Nirvana

Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει αυτό το, ακυκλοφόρητο από την εποχή του St. Anger, κομμάτι αλλά το ρεφρεν πάντα μου θύμιζε Nirvana ειδικά εποχής Bleach με το χαμηλό κούρδισμα

1 Like

Θα πέσει φωτιά να σε κάψει εσένα.

Καλά, τα b-sides των Nirvana είναι τρελός έρωτας. Νομίζω ότι το καλύτερο πακέτο γι’ αυτά είναι το “With the lights out” box-set, έκδοση που αξίζει τα λεφτά του και όταν το είχα πάρει είχα πάθει πλάκα με το πόσα τραγούδια είχαν μείνει έξω από τις επίσημες κυκλοφορίες. Αναφέρατε τα περισσότερα, δύσκολα μπορώ να μπω σε διαδικασία σύγκρισης, πραγματικά είναι όλα ένα κι ένα. Ήταν γενικά τρομερό το ταλέντο του Cobain να συνθέτει τόσο πιασάρικες μελωδικές γραμμές πάνω από κοινότυπα, κατά γενική ομολογία, riffs. Ο ορισμός του ταλαντούχου τραγουδοποιού, βασικά.

Οι διασκευές των Nirvana είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Όντως οι τύποι ήταν εντελώς απενοχοποιημένοι στο να “προμοτάρουν” σχετικά obscure μπάντες που τους επηρέασαν, μαθαίνοντας μας κι εμάς μουσική στην ουσία. Τι να λέμε τώρα, εδώ στα ντουζένια τους, σε unplugged live του MTV και το μισό set-list είναι διασκευές. Άσε που αυτοί οι Meat Puppets ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δε θα είχαν φανταστεί κάτι τέτοιο μάλλον (η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκαν αρκετά φτωχά τα albums τους όταν τα είχα τσεκάρει λόγω Nirvana). Ή π.χ. δες την επιλογή του Pat Smear για δεύτερο κιθαρίστα.

2 Likes

Χαχα :joy: !!

Πάντως μεγάλος σατανάς αυτός που σκέφτηκε τέτοιο photoshop! Προσωπικά του βγάζω το καπέλο!

1 Like

Ρε είσαι τρελός ρε;;

3 Likes

Όπως γράφει και το κείμενο, σαν κάθε νερντ με την μουσική, έτσι και ο Cobain έιχε δημιουργήσει χειρόγραφα την λίστα με τα 50 αγαπημένα του άλμπουμ :

Κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα γνωρίζω τα άλμπουμ της λίστας, θα έχει όμως σίγουρα (για εμένα) “διαμαντάκια” που μου διαφεύγουν. Μπορείτε να την δείτε καθαρογραμμένη στο παρακάτω λινκ…

Δεν περίμενα να δω ποτέ στην λίστα τους Swans

4 Likes

Το είχα ξαναδεί κάπου. Τα περισσότερα είναι punk rock πράγμα αναμενόμενο καθώς η punk ήταν μεγάλη του αγάπη

μιας και έκανε bump το θέμα ο boston, ας ποστάρω αριστουργηματική αβαν γκαρντ συνεργασία που θα θελαν να είχαν κάνει οι μεταλλικα με τον λου ριντ.

4 Likes

Είναι λίγο τραγική ειρωνεία το ότι παίζει τελευταία αυτό το νέο για μήνυση στους Nirvana από το μωρό του “Nevermind” για παιδική πορνογραφία, κι ότι ο Cobain είχε προειδοποιήσει την Geffen ότι αν θα έβαζαν αυτοκόλλητο πάνω στο επίμαχο σημείο (όπως ήθελαν αρχικά), θα το δεχόταν μόνο αν έγραφε “If you’re offended by this, you must be a closet pedophile”;

1 Like

Έγινε όντως μήνυση από τον ίδιο;

Edit: Τώρα το διαβάζω στην κεντρική.

disco tsoutsouni καταστάσεις. για να είμαστε ειλικρινείς οτι αυτός είναι έτσι και γιουβέτσι δε βοηθάει και ότι έχει κάνει την πόζα άλλες 5-6 φορές, δλδ απολάμβανε την αναγνωρισιμότητα. προφανώς ανάγεται στους γονείς του και την αμέλεια τους να υπογράψουν release - οπότε λογικά θα πέσουν εκατέρωθεν μηνύσεις και θα πάρει κάνα ψιλό εξωδικαστικό.

Όπως έγραψε ένας τύπος στο Fb και στην ουσία του έχει απόλυτο δίκιο (ξέρω έχει ορθογραφικό, αλλά το αναπαράγω αυτολεξεί):

To μωρό από το εξώφυλλο του Nevermind των Nirvana έγινε 30 χρόνων και μηνύει την μπάντα, τον φωτογράφο και τις δισκογραφικές για παιδική πορνογραφία.

Παρόλο που είχε φωτογραφηθεί για την 10η, 17η, 20η και 25η επέτειο του δίσκου αναπαριστώντας το εξώφυλλο, σκέφτηκε πλέον να πάει για τα πολλά.

150k δολάρια το ποσό που ζητά από κάθε μέλος και εμπλεκόμενο, ισχυριζόμενος ότι ο δίσκος δε θα είχε γίνει επιτυχία αν δεν είχε βάλει κι αυτός το τσουτσουνάκι του.

Ετσι, επιβεβαιώνεται το μήνυμα που απεικονίζεται στην φωτογραφία, δηλαδή πως από μωρό κηνυγάς το καλάμι του καπιταλισμού για να αρπάξεις το δολάριο…

κάτι το οποίο στο δικό μου μυαλό, το κατατάσσει σε #1 δείγμα σύγχρονης τέχνης.

Μπράβο

Nirvana! Πόσο μπροστά;

5 Likes

Καλό, δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

Δικηγόρος του διαβόλου: θα σκεφτόμασταν κατά τον ίδιον τρόπο για το κοριτσάκι του “Virgin killer”;

1 Like

Το θέμα παρά είναι λεπτό για να πάρω θέση υπέρ ή κατα του και χωρίς να γνωρίζουμε αν όλα αυτά που αναφέρει στην μήνυση ισχύουν ή όχι.

Δυο πράγματα μου κάνουν εντύπωση όμως. Πρώτον (και πάλι αν ισχύει) η αμοιβή της οικογένειας ήταν 200 δολάρια για την φωτογράφηση και αργότερα ο δίσκος σε πλατίνα συν ένα λούτρινο αρκουδάκι. Όταν έγινε η έκρηξη του δίσκου και πουλούσε εκατομμύρια αντίτυπα η οικογένεια του δεν αξίωσε μεγαλύτερη ανταμοιβή τότε; Αν ναι, «πέσανε σε τοίχο» κάποιου συμβολαίου που είχανε υπογράψει; Γιατί όπως και να το κάνουμε μπορεί να μην ευθύνεται το εξώφυλλο για την επιτυχία του δίσκου αλλά ήταν μέρος του και μπήκε σε εκατομμύρια σπίτια.

Και δεύτερον πως μπορούσε ο κόσμος και τον αναγνώριζε και αυτό έφερε προβλήματα στην ζωή του; Τον έβλεπαν στον δρόμο στα 5 του στα 10 του 15-20-30 του και έλεγαν «ρε σύ αυτός δεν είναι το μωρό του nevermind”? Γίνεται αυτό από μόνο του; Φυσικά και όχι, βοήθησε και αυτός με τις αναπαραστάσεις σε διαφορά στάδια της ζωής του και όχι μόνο φαντάζομαι.

Θέλω να ελπίζω ότι ο λόγος είναι για περισσότερα χρήματα και όχι ότι όντως μια φωτογραφία του έφερε τόσα πρόβλημα στην ζωή του, η οποία δεν ήταν καν επιλογή του ε.

2 Likes

Εντάξει, Αμερική, οι μηνύσεις είναι σαν καραμέλες :stuck_out_tongue:.

4 Likes

Προφανέστατα και είναι απλά ένας τρόπος για να βγάλει εύκολα χρήματα και τίποτα παραπάνω.

7 Likes

Sorry που επιμένω σε ένα ανούσιο θέμα ενός κυνηγιού περισσότερων χρημάτων. Απλά έπεσα σε μια συνέντευξη του που έδωσε 5 χρόνια πριν για την επέτειο των 25 χρόνων από το Nevermind και όποια απειροελάχιστη πισινή κρατούσα μου την διέλυσε με τα λεγόμενα του.

Σκεφτείτε όμως και το άλλο! Πως σε περίπτωση που κερδίσει αυτήν την δίκη, αυτόματα μας κάνει κατόχους παιδικής πορνογραφιας :sweat_smile:

3 Likes

Γιατι ειναι λεπτο το θεμα? Ενας ηλιθιος Αμερικανος που αποφασισε να κανει μια μηνυση ειναι.

Δηλαδη αν δεν ειχε γινει αναρπαστο το Nevermind δε θα αξιζε περισσοτερο για την φωτογραφια? Απο ποτε εξαρταται η τιμη για την οποια αγοραζεις κατι, απο το ποσο κερδος θα βγαλει καποιος αλλος στην συνεχεια? Δηλαδη αν εγω αγορασω εναν καναπε για $200, τον κανω εργο τεχνης και τον πουλησω για $40.000 σε καποιον ηλιθιο, θα πρεπει να μου ζηταει ο αρχικος κατοχος του καναπε λεφτα?

Ουτε ενας ανθρωπος δεν θα τον εχει αναγνωρισει στον δρομο, ακομα κι αν ο ιδιος εβγαινε και στηριζε με συνεντευξεις και μεταγενεστερες φωτογραφησεις μια απελπιδα προσπαθεια για αναγνωρισιμοτητα.

4 Likes