Τι το παιδευετε το θεμα? Υπαρχουν καποιοι κανονες οι οποιοι απ’οσο καταλαβαινω ειναι πιο σταθεροι απο τον Φιντελ Καστρο στην ηγεσια της Κουβας. Κι εμενα δε μ’αρεσει το moderation κι αμα βαρεθω τους καθωσπρεπισμους και την επιβεβλημενη και προσποιητη πολιτικη ορθοτητα θα σταματησω να ποσταρω. Μην αναλωνεστε σε ανουσιες κουβεντες ενω ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Σ’αρεσει η καταστσαη, συνεχιζεις. Δεν σ’αρεσει, φευγεις.
Τώρα νυστάζω. Αύριο που θα μπω θα γράψω ένα μεγάλο ποστ κ θα πω ΤΑ ΙΔΙΑ που λέω σε κάθε τέτοια περίπτωση.
ο κάρβου έπραξε άριστα.
θα επανέλθω
Δικιο εχεις λεντ. Στην τελικη σε οποιον αρεσει το φορουμ. Αλλα καποτε το γουσταρα ρε γαμωτο.
κάποτε που βρίζαμε όλοι αβέρτα… αχ αχ αχ… ωραίες εποχές… μαλακία έχει γίνει το φόρουμ… γιαυτό στο φόρουμ μύτιν θα είναι μόνος του ο κάρβου να τρώει ποστ…
Νταξει, οκ… Εγω απλα διαφωνω με τον τροπο που επραξε ο καρβου (και που αποφασισατε μοντς και αντμιν) και το ληγω εδω…
Φιλικα
Εγω μιλαω για το φορουμ, οχι για τους χρηστες του (που θα αρουν μερος στο “μυτιν”). Εγω γραφτηκα σε μια περιοδο που ειχαν σταματησει οι καφριλες και τα πολλα μπινελικια. Αλλα βαριεμαι να εξηγω γιατι μου αρεσε περισσοτερο τοτε και με χαλαει τωρα γιατι νυσταζω και πρεπει να πεσω για νανι.
Έχετε μπει στο chat του mad? Ξέρετε τι βρισίδι πέφτει? Και για μουσικά θέματα, για emo και τα πάντα!
Ας μούμε εκεί να βρήσουμε όσο θέλουμε, να ξεθυμάνουμε και ας έρθουμε εδώ μετά και ας είμαστε politically correct.
Εξάλλου εγώ αισθάνομαι ότι ό,τι πιστεύω, όσο αιρετικό και αν είναι, μου δίνεται η δυνατότητα να το ποστάρω στο rocking. Αρκεί να το κάνω με τον κατάλληλο τρόπο. Αν αυτός ο τρόπος είναι βαρετός/φλώρικος ή γενικά δεν ταιριάζει σε κάποιον, τότε ή δεν ξαναποστάρει ή συμμορφώνεται.
Χμ, παρολο που σε αρκετες προεκτασεις αυτου του θεματος διαφωνω με τον Ζαφειρη, εχω την εντυπωση οτι ακομα εχουμε την ελευθερια να διατηρουμε μια αποψη και να την εκφραζουμε ελευθερα χωρις να γινομαστε στοχος για ειρωνεια. Εκτος κι αν μεσα στους κανονες λεει οτι οποιος διαφωνει με το moderation θα πρεπει να λιθοβολειται.
Τοτε που βριζαμε αβερτα ηταν οταν ειχα πει “μαλακα” φιλικα τον Ζαφειρη και δεν ετρωγε εντιτ ωστε να γινει “παλιοανοητε”? Η σοβαροτητα κι η σοβαροφανεια ειναι δυο διακριτες εννοιες, η μια θετικη, η αλλη αρνητικη. Μην τις μπερδευετε.
Και στην τελικη το επαναλαμβανω, οποιος θελει καθεται, οποιος θελει φευγει. Εγω ετσι το βλεπω, γι’αυτο και δεν καθομαι ν’αναλυσω τις αποψεις μου. Οσο θελω να ποσταρω, συνεχιζω. Αμα βαρεθω, θα σταματησω μεχρι να με ξαναπιασει ορεξη.
