Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Hey oh-

2006

  1. Deadboy & The Elephantmen - We Are Night Sky
    Μία κιθάρα, ένα ντράμκιτ, δύο μικρόφωνα, δύο ακόρντα, 4/4, πάμε (© Aldebaran). Από τους δίσκους που αφήνουν διαφορετική γεύση στο σκοτάδι απ’ ότι στο φως.

  2. Arctic Monkeys - Whatever People Say, That’s What I’m Not
    Καλώς τα παιδιά. Ασταμάτητες γκρούβες. Βροχή από μελωδιάρες. Και πόζα στο ανάποδο, επειδή γιατί όχι.

  3. Evanescence - The Open Door
    The mechanical lights of Athens frightened it away. :blue_heart:

  4. BoySetsFire - The Misery Index: Notes From The Plague Years
    Οργή και συναίσθημα. Πόδια στη γη και μάτια στον ουρανό. Όλο (ε σχεδόν) το post-hardcore σε εφτάμιση λεπτά στο A Far Cry.

  5. Mono - You Are There
    Μερικές φορές το εξώφυλλο λέει την αλήθεια. Αν οι χίλιες λέξεις αποκάτω δε φτάνουν, έχω μία ακόμα: δέος.

+5:

  • Agalloch - Ashes Against The Grain
    Κύτταρο, Αύγουστος 2015. Έχουμε πεθάνει τουλάχιστον δέκα φορές πριν το ενκόρ. Οι αισχροί επιστρέφουν στη σκηνή με Falling Snow.

  • Godsmack - IV
    Περισσότερο hard παρά heavy, στη σούμα γιατί The Enemy & No Rest λένε κάτι διαφορετικό, αλλά δε χάνει ούτε στο ελάχιστο από όσα είχαν προηγηθεί.

  • I Killed The Prom Queen - Music For The Recently Deceased
    Θα ήθελα πολύ να ήξερα σωστό τρόπο για να πλασάρω ημιάγνωστο μέταλκορ από Αυστραλία με ακραία 00ς παραγωγή/ήχο. Σε κάθε περίπτωση, χαμένο διαμάντι. Αιωνία η μνήμη.

  • Muse - Black Holes And Revelations
    Ότι δεν πέρασα πεντάδα αυτό το άλμπουμ. Με φασκελώνω ήδη. Πάμε παρακάτω.

  • My Chemical Romance - The Black Parade
    Και άλλη μία. Ευχαριστώ. :tada: :tada:

Μπόνους:

  • Graced dimly in our dreams or: Post-whatever supermacy.
    - Callisto - Noir – Ένα γκρίζο σκέτη απόλαυση, απευθείας από Φινλανδία.
    - Cult Of Luna - Somewhere Along The Highway – Τόσο βαρύ, τόσο όμορφο, τόσο θαμπό. Ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.
    - Mogwai - Mr. Beast – Άνοιγμα με Auto Rock/Megasnake. Κλείσιμο με Chose Horses/We’re No Here. Κι ανάμεσα άλλες έξι κομματάρες.
    - Red Sparowes - Every Red Heart Shines Towards The Red Sun – Το τέλειο σάουντρακ για ένα ντοκιμαντέρ που δεν θα γυριστεί ποτέ.
    - Year Of No Light - Nord – Στη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη γαλήνη από την αρρώστια.

Εξώφυλλο:

31 Likes

δυστυχως οντας κρεβατωμενος με λαβυρινθιτιδα (μη σου τυχει ε), δεν ειμαι σε θεση να αναπτυξω τα σεντονια που χρειαζονται για το 2006.

Περα απο το νουμερο ενα το καλο το αβασανιστο, στα αυτια των ορθοδοξων ημο, η χρονια αυτη ηταν Αποκαλυπτικη (με την κακη εννοια). Ήταν που η μοδα υπερσκιασε το ειδος και εγινε αυτο που εγινε. Βγηκε η ρετσινια που βγηκε, βγηκε η Δρουζα και ο Τερενς Κουικ στις τηλεορασεις να ψυχολογησουν εφηβακια που απλα ακολουθουσαν ενα trend. Τελοσπαντων, αυτο δεν εχει να πει πως δεν βγηκαν και δισκαρες στο popοειδες υποειδος του emo, αλλα ναι η σκηνη εχασε δεκα χρονια προοδου εξαιτιας ολου αυτου. Τελοσπαντων.

Επιγραμματικα:

Official Πενταδα:

Summary
  1. Μy Chemical Romance - Welcome to The Black Parade
  2. Silversun Pickups - Carnavas
  3. Clint Mansel & The Cronos Quarter - The Fountain OST
  4. Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
  5. Rise Against - The Sufferer and the Witness

Για το νουμερο 2 θελω να πω δυο λογια μονο, γιατι αν δεν ηταν το MCR για ιστορικους λογους πρωτο, θα ηταν ακατεβατο πρωτο. Φανταστικος δισκος και ισως απο τις πιο υποτιμεμενες μπαντες. Για μενα που δεν ειχα ακουσει νοτα Smashing Pumpkins πρινς τους ακουσω, αυτο ηταν αποκαλυψη και το ακουω ανετα απο τη στιγμη που βγηκε.

Emo Πενταδα

Summary
  1. Brand New - The Devil And God Are Raging Inside Me
  2. The Red Jumpsuit Apparatus - Don’t You Fake It
  3. Alexisonfire - Crisis
  4. Hawthorne Heights - If Only You Were Lonely
  5. Taking Back Sunday - Louder Now

Artwork, βαλτε το μαστοδον, δε γαμιεται

25 Likes

Αυτό είναι το τραγούδι ρε :stuck_out_tongue:

περαστικά! ζόρικο, το χε πάθει η μάνα μου.

1 Like

Περαστικά ρακούν.

Μην ανησυχεις, είναι λογικό να νιώθεις λίγο χαμένος.

2 Likes

2006

Πολύ αγαπημένη μουσική χρονιά.

1. Celtic Frost – Monotheist
Είχα γράψει στο My favourite albums ABC’s:


2. My Chemical Romance – The Black Parade

Το δημιουργικό αποκορύφωμα τους, και ταυτόχρονα ένας ήδη κλασικός σύγχρονος ροκ δίσκος. Χαρακτηριστική αισθητική, μεγάλες συνθέσεις, μεγάλη φωνή, όλα στην κορυφή διαμορφώνοντας ένα αριστούργημα που έπιασε απροετοίμαστους τους ακροατές με την ποιότητα του, ακόμη και τους οπαδούς του συγκροτήματος. Το “Welcome to the Black Parade” είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ (τι ρεφραίν είναι αυτό, σοβαρά τώρα), και το “Famous Last Words” το απόλυτο closer δίσκου.

3. Placebo – Meds

Η κορυφή των ιδιαιτέρως αγαπητών Placebo. Προσιτό και εθιστικό ύφος όσο ποτέ, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η ηχητική ταυτότητα του συγκροτήματος. Δε νομίζω πως έχει ιδιαίτερο νόημα να αρχίσω να αναφέρω κομμάτια, όλα είναι ένα και ένα, αν και λίγο πολύ τις κορυφές τις ξέρουμε, είναι αρκετά ξεκάθαρες. Προσωπικά τους αφήνω κάπου εδώ, η δισκογραφική τους συνέχεια δεν μου προκαλεί ενδιαφέρον.

4. Studiowaste – The Closer We Get

Το συγκεκριμένο εγχώριο δισκάκι έφαγε απίστευτο λιώσιμο και είχα μεγάλο κόλλημα από την 1η φορά που τους είδα live και μου πάσαραν το cd. Το θεωρώ κορυφαίο δείγμα σύγχρονου μελωδικού χαρντκορ, με ιδιαίτερο ύφος και σωστές επιρροές, συναισθηματικό, πορωτικό, ιδανικό. EP με 5 εξαιρετικές αγαπημένες συνθέσεις. Πλέον το συγκρότημα συνεχίζει(?) ως The Voldera Cult.

5. Επιθανάτιος Ρόγχος – Επιθανάτιος Ρόγχος

Στα αυτιά μου, το τέλειο κραστ. Ίσως και το αγαπημένο μου κραστ. Κατάμαυρο, μελωδικό, με ένα αποπνικτικό, καταθλιπτικό black metal πέπλο να το τυλίγει. Δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχό, και μάλλον δεν θα επαναληφθεί. Απόγνωση και ήττα.

