Nevermore

Και περιοδεία με Priest τον Σεπτέμβρη. Μια χαρά!!

Αυτή τη στιγμή κρίνουμε τα λαιβ. Βασικά ΤΟ λαιβ, αφού μόνο ένα έγινε.

Σε πολλούς αρέσει (το ίδιο και σε μένα). Σε άλλους, όχι. Κι αυτό σεβαστό.

Εξήγησα σε προηγούμενο post γιατί εγκρίνω την επιλογή των συγκεκριμένων μουσικών.

Προσωπικά, μου έλλειψε να δω live τους Nevermore κι ανυπομονώ να έρθουν και στην πόλη μου για να τους ξαναδώ. Κι αυτό το θεωρώ μεγάλη υπόθεση γιατί τα τελευταία 7-8 χρόνια (κι έχοντας δει λάιβ σχεδόν όλες τις αγαπημένες μπάντες μου πολλάκις), ελάχιστα είναι τα συγκροτήματα που ανυπομονώ να δω ζωντανά.

Πέρα από αυτό, η συζήτηση για τον μελλοντικό δίσκο είναι τίγκα αχρείαστη. Πριν 2 μέρες έπαιξαν την πρώτη τους συναυλία. Δλδ βιαζόμαστε να τον θάψουμε; Προφανώς και, κατά 95%, αυτό που θα βγάλουν θα είναι κατώτερο της παλιάς τους δισκογραφίας.

Ο Dane δεν αντικαθίσταται στιχουργικά. Κι ερμηνευτικά ο καινούριος δεν μπορεί να κοπιάρει πια την έτοιμη ερμηνεία των παλιών κομματιών.
Αλλά ζωντανά, μια χαρά εξυπηρετεί τα τραγούδια.

Όπως είπε κι ο nikosPL, προσωπικά δε γίνομαι τόσο attached με τη μη-μουσική πλευρά του εκάστοτε καλλιτέχνη, επομένως εμένα μου κάνει αυτό που ακούω (αν και, δε νομίζω ότι ασκήθηκε κριτική σε αυτό το κομμάτι).

Τέλος, από περιέργεια και για το καφενειακό της κουβέντας, δλδ αν ο Loomis προσλάμβανε έναν «αυτόφωτο» τραγουδιστή, που προφανώς θα άλλαζε πολύ την ερμηνεία των υπαρχόντων κομματιών, θα το δεχόμασταν «καλύτερα» από ότι δεχόμαστε τώρα τον συμπαθή μπουνταλά; Το αποκλείω…

4 Likes

Θενξ για την πληροφορία γιατί θα το έχανα!

Μόλις έκλεισα να ξαναδώ Nevermore μετά από 20 χρόνια ρε! :face_holding_back_tears:

3 Likes

που ρε?

Πριν 20 χρόνια κι εγώ τους είχα δει την μοναδική φορά. Να πω πως εγώ πιο πολύ τους έχω στο μυαλό μου ως nostalgia act λίγο με αυτή τη συνθήκη. Λόγω και των τωρινών μουσικών μου προτιμήσεων, δεν ξέρω καν πόσο θα με ενδιέφερε να ακούσω έναν νέο δίσκο από αυτή τη σύνθεση. Αλλά θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν πως με τα βίντεο ανατρίχιασα αρκετές φορές.

Γενικά πάντως με τα reunion έχω περίεργη σχέση. Ακόμα δεν δέχομαι τους Priest καλά καλά χωρίς το κλασικό δίδυμο στις κιθάρες, όπως έκανα και με τους Accept μέχρι που άκουσα το Blood… τότε με τα χίλια ζόρια και έκανα κωλοτούμπα επική. Ακούω Molly Hatchet με μηδέν ορίτζιναλ μέλη αλλά Skynyrd με 2 τους θεωρώ tribute band. Γενικά άβυσσος η ψυχή μου.

3 Likes

Κάπου εδώ :stuck_out_tongue:

1 Like

Καλλιτεχνικα καθως και για νεο αλμπουμ ειναι λαθος λογικη. Αλλα για λαιβ ειναι οτι πρεπει. Αυτα.

1 Like

Επίσης, ‘Έλα τώρα Billy Milano να πουλήσεις τσαμπουκά, όπως έκανες στον συχωρεμένο. Έλα να σε δούμε!’

6 Likes

Δεν έχει να κάνει μόνο με σένα, τα κριτήρια και τα όρια με τα οποία αξιολογείται η “γνησιότητα” ενός reunion πολύ συχνά ποικίλουν ανά άτομο, ακόμη και κατά περίπτωση συγκροτήματος στο ίδιο άτομο!

Και βέβαια, είναι δικαίωμα των μουσικών να βγαίνουν σε περιοδεία ή και να ηχογραφούν καινούρια μουσική κάτω από “οποιοδήποτε” όνομα αγνοώντας την όποια ακεραιότητα του εγχειρήματος (τι να λέμε, εδώ υπήρξαν Thin Lizzy χωρίς τον… Lynott), είναι όμως και δικαίωμα του καθενός να τους γυρίζει την πλάτη!

2 Likes

Να βάλω κι έναν αστερίσκο για Priest, η αλλαγή στις κιθάρες έγινε μετά το reunion με Halford αλλά είναι στην ίδια λογική.

Aπό την μια θα συμφωνήσω με το πνεύμα για το θέμα του κλώνου, από την άλλη στην συγκεκριμένη περίπτωση, μου φαίνεται εξαιρετική επιλογή το να ακούς τα τραγούδια όπως έχουν γραφτεί και όχι με άλλο χαρακτήρα. Μην ξεχνάμε ότι οι 2 πυλώνες των Nevermore ήταν οι κιθάρες και η φωνή.