εν τω μεταξύ το γελοίο είναι, ότι αν έκανα διαγραφή ένα ποστ με το οποίο θα διαφωνούσατε μερικοί εδώ μέσα, τότε δε θα μιλάγατε…
Επειδη αυτο πηγαινει και σε μενα φανταζομαι, με το ποστ του Ισις διαφωνω… Διαφωνω σε αυτα που λεει, οχι οπως τα λεει…
Μπα, εγω ουτε καν θυμαμαι τι ελεγε. Αν ηταν αυτο που ελεγε οτι θρησκεια κλπ ειναι γραφικοτητες τοτε απλα κρινω υπερβολικη την διαγραφη, αλλα την δικαιολογω εν μερει. Πιο πολυ γραφω μια γενικη αποψη με αφορμη την κουβεντα περι του ποστ του Ισις.
εγώ το λέω γιατί όταν είπα τραγικό το indymedia, έγινε ο χαμός εδώ μέσα και με ρωτάγατε “γιατί λέω τέτοια πράγματα? και δεν είναι σωστό”
όταν είπα τραγικό τον Λιάτσο δε μίλησε κανείς…
Όπως και να έχει εγώ δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ παρά πέρα με το θέμα. Αρκετό χρόνο σπαταλώ για να κάνω τη δουλειά που μου ανατέθηκε και στο κάτω κάτω της γραφής, αν εγώ είμαι το πρόβλημα που δεν παιρνάτε καλά τι να πω… Περιμένω συγκεκριμένα παραδείγματα του γιατί δεν περνάτε καλά πια… Να δω και αν μπορώ να τα διορθώσω…
Εσυ ειπες τραγικο το ιντιμιντια, ο Ισις τις θρησκειες. Καμια η διαφορα σας, χαρακτηρισατε τραγικο κατι το οποιο εκφραζει ενα συνολο ανθρωπων. Απλα η θρησκεια ειναι κατι ευρεως αποδεκτο, ενω ενα σαητ οχι. Παρολο που και στις δυο αποψεις βρισκω καποια σημεια με τα οποια συμφωνω και καποια με τα οποια διαφωνω, θα επρεπε ειτε να διαγραφουν αμφοτερα τα ποστ ειτε να παραμεινουν. Το να λες τραγικο τον Λιατσο, που ειναι ΕΝΑ προσωπο ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Το να λες τραγικη την θρησκεια ή το ιντιμιντια εχει ως αποτελεσμα συνειδητα ή ασυνειδητα να γενικευεις και να θεωρεις τραγικους τους πιστους ή τους αναγνωστες/συντακτες του σαητ αντιστοιχα. Δεν μετραει η αποψη που εχεις, μετραει το πως την εκφραζεις.
Τελος παντων, αν υπαρχει κατι που να βαριεμαι περισσοτερο απο τονα διαβασω Πιθανοτητες, αυτο ειναι συζητηση περι μοντερεησιον. Κι αντε, το διαβασμα ειναι βαρετο αλλα θα με βοηθησει να περασω το μαθημα, οι προτασεις για τον συντονισμο ειναι που ειναι τελειως ανουσιες μιας και στην ουσια δεν αλλαζουν τιποτα. Μια συμβουλη θα δωσω μονο κι αυτη απο εμπειρια με αλλο φορουμ. Κι εκει γινοταν οτι παει να γινει εδω. Αυτο το τοπικ ειναι ανουσιο, κλειδωμα. Αυτη η λεξη ειναι ΚΑΚΙΑ, ντιλιτ. Αυτο εδω δε μας αρεσει, σβηστο. Στο τελος γραφουν 3 ατομα στο φορουμ, μια φορα την εβδομαδα.
Εντιτ: Καπου εδω υπενθυμιζω οτι θα προτιμουσα ο συντονιστης να σταματαει το ανουσιο σπαμ, παρα να ψειριζει το καθε ποστ μηπως βρει κατι προσβλητικο.