Λοιπές Μουσικάρες:

Fall of Efrafa – Owsla

Αν θα έπρεπε να δώσω μόνο σε έναν κραστ δίσκο τον τίτλο του αριστουργήματος, το συγκεκριμένο μνημείο μάλλον εύκολα θα ερχόταν πρώτο στο μυαλό μου. Επικό, εμπνευσμένο, περιπετειώδες, έντονα συναισθηματικό, μοναδικό.

Into the Gore – Bureau of Disgust

Εξαιρετικό εγχώριο grindcore τερατούργημα, από τις καλύτερες κυκλοφορίες της σκηνής.

Bαλπουργία Nύχτα – Εκει που Ανθίζει η Οργή

Ο δεύτερος και καλύτερος δίσκος του συγκροτήματος δένει εξαιρετικά τα βιολιά και το πάνκ, χαρίζοντας τρομερές στιγμές συγκινητικής τελειότητας όπως το προσωπικό αγαπημένο “Κάποια Μέρα”.

Υστερία – …Ροζ

Το “Ποτέ μη Χαθείς” επάξια μπορεί να συμπεριληφθεί στα καλύτερα εγχώρια πανκ κομμάτια. Το ίδιο βέβαια θα μπορούσε να ειπωθεί και για το συγκλονιστικό “Ψυχιατρείο”.

Skaribas – Αντιτουριστικό

Το Ska γενικώς δεν το παλεύω, αυτό όμως αποτελεί εξαίρεση. Το “Άσε με μάνα” τους είχε κάνει ήδη γνωστούς, μετά ήρθε και το συγκεκριμένο απολαυστικό, ανέμελο και γενικώς διασκεδαστικότατο άλμπουμ και το συγκρότημα φώλιασε στη συνείδηση πολλών ακροατών.

Green Carnation – Acoustic Verses

Ιδιαίτερα συναισθηματικό με πανέμορφες μελωδίες. Το 15λεπτο ταξίδι του έπους 9-29-045 είναι μοναδική εμπειρία.

Wolves in the Throne Room – Diadem of 12 Stars

Πρώτος δίσκος για μια από τις καλύτερες σύγχρονες black metal μπάντες. Φανταστικό με τρομερή ατμόσφαιρα.

Hammers of Misfortune – The Locust Years

Μεγάλη μπάντα στην ίσως καλύτερη στιγμή της. Περιπετειώδεις και άκρως ενδιαφέρουσες συνθέσεις γεμάτες χαρακτηριστικές μελωδίες και έμπνευση. Ό,τι και να πω για το ομότιτλο εναρκτήριο έπος θα είναι λίγο. Στο Heavy/Prog παίζουν μόνοι τους μπάλα, και εδώ το καθιστούν σαφές για πρώτη φορά.

Amorphis – Eclipse

Νέοι, διαφορετικοί, πλήρως ανανεωμένοι Amorphis με φωνάρα πίσω από το μικρόφωνο. Αγαπημένος δίσκος, τον έχω ακούσει άπειρες φορές.

In Flames – Come Clarity

Δικαίως από τους πιο γνωστούς δίσκους του συγκροτήματος, καταφέρνουν να συνδυάσουν mainstream, ποιοτικό, μελωδικό death metal χωρίς πολλές εκπτώσεις. Έχω αδυναμία στο The Jester Race, φανταστικός δίσκος του ιδιώματος και τους έμαθα με αυτό, αλλά νομίζω πως η αγαπημένη μου κυκλοφορία τους είναι το Come Clarity.

+44 – When Your Heart Stops Beating

Σχήμα με 2/3 Blink (Mark Hoppus και Travis Barker). Πολύ καλός δίσκος, το ταλέντο στο άμεσο, catchy songwriting είναι και εδώ προφανές και εντυπωσιακές στιγμές όπως τα Lycanthrope, Weatherman και No, It Isn’t προσφέρουν έντονες συγκινήσεις ακόμη και τώρα. Πραγματικά εξαιρετική μίξη ποπ πανκ και εναλλακτικού ροκ. Τραγουδώντας “Please understand, this isn’t just goodbye, this is “I can’t stand you” νιώθω τη φράντζα να μακραίνει για ακόμη μια φορά. Τι μου κάνει αυτό το παιχνίδι…

Angels & Airwaves – We Don’t Need to Whisper

Ο ιδιαίτερος Tom Delonge χωρίς τους υπόλοιπους Blink πειραματίζεται επιτυχώς με περισσότερο ατμοσφαιρικούς ήχους προσφέροντας μια όμορφη κυκλοφορία. Μια χαρά τα πήγε η τριάδα αυτή τη χρονιά, ακόμη και χωριστά.

All Gone Dead – Fallen and Forgotten

Αγαπημένη γοτθική δισκάρα. Το Newspeak (Room 101) είναι τεράστιο χιτ του είδους και εύκολα ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια σε τέτοιους ήχους, τέλειο ύφος και μελωδία. Το γεγονός πως παραπέμπει στο συγκλονιστικό λογοτεχνικό αριστούργημα (1984) δίνει επιπλέον πόντους.

Converge – No Heroes

Ιδιαιτέρως επιθετική κυκλοφορία από την αγαπημένη μπάντα, με το τεράστιο, λυσσαλέο ομότιτλο και άλλα προσωπικά αγαπημένα όπως το εντυπωσιακό, μεγαλεπήβολο δεκάλεπτο έπος Grim Heart/Black Rose και το Bare my Teeth με την ιδιαίτερη μελωδικότητα του.

Napalm Death – Smear Campaign

Φανταστικός δίσκος, ίσως ο αγαπημένος μου από τους grindcore βασιλιάδες. Πολύ δύσκολη δήλωση βέβαια με τέτοιο σερί που βαράνε από το 2000 μέχρι και σήμερα, αλλά με αυτό το άλμπουμ ένιωσα πρώτη φορά το μεγαλείο τους, οπότε μιλάει και το συναίσθημα. Sink Fast, Let Go από τα πιο πορωτικά κομμάτια που έχουν γράψει.

Deftones – Saturday Night Wrist

Ακόμα και στις πιο αδύναμες στιγμές τους (όχι κακές, οι Deftones δεν έχουν κακούς δίσκους), προσφέρουν τεράστια κομμάτια όπως το Mein με τη συμμετοχή του Serj Tankian και ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια του συγκροτήματος, το φανταστικό Kimdracula.

She Wants Revenge – She Wants Revenge

Πάλι, αυτή τη φορά στη σωστή χρονιά: Το φρέσκο ποστ πανκ που έκανε δικαίως θραύση είναι πιασάρικο, κουλ και ερωτικό. Καλά πήγε η συνταγή, ειδικά αν γράφεις μοντέρνα κλασικά του είδους όπως το Tear you Apart.

Εξώφυλλο της Χρονιάς:

34 Likes

:smiling_face_with_three_hearts:

και θενκς γι αυτό, από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω ακούσει στο πλαίσιο του xchange.

1 Like

Πωπω το ignite με πέθανε, φοβερος δισκος οπως και το επόμενο

Αν μπορουμε να κάνουμε μια αλλαγή το hatebreed με αυτο στη λιστα μου παρακαλώ!

4 Likes

Πίπες. Εμφανώς καλύτερη ομάδα η Μπαρτσελόνα. Καταλαβαίνουμε από τον τίτλο της πηγής πόσο σφαιρική και αξιόπιστη είναι. RossonerinSiamoNoil. Την επόμενη φορά βάλτο κατευθείαν από το προσωπικό αρχείο του Τσουκαλά της Μίλαν.

Θυμάμαι την 1η φορά που άκουσα το bleeding, το άκουγα κυριολεκτικά όλη μέρα.

4 Likes

Με το ιδιο κομμάτι ειχα κολλησει κι εγω ! Επος δισκος!

2 Likes

αλλαγή στις επιλογές, καθότι ως πανύβλαξ μου διέφυγαν οι She Wants Revenge και ο τότε δίσκαρος
Red Flags and Long Nights το anthem του 2006. τι ηλιθιος ειμαι (ignore that)
plus some additions:

2006

  1. Celtic Frost – Monotheist
  2. Pagan Altar – Mythical & Magical
  3. Novocaine Mausoleum – Novocaine Mausoleum
  4. She Wants Revenge - She Wants Revenge
  5. NFD – Dead pool rising

Χονοραβλε:
Placebo - Meds
Suicide Commando – Bind, Torture and Kill

εξωφυλλο:
Monotheist → undetermined, menacing darkness. Just like the album.

