Nevermore

Ούτε κλικ, ούτε δευτερόλεπτο.

2 Likes

Ωραίος ακούγεται ο τραγουδιστής, προφανώς θα έβρισκαν καλούς παίκτες, προφανώς τα κομμάτια γαμάνε….αλλά…

Ειναι καλος ο Zakk Wylde τωρα :stuck_out_tongue:;

6 Likes

Καλός είναι αλλά όχι για pantera , ούτε για nevermore :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Τι να πρωτοσχολιάσω δεν ξέρω.
Oρισμένοι καλλιτέχνες είναι αναντικατάστατοι. Αν πεθάνουν, δυστυχώς παίρνει η μπάλα και τους συμπαίκτες της μπάντας, όσο και να ήθελαν να συνεχίσουν, όσο καλοί και να είναι οι ίδιοι.

2 Likes

“You are forever, in my heart you never died”

4 Likes

Αν εξαιρέσεις το αντιπαθητικό της εμφάνισης, ούτε κλώνος είναι (δεν θα μπορούσε άλλωστε), αλλά ούτε και κακός. Σεβασμός στο πρωτότυπο, με ένα τσακ διαφοροποίησης. Δεν με χαλάει.

Μη έχοντας δεί Νevermore σωστής περιόδου, με το που έρθουν, πήγα.
Δεν θα το μετανιώνω όπως με Shadow Gallery, που σκεφτόμουν ότι SG δεν γίνεται χωρίς Baker.

Δεν είναι;

Αν δεν είχα δει το βίντεο 2 φορές και μόνο τον άκουγα θα πίστευα πως είναι η μετενσάρκωση του Warrel. Σαν να μην έχει ακούσει άλλον τραγουδιστή στη ζωή του είναι ο τύπος.

Αυτή είναι η κρίσιμη επιλογή που έκανε η μπάντα: ότι επέλεξε έναν φωνητικό κλώνο του Dane. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα βγει σε καλό, αλλά θα δείξει. Προφανώς, ο θεόρατος Τουρκαλάς δεν φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος και μια χαρά τα ψέλνει (σε σημεία ανατρίχιασα με την ομοιότητα), αλλά θα τραβήξει όλο το βάρος, την έκθεση και την κριτική πάνω του (όχι ότι δεν αντέχει, βέβαια, με τέτοιο δέμας που σχεδόν προκαλεί δέος). Αν ο έξτρα φόρος τιμής στον μακαρίτη, λοιπόν, για τον οποίον γίνεται κουβέντα στο βίντεο, ήταν να “ακούγεται το ίδιο” (ασχέτως αν δεν το ανέφεραν οι Jeff και Van), ΟΚ. Αυτό θα κριθεί (ή έχει ήδη κριθεί από πολλούς).

Τα άλλα δύο νέα μέλη, ΟΚ. Μουσικάρες φαίνονται (δεν θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς) και πωρωμένοι με την μπάντα, άρα, θα αυτοί περάσουνε και λίγο κάτω από το ραντάρ.

Ο Jeff σαν να μην πέρασε μια ημέρα. Δεν χάνει νότα. Ο Van, επίσης, φαίνεται καλά.

Επίσης, κατανοώ ότι για την περίπτωση του Jim (στον οποίον έγινε μία γενική αναφορά, χωρίς να δοθεί περαιτέρω feedback) ισχύει εν πολλοίς ό,τι αναγράφεται παρακάτω, ότι δηλαδή και δεν υπήρχε πρόθεση να τον καλέσουν λόγω των σχέσεων και ο ίδιος δεν είμαι βέβαιος αν θα άφηνε τη συνταξιοδότησή του (παρά τις δηλώσεις/νύξεις του ιδίου, αλλά και της συζύγου).

Όπως και να 'χει, προσωπικά, είμαι λίγο μπερδεμένος με τα συναισθήματά μου για τη φάση, αλλά γέρνω στο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσω τον δίσκο. Και για live μάλλον θετικός θα ήμουν, περισσότερο από περιέργεια εγώ, καθότι ήμουν από τους τυχερούς που τους είδα στο peak της φάσης τους. Επίσης, το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν από εδώ.

Πολλή αγάπη και λατρεία, πάντως, η εν λόγω μπάντα, γι’ αυτό και κατανοώ πλήρως και τις προσεγγίσεις της κατηγορίας Αποστόλη παραπάνω.

6 Likes

Να σου πω την αλήθεια, επειδή δεν άκουσα πρώτα τα τραγούδια της audition και τον άκουσα από το βίντεο, δεν μου φαίνεται κλώνος. Είναι πολύ κοντά, σίγουρα, έχει όμως και την χροιά της Geoff Tate σχολής, που στα αυτιά μου τον διαφοροποιεί αρκετά. Σίγουρα είναι πολύ κοντά - πως αλλιώς βέβαια θα ήταν διατεθειμένο το κοινό να ακουσει τα τραγούδια του Dane, αν όχι αρκετά κοντά στα original? Θα μου πείς ότι πολλοί δεν θα ήθελαν να ακούσουν Nevermore χωρίς τον Dane, εγώ θα πω ότι προτιμώ έναν κόσμο με Nevermore παρά χωρίς :smiley: Τώρα αν τελικά κρατήσει το line up και βγάλουν δίσκο και είναι πατάτα, μετά χαράς να τα ξαναπούμε - ως τότε όμως φαίνεται ότι θα είναι τουλάχιστον καλοί σε live, οπότε why not?