Επειδή τελικά διαγράφτηκε και δικό μου ποστ, απλά επειδή ήταν “εκτός θέματος” (επειδή σχολίασα ένα ποστ που έχει διαγραφεί, που είναι “εκτός κανόνων”) απο την όλη ιστορία κατάλαβα πλήρως πως, όντως, εδώ κουμάντο κάνουν οι moderators και πως και εμείς απλά είμαστε φιλοξενούμενοι στο φόρουμ.
Δεν έχω τίποτα με κανέναν, θέλω απλά να εκφράζω τη γνώμη μου ελεύθερα. Όσοι έστω και λίγο έχετε δει τον τρόπο που γράφω 2 μήνες τώρα εδώ, μπορείτε να κρίνετε αν προσβάλλω, αν σέβομαι τον συνομιλητή μου, το γενικότερο επίπεδο που προσπαθώ να διατηρώ, ή αν ξεπερνάω κάποια όρια. Μη πετάμε “αίσχος” και “ντροπή” έτσι. Και όταν σε 460 ποστς ως τώρα είναι ζήτημα αν έχω βγει 10 φορές off topic (και πολλές λέω), είναι κρίμα μια φορά που “βγαίνω” υπερασπιζόμενος το δικαίωμα τoυ άλλου να μιλάει να διαγράφομαι και εγώ με τη σειρά μου.
Και για να επιστρέψω στο ποστ του Isis (που ποτέ δε διάβασα, και για το οποίο τόσος λόγος γίνεται), ναι, δε θεωρώ πως έπραξε με τον καλύτερο τρόπο, ή πιο χύμα να το πω, δεν ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ αν έμενε όπως έχει, να πρόσβαλε κάποιον ή κάποιους. Απλά σε ένα φόρουμ που το μάτι μου τόσα και τόσα έχει πάρει να γράφονται, με έκανε να προβληματιστώ η διαγραφή, και να θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου γι’ αυτή. Όχι επειδή συμφωνώ με τον Isis. Μάλλον θα λεγα οτι διαφωνώ. Το πιο πιθανό θα ήταν, αν δε διαγραφόταν το ποστ του, να εξέφραζα ο ίδιος με διάλογο τη διαφωνία μου μαζί του στη συνέχεια.
Karvou, ίσως στη θέση σου το ίδιο θα έκανα. Ίσως και όχι. Όντως οι κανόνες είναι σημαντικοί, αλλά μερικές φορές κολλάμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος. Εγώ κρίνω απο τη δική μου σκοπιά απλά, κάποιου που δεν έχει καμία δύναμη εδώ μέσα πέραν εκείνης του λόγου του.
Και όντας πιο νέο μέλος εδώ, και μεγαλύτερος σε ηλικία απο αρκετούς (συμπεριλαμβανομένων moderators) και επειδή δε γνωρίζω τα περισσότερα παιδιά, και εξακολουθώ να νιώθω άβολα εδώ μέσα (περισσότερο τώρα) πραγματικά μου αφήνει αυτή η ιστορία μια μικρή στενοχώρια και μια επιφύλαξη για όσα γράφω. Και μάλλον μια αμυντική διάθεση για το εξής.
Λεντ… ή είσαι ωροσκόπος ιχθύς με ωροσκόπο ιχθύ ή είσαι κουρασμένος από τις πιθανόητες ή είσαι βλάκας. Είναι το ίδιο τα θρησκευτικά πιστεύω με ένα site?
Δηλαδή προσεύχεστε κι όλας στα site να σας έχουν καλά? Μη το φτάνεις στα άκρα…
Κλείδωμα σε τόπικ, εγώ βλέπω να υπάρχει άλλο ρεύμα εδώ μέσα… Τόπικ στο οφ τόπικ έχουμε πολύ καιρό να κλειδώσουμε και οι περισσότεροι την είπαμε στον red pyramid και τον αδερφό του για τα τόπικ που άνοιξαν. Και εσύ μέσα. Εμείς όμως δεν τα κλειδώσαμε και σας είπαμε ότι η ισχύς του κάθε τόπικ είναι η ισχύς που του δίνουν οι χρήστες. Αυτό με τα τόπικ δε το δέχομαι.