23 Likes

πωπωωω μετρια χρονια παμε ενα γρηγορο ποστ να τελειωνουμε

  1. Iron maiden A matter of life and death

  2. Muse black holes

  3. red hot chii peppers stadium

  4. amy winehouse black

  5. placebo meds

εξωφυλλο ( βασικα τιτλος της αιωνιοτητας)

26 Likes

εύκολο, έγινε ήδη!!!

1 Like

Έχουμε και ντέρμπι, η χαρμολύπη των Dawn Ray’d, δεν έχει καταλαγιάσει μέσα μου, σίγουρα κάτι θα ξεχνάω, επίσης πολύ καλό doom metal το 2006, μην κοιτάτε που δεν το αναφέρω, άργησα να νιώσω.

Πεντάδα, φουλ προβλέψιμη αλλά ναι :stuck_out_tongue:

Ακούστε Oroku.

Summary

1. Celtic Frost – Monotheist

Thus, said the Lord:

“I am Sabaoth.
Feel my holy wrath.
I am glorified.
I cannot be denied.
I am he who is.
Punishment for wickedness.
I am the one you dread.
You are as good as dead”.

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που είδα το video clip του “A Dying God Coming Into Human Flesh”, το 2006, στο MTV. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν σε επαφή και με τους Celtic Frost, αλλά κυρίως με το black metal. Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο με βάση τις περιγραφές. Βασικά, δεν περίμενα να με κεντρίσουν στίχοι, ήμουν 13 ετών. Ένα χρόνο μετά, μπήκα πλήρως και με τα μπούνια στο ιδίωμα. 17 χρόνια μετά, θεωρώ το “Monotheist” ως το καλύτερο metal άλμπουμ όλων των εποχών. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένας δίσκος που να το αγγίζει ούτε στο 1% σε ήχο, ατμόσφαιρα, στίχους, ερμηνείες, όγκο, επίπεδα.

“My tears are my truest friends”

Στο λύκειο, είχα αρκετά προβλήματα διαφόρων ειδών. Οι στίχοι και τα riffs του “Monotheist” ήταν εκεί. Όπως και η ξενέρα που δεν είχα πάρει χαμπάρι το rockwave του 2006. Ή το Gagarin του 2007. Ευτυχώς έστω και στο λιοπύρι, είδα τον πιο σημαντικό metal μουσικό για μένα μπροστά μου, να δεσπόζει, με το ίδιο βλέμμα με αυτό του photo session αυτού του άλμπουμ.

“Somewhere inside.
It’s still obscured.
Darkness reflects.
Stronger than fear.”

Και όμως, κάθε φορά που η κατάθλιψη γυρνούσε και με άδειαζε, κάθε φορά που ένιωθα πως δεν μπορώ να φτάσω την πόρτα του δωματίου μου, κάθε φορά που εμπιστευόμουν και απογοητευόμουν, απλά τα κομμάτια του “Monotheist” επέστρεφαν, και αυτά τα “cold, frozen, my soul, my wound, my cry”, χτυπούσαν σαν ηλεκτροσόκ.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε το occult όπως οι Celtic Frost εδώ. Κανείς δεν έκανε το “I deny my own desire” να είναι μεγαλύτερο βασανιστήριο και από τις ώρες του χριστού πάνω στο σταυρό.
Οι Celtic Frost έπιασαν τον εσωτερικισμό και του έδωσαν μια βιωματική διάσταση, αντιλαμβανόμενοι την τελετουργία ως ψυχοδράμα. Black, death, thrash, doom, gothic, atmospheric, πείτε το ότι θέλετε. Ναι, δεν κατέβηκαν ξανά από τον ουρανό, Πανδαιμόνιο, Apollyon Sun, Aleister Crowley, Qabal & Tree of Life, Necronomicon, Dead Sea Scrolls, Sun Tzu, Erol Unala, Simone Vollenweider, Peter Tägtgren, Satyr, Ravn, Lisa Middelhauve, Cornelia Bruggmann και πόσα άλλα άτομα, ιδέες, πρέπει να μνημονεύονται μαζί του.
Franco Sesa, άντε γαμήσου.

“In darkness.
Thou shalt come unto me.
In darkness.
Thou shalt worship me.
In darkness.
Thou art mine eternally.”

Το “Monotheist” με τον τίτλο – δήλωση, και τη ζέση της παρηγοριάς πως “nihil verum nisi mors”, είναι η αποθέωση (μεταφυσικά) της ιδέας πως ο κόσμος είμαστε εμείς. Όταν φτάνει δε το “Triptych” φινάλε και κορυφωθεί στο δεκατετράλεπτο “Synagoga Satane”, τότε όλα πλέον τερματίζονται. Η κορυφαία σύνθεση στην ιστορία της μπάντας, εξουθενωτική, ασήκωτη, κομβική. Το παιδί των Martin Eric Ain και Tom G. Warrior είναι ένα κύκνειο άσμα αντάξιο των όσων έφεραν στον ακραίο ήχο. Μουσικά δε, και μόνο ως single με τα “Ain Elohim” και “Obscured” να κυκλοφορούσε, πάλι κορυφαίος δίσκος του 2006 θα έβγαινε. Τι να λέμε τώρα. Δεν ήμουν έτοιμος να γράψω αυτό το κείμενο ψυχολογικά, για πολλούς λόγους. Αλλά, οφείλω να καταθέσω τα σέβη μου στο δίσκο των δίσκων. Στο υπεράνθρωπο κατόρθωμα.

*”The requiem shall be concluded once Celtic Frost record the still omitted second part” έλεγαν τα liner notes.

Όχι Tom, μην αναστήσεις τους Celtic Frost. Πέθαναν. Το πνεύμα τους απλώς βρήκε ένα νέο κουφάρι, τους Triptykon, και έτσι η ολοκλήρωση του θριάμβου χρόνια αργότερα, έγινε όπως ακριβώς θα ήθελες εσύ, πεισμωμένα, καλλιτεχνικά, ακόμη και αν η μοίρα σε χτύπησε.

“I shall rise.
I shall rule in blasphemy.
And in the end when thou art mine thou will be like me”.

Ζήτω οι Celtic Frost.

2. Fall Of Efrafa – Owsla
Οι @Miss_Machine και @Death.Eternal τα είπαν όλα, τι να προσθέσω; Ρε σεις, ειλικρινά, δίσκους όπως το Wreathe φέτος τους ακούω και συγκλονίζομαι, ανατριχιάζω, θα τους έχω στις λίστες. Περιμένω το νέο Anopheli κάθε μέρα καρτερικά, και ακόμη το περσινό (και όλα) τα Morrow με ταξιδεύει εκεί που η ελευθερία δίνει ζωή και κάνει τα φυτά να ανθίζουν. Οι Achivist με έκαναν να αγαπώ το blackgaze και οι Light Bearer να ανέχομαι βασανιστικές ατμόσφαιρες.

Πώς να μιλήσω δηλαδή για την αρχή όλων, το πρώτο FoE; Πώς να μιλήσω ψύχραιμα για το “Pitty The Weak”, το τσέλο του “A Soul to Bare” και γενικά; Πώς μπορώ να περιγράψω σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τι σημαίνει η φράση “emo-crust with cellos” για τη μουσική που αγαπώ; Πώς μπορώ να αναλύσω τι ήταν η τριλογία των Fall of Efrafa και η μεταφορά του “Watership Down” εικαστικά, στιχουργικά και μουσικά, με όλες τις αλληγορίες του; Θα πω πως όσα έκανε ο Alex CF και οι υπόλοιποι, τους ανέδειξαν σε ένα από τα ίσως σημαντικότερα σχήματα του αντεργκράου.

Δεν θα υπήρχε post-metal σήμερα χωρίς αυτούς όπως το ξέρουμε, δεν θα υπήρχε αυτή η ευρεία ακραία και υποβλητική εκδοχή του crust που έριξε τις ταχύτητες και έβγαλε γούστα σε μελωδίες ώστε να επηρεάσει τόσες μπάντες. Οι Fall Of Efrafa στο κλασικό τους ντεμπούτο τα γάμησαν όλα. Ναι, έτσι μπορώ να εκφραστώ. Μπορεί να δανείστηκαν πολλά από Neurosis, αλλά δεν τολμάμε να πούμε πόσο επιδραστικοί υπήρξαν, ακόμα και εκεί που δεν θα το φανταζόμασταν. Συγγνώμη για το σεντόνι. Το “Owsla” είναι ένα από τα άλμπουμ που από τη στιγμή που δέθηκα, ποικιλοτρόπως μαζί του, σε όλα αυτά τα χρόνια, με κάνει να πιστεύω στη δύναμη της μουσικής ως τέχνη.

3. Darkthrone – The Cult Is Alive
Θυμάμαι στην εποχή του τούτο δω το άλμπουμ να δικάζεται σε κριτικές σε έντυπα και ιστοσελίδες. Εγώ βέβαια, από τη στιγμή που αγόρασα το special edition cd 6 ευρω με έκπτωση από τα Public (με κουπονι που εκλεψα από φιλο μου που ηθελε να παρει κατι σε θρας – λολ) δεν κοίταξα πίσω. Αυτό που εκανε ο Fenriz με τις αναφορες, τις φωτογραφήσεις και τα εξώφυλλα, τα riffs και τα τύμπανα, από το 2006 μέχρι και το 2013, ξεστράβωσε πολύ κόσμο. Για μένα, ολόκληρη η αναβίωση σε δεύτερο χρόνο του metal/punk, blackened punk, black/crust που ήρθε από τα τέλη της δεκαετίας και έπειτα, χρωστάει πολλά στους Νορβηγούς. Για μένα, ως προς τον προσωπικό αντίκτυπο, όπως με ξέρω και διαμορφώθηκα, είναι ίσως ο πιο σημαντικός δίσκος στην ιστορία των Darkthrone. Ναι ρε, οι Darkthrone ζουν και βασιλεύουν ακόμα, the cult is alive. Bonus, φέρτε Sarke ρε:
https://www.youtube.com/watch?v=VuyHTroVlrI

4. Antaeus – Blood Libels

Words as weapons, eyes as judges, smell victory, and fucking sense your defeat.
Ο αγαπημένος μου δίσκος τους, αδιανόητος ήχος και ιδέες, αλλά κυρίως, και θα το πω, συναίσθημα. Αν το ξεκλειδώσεις, αλλάζει η οπτική σου για τον ακραίο ήχο. Δεν θα πω άλλα, πρέπει να ακουστεί.

5. Amon Amarth – With Oden On Our Side
Εδώ έγραψα αυτά, και τα πιστεύω ακραία πολύ.
Gatekeepers leave Odin’s hall, here lie only the brave:

Αν υπάρχει ένα άλμπουμ που συμπυκνώνει στο μέγιστο όλες τις πτυχές του ήχου των Σουηδών, είναι το “With Oden On Our Side”. Στον έκτο τους δίσκο παρακαλώ, περισσότερο από μια δεκαετία αφότου ξεκίνησαν, οι Amon Amarth σύστησαν μαζικά το metal ακροατήριο σε ένα ηχόχρωμα που εκκολαπτόταν μεν από τους ίδιους και όχι μόνο στα '90s, αλλά εδώ εκτοξεύθηκε. Με κομμάτια όπως το “Asator” και το “Runes To My Memory” η death metal πτυχή είναι εμφατικά παρούσα, τα μελωδικά και μνημονικά riffs δομούν συνθέσεις που μέχρι και τώρα σαρώνουν υπό κάθε καθεστώς ακρόασης, και το “Hermod’s Ride To Hel” προμηνύει την μελλοντική και επικότερη πτυχή τους. Με τον Όντιν στο πλευρό του δεν έχασε κανείς, γιατί ακόμη και ο θάνατος στη μάχη οδηγεί στη Valhall. Που τους περίμενε, αφού εδώ οι Amon Amarth, υπό τους ήχους των κορακιών, αναδύθηκαν ως ένα από τα πλέον σημαντικότερα extreme metal σχήματα του αιώνα.

Για να συμπληρωθεί η 15δα:

Summary

6. Ministry – Rio Grande Blood
ΟΚ, δέχομαι πως πολλοί ξύνισαν με το Slayer-ικό της φάσης, επειδή δεν είναι Ministry. Εγώ όμως έτσι τους έμαθα, μέχρι και σήμερα θεωρώ το δίσκο αλάνθαστο, και εύκολα στους 5 καλύτερούς τους. Φυσικά, όντας το ορκ που είμαι, εγώ όταν γκαζώνουν τους θεωρώ εντελώς άλλη μπάντα.

7. Wolves In The Throne Room – Diadem Of 12 Stars
Κάπως έτσι συστήνεται ένα από τα επιδραστικότερα και μεγαλύτερα black metal σχήματα του αιώνα. Κλασικό ντεμπούτο, που όταν ξεκινάει με το “Queen of Borrowed Light” δεν γίνεται παρά να αναφωνήσεις ‘ω’ με δέος και να βγάλεις το σκασμό να καταλάβεις τι φέρνουν με τη φυσιολατρική τους εκδοχή.

8. Tragedy – Nerve Damage
Οι σειρήνες ήχησαν, το τρίτο ανεξίτηλο κεφάλαιο της πορείας των Tragedy ξεκίνησε. Μέχρι σήμερα, έχω την αίσθηση πως πρόκειται για τον πιο αδικημένο από την τριάδα στη συνείδηση του κοινού. Βέβαια, λόγω των πιο μεταλκορ επιρροών, αλλά και της μπομπάτης παραγωγής, ίσως είναι το ιδανικό σημειο εκκινησης για καποιο που θελει να μυηθει στον κόσμο τους. Επίσης, ίσως κάποτε το βρω σε βινύλιο δίχως να μπλέξω με discogs, θα δείξει, προχωράμε.

9. My Chemical Romance – The Black Parade
Αρχικά, τούτο δω, ετσι χωρίς λόγο και αιτία, θέλω να πω πως δεν το θεωρώ emo άλμπουμ. Ροκ όπερα το έχω στο μυαλό μου, με μέταλ αισθητική, κυρίως γιατί οκ καλές οι γκοθικ επιρροές, αλλιως το εχω στο μυαλο μου. Τέτοιοι δίσκοι όμως, είναι για να ανοίγουν ορίζοντες. Και καλώς ή κακώς, οι MCR εδώ μπήκαν στο πάνθεον του ροκ, κυκλοφορώντας έναν από τους τελευταίους κολοσσιαίους, καθολικούς, συντριπτικούς, ρηξικέλευθους δίσκους που εβγαλε η κιθαριστικη μουσικη στον 21ο αιωνα. Και θα συνεχισει να βγάζει, απλά καλό είναι να μην βιαζόμαστε, γαμώ τα FOMO και τα viral :stuck_out_tongue: Σε κάθε περίπτωση, το “The Black Parade” και για μένα είναι η απάντηση στο “American Idiot”, και το “Teenagers” στο “She’s A Rebel”. Είπα και εγώ τη μαλακία μου για αυτό.

10. Enslaved – Ruun
Εξαιρώντας το riff του “Path To Vanir” που είναι για καπνογόνα, εδώ αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, οι Enslaved έβγαλαν ένα από τα 5-6 καλύτερα άλμπουμ της καριέρας τους. Αρκεί να ακούσουμε με το μυαλό, ενώνοντας πνεύμα και ύλη.

11. Ghostface Killah – Fischcale
Ο μύθος κυκλοφορεί το καλύτερο Wu-affiliate άλμπουμ της δεκαετίας, χαλαρά, και μόνο το “9 Mili Bros” να είχε μέσα. Δεδομένου και ποιοι έκαναν guest, καταθέτοντας τα σέβη τους, τότε αντιλαμβανόμαστε ξανά γιατι ο GFK είναι ένα τιτάνιο μέγεθος της σκηνής.

12. Converge – No Heroes
Αντέγραψαν Tragedy στο εξώφυλλο ή μπα; :stuck_out_tongue: Εδώ οι Converge κυκλοφορούν το πιθανώς πιο αποπνικτικό τους άλμπουμ. Τα riffs αγγίζουν math/grind δυναμικές, οι πειραματισμοί εσωτερικεύονται περισσότερο, δηλαδή αναλογίσου το υπαρξιακό βάρος των 84 δευτερολέπτων του “Weight Of The World”. Επίσης, άλμπουμ με ξεχωριστή προσωπικότητα για τους Converge, ειδικά σε μια εποχή που είχαν ξεκινήσει τα “Verge In” πειράματα που θα ανέτελλαν στο ματωμένο φεγγάρι του μέλλοντος.

13. Proclamation – Advent Of The Black Omen
Καλησπέρα μπαντάρα, τι κάνεις; Οι ηγέτες της σύγχρονης τροπής του bestial black metal, που αν εισαι αρκετά βλαμμένο βλέπεις τις διαφορές από το war, έφεραν τα αλυσιδωτά σκουριασμένα τους ριφφς και τα κολασμένα τους φωνητικά στο φως. Η συνέχεια με Teitanblood (ω δαίμονες) και Sacrificio (ω θεοί) θα έχει τη δική της χάρη, αλλά μέχρι να κάνουν τον κύκλο τους, οι προκλαμέισο θα έχουν δημιουργήσει ένα (ross bay) cult πιστό όσο τίποτα. Εδώ, στην κορυφαία τους στιγμή, μοιράζουν φάπες και τοξικά σόλο.

