Nirvana

Tι κρίμα :expressionless: Πέρασε τοοόσος καιρός :bounce:

ο cobain ηταν αυτο που χρειαζοταν μια ολοκληρη γενια που δεν εζησε ονοματα θρυλους οπως hendrix,morrison κλπ.δυστυχως ομωσ εφυγε εξισου αδικα. οι nirvana ανανεωσαν τη rock μουσικη οσο λιγοι στα 90"s.

KURT COBAIN
                                                         1967-1994
                                                               R.I.P

Συγνώμη ρε παιδιά που θα κάνω αυτό το (μάλλον) κάφρικο ποστ, μέσα σε αυτό το τόπικ που πενθείτε και μνημονεύεται τη μνήμη του ανθρώπου που σας έμαθε τη ροκ, που άλλαξε τη ζωή σας, κτλ.
Δεν έχω πρόβλημα (ούτε με νοιάζει) με το τι είδους αντίκτυπο είχε ο Κομπέιν στη ζωή του καθένα από εσάς, αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.
Νομίζω όμως ότι τα σχόλια του τύπου “άλλαξε τη ροκ μουσική”, “ο κορυφαίος μουσικός όλων των εποχών”, “δεν πρόκειται να ξαναβγεί τέτοιο συγκρότημα”, κτλ, είναι τουλάχιστον τραγελαφικά και πέρα για πέρα υπερβολικά.
Θα μου πείτε “εμείς έτσι γουστάρουμε, εσύ τι πρόβλημα έχεις;” και θα έχετε δίκιο. Σόρι λοιπόν.
Όβερ εντ άουτ.

[offtopiccrapmode on] Του χρόνου θα ανοίξετε νέο τόπικ “Nirvana: Πέρασαν κιόλας 14 χρόνια…”; [offtopiccrapmode off]

Φανατικος των Νιρβανα ειμαι, αλλα συμφωνω με τα οσα γραφεις. Το θεμα ειναι οτι δεν αλλαξε τη ροκ μουσικη ο Κομπειν. Απλα εισηγαγε μια “φορμα” που εκανε τεραστια επιτυχια. Μελωδικο κουπλε - Εκρηκτικο ρεφραιν.

Ο Κομπειν δεν επηρεασε με την μουσικη του, την τοτε μουσικη σκηνη. Ο Κομπειν επηρεασε μια ολοκληρη γενια!

Καραολίδης Metal Hammer 248… ε ??

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Μια μπάντα που κάποτε την έκραζαν όλοι όσοι άκουγαν rock, τώρα αναφέρεται σαν μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Προσωπικά δεν ανήκω σε καμμιά από τις 2 κατηγορίες. Καλό συγκρότημα, στο κάτω κάτω ήταν από αυτά που με έβαλαν στη rock, αλλά επειδή έκαναν μεγάλη επιτυχία τότε δε σημαίνει ότι ήταν και top.

το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι ακριβως 8 χρονια μετα ακολουθησε αλλη μια μεγαλη φωνη της grunge σκηνης.

INTO THE FLOOD AGAIN SAME OLD TRIP IT WAS BACK THEN
                            SO I MADE A BIG MISTAKE TRY TO SEE IT ONCE MY WAY

LAYNE STANLEY
                                                               R.I.P

Παιζει να ειναι απο χαμερ, αν και δεν θυμαμαι να εχω καποιο τευχος τους που να τους αναφερει. Παντως καπου το διαβασα :stuck_out_tongue:

αν εννοεις τους στιχους ειναι του would? αν οχι sorry λαθος καταλαβα

συμφωνω

περα απο τα γουστα του καθενος

την επιδραση του(ς) σημερα που τι βλεπουμε??στους συμπαθητικους 3 doors down,nickelback,…,…,???

νταξ μεγαλη μαγκια που καταφερε και μιλησε(?) στο καθε εφηβο της εποχης

σιγουρα ο θανατος του επωφελησε σε απιστευτο βαθμο τους nirvana
(φανταστειτε τους metallica να χαν σταματησει μετα τον θανατο του cliff)

αλλα υπαρχουν τοσα συγκροτηματα που μπορουν να μιλησουν στο καθενα μας
αλλα ή τους λειπει το teenage angst feeling των nirvana, ή ειναι λιγοτερα γνωστα, ή περισσοτερο απαιτητικα
και ομως δεν μπαινουμε στο κοπο να τα ακουσουμε…

Ενταξει, περιμενω να διαβασω, οτι λογω κοινωνικου κομφορμισμου τους ακουγε τοσος κοσμος…:roll:

για μένα το σημαντικότερο είναι ο χαρακτήρας του κομπέιν καθώς επίσης και το γεγονός ότι ακόμα και τα απλά κομμάτια κάτι σου έλεγαν.τι κι αν ο κομπέιν δεν ήξερε να παίζει ή δεν είχε φωνή ? στο κάτω κάτω μουσική είναι,αν σε εκφράζει γιατί όχι ? και πολλά πανκ συγκροτήματα,από μουσικής και τεχνικής απόψεως είναι άσχετα αλλά εκεί έρχεται το συναίσθημα και πολλά άλλα.και σίγουρα οι νιρβάνα,αλλά και διάφορα άλλα συγκροτήματα τέτοιου στυλ(όπου στυλ βάλε άμπαλος) δεν ήταν όπως τα σημερινά,είχα το κάτι παραπάνω.

Και μια παρατήρηση: Οι Nirvana δεν είναι μόνο το Nevermind. So take it easy:wink:

Ακριβώς !!! Γιατί βγάλανε αυτό που έγινε hitάκι,και αγνοούν τα άλλα.

Θέλω να πιστεύω ότι όσοι εκφέρουν γενικότερα άποψη για τους Νιρβάνα (και γενικότερα για το κάθετι σε κάθε τόπικ) ξέρουν για τι μιλάνε και δεν αερολογούν επειδή δεν τους έχουν ψάξει ή επειδή δεν τους αρέσει η φάτσα του Κομπέιν.
Εγώ προσωπικά έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα από Νιρβάνα (δεν έχουν βγάλει και πολλά πράγματα) και σύμφωνα με αυτά έκανα το προηγούμενο ποστ.

Για τσεκαρετε και εδώ…http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=5571

To bleach έχει πολλές τραγουδάρες…το Ιn Utero κι αυτό αλλά σε πιο “πειραματικό” ύφος (Μιlk it π.χ.) …
και πολλά απ’όσα έχουν βγάλει σε συλλογές ενώ το Ain’t It A Shame και η διασκευή στο D7 των Wipers είναι θεική.

αν το προβλημα σας ειναι στο οτι ο cobain ηταν απλος στην κιθαρα σας λεω αυτο. βρειτε μου εναν “κουλο”(κατα τη γνωμη σας)με εξαιρεση τον steve jones που εκανε τετοια επιτυχια απο το πουθενα και με 2-3 συγχορδιες εβγαλε τετοια μουσικη.δεν μιλαω μονο για το nevermind υπ’οψιν

Στην επιτυχία ενός γκρουπ παίζει ρόλο και το τι προώθηση θα έχει από τη δισκογραφική του, πόσο θα παιχτεί στο ραδιόφωνο και στο MTV κλπ. Σίγουρα οι Nirvana άθελά τους έπιασαν το πνεύμα της εποχής και λόγω της αμεσότητά τους (αλλά και της τεράστιας προώθησης που είχαν) μπήκαν στα σπίτια, όχι μόνο των εφηβων αλλά και παιδιών μικρότερης ηλικίας.
Για να πιάσεις όμως αυτές της ηλικίες (όπως και τον κόσμο που η σχέση του με το ροκ περιορίζεται σε 10-20 τραγούδια) εννοείται ότι τα κομμάτια σου πρέπει να είναι απλά, με 2 -3 ακόρντα.

Η σχέση μου με τους Nirvana είναι λίγο περίεργη. Όταν ήμουνα μικρότερος την είχα δει λίγο σκληροπυρινικό μέταλο και τους έβριζα. Ίσως και λίγο από αντίδραση επειδή όλοι στο σχολείο τους άκουγαν. Τελικά στα γεράματα έκατσα και άκουσα τη δισκογραφία τους χωρίς προκαταλήψεις και τους εκτίμησα πάρα πολύ. Οι τύποι απλά απέδειξαν ποιά είναι η ουσία του rock: η απλότητα και η αμεσότητα. Κυρίαρχο στοιχείο στη μουσική που έπαιξαν ήταν ο κενοτόμος και βρώμικος ήχος καθώς και το συναίσθημα, σε καμία περίπτωση η τεχνική. Άλλωστε πάρα πολλά δημοφιλή συγκροτήματα στην ιστορία του rock είχαν να επιδείξουν αυτά ακριβώς τα στοιχεία.
Όμως, παρόλο που τους εκτιμώ και τους γουστάρω τρελά, ποτέ δεν θα σταματήσω να λέω οτι εκείνη την εποχή υπήρχε στην ίδια μουσική σκηνή ένα γκρουπ που άξιζε πολύ περισσότερη αναγνώριση απο αυτους…Soundgarden!