Δεύτερον, πίστεψε με είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να κάνεις το έργο σου, ανεξάρτητα των πιστεύω σου. Εγώ το προσπαθώ όσο μπορώ και μέχρι στιγμής από αυτούς που πρέπει (τα παιδιά του site δηλαδή) δεν έχω παράπονα. Το rocking.gr δεν είναι φόρουμ. Είναι μουσικό site και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει και ένα φόρουμ στο οποίο γίνονται μουσικές συζητήσεις και συζητήσεις σε πλήθος άλλων θεμάτων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το site επιτρέπει να γράφονται, να λέγονται και να γίνονται πράγματα μέσα στο φόρουμ που δε ταιριάζουν στο προφίλ του site… Αυτό το προφίλ το αποφασίζουν τα παιδιά του site (ούτε καν εγώ…) και όχι εσύ και εγώ…
Αν έγραφαν 3 άτομα στο φόρουμ μια φορά την εβδομάδα, ίσως να έδινα και εγώ ο καημένος το αυριανό μάθημα. Επειδή όμως οι ενεργοί χρήστες αυξάνονται ραγδαίως, νομίζω ότι τζάμπα ανησυχείς.
Τέλος δεν κατάλαβα το τελευταίο που λες " Καπου εδω υπενθυμιζω οτι θα προτιμουσα ο συντονιστης να σταματαει το ανουσιο σπαμ, παρα να ψειριζει το καθε ποστ μηπως βρει κατι προσβλητικο."
Δε ξέρω τι εννοείς, αλλά επειδή φοβάμαι ότι εννοείς κάτι που δε μου αρέσει, θα σου πω κάτι που ίσως σου λύσει την απορία.
Πολλοί ρωτάνε γιατί το “karvou” δεν είναι με χρώμα, γιατί δεν έχω πει να γράφει moderator κλπ. Η αλήθεια ξέρεις ποια είναι? Η αλήθεια είναι ότι εγώ δε θέλω, γιατί πάνω από όλα θέλω να είμαι χρήστης και να περνάω καλά. Αν ο μόνος τρόπος για να δέχεσαι το moderation (εσύ και όσοι άλλοι πιστεύετε κάτι τέτοιο) είναι το να μην ποστάρω εγώ πια ως ενεργός χρήστης, τότε λυπάμαι δεν πρόκειται να το δεχτώ…
Αν επίσης θεωρείς ότι σπαμάρω, ναι σπαμάρω, αλλά όχι στα σημαντικά θέματα και σπάνια (έως ποτέ) δε πιάνω διαλόγους με συγκεκριμένους χρήστες με καμιά 10αρια δικά μας εναλλάξ ποστ που δεν αφορούν κανένα. Αν δεις τους κανόνες θα δεις ότι το σπαμ απαγορεύεται στα σημαντικά θέματα…
Τώρα θα φανώ ξενέροτος και θα επέμβω,αλλά πέρα ενος τόπικ που έχετε κλειδώσει-αυτό που ανέφερε ο fredomfrock,και καλά κάνατε μιας και έπρεπε να κλειδωθεί αφού δεν νιώθαν καλά κάποιοι για αυτό-,δεν έκανα ποτέ τίποτα για να μου την πείτε.Το τι έκανε ο αδερφός μου είναι άλλο θέμα,και σίγουρα όχι δικό μου,οκ?Μην μου τα χώνετε άδικα για αυτό,ειδικά αφότουεξηγήθηκα στους υπόλοιπους,και ότι μου έχετε πεί να κάνω το τήρησα.Ούτε τόπικ πολλά κάνω πια(δεν έχω κάνει εδώ και ένα διάστημα και ούτε σκοπεύω),ούτε δούλεψα κάποινούτε σπάμαρα περρισσότερο από ότι οι υπόλοιποι.