14. Belphegor - Pestapokalypse VI
Και όμως, με κάτι τέτοια άλμπουμ οι Αυστριακοί έγιναν υπερδύναμη. Όχι, δεν είναι μόνο το εύπεπτο και η πόζα, είναι ο κιθαριστικός τυφώνας και η ανελέητη επίθεση. Στα καλά τους, ήταν ακόρεστοι και άρχοντες. Για αυτό και ακούμε ακόμα, ελπίζοντας σε αναλαμπή.

15. Skitsystem – Stigmata
O Tampa δεν είναι στην μπάντα πλέον, αλλά οι Σουηδοί μάλλον καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το όραμά τους πανηγυρικά. Σκοτάδι, πίσσα, πανκ, μεταλ, ακρότητα, τοξικότητα, διαστροφή, ψυχολογικά, εσωτερικά ζητήματα, τραγουδάρες. Ναι, ο πιο προσιτός και μελωδικός τους, και, όταν ακούς εκείνα τα χρόνια Darkthrone δεν γίνεται να μην κολλήσεις.

Κλασικά εικονογραφημένα άλλα δεκα με σχολιασμό:

Summary

16. Fucked Up – Hidden World
Η καλύτερη μάλλον μπάντα που έβγαλε ο Καναδάς λέει καλησπέρα με το ψυχεδελικό πιασάρικο hardcore της, και ανοίγει το δίσκο με το σχεδόν επτάλεπτο χιτάκι “Crusades”. Απόλαυση, αυθορμητισμός, αποψάρα, ταυτότητα, ηχάρα, ιδέες, και μια από τις πιο αλλοπρόσαλες και εκτενείς δισκογραφίες ξεκινά. Και, έτσι μάθαμε τους φακνταπ εμεις, γμμν προγκάδες :stuck_out_tongue:

17. Katharsis – VVorldVVithoutend
Οι Darkthrone έπαθαν Funeral Mist λοιπόν… Βέβαι, μερικά ριφφάκια αντηχούν Craft… Όχι οκ, πέρα από την πλάκα το φρικαλέο “VVorldVVithoutend”, είναι το άλμπουμ που πρέπει να ακούσει κανένα για να καταλάβει που είχε φτάσει σε θέματα αντοχών, το black metal τότε. Και μετά, να πάει στο 666 και να αρρωστήσει. Προσωπικά μιλώντας, είναι το δεύτερο αγαπημένο μου από δαύτους, και με εκπλήσσει που δεν θεωρώ πως ακούγεται βγαλμένο από άλλη εποχή. Και σήμερα να έβγαινε, δισκάρα θα ήταν.

18. Rise Against – The Sufferer & The Witness
Μισό λεπτό να ξεκολλήσει το replay από το “Prayer Of The Refugee”. Α ναι, άλλη μια υπερδισκάρα από ένα από τα καλύτερα πανκροκ σχήματα του αιώνα του άπαντα. Ναι, τότε οι Rise Against ήταν ανίκητοι. Φωνητικά και στίχοι από άλλο πλανήτη, ρεφραίν και κορυφώσεις για σεμινάριο. Από τους δίσκους που θες να τους βάλεις με το ζόρι στα άτομα που εκτιμάς, γιατί ξέρεις πως αν το ακούσουν, θα σε καταλάβουν βαθύτερα από όσο νομίζεις.

19. The Dagda – An Endless Betrayal
Αρχικά, εξωφυλλάρα. Κατά δεύτερον, ναι, εδώ είναι η κορυφαία (neo)crust στιγμή των Ιρλανδών, που παίρνουν τις σκοτεινές μελωδίες των Amebix, τις τραγικοποιούν και τις εκτοξεύουν στη στρατόσφαιρα, πάντα με τις διδαχές των όγκων των Neurosis. Μελαγχολία, ευχή και κατάρα, απαραίτητο για τους λάτρεις του ιδιώματος. Στο neo-folk των συνεχιστών Lankum, εγώ ο ονειροπαρμένος, βρίσκω ακόμη αυτή την έμφυτη δραματουργία ως προς το λυτρωτικό σκοτάδι της καθημερινότητας. Τι σου είναι η αισθητική.

20. Mastodon – Blood Mountain
Ξέπλυναν με προγκ την ηχάρα τους και ευτυχώς ο εξαγνισμός δεν είχε ολοκληρωθεί πλήρως και έτσι το “Blood Mountain” ακούγεται. Όχι εντάξει, μιλάμε για μεγάλο δίσκο, τον λιγότερο αγαπημένο μου βέβαια από την μυθική τους τετράδα των στοιχείων. Δεν πειράζει, μπροστά στις μεθεπόμενες βραστές πατάτες, αυτό φαντάζει σαν να το έγραψαν οι θεοί. Και ΟΚ, διατηρεί μια ισορροπία που με κάνει να καταπιώ το δηλητήριό μου.

21. Goatwhore – A Haunting Curse
Προσωπική λατρεία, το black/death/thrash από τη NOLA που παίζουν οι Goatwhore, είναι άπιαστο, και εκλεκτό όσο λίγες riff-o-μηχανές στο ιδίωμα. Ευρώπη δεν έπιασαν τόσο, αλλά δεν έχει σημασία, οι Goatwhore κυκλοφορούν την πρώτη ΜΕΓΑΛΗ τους δισκάρα.

22. Gaza – I Don’t Care Where I Go When I Die
Ένα από τα απόλυτα metalcore σχήματα στην ιστορία της μουσικής βγάζει το πρώτο από τα τρία του δεκάρια. Ναι, από το math ξεκινάνε και στο σλατζ φτάνουν, αλλά όπως και οι επιρροές τους, τα έκαναν τόσο κτήμα τους. Αυτά τα όργια στα ‘00s έκαναν το extreme metal να φαίνεται καλό για παραμύθια σε παιδάκια. Ακούμε φυσικά και τους ΤΙΤΑΝΙΟΥΣ Cult Leader που ακολούθησαν της διάλυσής τους, αλλά όταν μπαίνει το ντεμπούτο, το δέος και ο τρόμος επιστρέφουν.

23. Misery Index – Discordia
Δεύτερος δίσκος για τους death/grind άρχοντες, και πρώτος με τον μυθικό Adam Jarvis στα τύμπανα. Όταν ένα σχήμα αυτού του είδους σε κάνει να μην ξερεις που να δώσεις βάση, στα παιχνίδια στα riffs, στις μποτιές ή στους στίχους, ξέρεις πως προορίζεται για κορυφαίο.

24. Blut Aus Nord – MoRt
Τι πάθατε αγαπημένοι BAN και πέσατε τόσο χαμηλά; Πήγατε να αγγίξετε τον ήλιο θα πω. Το ambient/dark industrial σφαγείο του “MoRt” μπορεί να μην είναι με όρους black metal ισοπεδωτικό, μπορεί να φανερώνει ατέλειες και να μην είναι στην στρατόσφαιρα της δισκογραφίας τους, αλλά είναι το πιο ‘00s άλμπουμ τους. Επίσης, τους παρείχε λίπασμα για να συγκλονίζουν μέχρι φέτος.

25. Zao - The Fear Is What Keeps Us Here
Ρε χριστιανοί, τι κάνατε πάλι; (ωπ, τι έπαιξα εδώ;) Εδώ οι λατρεμένοι Zao ακουμπάνε το χαμηλό κούρδισμα και το lo-fi, και βγάζουν τον πιο μαύρο τους δίσκο μέχρι πρόσφατα. Κυκλοφορούν ένα τέρμα μοναδικό άλμπουμ στη δισκογραφία τους, βίαιο, φρικτό, γοητευτικό. Ακρότητα μόνο.