1 Like

Εγώ, πάντως, εξ όσων άκουσα, τον θεωρώ κλώνο φωνητικά. Και δεν το λέω αυτό υποτιμητικά ή επειδή έχω κάποιο θέμα. Απλά, το σχολιάζω ως στρατηγική επιλογή των Van και Jeff. Και ξαναλέω ότι ο θεόρατος τύπος δεν φταίει σε κάτι. Εξαιρετικός είναι, γι’ αυτό που είναι.

Για το παραπάνω δεν είμαι σίγουρος. Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς. Δηλαδή, όταν λες ότι μεταβαίνεις σε νέα εποχή, νέα ενέργεια κ.λπ., προσωπικά δεν θα είχα θέμα να πηγαίναν σε μία out of the box επιλογή. Αυτό το λέω εγώ, όμως, που τους πρόλαβα με τον τεράστιο Warrel και τους είδα κιόλας. Όπως λες κι εσύ, ο καθένας θα έχει μια διαφορετική οπτική πάνω στην όλη φάση εν γένει και στη θέση του τραγουδιστή εν προκειμένω.

Επαναλαμβάνω ότι εγώ και τον δίσκο θα ακούσω (και φυσικά δεν θα ήθελα να είναι πατάτα γιατί δεν είμαι εντελώς αντίθετος στη φάση κι επιθυμώ να κράξω περαιτέρω) και σε live θα πήγαινα μάλλον.

Και μιλώντας για live, όποιος ενδιαφέρεται για τις ημέρες που θα είναι guest των Savatage, υπάρχει μια ημερομηνία στις 11 Αυγούστου στην Πολωνία που θα είναι τριάδα με Armored Saint.

Τέλος, να πω ότι έμενα ανετότατα διά βίου στο σπίτι-studio του Østby.

Δεν τους εχω δει λαιβ ποτε, θυμαμαι ηθελα να παω, πριν 16ποσα χρονια στο τελευταιο τους, κατι ετυχε και ελουσα, μετα απο λιγο καιρο ο τεράστιος μας άφησε, μου έμεινε μεγάλο παράπονο αυτή μου η ολιγωρία. Ισως απο τα μεγαλυτερα μουσικα μου.

Παρ΄ όλα αυτά, αν έρθουν, που για να σπαμμάρουν, ευγενικά μιλώντας, διάφοροι δεξιά και αριστερά μάλλον θα ανακοινωθεί σύντομα, ούτε απ’ έξω.

Καλά για νέα μουσική, μην τα ξαναλέω.

Μερικά πράγματα δεν καλύπτονται με ημίμετρα. Καλύτερα να μείνουν κενά.

Φυσικά, οι κύριοι Loomis και Williams κάνουν ό,τι θέλουν και all good.

Όταν πας να αντικαταστήσεις τον Dane που είναι το 50% (και βάλε) της ταυτότητας της μπάντας, στα εντελώς βασικά προαπαιτούμενα θα είναι να πάρεις κάποιον που να καλύπτει γενικά το φωνητικό εύρος του.

Αν βρεις κάποιον που έχει μόνο αυτά, καταλήγεις με ένα cover band (καλό ή κακό).

Αν βρεις κάποιον με ξεχωριστή προσωπικότητα και στιχουργική εκφραστικότητα, παίρνεις κάτι νέο που μπορεί και να μην αρέσει σε όλους αλλά θα είναι αυθεντικό.

Θα δείξει τι ισχύει όταν κυκλοφορήσουν νέα μουσική αν και δεν τρέφω καμία αισιοδοξία με αυτά που είδα και ακούσα.

4 Likes

Στο βιντεακι που ανεβηκε παραπανω, και που ειδα αποσπασματικα πραγματι σε αρκετα σημεια ειναι σαν να ακους τον (τιτανα, rip) Warrel, σε αλλα ειναι εμφανες πως προκειται για αλλο τραγουδιστη. Βεβαια ολα αυτα ειναι σε παλιο υλικο της μπαντας που προφανως θελουν να εκτελεσουν οσο πιο κοντα στο πρωτοτυπο οσο γινεται - στα νεα αγνωστο αν θα συνεχισει σε ακριβως αυτο το στυλ ή θα εχει καποιο αλλο λιγο- ή πολυ- πιο προσωπικο.

Λογω αδυναμιας στον- επισης τιτανα- Loomis θα ακουσω οπωσδηποτε το νεο δισκο (για live εχω λιγο τις ενστασεις μου εχοντας δει και τη μπαντα με τον τεραστιο) και εκει θα φανει αν προκειται για νοσταλγικο αναμασημα χωρις πολλη ουσια ή εχει κατι να προσφερει. Οψομεθα.