Καλοπροαίρετα πάντα
ναι ρε συ…
το σχόλιο μου πήγαινε στο σχόλιο του led ότι συνέχεια κλειδώνουμε ό,τι θεωρούμε ανούσιο… Εγώ δε συμφωνώ… Για την ακρίβεια έχω πάρα πολύ καιρό να κλειδώσω τόπικ…
- Για σενα δεν ειναι το ιδιο και ποσως μ’ενδιαφερει. Για μενα πχ που δεν πιστευω σε Θεους και δαιμονες, το να χαρακτηριζουν τα πιστευω μου γραφικα (ασχετα αν στην συντριπτικη τους πλειοψηφεια τα αρθρα του ιντιμιντια με εκφραζουν) ειναι πολυ σημαντικο. Για εναν θρησκο ειναι ανεπιτρεπτο να θεωρουν γραφικο το να πιστευει καπου. Ολα σχετικα ειναι, προσπαθησε μια φορα να καταλαβεις οτι δεν σκεφτονται ολοι με τον ιδιο τροπο που σκεφτεσαι εσυ. Θα δεις οτι θα σ’αρεσει, αληθεια. Και σε περιπτωση που δεν μπορεις να το κανεις, στο θετω ακομα πιο απλα. Τα πολιτικα πιστευω καποιου, ποσο μαλλον ενος υπερμαχου των αποψεων του ιντιμιντια, καθοριζουν ΠΟΛΛΑ πραγματα στη ζωη του. ΠΟΛΛΑ. Πολυ περισσοτερα απ’οσα καθοριζει η πιστη ενος. Στο λεω επειδη εχω τριβη με τετοια ατομα. Συνειδητοποιεις οτι το να χαρακτηριζεις τραγικες τις αποψεις που διαμορφωνουν την καθημερινοτητα ενος ανθρωπου ειναι εξισου σημαντικο με το να χαρακτηριζεις τραγικη την αντιληψη ενος αλλου οτι υπαρχει Θεος?
- Δεν συζηταω μονο για οφφ τοπικ αν κι εκει γινονται βλακειες κατ’εμε. Οπως αυτο πχ με τα επαγγελματα που ηταν ενα τοπικ με καθαρα χιουμοριστικο χαρακτηρα. (Σ’αυτο διεφερε απο τις αποψεις και τις γενικευσεις περι θρησκειας και πολιτικων πεποιθησεων σε περιπτωση που αναρωτηθεις.) Και στη μουσικη ειχαν κλειδωθει εναν καιρο καποια τοπικς στα δημοψηφισματα, ως ακυρα, χαρακτηρισμος ολιγον τι ακατανοητος για μενα αλλα τελος παντων. Γενικα το κλειδωμα καποιων θεματων ειναι δευτερευον ζητημα για μενα.
- Ωραια, αυτο το προφιλ του σαητ λοιπον επιβαλλει καθωσπρεπισμους και σοβαροφανεια. Μη αυτο το μηνυμα ειναι λιγο προσβλητικο και μπορει να θυμωσουν οι παπιες του νοτιοανατολικου Αιγαιου, μη αυτη η λεξη εκανε τη μαμα μου να μου βαζει πιπερι, μη αυτη η φωτογραφια ειναι λιγο καπως. Επισης κατα την αποψη μου, την οποια απ’οσο παρατηρω την εχετε γραμμενη αλλα θα την εκφερω κυριως για τους αλλους χρηστες, συντονισμος δεν σημαινει ψειριζω το καθε τοπικ και για καθε λεξη σταματαω να δω αν παραβαινει τους κανονες. Ο συντονισμος δεν συναπαγεται την αυστηρη προσκολληση σε κανονες αλλα την αξιολογηση του καθε ποστ ως συνολο σε συνδυασμο με το πνευμα του τοπικ, το ποιον του χρηστη, την σχεση του με το ατομο προς το οποιο απευθυνεται κλπ. Π.χ. ειχα πει σ’ενα τοπικ φιλικα παπαρα τον Σακη ως προσφωνηση, ενα τοπικ χαβαλετζιδικο το οποιο εξαρχης απευθυνοταν σε 4-5 ατομα λογω της φυσης του. Μπαινω και βλεπω επεξεργασια και αλλαγη της λεξης. Δηλαδη τι να πω. Αν αυτο δεν ειναι καθωσπρεπισμος και τυφλη εφαρμογη των κανονων διχως κριτικη σκεψη τοτε τι ειναι? Το κανουμε για να μην μπει κανενας επισκεπτης το δει και πει “τι Ουνοι ειναι αυτοι στο ροκιν, πως εκφραζονται ετσι κλπ”, για να μην προσβληθει ο Σακης που με ξερει χρονια ή για να χουμε να λεμε οτι εφαρμοζουμε κανονες και ειμαστε αυστηροι?