Victims of a namebomb raid:

Summary
  1. Red Hot Chili Peppers – Stadium Arcadium
  2. Audislave - Revelations
  3. Slayer – Christ Illusion
  4. Repugnant – Epitome Of Darkness
  5. Dissection – Reinkaoss
  6. Anaal Nathrakh – Eschaton
  7. The Ruins Of Beverast – Rain Upon The Impure
  8. Warning – Watching From A Distance
  9. Negative Plane - Et in saecula saeculorum
  10. Negură Bunget – OM
  11. OM – Conference Of The Birds
  12. Tenhi – Maaäet
  13. Ahab – The Call Of The Wretched Sea
  14. Dismember – The God That Never Was
  15. Wovenhand – Mosaic
  16. Ignite – Our Darkest Days
  17. Tom Waits – Brawlers, Bawlers & Bastards
  18. Archgoat – Whore Of Bethlehem
  19. Επιθανάτιος Ρόγχος / Πορεία στο Περιθώριο - split
  20. Yakuza – Samsara
  21. Napalm Death – Smear Campaign
  22. Death Breath – Stinking Up The Night
  23. I – Between Two Words
  24. Envy – Insomniac Dose
  25. Year Of No Light – Nord
  26. Necrophobic – Hrimthursum
  27. Muse – Black Holes & Revelations
  28. Xasthur – Subliminal Genocide
  29. The Killimanjaro Darkjazz Ensemble – s/t
  30. Urgehal – Goatcraft Torment
  31. Merrimack – Of Entropy And Life Denial
  32. Chelsea Wolfe – Mistake In parting
  33. Victims – Divide & Conquer
  34. Sun O))) & Boris – Altar
  35. Vreid – Pitch Black Brigade
30 Likes
#5+1

Melvins - (A) Senile Animal

Εξαιρετική συνεργασία με Big Business και ίσως ο πιο πλήρης και συνεπής δίσκος τους. Τα μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια είναι σφηνάκια έκρηξης και ενέργειας και είναι όλα ένα και ένα (Talking Horse, Blood Witch, History of Drunks, Rat Faced Granny, Hawk), ενώ τα μεγαλύτερα σε διάρκεια κομμάτια, χτίζονται με πλουραλισμό και αυτοπεποιθηση (με τα civilized worm και history να ξεχωρίζουν). Ένα ολοκληρωμένο album με attitude και προσωπικότητα - ψάχνω, ψάχνω και δεν το βρίσκω να μπει στην συλλογή μου.

#5

Cult of Luna - Somewhere along the Highway

Το μουσικό τέρας στο οποίο εξελίχθηκαν στα 10’s εδώ κάνει τα πιο σταθερά και μεγάλα βήματα προς την καταξίωση και τον μοναδικό, χαρακτηριστικό του ήχο. Εδώ παίρνουν πολύ χώρο τα ηλεκτρονικά στοιχεία και χτίζεται η χαρακτηριστική τους ατμόσφαιρα. Finland, Back to the Chapel, Dim, Dead City, Dead Man υπογράφουν έναν δίσκο statement.

#4

Clint Mansell & Cronos Quartet - The Fountain OST

Δεν ξέρω πως να περιγράψω την εμπειρία ακρόασης του, το συναίσθημα που αφήνει. Πομπώδες, απόκοσμο, υπερβατικό…; Είναι κάτι πέρα από την μουσική, είναι απλά μοναδικό και απόλυτα ταιριαστό με το δημιούργημα του Aronofsky.

#3

Τοοl - 10.000 days

Τo 10.000 days είναι ένα ακόμα διαμάντι της δισκογραφίας των Tool που όπως γράφτηκε, απλά επιβαρύνεται από το ότι ακολουθεί τα Lateralus & Aenima. Wings & Rosetta Stoned αποτελούν την ραχοκοκκαλιά του album, με πινελιές έκπληξης και διαφορετικότητας ενώ τα Vicarious, Jambi, Pot, Intention και το αδιανόητο Right in two φέρουν την ατόφια Tool σφραγίδα και κρατάνε το album σε δυσθεώρητα ύψη που το 99% των συγκροτημάτων δεν μπορούν καν να φανταστούν.

#2

Υndi Halda - Enjoy Eternal Bliss

Πολύ προσωπική επιλογή. Ένας δίσκος που κάθε ακρόαση του, καθαρίζει την ψυχή, χαρίζει φως και ευδαιμονία. Τα ηχοτοπία που γεννιούνται μοιάζουν να ζωγραφίζουν τις ομορφότερες εικόνες που μπορούν να μας χαριστούν, απλόχερα. Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να βιώσει την αιώνια ευδαιμονία;

#1

Mono - You are there

Τέσσερις συνθέσεις (και δύο ιντερλούδια) μαγικές. Ονειρικές. Χτίζονται πάνω σε ένα τεράστιο φάσμα συναισθημάτων και ξεσπούν. Και σε αυτό το ξέσπασμα δεν μπορείς να αντισταθείς. Απλά παρασύρεσαι. Και βιώνεις όλο αυτό το φάσμα με πρωτόγνωρη ένταση. Τίποτα δεν είχα ξανακούσει σαν και αυτό και ελάχιστοι εχουν τόσο ξεχωριστή θέση όσο οι Ιάπωνες.

@anhydriis θα τα περάσεις γιατί δεν τα έχω βάλει στο αρχείο;;; - Τα πέρασα ΟΚ!

27 Likes

Το 2006 ηταν για μενα αλλη μια χρονια με πολυ τολμηρες δημιουργιες και ακατεργαστη ενεργεια που σημάδεψαν το ηχητικο τοπιο. Δυσκολευτηκα παρα πολυ να κλεισω τη 5αδα μου, μιας και μιλαμε για κυκλοφοριες που ακουω ακομα παρα πολυ τακτικα και διαμορφωσαν παρα πολυ τα ακουσματα μου.
Με ΠΟΝΟ στη καρδια δλδ καπως εκλεισα τη 5αδα.

1. Isis - In the Absence of Truth


Καθε χρονια με δισκο Ισις ειναι κ μια ευλογια.
Εχω ταξιδεψει αμετρητες ωρες με το In the Absence of Truth με κομματαρες οπως Wrists of Kingsm, Dulcinea, Holy Tears για να σε παρει και να σε σηκωσει το Garden of Light στο τελος και να σε αφησει κοκκαλο.

2. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not


Τρου κωλοπαιδαραδες και ροκεντρολλες στο εξαιρετικο αυτο ντεμπουτο. Μονο χιτς και ενεργεια.

3. Muse - Black Holes and Revelations


Εξαιρετικος δισκος με μνημειωδεις υμνους. Τον εχω πολυ κοντα μεσα μου και συνδεδεμενο με απειρες καταστασεις.

4. Kylesa - Time Will Fuse Its Worth


Αλμπουμ και μπαντα της καρδιας ξεκαθαρα και χαιρομαι που θα βρεθουν στη 5αδα γιατι το αξιζουν πραγματικα. Ο δισκος εχει καποια απο τα αγαπημενα μου αλητοτραγουδα (Where the horizon unfolds, The warning, Hollow Severer).

5. Celtic Frost – Monotheist


Ειναι απο τους δισκους που μολις τους ανακαλυπτεις σταματαει ο χρονος και διερωτασε τι εκανες τοσο καιρο. Εξαιρετικος.

Δευτερη τοπ 5αδα που θα μπορουσε να μπει ανετα:

Converge - No Heroes
Πρωτη μου επαφη με την υπερμπανταρα και αλμπουμ λατρεια.

Cult of Luna - Somewhere Along the Highway
Ακομα θυμαμαι το τουρ που το επαιξαν ολοκληρο λαιβ - ενα απο τα συναυλιακα μου χαιλαιτς. Finland και Dark City Dead Man ειναι να σε παρουν τα ζουμια.

Mastodon - Blood Mountain
Πως ειναι δυνατον να βγαλεις ενα τετοιο αλμπουμ μετα το Leviathan? Ε η μπανταρα το εκανε, και θα το ξανακανει καλυτερα το 2009. Τι σφαλιαρα που ειναι το Wolf is Lose με το καλημερα…?

Lamb of God - Sacrament
Ενας δισκος που σταζει γκαμπλα και αλητεια. Αφθαρτος στον χρονο και απο τους αγαπημενους στο ειδος.

Russian Circles - Enter
ΝΑΙΓΕΙΑΣΑΣΗΡΘΑΜΕ.

OM - Conference of the Birds
Αt Giza … nuff said. Δεκαδες ωρες το εχω ακουσει.

Isis & Aereogramme - In the Fishtank 14
Δευτερη κυκλοφορια φετος για Ισις με ΕP μαζι με Aereogramme. Τσεκαρετε αμεσα.

Tool - 10,000 Days
Πολυ καλος δισκος με κορυφαια χιτς. Τα περισσοτερα τα ξερω ακομα απεξω απο το guitar hero.