1 Like

14 Likes

Δεν μπορώ να καταλάβω αν τους αναφέρεις επειδή συμφωνείς ή διαφωνείς :sweat_smile:

Αγαπώ και τους 3 δίσκους με DuVall αλλά στους AIC η κινητήριος δύναμη ήταν πάντα ο Cantrell, δεν υπάρχουν χωρίς αυτόν όπως δεν υπάρχουν και Motorhead χωρίς Lemmy.

ναι αλλα η αλλαγη φωνης ειναι το Νο.1 που μας χαλαει στις μπαντες. Κιθαριστα να τα παιζει ιδια, βρισκεις. φωνη πιο δυσκολα

2 Likes

Λογικο μου φαινεται στις προβες που κανουν στο παλιο υλικο να προσπαθει να φερει σε Warrel. Ακουσα κανα δυο δικα του, εχει την φωνη του. Μπορει το καινουργιο υλικο να ειναι προσαρμοσμενο σε αυτον. Προσωπικα ουτε κρυο, ουτε ζεστη. Αν παρω καλο feedback θ α ενδιαφερθω και για συναυλια και για υλικο

Σίγουρα η αλλαγή φωνής είναι το πρώτο πράγμα που σε χαλάει. Αυτό που λέω είναι ότι ανεξάρτητα με το αν θα βρεις κάποιον με ίδια φωνή ή όχι, θα πρέπει να είναι και αυτόφωτος. Να έχει κάτι που θα τον κάνει αναντικατάστατο, να έχει να προσφέρει δημιουργικά και όχι μόνο να στέκεται εκεί για να σου θυμίζει τη φωνή κάποιου άλλου.

Αυτό μου φαίνεται πιο ταιριαστό για την περίπτωσή τους μιας και στον Dane χρωστάνε τόσο μεγάλο κομμάτι της ταυτότητάς τους. Αν η μόνη δημιουργική δύναμη ήταν ο Loomis - ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον- τότε ό,τι και να έκανε θα θύμιζε Nevermore. Τώρα είναι μεγάλο το στοίχημα πιστέυω.

1 Like

Έχει πλάκα η κουβέντα αυτή, γιατι στο τοπικ των Pantera την κάναμε από την ανάποδη.

Εχουμε δει ολες τις μορφες - Rainbow με αγνωστο τραγουδιστη, pantera χωρις τους αδερφους, Linkin Park με γυναικα (!) και τωρα Nevermore.

Ακουω (; ) το επιχειρημα του “εγω στην καρδια μου την Χ, Ψ μπάντα την έχω έτσι κι έτσι και δεν μπορώ αλλιώς” - ειδικα οταν η νεα μορφη σου ζητάει τα λεφτα σου, που μπορεις να αρνηθεις σαν καταναλωτης.

Προσωπικα πάντα χαιρετιζω τις νεες προσπάθειες γιατι 1. Ξανα-αναβουν την μουσικη ιστορια μιας μπαντας και την βγαζουν από το χρονοντουλαπο (sic) που θα οδηγησει σε λιγα χρονια στη λήθη - ποιος θυμάται τους Sanctuary (καποιοι εδω μεσα σιγουρα, ευρυτερα φανταζομαι λιγοι) και 2. Η προσπάθεια θα φανεί στο χειροκρότημα και τη … σκηνή.

Οπως εγραφα και στο τοπικ των Pantera, επαιζε ο Ανσελμο Panterolist με κατι πουθενάδες από τα temu, κανείς δεν ασχολήθηκε. Βρήκε τους παιχταράδες, γαζώνει.

Επειδη στο φορουμ οι πιο πολλοι ειμαστε μεγαλα παιδια, φοβαμαι για μετριως εμπορικες μεταλ μπαντες σε καποια χρονια θα μιλάμε όπως μιλούσαν οι γονείς μας για κατι μουσικους, που δεν τους έβρισκε ουτε το google στα πρωτα του χρόνια.

Δεν βρισκω τίποτα κακό στο να (ξανα)ζει η μουσική μας. Και στην τελική, γιατι να μην ζήσουν και οι Loomηδες του κόσμου τούτου, που έγραψαν τις κομματάρες, από τη μουσική τους ; Γιατι να αναγκαστουν να ξαναγραψουν χιτακια σε μεγαλυτερη ηλικια, πραγμα όχι και τόσο εύκολο μην κοροϊδευομαστε…

9 Likes

Αυτό μέχρι στιγμής πάει εξαιρετικά πάντως!

εντάξει εδώ όμως βγαίνει με το όνομα των Pantera και χτυπάει στο συναίσθημα συν ότι το marketing πήρε φωτιά. Τους πήραν και οι Metallica… ε δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις τα ίδια τραγούδια με μία άλλη τυχαία μπάντα.

συμφωνώ 100% και το είχα πει και πέρσι ότι από τη στιγμή που ο Loomis ήταν ο βασικός συνθέτης έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει

2 Likes