- Δεν ανησυχω, ουτε τον υπνο μου θα χασω. Εξαλλου το φορουμ εκεινο ηταν σαφως μικροτερο, οποτε ειναι λογικο να εφυγαν ολοι. Δεν σημαινει δλδ οτι κακοδιαχειριση συνεπαγεται ερημωση. Απλα σου εφερα ενα παραδειγμα του που οδηγει ο κακος συντονισμος, γιατι για μενα ειναι κακος κι επιθυμω τουλαχιστον αυτο να γινει σεβαστο χωρις ειρωνειουλες και βλακιτσες. Στο ροκιν μπορει να συμβει κατι αλλο, δεν ξερω, δεν με αφορα, δεν θελω να συμβει τπτ κακο γιατι εχει πλακα εδω, γι’αυτο και γραφω.
- Καρβου, ή εισαι ωροσκοπος χηνα με ωροσκοπο βοδι, ή εισαι κουρασμενος απο την εξεταστικη, ή εισαι βλακας. Δε με νοιαζει το δικο σου σπαμινγκ, με νοιαζει το σπαμινγκ που φτανει τις 4 και 5 σερι σελιδες σε καποια τοπικ και σ’εκεινο αναφερομαι.
Αυτα πανω κατω, δεν θελω ν’ασχοληθω και πολυ με το θεμα, αυτες ειναι οι αποψεις μου, διαβασε τις, αν θες επεξεργασου τις, αν θες λαβε καποιες υποψη, αν δεν θες μην κανεις τιποτα απ’ολα αυτα. Απλα το να εισαι σαν τον Ιανο καμια φορα δεν ειναι καλο και στο λεω και λυπαμαι εγω που ξερεις οτι εχω μια ιδαιτερη σχεση μαζι σου και δεν σε αντιμετωπιζω ως εναν χρηστη αυτου του φορουμ. Οσο για το τι εννοω, θα ειναι εγκλημα απο μερους μου να το εξηγησω στο φορουμ καθως θα εξωτερικευσω συζητησεις μας. Πιστευω οτι θα καταλαβεις παντως.
Ειλικρινα φιλικα, και το ξερεις αυτο, Νικος.
Καπου εδω διευκρινιζω οτι με τον Δημητρη Καρβουνη θεωρω οτι ειμαστε “φιλοι” (σε εισαγωγικα γιατι δεν εχω δει την μουτσκα σου απο κοντα) και ολα τα παραπανω απευθυνονται στον Μοντερεητορ Καρβου.
δεν ήξερα ότι τα κείμενα του indymedia είναι το ευαγγέλιο σας. Συγγνώμη δε το είχα καταλάβει. Σε αυτό έχεις δίκιο. Νόμιζα ότι ήταν απλά ένα site από το οποίο ενημερωνόσασταν… Δέξου τις απολογίες μου που τα πιστεύω σας (δηλαδή την ενημέρωση από το indymedia) την είπα τραγική
Κουρασμένος είμαι οντως από την εξεταστική. Δεν κατάλαβα ότι εννοούσες το σπαμ των άλλων. Ειλικρινά, και εγώ το θέλω σε μερικά σπαμ να πατήσω ένα γιγαντιαίο delete. Αλλά μετά, αυτά που θα γραφτούν εδώ μέσα θα με βάλουν να απολογούμαι για 40 χρόνια. Εδώ δε δέχεστε το πολύ απλό. Θρησκευτικά και πολιτικά πιστεύω (σήμερα έμαθα και ότι το indymedia είναι ένα πολιτικό πιστεύω) δεν τα προσβάλλουμε. Τις απόψεις μας μπορούμε να τις εκφράζουμε και δίχως να τα προσβάλλουμε.
Τα υπόλοιπα τα λέμε από ΜΣΝ ή από κοντά στη μπάλα
(Το αστείο είναι, ότι όταν δικαιολόγησα τι θεωρώ τραγικό στο indymedia πολλοί συμφώνησαν. :roll: )