Antichrist Superstar - Marilyn Manson (Το Mechanical Animals είναι το αγαπημένο μου, αλλά το συγκεκριμένο είναι επίσης μεγάλος δίσκος, με κάποια από τα καλύτερα κομμάτια του Manson.)
Summary
By the Throat - Eyedea & Abilities (Ο δίσκος που με έκανε να ενδιαφερθώ περισσότερο για το hip hop. Μιλάμε για τέλεια μίξη με alt. rock, δυστυχώς ο Eyedea επέλεξε να μας αφήσει. Όσοι/όσες δεν γνωρίζετε ρίξτε μια αυτιά, ίσως και να το αγαπήσετε, ποιος ξέρει.)
Summary
Crystal Logic - Manilla Road (Το αγαπημένο μου είναι το Open the Gates, αλλά η πρώτη ακρόαση του Necropolis με έκανε να αγαπήσω το συγκρότημα, άμεσα. Με στενοχωρεί που δεν πρόλαβα να τους δω στη σκηνή.)
De Mysteriis Dom Sathanas - Mayhem (Τι να πρωτοπείς? Κορυφή του είδους και του ακραίου ήχου, Attila, έρωτας με την 1η ακρόαση.)
Summary
Elizium - Fields of the Nephilim (Ονειρικός δίσκος, μεγάλος φανμπόης. Κάθε φορά που τον ακούω, τηλεμεταφέρομαι κάπου αλλού.)
Summary
FYULABA - SNFU (Criminally underrated είναι χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στον Chi Pig και τη μουσική του συγκροτήματος. Για μένα, από τις κορυφαίες και πραγματικά ιδιαίτερες μπάντες του μελωδικού punk.)
Summary
(The) Guilt Of Feeling Alive - Sun Of Nothing (Ιδιαίτερος δίσκος που κυκλοφόρησε σε μια ιδιαίτερη χρονιά, με συντρόφεψε ιδανικά μπορώ να πω. Άρχισαν να επαναδραστηριοποιούνται, τουλάχιστον αν πιστέψουμε τα social media τους.)
Summary
Hammerheart - Bathory (Κλασική και η black περίοδος, αλλά εγώ εδώ νιώθω 100%, στα επικά του.)
Ignition - The Offspring (Στα αυτιά μου, η κορυφή τους. Θα συνεχίσουν με δυνατούς δίσκους για κάμποσα χρόνια, αλλά αυτό το σύνολο δεν ξεπερνιέται καθόλου εύκολα, ούτε από τους ίδιους, ούτε από άλλα συγκροτήματα.)
Jane Doe - Converge (Σε μια άτυπη δεκάδα αγαπημένων δίσκων, διεκδικεί πανεύκολα μια θέση. Σοκ με το πρώτο άκουσμα, το οποίο ήταν πλήρως εχθρικό στα τότε αθώα αμόλυντα αυτάκια μου, σοκ σίγουρα και μέχρι να έρθει το τελευταίο. Δίσκος-συνοδοιπόρος, εκτόνωση, λύτρωση, closure, όποιας φύσεως και να είναι αυτό.
Koi No Yokan - Deftones (Ο 3ος αγαπημένος μου από το συγκρότημα. Μεγάλος δίσκος, και αν κρίνω από τη μετέπειτα πορεία τους, δύσκολα θα επαναληφθεί.
Let’s Talk About Feelings - Lagwagon (Μπάντα-αγάπη. Δίσκος-αγάπη. Λιτά, απέριττα. Όλα καλά γνωστοί-άγνωστοι φανμπόηδες?)
Summary
Monotheist - Celtic Frost (Ισχύει ό,τι γράφω και για το J. Το Monotheist, καλώς ή κακώς, με άλλαξε. Δεν ξέρω πως ακριβώς έγινε και τι επιπτώσεις είχε, αλλά είναι μακροχρόνιες, μου άφησαν “κουσούρι” και το νιώθω. Έκτοτε, κοιτάζω την άβυσσο. Από την 1η ακρόαση. Ο πιό heavy -με όλη τη σημασία της λέξεως- δίσκος στο γνωστό σύμπαν.)
