και συμφωνώ με την άποψη πως οι Muse είναι η κιθάρα τους .Γι αυτό και τα τέσσερα πρώτα δεν συγκρίνονται με αυτό και το resistance .

μόνο και μόνο για αυτό το ποστ, θα ακούσω τον δίσκο. με έπεισες!

δεν ξερω, 2 φορες τον ακουσα και μια τωρα το πρωι on my way to work και λεω να μην τον ξανακουσω ποτε
:dunno:

Μπορείς να το δεις κι έτσι 8)