Bongripper - The Great Barrier Reefer


καλα 89 ειναι αλλα γιου γκετ ιτ

Fall Of Efrafa – Owsla
Τρομερο απλα - τα εχετε πει ολα. Οταν βρισκομουν στη δινη του ποστ για πολλα χρονια τους ειχα καραλιωσει.

Amy Winehouse - Back to Black
Κορυφη για την Amy που στιγματησε μια ολοκληρη γενια και κουλτουρα.

Bring Me The Horizon - Count Your Blessings
Ελα νταξ ολοι περασαμε λιγο την early 00s deathcore φαση. Το ειχα ΛΙΩΣΕΙ.

Deathstars - Termination Bliss
Cheesy af αλλα μαρεσει το δισκακι

Caliban - The Undying Darkness
Ειχα ξεχασει το 2004 το The Opposite from Within οποτε αξιζουν ενα honοrable μιας και τους γουσταρα πολυ ενα φεγγαρι.)

Moonspell - Memorial
Πολυ καλη κυκλοφορια με πολυ γνωστα κ ωραια τραγουδια οπως Finisterra, Memento Mori, Luna - το Night Eternal πιστευω εχει πιθανοτητες να μπει 10αδα/5αδα

SikTh - Death Of A Dead Day
Ποσο επος το Bland Street Bloom? Αν και λαιβ που τους ειδα δε με ενθουσιασαν. Αυτος ο δισκος παντως μαρεσει πολυ)

Cradle of Filth - Thornography
Κυριως για την υπερ-ραδιο-χιταρα The Foetus of a new day kicking, το υπολοιπο ειναι το πρωτο αδιαφορο αλμπουμ των ΚΟΦ και μετα απο αυτο τους εχασα)

Αλλα πολυ ωραια που τα πεταω εδω γιατι κουραστηκα να γραφω (αλλα μαρεσουν και θελω να τα γραψω ocd) :

Sun O))) & Boris – Altar
Gaza - I Dont Care Where I Go When I Die
Cannibal Corpse - Kill
Ahab - The Call of the Wretched Sea
Witch - Witch
The Sword - Age of Winters
Melvins - (A) Senile Animal
Jesu - Silver
Clint Mansell & Cronos Quartet - The Fountain OST

33 Likes

Special Teams

Ασφυκτική Άμυνα

Tenacious D - The Pick of Destiny
Η καλύτερη μπάντα του πάνω κόσμου

Exploding Head GIF - Exploding Head Tenacious - Discover & Share GIFs
Tenacious D Devil GIFs | Tenor


Μαραθωνοδρόμοι x 185 (και κάτι ψιλά)

Boards of Canada - Trans Canada Highway
Απλά το αναφέρω κυρίως για το Left Side Drive, κατά τ’ άλλα στη δισκογραφία τους είναι υποσημείωση

If These Trees Could Talk - If These Trees Could Talk
Ας το βάλω εδώ αυτό αφού ονομαστικά είναι EP κι ας ξεπερνάει το μισάωρο. Αν είχε ειδικό βάρος για το είδος ή κάτι παρόμοιο, θα το έβαζα πεντάδα. Οι συντοπίτες του Λεμπρόν έχουν ποστ πρόθεμα, με ροκ στα “κουπλέ” και μέταλ στα “ρεφρέν”, χωρίς να διστάζουν να πάνε και σε πιο γρήγορα τέμπο. Απλά απολαύστε:


Starters


1. Mastodon - Blood Mountain
Μάλλον ο καλύτερος Mastodon δίσκος για μένα αν και μεταξύ αυτού και του Leviathan η σύγκριση είναι σα να ψειρίζεις μια μαϊμού και μετά να προσπαθείς να βγάλεις ξίγκι απ’ τις ψείρες. Απλά το άλλο είναι πιο συμπαγές στυλιστικά ενώ αυτό έχει περισσότερη ποικιλία, και μας αρέσει η ποικιλία. Μέχρι και οι μπουρμπουλήθρες του Bladecatcher γαμάνε, όσοι το προσπερνάτε να σας καεί η μπουφάν :exclamation:

2. Tool - 10,000 Days
Άκοπο #2 για ένα άλμπουμ που άργησα να εκτιμήσω όπως του άξιζε. Ηχητικά δεν αλλάζει κάτι δραματικά αλλά το 10,000 Days έχει τον δικό του χαρακτήρα και κερδίζει άξια τη θέση του δίπλα στα 2 προηγούμενα - στο τρίτο σκαλί του βάθρου αλλά στο βάθρο νανδελές. Επιγραμματικά, η τριάδα Vicarious, Jambi και Pot έχουν - για τα μέτρα στα οποία είναι γραμμένα ειδικά τα πρώτα 2 - σκανδαλωδώς έξυπνα riffs, στη δυάδα του ομώνυμου ο Maynard καταθέτει ψυχούλα, το Rosetta Stoned όσο goofy είναι θεματικά άλλο τόσο τα σπάει μουσικά, το Intension είναι σαν το ξαδερφάκι της μεγάλης τριάδας που κλείνει το Lateralus και τέλος το Right In Two είναι απ’ τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γράψει γενικά

Το πακετάρισμα και ο Alex o Grey αξίζουν ξεχωριστή αναφορά, ίσως ό,τι πιο υπέροχο έχω κρατήσει στα χέρια μου μέχρι σήμερα

3. Ignite - Our Darkest Days
Πλην δυο-τριών (πολύ καλών, και πάλι) κομματιών όλα τα υπόλοιπα γίνονται singles άνετα. Ακόμα και η (επανηχογραφημένη) διασκευή στο Sunday Bloody Sunday είναι υποδειγματική. Σαν τραγουδιστής ο Zoli, αν μιλάμε για καθαρά φωνητικά τουλάχιστον είναι άνετα απ’ τους πιο άρτιους σε όλο το πανκ και από τους καλύτερους που έχω δει live

4. Burial - Burial
Αν ο Banksy ήταν μουσικός παραγωγός, μάλλον θα ήταν ο Burial, όσο μεγάλο στάτους έχει στη συνείδηση της σκηνής άλλο τόσο low profile είναι. Παραγωγή έξω από καλούπια - κυριολεκτικά αφού grids, quantization κλπ. τα αποφεύγει ενσυνείδητα - μοναδικά samples με έμφαση στα drums (τα οποία γίνονται τελικά υπογραφή του) αλλά πάνω από όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες υπάρχει αυτό: αυθεντική λονδρέζικη μουντίλα. Νιώθεις ότι είσαι χάραμα σε κάποιο dodgy προάστιο οριακά σε καταστάσεις Blade Runner. Όλη τη δόξα την πήρε το Untrue (όχι άδικα) αλλά και αυτό εδώ είναι τεράστιο άλμπουμ

5. Rise Against - The Sufferer & The Witness
Χτίζαμε-χτίζαμε στους 2 πολύ καλούς δίσκους που προηγήθηκαν για να φτάσουμε σε αυτόν που είναι σεμινάριο “εμπορικού” πανκρόκ, ένας απ’ τους καλύτερους που έχουν βγει μέχρι σήμερα στους οποίους θα κόλλαγε αυτός ο χαρακτηρισμός. Ό,τι κάνανε μετά δεν το ακούμπησε imo

+10:


Norma Jean - Redeemer
“We’re not going backwards, we’re just killing onward”: χωρίς να χάνονται τελείως οι περίεργοι χρόνοι και τα breakdowns, σίγουρα υπάρχει μία εξομάλυνση αφού έχουν αυξηθεί τα σημεία απ’ τα οποία μπορούν να πιαστούν και πιο απαίδευτα αυτιά και τα φωνητικά έχουν μαλακώσει σχετικά. Παλιότερα το είχα πιο χαμηλά απ’ τα 2 πρώτα, τώρα από πάνω και εύκολα μάλιστα

+εξώφυλλο, έχει πολλά καλά φέτος αλλά αυτό το θέλω για κορ(ε)νίζα:

image

My Chemical Romance - The Black Parade
Αριστοτεχνικό το Black Parade, ώρες-ώρες σχεδόν θυμίζει μιούζικαλ, περισσότερο κι από το American Idiot που έγινε τελικά κανονικό τέτοιο. Το εκτίμησα αρκετά μετά απ’ την ώρα του και γι’ αυτό σίγουρα δεν έχω μαζί του το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν άλλοι. Τέλος πάντων, πόσα κομμάτια υπάρχουν τα οποία μπορεί να αναγνωρίσει τόσος κόσμος ακούγοντας μόνο μια νότα σε ένα πιάνο;

Boysetsfire - The Misery Index: Notes From The Plague Years
Σίγουρα λιγότερο ευθύ ή ας πούμε περισσότερο “πειραματικό” απ’ το προηγούμενο, προς τιμήν τους όμως κάνουν αυτό που γουστάρουν ενώ είναι φως-φανάρι πως έχουν ό,τι χρειάζεται για να γράψουν ολόκληρο άλμπουμ με “εύπεπτα” κομμάτια. Ακόμα κι έτσι, τέτοια είναι και μερικά εδώ όπως το Requiem ή το Empire αλλά αφού δεν το πέτυχαν το breakthrough ούτε με το προηγούμενο ούτε με αυτό ε, δε θα γινόταν ποτέ

Skream - Skream!
Ακόμα κι αν είχε γεννηθεί νωρίτερα, το dubstep “το κανονικό το βρετανικό το ορθόδοξο” ας πούμε ότι παίρνει δελτίο ταυτότητας με αυτή την κυκλοφορία που πλέον θεωρείται κλασσική για το είδος αν και σίγουρα δεν περιορίζεται σε αυτό - και τζαζίλες έχει μέσα, και κανονικό dub. Απλά θες οπωσδήποτε ή ακουστικά ή sub να με καλή απόδοση κάτω από 100 Hz, αλλιώς χάνεις τη μισή ουσία αυτής της μουσικής

Scar Symmetry - Pitch Black Progress
Ενώ γενικά μπορεί να πει κανείς ότι ήδη είχε αρχίσει να παρέρχεται η εποχή αυτού του melo-death ήχου, όταν έχεις τέτοιο ταλέντο στο μικρόφωνο και την ικανότητα να παίξεις πιο τεχνικά, καταφέρνεις να ξεχωρίσεις. Μιλάμε για τραγουδιστή-κανονικό υπερατού. Οι υπόλοιποι χτίζουν πάνω του για 2 δίσκους υψηλότατου επιπέδου, με πρώτον αυτόν εδώ

I Killed The Prom Queen - Music For The Recently Deceased
Στα χαρτιά metalcore, στην πράξη οριακά deathcore είναι αυτό (στα φωνητικά τουλάχιστον), τον είχα κάτω απ’ το μαξιλάρι που λέει ο λόγος στα μικράτα μου, με τα χρόνια όπως είναι λογικό έχει πέσει αλλά αν τον βάλω τον ακούω ακόμα νεράκι. Στους γραφιάδες έχουμε τον Jona Weinhofen που οι περισσότεροι ίσως ξέρετε απ’ το σύντομο (αλλά ουσιαστικό) πέρασμα στους Bring Me The Horizon. Ψιλοσάπια ταμάμ παραγωγή στο Γκέτεμποργκ παρακαλώ (Αυστραλέζοι τα παιδιά, θυμίζω), ενώ δεν πρωτοτυπεί αυτό που κάνει το κάνει πολύ καλά

Converge - No Heroes
Με το πόδι στο γκάζι μέχρι το υπέροχο Grim Heart με τα καθαρά φωνητικά του Jonah Jenkins (ο οποίος το ’06 εμφανίστηκε και - στο πολύ καλό αλλά εκτός 15άδας - Rest Inside The Flames των 36 Crazyfists), για μένα μάλλον είναι το λιγότερο καλό απ’ τα LPs απ’ το Jane Doe και μετά αλλά δε λέει κάτι αυτό. Converge να 'σαι και μη φοβάσαι

Flowjob - For Free
Με το ελληνικό hip hop γενικά δεν έχω και την καλύτερη σχέση και δεν είναι καν επειδή αδιαφορώ, απλά δε με ακουμπάει τόσο. Τέλος πάντων αυτή η ψηφιακή κυκλοφορία είναι απ’ τις εξαιρέσεις και δεν ξέρω πώς διάολο πέρασαν τελείως στα ψιλά οι Flowjob και δεν είναι πιο γνωστό όνομα τηρουμένων των αναλογιών (επειδή ήταν επαρχιώτες ίσως;) όταν έχουν κομμάτια σαν αυτό π.χ.

που θα έπιανε και κόσμο εκτός hip hop. Δεν είναι χωρίς αδυναμίες το άλμπουμ αλλά έχει μπόλικα καλά/κορυφαία κομμάτια. Anser απ’ τους καλύτερους Έλληνες MCs

Russian Circles - Enter
Τους Circles τους έπιασα αρκετά αργότερα αλλά από φίλους θυμάμαι καθαρά ότι το Enter είχε κάνει μεγάλη αίσθηση όταν κυκλοφόρησε. Και βλέποντας τι έπαιζε τότε στον χώρο βγάζει αρκετό νόημα, αν και οι ίδιοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από αυτό το πιο ριφφάτο στυλ, προτιμώντας - και η ιστορία τους δικαίωσε - να εστιάσουν στην ατμόσφαιρα. Αλλά πέρα από τη δεδομένη ποιότητα, αυτό το στυλ κάνει το Enter να στέκεται αυτόφωτο σε μια απ’ τις κορυφαίες post δισκογραφίες, οπότε το ότι ίσως είναι το λιγότερο καλό σε αυτήν δεν έχει και τόση σημασία

Muse - Black Holes And Revelations
Ήμουν στο τσακ να μην το βάλω αυτό γιατί λίγα κομμάτια με εκνευρίζουν όταν τα πετυχαίνω έξω όσο το Starlight (δε πα’ να ‘χει και 120 tracks το πρότζεκτ @nnnkkk :stuck_out_tongue:) αλλά ό,τι μένει φτάνει και με το παραπάνω, και η αγορά του σιντιού συνοδεύεται με ευχάριστες αναμνήσεις: το είχα πάρει Αυγουστιάτικα (2008) στη Ρόδο απ’ το τοπικό Μετρόπολις (?) και έχοντάς το ακόμα στο χέρι πήγα με κάτι ντόπιους φίλους φίλου να τρυπώσουμε Μπρέγκοβιτς από κάτι χαντάκια έξω απ’ τα τείχη της παλιάς πόλης, μες στα σκοτάδια. Αφού δεν σκοτωθήκαμε, δε μας την πέσανε και περάσαμε και ωραία, όλα καλά και μας έμεινε και το σιντί για σουβενίρ. Τι να γίνεται το Sticky Fingers; Ωραία χρόνια :stuck_out_tongue:

28 Likes

Οτιδήποτε γράφουμε στα posts είναι προαιρετικό. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Μια «υποχρέωση» αποδεχόμαστε όλοι με τη συμμετοχή μας σε αυτό το παιχνίδι, να συμπληρώνουμε τη ΦΟΡΜΑ.

Ξοδέψαμε οοοοολο τον εβδομαδιαίο ελεύθερο μας χρόνο για να δημιουργήσουμε το πιο ψαγμένο σεντόνι και δεν προλαβαίνουμε (λολ) να συμπληρώσουμε τη ΦΟΡΜΑ; Δεν το ζητάμε από τον θρεντμαστερ. Στα ΠΑΠΑΡΙΑ του σύμπαντος και του θρεντμαστερ. Ας προσέχαμε. Τσιμπάμε έναν Μπόμπ και χαλαρώνουμε.

Συμπληρώσαμε τη ΦΟΡΜΑ αλλά αλλάξαμε γνώμη; ΞΑΝΑΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τη ΦΟΡΜΑ και το τονίζουμε στα σχόλια για να μη χαθεί η μπάλα! Δεν το ζητάμε από τον θρεντμαστερ. Στα ΠΑΠΑΡΙΑ του σύμπαντος και του θρεντμαστερ. Ας προσέχαμε. Μένουμε με τις πλεμπαιες επιλογές και χαλαρώνουμε.

10 Likes

Δε σπαμάρω άλλο με το Starlight, αλλά στην ορίτζιναλ μορφή του είναι μια πραγματικά rock κομματάρα.

Δυστυχώς το έφαγε η στροφή που ακολούθησαν γενικά προς το πιο ποπ (γιατί γτχμ δεν κρατάς την κιθάρα πια ρε Ματ), αλλά δεν μπορεί να μη συγκινείται κάνεις από την κανονική version του.

Σε youtube και Spotify για όποιον ενδιαφέρεται

Επίσης θυμάμαι παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2007, που στις 23.00+ ανακοίνωσε ο Red το τραγούδι της χρονιάς κάνοντας top100 ή κάτι τέτοιο και το είχαν βγάλει 1ο, δεν ξέρω αν συνεχίζουν να κάνουν κάτι παρόμοιο αλλά θα εμένα πολύ έκπληκτος αν βγάζαν κάτι παρόμοιο ως κορυφαίο

3 Likes