Επίσης, η εύρεση κλώνου είναι εύκολη. Η εύρεση καλού κλώνου είναι δύσκολη.
Και επίσης συμφωνώ απόλυτα ότι εκεί που θα κριθεί είναι σε νέο δίσκο. Εκεί θα μπορέσουμε να δούμε τι ουσιαστικά είναι.
Τώρα να χαρακτηρίσω θλιβερό το reunion, όχι δεν το κάνω. Μου φαίνεται υπερβολή. Δεν σου αρέσει? Οκ. Αλλά θλιβερό? Σίγουρα τιμούν 100% τα κομμάτια με αυτή την απόδοση. Δεν θες να δείς Nevermore χωρίς Dane? Σεβαστό. Θλιβερό? Όχι.

Θλιβερό είναι να βλέπεις Guns N Roses, με τον Axl να νιαουρίζει (όσο καλές προθέσεις και να έχει).
Θλιβερό είναι να βλέπεις τον Lowe να ξεχνάει στίχους και να μην μπορεί να τραγουδήσει.
Θλιβερό ήταν να έχεις έναν Λαμπρή που δεν μπορούσε και να βγάλει τα παλιά κομμάτια και παρόλαυτά, τα έπαιζες - πλεόν βέβαια το έχουν δουλέψει, ευτυχώς, αυτό το κομμάτι.
Όλοι αυτοί δεν τιμούν τα κομμάτια που παίζουν και το ξέρουν. Αυτό είναι θλιβερό.

8 Likes

Συμφωνώ τέρμα με Αντώνη.

Άμα ο Βάλτερ Μπέντζαμιν ήταν μεταλλας θα είχε γαμηθει στο γράψιμο με όλες αυτές τις κλωνοαντικαταστασεις τυποποίησης του προϊόντος.

Destroy it, then package it, and profit from the people who died.

3 Likes

Mayhem υπάρχουν δηλαδή, ε;

1 Like

Εγώ καταλαβαίνω κάποιον που βλεπει με κακό μάτι το reunion, αλλά διαφωνώ πλήρως στο να χαρακτηριστεί θλιβερό.

1 Like

Αυτοί είχαν το θράσος ο επόμενος τραγουδιστής και κιθαρίστας να μην είναι κλώνοι.

Άλλο τώρα που είναι στη φάση λεγκασι και αυτοί, όπως δυστυχώς πολλοί, όταν ίσως έχουν στερέψει και καλλιτεχνικά.

1 Like

Εδώ υπήρξαν μέιντεν χωρίς ντιάνο

10 Likes

Φίλε @Sevek , η ακριβής φράση μου ήταν θλιβερό ως τώρα για τα δικά μου συναισθήματα. Επέτρεψε μου να αισθάνομαι όπως θέλω! Μάλιστα κυριολεκτω: το συγκεκριμένο reunion μου δημιουργεί θλίψη.

Δεν θα χαρακτήριζα ποτέ κάτι τόσο αρνητικά, έξω από το προσωπικό μου πρίσμα.

Όπως σωστά είπατε και άλλοι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε reunion για live και για στούντιο. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα live, αν όμως βγάλουν άλμπουμ θα το ακούσω και θα ελπίζω το παιδί να αφήσει το δικό του στίγμα.

1 Like

Μαλώνεις;

Ρε παιδιά, να πω κάτι. Να πέσει, δηλαδή, εδώ και ας προσπεραστεί.
Κάθε φορά, που κάποιος θα διατυπώσει μία υγιή (χωρίς εισαγωγικά, με όλη την κυριολεκτική της σημασία) σκέψη πάνω σ’ ένα γεγονός, ερχόμαστε ουκ ολίγες φορές να τον αρπάξουμε. Που είναι το άσχημο σε αυτό που εκφράζει ο Αντώνης…
Τον αντιλαμβάνομαι. Δε συμφωνώ μαζί του, αλλά μ’ αρέσει που το αντιμετωπίζει έτσι. Μέσα από τη δική του οπτική, ως Αντώνης.
Επιπλέον, κάποιοι που γράφουμε χρόνια εδώ μέσα, νομίζω ότι μπορούμε να αλληλοκατανοηθούμε, όσο είναι ψηφιακά δυνατόν.
Ειρήνη ημίν.

Ας αφήσουμε τον καθένα να εκφράσει το ορθό του και υγιές του.
Να με σχωράτε που καταχράστηκα το συγκεκριμένο χώρο, αλλά έχει γίνει κάπως κουραστικό να διαβάζω κουβέντες “δικαιοσύνης”.

9 Likes

Στον Αποστόλη έκανα πλάκα μωρέ. Προσωπικά συμμερίζομαι όλα αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα. Εγώ ο ίδιος έχω βιώσει μια ποικιλία συναισθημάτων με τα διάφορα reunions και τις διάφορες αντικαταστάσεις που έχουμε δει κατά καιρούς, τι να μαλώσω και να αρπάξω, κουβέντα κάνουμε. Και μάλιστα στη συγκεκριμένη έχουν όλοι το δίκιο τους.

Να, θα σου πω κι εγώ κάτι. Έχουν κάνει reunion οι Slayer και δεν έχει αλλάξει κανένα μέλος από την τελευταία φορά. Ε, με αφήνει παγερά αδιάφορο αυτή τη στιγμή, επειδή έλεγαν “τελευταία περιοδεία” και “διαλυόμαστε” κλπ. Δεν είχαν δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη; Προφανώς και είχαν, δικιά τους είναι η μπάντα. Ε, κι εγώ έχω δικαίωμα να αδιαφορώ.

2 Likes

Ποιος είναι ο Αντώνης ρε παιδιά;

6 Likes