Summary
No Control - Bad Religion (Ο αγαπημένος μου δίσκος από την αγαπημένη μου περίοδο του τεράστιου συγκροτήματος, όλα στο maximum, κορυφή σε μια εντυπωσιακή και επιδραστικότατη δισκογραφία.)
Over the Edge - Wipers (Ακόμα θυμάμαι την 1η φορά που άκουσα το Doom Town και πόσο με ψυχοπλάκωσε ηχητικά. Μεγάλη μπάντα που θα έπρεπε να μνημονεύεται πολύ συχνότερα. Το Over the Edge και το Youth of America είναι ηχητικά μνημεία των dark 80’s, και γενικότερα.
Summary
Promulgation of the Fall - Dead Congregation (Δέος. Μετά από το χτύπημα του πρώτου δίσκου, βγαίνει αυτό το death metal αριστούργημα, και αναρωτιέμαι τι θα γίνει στο 3ο χτύπημα.)
Summary
Quark, Strangeness and Charm - Hawkwind (Όχι ο αγαπημένος μου δίσκος από το συγκρότημα, ιδανικά θα επέλεγα κάποιο από το χρονικό διάστημα 1971-1974, αλλά είναι μια χαρά και έχει και τη γνωστή κομματάρα.
Summary
Realm Of Chaos (Slaves To Darkness) - Bolt Thrower (Κλασικά πράγματα. Μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του ήχου, ισοπέδωση, κονιορτοποίηση και λοιπά κλισέ.)
Summary
Smear Campaign - Napalm Death (Το είχα σχολιάσει και στο grindcore τοπικ νομίζω, η απόλυτη μπάντα του είδους από το 2000 και μετά δεν βάζει φρένο, συνολικά θεωρώ καλύτερη αυτή την περίοδο τους από κάθε άποψη, και ο συγκεκριμένος δίσκος αποτελεί αδυναμία.)
Summary
Toxicity - System of a Down (Οι soad ήταν από τα συγκροτήματα που με έμπασαν στον ροκ/μεταλ κόσμο. Η αγορά αυτού του δίσκου σε τρυφερή ηλικία, και η 1η ακρόαση του με το βιβλιαράκι διαβάζοντας τους στίχους ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία και αποτελεί ανεκτίμητη ανάμνηση.)
Summary
Underworld Shakedown - The Last Drive (Δεν είναι Heatwave, αλλά παραμένει κορυφαίο δείγμα ελληνικού εναλλακτικού ροκ.)
Summary
Vol. 4 - Black Sabbath (Λατρεύω τους πρώτους 5 δίσκους των Sabbath, η επιλογή ήταν αρκετά άμεση και εύκολη.)
Walk Among Us - Misfits (Μόνο χιτάρες, μόνο μελωδιάρες, attitude και μια φωνή που δύσκολα βρίσκεις όμοια της. Οι Misfits ήταν η μπάντα που με έριξε για τα καλά στον κόσμο του punk, και οι διαδρομές σχολείο-σπίτι-φροντιστήριο γινόντουσαν πολύ πιο ευχάριστες με τον Evil Elvis στα ακουστικά μου. Devilock φράντζα, we are 138 και δε συμμαζεύεται.
Summary
(The) X-Factor - Iron Maiden (Για το εντυπωσιακό Rock in Rio.)
You’re Living All Over Me - Dinosaur Jr. (Τρομερός ήχος, κορυφαία δουλειά από ένα συγκρότημα που συνεχίζει να κυκλοφορεί αξιόλογους δίσκους. Αλλά εκείνη η 1η περίοδος, πραγματικά αξεπέραστη.
Zoon - The Nefilim (Όπως είπα και στο Ε, μεγάλος φανμπόης.)
Κάποια θα μπορούσαν να αλλάξουν, αλλά τα ακούνητα είναι τα J, M και W. Βασικά το M ήταν το 1ο που μου ήρθε άμεσα στο μυαλό διαβάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού.