Απο τις ανακοινωσεις στο φορουμ…
κάποιος που έχει τη διάθεση, πάει στο τόπικ “Συνάντηση κορυφής”, προτείνει να γίνει κανένα μίτινγκ, όσοι μπορούν και θέλουν να πάνε το δηλώνουν, μετά για μια εβδομάδα διαφωνούν όλοι με όλους για το τι ώρα θα γίνει το μίτινγκ και πού, για να καταλήξουμε ότι θα συναντηθούμε τη τάδε μέρα και ώρα, στο σταθμό του τρένου στο Θησείου και πάμε και καθόμαστε σε μία καφετέρια που λέγεται “apla-cafe” απέναντι από το σταθμό…
Βέβαια τώρα λείπουν σχεδόν όλοι, οπότε μην περιμένεις κάτι εδώ κοντά
Λοιπόν… Γύρισα και θα είμαι κακός…
Τα παρακάτω, δεν είναι λόγια ως moderator, αλλά ως karvou, δηλαδή χρήστης του φόρουμ εδώ και κάτι χρόνια.
Να χέσω το ADSL ρε παιδιά!!!
Κάθισα να κάνω διακοπές λίγες μέρες δίχως υπολογιστή και μέσα σε λίγες μέρες, έχετε γράψει τα άπειρα ποστ στο off topic σε άπειρα παντελώς αδιάφορα θέματα. Κάθισα στην αρχή από περιέργεια να δω τι σκατά έχει γραφτεί μέσα σε τόσες λίγες μέρες και ανακαλύπτω ότι τα περισσότερα είναι ποστς, σε στυλ “Βαριέμαι, δεν έχω τι να κάνω, τα ξύνω άγρια, ας ποστάρω την τελευταία στιγμή που έξυσα τη μύτη μου σε κάποιο αντίστοιχο τόπικ, έτσι για να έχω κάτι να περνάει η ώρα.”
Εμένα αυτή η λογική δε μου αρέσει. Μέχρι πρόσφατα ήξερα ότι μάγκας είναι αυτός που μιλάει όταν πρέπει και λέει κάτι που αξίζει να ειπωθεί. Το τελευταίο καιρό, αυτό έχει αλλάξει και μεταξύ σας μάγκας είναι αυτός που μιλάει πολύ και ας λέει μπούρδες. Σόρυ, αλλά εγώ ήξερα ότι αυτούς τους λέμε παρλαπίπες. Δε λέω. Κατά καιρούς έχω ποστάρει αρκετά λόγω ξυσίματος και εγώ, αλλά πάντα υπήρχε κάποιο μέτρο ή έστω κάποιος χαβαλές με το σύνολο των χρηστών και όχι με το άτομο που μίλαγα στο διπλανό παράθυρο του ΜΣΝ και να λέμε δικά μας “εσωτερικά” αστεία που τα επαναλαμβάναμε σε 32112 διαφορετικά τόπικ.
Κάποτε, αν βλέπαμε χρήστη με πολλά ποστ (δηλαδή άνω των 500… εποχές dial up τότε), τότε ξέραμε ήδη ότι πρόκειται για κάποιον που έχει άποψη για πολλά μουσικά θέματα. Τώρα δε ξέρουμε αν πρόκειται για μουσικόφιλο ή για χρήστη ίντερνετ με 24ωρη πρόσβαση που αντί να περνάει την ώρα του στο ΜΣΝ την σκοτώνει στο off topic.
Ειλικρινά δεν κατάλαβα, από πότε ο manos87 έγινε μέτρο σύγκρισης του ρυθμού ποσταρίσματος. Ο manos87 (αν και ναυπηγός - ήδη φοβάμαι θα πέσει φωτιά να με κάψει που λέω καλό λόγο για ναυπηγό!!!) για όποιον δεν το έχει προσέξει, τα ποστς του ως προς τη πλειοψηφία τους είναι για ΜΟΥΣΙΚΑ θέματα και είναι ποστς με αρκετό ενδιαφέρον που θέλεις να κάτσεις να τα διαβάσεις. Δεν είναι στο off topic αναλύοντας μας τι χρώμα έχει το ταβάνι του δωματίου στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή…
Εγώ στο φόρουμ μπαίνω γιατί μου αρέσει να γίνεται διάλογος και χαβαλές μέσω του διαλόγου. Όχι για να διαβάζω πράγματα που καλά καλά δεν ενδιαφέρουν ούτε αυτόν που τα γράφει.
Επαναλαμβάνω, μιλάω ως χρήστης του φόρουμ και όχι ως moderator…
Ε οταν γινεται διαλογος τυπου
-Βλακα!
-Εμενα ειπες βλακα ρε? (ιμοτικονς που νευριαζουν)
-Ναι, εσενα! (ιμοτικονς που χοροπηδανε)
-Γκρρρρρρρρ! (ιμοτικονς που νευριαζουν, πολυ!)
-(ιμοτικονς με γλωσσιτσες και νιανιανια)
-Δε στο συγχωρω! (ιμοτικονς που νευριαζουν ακομα περισσοτερο!)
Σποϊλερ
(ιμοτικονς με γλωσσιτσες)
Σποϊλερ
-Αχ! Το ηξερα οτι μ’αγαπας (ιμοτικονς με χαζοχαρουμενες φατσες)
-(ιμοτικονς που κοκκινιζουν)
…
Karvou σε παω ρε.
αυτό είναι ένα άλλο δείγμα διαλόγου ο οποίος πρέπει να ανακαλύφθηκε μόνο στο rocking και επίσης ανακαλύφθηκε την εποχή του ADSL (τα λέω εγώ… αυτό το ADSL είναι η πηγή του κακού).
Είναι ο διάλογος, ξεχνάω ότι είμαι σε μία δημόσια συζήτηση και την εκφυλίζω σε διάλογο βαρεμάρας MSN…
ωπ! αλλαγή κλίματος οσμίζομαι!!! δεν είμαι black list πια?
Χαχα τι ειμαι εγω να εχω μπλακ λιστ ρε? Μοντερατορ? :lol3:
Γκκκκκρρρρρρ
(emoticon που νευριάζουν πολύ!!!)
on topic: περιμένω απόψεις από όλους σας…
Αυτο δεν ειναι η μσνικη συζητηση που αναφερεις??:-k
Ρε μη τα ισοπεδωνουμε ολα…δηλαδη ρε Βασσιλη τι δεν ειναι μσνικη συζητηση? Τα μακροσκελη ποστ?
για αρχή είναι συζήτηση στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε ΟΛΟΙ σας, αφού γίνεται ακριβώς όπως την περιέγραψε ο Led παραπάνω. Δηλαδή διατηρεί το δημόσιο χαρακτήρα της.
Δεύτερον και κυριότερον, κόπηκε πριν κουράσει!!! Δεν το ξεχειλώσαμε. Υπήρξε ένα μέτρο…
Τρίτον, ξεχνάς ότι αυτό το τόπικ είναι και τόπος επικοινωνίας με εμένα, άρα όποιος θέλει μπορεί να έρχεται να μου μιλάει ελεύθερα εδώ μέσα.
Και τέλος, οι διαφωνίες που κατά καιρούς είχα με τον Zafrock, ήταν μέσα στο φόρουμ, τις διαβάσατε όλοι (όσοι τις πιάσατε, τις πιάσατε) και δημόσια έγινε και η συμφωνία απόψεων μας.
Συμφωνω με δαυτο και με καρβου γενικοτερα.
Πωπω, έχω ξεγελάσει πολύ κόσμο…
Ένας μ@λ@κ@ς είμαι ρε, μην ψαρώνεις!
[SOVAROS_MODE] Συμφωνώ με όλα αυτά που γράφεις και κάποια στιγμή στο παρελθόν είπα κι εγώ να λάβετε οι mods δραστικά μέτρα, αλλά στην τελική μάλλον ο monte έχει δίκιο. Τα threads έχουν τόση ζωή όση εμείς οι χρήστες τους δίνουμε.[/SOVAROS_MODE]
Αν οι χρήστες δεν συνετιστούν,τι να κάνετε εσείς?Θα μπανάρετε το μισό forum?:lol: Άσε που το όριο που ανέφερες καμιά φορά δεν είναι και πολύ εύκολο να το ξεχωρίσεις,πότε έχει παρατραβήξει η πλάκα και πότε όχι.
Όπως και να ‘χει νομίζω ο Μάνος τα είπε καλύτερα απ’ όλους:τα τόπικς έχουν όση ζωή τους δίνουν οι χρήστες’.
Τώρα το είδα αυτό.
Ο κάρβου έχει δίκιο - σε κάποια φάση τώρα τον Αύγουστο η βλακεία έπιασε κόκκινο - από βαρεμάρα διάβαζα τα πάντα και σχεδόν κανένα ποστ δεν είχε νόημα.
Δεν μπορούμε να μπανάρουμε τους πάντες - ούτε θέλουμε, ούτε τόσο αυστηροί είμαστε. Αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι χρήστες που είναι κατακαμμένοι. Τους παρακολουθούμε κ τους ξέρουμε.
Το φόρουμ μας γαμάει κ το αγαπάμε πολύ κ μου αρέσει που το αγαπάτε και εσείς. Απλά σε φάσεις παραγίνεται το κακό, ιδιαίτερα όταν ανοίγουν τόπικ με καθαρό σπαμαριστικό χαρακτήρα.
Πάντως karvou, έχω αρχίσει να φοβάμαι ξαφνικά εδώ, σα να νιώθω τη σκιά του “Πολιτικά Ορθού” να πλανάται απο πάνω μου, με εσένα θεματοφύλακα της… το λέω αυτό γιατί μαθαίνω πως διέγραψες ένα post στο θέμα της πίστης στον Θεό, όπου εκφραζόταν μια άποψη, για τον λόγο οτι το θεώρησες ακραίο… Με ανησυχούν κάτι τέτοια…
Βέβαια, θα μου πεις, είμαστε σε ένα φόρουμ, και αν ο άλλος προσβάλλει με όσα λέει τον άλλο, δεν είναι σωστό απο μέρος του και φανερώνει τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού στην διαφορετικότητα και σε αντίθετες οπτικές γωνίες… ή στην χειρότερη περίπτωση, ανωριμότητα. Απ’ αυτή την άποψη, οι κανόνες είναι απαραίτητοι και ναι, εν ανάγκη το σβήσιμο ενός ποστ, αν φτάνει στα άκρα. Ωστόσο αυτό πιστεύω θα ήταν καλό να γίνει ΑΝ διαμαρτυρηθεί κάποιος πρώτα, ΑΝ κάποιος προσβληθεί! Γιατί εδώ απ’ ότι έμαθα έσβησες ένα post απλά επειδή εσύ ο ίδιος θεώρησες οτι δεν αρμόζει, και το οποίο εξέφραζε απλά μια άποψη, που δε ξέρω καν πόσοι πρόλαβαν να το δουν! Εγώ πάντως δεν το είδα, και είμαι πραγματικά περίεργος να μάθω τι έλεγε! Έβριζε? Μιλούσε με άσχημο τρόπο για κάποιον? Ίσως και να έχεις δίκιο για το συγκεκριμένο, δεν ξέρω τι γράφτηκε ακριβώς, αλλά μερικές φορές καλό είναι να γνωρίζουμε και οι άλλοι περι τίνος πρόκειται.
Μη μας κάνετε να αυτολογοκρινόμαστε παιδιά, θέλουμε να συμμετέχουμε ελεύθερα εδώ μέσα…
Φιλικά
Δεν πρόκειται να υποθεί δημόσια ένα ποστ που διεγράφη, γιατί τότε γιατί στο καλό να το διαγράφουμε?
α) Αν έρθει ένας χρήστης εδώ μέσα και βρίσει τη μάνα του Χ χρήστη, θα τον διαγράψουμε αμέσως και δε θα περιμένουμε να το δει ο Χ χρήστης και να μας το ζητήσει (δεν ήταν τόσο χοντρό το τωρινό σβήσιμο, αυτό είναι αλήθεια). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε θα περιμένουμε να μας κάνετε report post για να σβήσουμε. Σβήνονται κατευθείαν …
β) Το τι περνάει τα όρια και τι όχι, το αποφασίζει η ηγεσία του φόρουμ. Όχι οι χρήστες.
γ) Με τη λογική του να περιμένω να θιχτεί κάποιος, σου απαντώ ότι και εγώ χρήστης είμαι. Αν κάτι προσβάλλει τα πιστεύω της μάνας μου και του πατέρα μου, θα πρέπει να το ανέχομαι?
δ) Επαναλαμβάνω. Κοσμιτικά επίθετα για θέματα όπως τα θρησκευτικά πιστεύω συνανθρώπων μας, πρέπει να εκλείψουν. Για να σου λύσω την περιέργεια, το ποστ που διεγράφη δεν περιείχε ύβρις σαν αυτές που ακούμε στο γήπεδο. Δε σβήστηκε για τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε, αλλά για 2 λόγους:
- για το γεγονός ότι χαρακτήριζε τα πιστεύω αρκετού κόσμου. Δε θα γίνεται ο κόσμος υπόλογος για το τι πιστεύει…
- γιατί δεν εκτιμήθηκε το γεγονός ότι δε το διέγραψα από την αρχή και έκανα τα στραβά μάτια…
Τέλος, για το διάλογο μετά, το έχω πει χιλιάδες φορές. Διάλογοι μου με χρήστες για το πώς θα κάνω το moderating του φόρουμ, δεν αφορούν άλλους χρήστες που μπαίνουν να διαβάσουν ένα τόπικ. Η θέση τέτοιων διαλόγων είναι σε αυτό το τόπικ και έτσι όλοι οι υπόλοιποι θα διαγράφονται…
ΥΓ. Επίσης, το θεωρώ τρελό να πιστεύουν μερικοί ότι έχω παιδιά και αποπαίδια… Μέχρι και δικά μου ποστ διαγράφω…
ΥΓ2. Στο ίδιο τόπικ, βρίζουν παπάδες και άλλα. Αλλά κανένας δεν χαρακτήρισε τα πιστεύω άλλων…
Συμφωνω εις το απειρο φιλε. Σιγουρα η προληψη δεν ειναι η καλυτερη τακτικη για το μοντερεισον. Ταπεινα παντα ε.
όπως και να έχει, το θέμα συζητήθηκε και με άλλους moderators (μόντε) και ο οποίος μου ζήτησε (το πρωί δεν είχε ίντερνετ) να σας ενημερώσω ότι ο μόνος λόγος που δε το διέγραψε αυτός, είναι ότι το διέγραψα εγώ πρώτος. Αυτό για όσους πιστεύουν ότι διεγράφη επειδή με τον Isis έχω διαφωνήσει και κατά το παρελθόν…
Οι κανόνες του φόρουμ όπως είπα είναι δεδομένοι και αν θέλετε να γράφετε εδώ μέσα, θα πρέπει να τους υπακούτε. Δυστυχώς έτσι έχει η ζωή. Μέχρι και εγώ τους υπακούω που είμαι moderator…
Ζαφείρη, εμείς επιλέγουμε την πρόληψη γιατί μας αρέσει το παρεΐστικο κλίμα του φόρουμ και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Αν πω εγώ κάτι που θα σε πειράξει και ζητήσεις τη διαγραφή του και όντως γίνει delete, τότε πολύ απλά δε βλέπει κανείς το ποστ που μας κατέστρεψε το παρεΐστικο κλίμα. Παρέα όμως δε θα είμαστε πια…
Οι κανόνες του φόρουμ δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Όποιος θέλει άλλους κανόνες φτιάχνει νέο φόρουμ. Εμένα η δουλειά μου είναι να τους εφαρμόζω. Προφανώς το λάθος είναι ότι μερικές φορές κάθομαι και το συζητώ παρά πάνω από ότι πρέπει, μπας και καταλάβετε και μόνοι σας το πνεύμα αυτών των κανόνων και διευκολύνετε τη δουλειά μας.
Καρβου, απλα πιστευω πως δοθηκε η εικονα οτι αλλοτε τους εφαρμοζεις και αλλοτε οχι… Και να σου πω την αληθεια, το εχω παρατηρησει μερικες φορες, οχι εθελημενα βεβαια… Δηλαδη, σε μερικα θρεντς τηρεις πολυ αυστηρα τους κανονες ενω σε αλλα οχι…