Αυτο το χαλι που μετρατε την ποιοτητα απο το καθετι με το ποσο εχει πουλησει μπορειτε να το σταματησετε? Στα σιγουρα ειναι οτι αντικειμενικοτερο μπορει να μετρησει καποιος σε καποιον καλλιτεχνη αλλα παραλληλα πρεπει να ειναι και οτι ποιο αχρηστο. Απο τη μια δεν εχει να κανει με την ποιοτητα του και απο την αλλη για να επιτευχθει το οποιο μεγεθος πωλησεων εχει ο καθενας παιζουν ρολο ενα σωρο παραγοντες που δεν συνοψιζονται με τιποτα στο “ειναι ωραιο, θα πουλησει”(χωρις να σημαινει οτι δε γινεται κιολας) και παρα πολλοι απο αυτους δεν εχουν να κανουν με τη μουσικη του εκαστοτε καλλιτεχνη.
On Topic ποτε μου δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα μιας και δε με αφορουν ιδιαιτερα μουσικα(δε λεω οτι ειναι κακοι, απλα δε με αφρουν)και ουτε με νοιαζει το σε ποιους εκαναν κακο. Ουτως η αλλως τα περισσοτερα συγκροτηματα των 80’s ηταν απιστευτα βραχυβια με μια πορεια που συνοψιζεται στο “2 καλοι δισκοι, μια μουφα, απογοητευση του κοινου, διαλυση” για να χαψω οτι το Grunge τα εκαψε ολα και μεταξυ μας δεν τα εζησα τα 80’s για να κλεγομαι για τις συγκροτημματαρες μου που το Grunge κατεστρεψε λες και παρακολουθησα ποτε την πορεια τους και ειχα την αναμονη να περναν οι μερες που μενουν για να κυκλοφορησει ο δισκος. Φυσικα το metal σε βαθος χρονου καθαρισμα εκανε κατα τη διαρκεια της ανοδου του Grunge κινηματος(περιοδος στην οποια ηταν μεν σε Underground επιπεδο αλλα απο την αλλη ειχε τεραστεια καλλιτεχνικη αναταση) και υστερα απο τον αποηχο του αυτο φανηκε. Ετσι οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον τη μεγαλυτερη ζημια στο Glam Rock την εκανε πραγμα που εμενα προσωπικα με αφηνει αδιαφορο.
Τα πιο εμπορικα συγκροτηματα που εκαναν το ντεμπουτο τους τα τελευταια 30 χρονια (1979-2009)
εννοω φυσικα ΡΟΚ συγκροτηματα οχι μπακστρητ μποις και ντιξι τσικς :lol::lol::lol:
1-METALLICA
2-U2
3-GUNS 'N ROSES
4-DEF LEPPARD
5-BON JOVI
6-PEARL JAM
7-[SIZE=“2”]NIRVANA[/SIZE]
-CREED
8-MOTLEY CRUE
9-GREEN DAY
10-RED HOT CHILI PEPPERS
Φυσικα αν δεν υπολογισουμε τους Dave Matthews Band που μπορουν να θεωρηθουν κατα μια εννοια ως μπαντα του Dave Matthews οπως αντιστοιχα ειναι και οι Jeff Beck Group.
Τονιζω το[SIZE=“3”] Pοκ [/SIZE]για το γεγονος oτι δεν εννοω pop, r’n’b, country και αλλα ειδη. και φυσικα εγραψα τα 10 πιο εμπορικα [SIZE=“3”]ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ[/SIZE] οχι σολο καλλιτεχνες… αλλιως θα εβαζα και τον Prince.
και στον ορο Ροκ συμπεριλαμβανονται ολα τα ειδη (punk,heavy metal, alternative)
Brandon Flowers accuses Nirvana’s Kurt Cobain of ‘taking the fun out of music’
The Killers’ Brandon Flowers has blamed Nirvana and Kurt Cobain for making rock music depressing. Despite the seminal grunge frontman dying almost 15 years ago to the day (he took his life on April 5, 1994), Flowers lambasted Cobain. “I don’t mean it in a bad way but I think Kurt Cobain and grunge took the fun out of rock and roll,” he said. However, Flowers says that he thinks his band is now making American music “a lot more playful and brighter” (Daily Star).
Φοβερος μουσικος ο Cobain αλλα ως ανθρωπος πολυ βασανισμενος,πολυ ανησυχο πνευμα.Εχω ακουσει πολλες θεωριες περι δολοφονιας του αλλα δε νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο γιατι απο πολυ μικρος ειχε τασεις αυτοκτονιας και γιατι φαινοταν οτι ειχε φτασει στο απροχωρητο.Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως ερωτευτηκε την Courtney Love.Και μονο το γεγονος οτι εδωσε τα ημερολογια του στη δημοσιοτητα τα λεει ολα…
Ξερω ξερω τα χω ψαξει ολα αυτα αναλυτικα εχω δει και το ντοκυμαντερ του Broomfield αλλα δεν ειναι ολα εξακριβωμενα.Αν οντως δολοφονηθηκε δε θα υπηρχαν αποτυπωματα ή τελοσπαντων κατι που να δειχνει οτι και καποιος αλλος μπηκε στο σπιτι;Το σιγουρο ειναι οτι δε θα μαθουμε ποτε την πληρη αληθεια.
Δεν μου άρεσαν και πολύ οι nirvana μόνο κάποια τραγούδια τους όπως το lithium, polly και about a girl
Υπερτιμημένη μπάντα και ο curt cobain μια βασανισμένη ψυχή που προσπαθούσε να ξεσπάσει μέσω της μουσικής…
Τους έφαγε το mtv και η εμπορικότητα τους Nirvana
Αντίθετα μπάντες σαν τους Pearl Jam που δεν είχαν ΤΟΣΟ μεγάλο hype κάνανε τρομερή πορεία χωρίς να αλλάξουν μουσικά ακούσματα
το θέμα είναι πως ο cobain δεν πήρε τη χαρά έξω από το rock.πήρε τη ΧΑΖΟχαρά έξω από το rock.και ποιός είπε πως σώνει και καλά το rock και η σκληρή μουσική γενικότερα πρέπει να είναι χαρούμενη?και στην τελική ο μπράντον λουλούδης με τι ακριβώς ιδιότητα μιλάει για το rock?
Η μουσική τους είναι τόσο απλή μα και τόςο ψαγμένη μαζί. έχουν πολύ γαμάτους συνδυασμούς συγχορδιών… οι πονεμένοι στίχοι και οι απίστευτες κραυγές του Kurt που μου σπαράζουν την ψυχή κάθε φορά που τις ακούω…
ένα απο τα αγαπημένα μου: