O παλιοkarvou moderator

Με το ιντιμιντια διαφωνω σε πολλα και το κρινω υπερβολικο. Καποιοι ομως συμφωνουν απολυτα με τις αποψεις που εκφραζει, μιας κι εκπροσωπει συνηθως τον αναρχικο χωρο. Διαφωνω με τους αναρχικους σε παρα πολλα αλλα τους σεβομαι και δεν μπορω να χαρακτηρισω τις αποψεις τους τραγικες. Κι επιτρεψε μου να θεωρω οτι δεν χαρακτηρισες το σαητ τραγικο επειδη ειναι ασχημα φτιαγμενο, αλλα επειδη γραφονται τετοιες αποψεις. Στην ουσια χαρακτηρισες τις αποψεις κι αυτο ειναι το μεμπτο.
Δικαιολογησες τι θεωρεις τραγικο στο ιντιμιντια επειδη σου δωθηκε η ευκαιρια. Ενω στον Ισις οχι. Δεν παιρνω το μερος καθενος γιατι δεν πολυπροσεξα τα δυο περιστατικα, απλα σου διευκρινιζω που εγκειται η διαφορα.
Στη μπαλα θα τρως κλαδεμα, δεν θα συζηταμε τετοια. Στο μυτηνγκ πριν φυγουν τα πρωτα ποτα.

στη μπάλα θα είσαι στην ομάδα μου γιατί είπες ότι τρέχεις…

Και πάλι, το τραβάς από τα μαλλιά. Το indymedia είναι μέσο ενημέρωσης. Δε γράφει πολιτικά μανιφέστα… Όπως και να έχει το βλέπουμε διαφορετικά… :wink:

Γράψε και καμιά μικρή αγγελία ρε!

1. Αμα δε με ποναει ο μηνισκος θα τρεχω. :frowning:
  2. Ενιγουεη, θα τα πουμε αναλυτικοτερα.
  3. Για κατι τετοια ανεφερα τον Ιανο. :stuck_out_tongue: Παλιος Καρβου, οχι αναβαθμισμενος παπαρας Καρβου ΡΕ!
    :*

ο Κάρβου έχει εξεταστική και αντί να διαβάζει τρέχει να απαντά σε παράπονα που τόσο καιρό δε λέγατε τίποτα… Αν δεν ήμουν μοντ, αυτές τις μέρες θα έμπαινα πολύ πιο αραιά και που…

Πεταγομαι σαν την πορδη,σορρυ.
Δεν τρεχει πολυ,ψεματα λεει,αλλα εχει καλο ποδι και παιζει αμυνα.Και αμα λαχει ειρωνευται και τους αντιπαλους του για να τους κανει πολεμο νευρων.
Κλασικος μπαουγκτζης δηλαδη.

Ον τοπικ τωρα,παραπεμπετε σε παλαιοτερες καταστασεις χωρις λογο και γενικευετε πολυ καποια πραγματα.Ο Καρβου δε νομιζω οτι την ειδε μαγκας κι αρχηγος (ουτε λεω οτι αυτο υπαινιχθηκε καποιος,μην αρχιστε την επιθεση) αλλα με την κριτικη σκεψη που εχει ο καθενας μας ειδε κατι ως λαθος.Κατι που εσας,ή αλλους,ή και εμενα μου φανηκε ισως σωστο.Δεν ειδα το ποστ που διαγραφηκε και δεν θα εκφερω γνωμη για το αν καλως ή κακως εγινε οτι εγινε.
Αλλα βλεπω προσωπικη “επιθεση” σε ενα ατομο που και συμπεριφερεται σαν κανονικος χρηστης του φορουμ και ειναι χαβαλετζης και σοβαρος οπου χρειαζεται και ειναι υπερμαχος του Μπαγιεβιτς.
Το indymedia παλι ουτε το χω ανοιξει ποτε,δεν ηξερα οτι ειναι τοσο σημαντικο για τη διαμορφωση μιας προσωπικης αποψης…

Δεν ειπα οτι το ιντιμιντια συμβαλει στην διαμορφωση αποψεων, απλα μεσω αυτου εκφραζονται πολλες απ’αυτες και η γενικοτερη πεποιθηση ενος πολιτικου χωρου.
Το οτι ειναι υπερμαχος του Μπαγεβιτς συνιστα λογο προσωπικης επιθεσης, αν και δεν πιστευω οτι υφισταται τετοια. Επιθεση στον τροπο συντονισμου του, σαφως. Επιθεση στον Καρβου οχι. Αλλωστε δεν θα γραφα κατεβατα αν δεν θεωρουσα οτι θα πιαναν τοπο, πραγμα που δειχνει οτι κανω κουβεντα κι οχι επιθεση.

Και απαντωντας σε κατι πιο σοβαρο, ο Θεριον δεν μπορει να με κρινει καθως εκεινη τη μερα επαιζα μ’ενα ποδι με αποτελεσμα να μην μπορω να τρεξω, ουτε να σουταρω, ουτε να μοιραζω την μπαλα με τον τροπο που μονο εγω ξερω. (Μπαλα πριν φυγεις?)

To επιθεση το βαλα σε " " γιατι ξερω τι αγαθος μπαογκτζης εισαι.
Μπαλα πριν φυγω με χαρα και παθος,θα το κανονισουμε απο βδομαδα,τωρα εχουμε ματς και μαζικες φυγες για τις εκλογες.

Αφηστε τον Καρβου να διαβασει.Ο Καρβου ειναι ο καλυτερος μπαλαδορος του φορουμ και αξιζει τον σεβασμο μας.
[SIZE=“1”]Νταξει?Φτανει τοσο?Θα γκαντεμιασεις τωρα τη Σαραγοσα?[/SIZE]

δηλαδή, τώρα εγώ θα έπρεπε να σε διαγράψω που είπες κακό λόγο για το Μπάγεβιτς? Γιατί για μένα ο Μπάγεβιτς είναι 1000 φορές πιο σημαντικός από το indymedia για τους αναρχικούς…:frowning:

Η Σαραγόσα είναι πολύ καλή ομάδα. Ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να σας τύχει… Θα έρθει και με όλα της τα αστέρια εδώ…

Μα τον Τουτάτι,όχι και εδώ ποδόσφαιρο!!!Ολόκληρο ευρωπαικό γίνετε,πε΄τε για τπτ άλλο.8O :stuck_out_tongue:

Καταρχήν, βλέποντας εκ των υστέρων το ποστ, βρίσκω αρκετά στοιχεία ειρωνίας, αλλά δε γίνονται αλλιώς κατανοητά ορισμένα πράγματα. Συν τις άλλοις δεν είμαστε παζάρι χολής εδώ μέσα, παρ’ όλα αυτά μπορείτε τώρα που πήρατε φόρα να αραδιάσετε και ό,τι άλλο πρόβλημα σας απασχολεί και φυσικά ευθυνόμαστε εμείς (έχασε η εθνική; κοπήκατε στο μάθημα; κλπ κλπ).

Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν για την πορεία ενός φόρουμ οφείλεται μόνο η ομάδα διαχείρισης του. Βέβαια θα μου πείτε παντού γίνεται αυτό, οι “υψηλά ιστάμενοι” την πληρώνουν και σε αυτούς καταλήγει μια ζωή το μπαλάκι. Έλα όμως που δεν είναι μόνο δικό τους θέμα. Είναι και θέμα ποιότητας χρηστών. Όσο πιο συμμαζεμένη (από άποψη αριθμού χρηστών) και συγκεκριμένη μια κοινότητα, τόσο πιο ομαλά κυλάνε τα πράγματα… Όχι όμως κι εδώ.

Δεύτερον οι ίδοι οι χρήστες ζητάνε συνεχώς moderation και όταν αυτό γίνεται μας τα χώνουν γιατί είμαστε κακοί. Οι ίδιοι μάλιστα χρήστες, οι οποίοι έχουν τα φόντα, τις εμπειρίες και τη γνώση για να ξεκινήσουν τη δική τους σταδιοδρομία στο foruming -αλλά δεν το παίρνουν απόφαση να ξεκινήσουν το δικό τους forum-, επιδίδονται συνεχώς σε προτροπές/παρατηρήσεις για τη διαχείριση. Ξέρουν πάντα το σωστό, σε αυτό συμφωνούνε και με τον φίλο τους που θίχτηκε, το τονίζουν στους moderators, οι οποίοι βέβαια εσκεμμένως δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους (τους αρέσει τρελά να βρίσκονται όλη μέρα πάνω από το forum και να παίζουν τον τροχονόμο - το βρήκατε, τους αρέσεις να είναι μούρες), αλλά ποτέ μα ποτέ δεν έχουν φάει τη γλύκα του να έρθουν στη θέση τους και ούτε πρόκειται γιατί δεν τολμούν καν να το δοκιμάσουν. Όποιος είναι έξω απ’ το χορό…

Η σοβαροφάνεια και η σοβαρότητα δεν είναι κάτι το κακό και το καλό αντίστοιχα, αλλά ένα κλισέ που έχει υιοθετήσει η πλειοψηφία όσων έχουν αγανακτήσει με τους evil mods & admins. Όχι άλλο κάρβουνο. Αν μη τι άλλο, σοβαρότητα ( και όχι σοβαροφάνεια, ε; ) είναι να έχει κάνει του κόσμου το spam κάποιος και μόλις ειπωθεί κάτι ενάντια της εξουσίας να τρέχει πρώτη σειρά στη μάχη, ζητώντας εξηγήσεις (είπαμε, ένα σοβαρό άτομο δε σηκώνει πολλά πολλά) και κάνοντας τσαμπουκάδες. Να χαίρεστε τη σοβαρότητα σας.

Κάτσε ρε μάγκα. Εσύ που είσαι εκεί και έχεις τις τόσες απαιτήσεις από εμάς τους διαβολεμένους. Έχεις αναλογιστεί πόσες ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ έχεις κάνει μέχρι τώρα στο forum; Πόσα ΛΑΘΗ για να στο πω αλλιώς. Ακόμα και το ότι γράφεις αυτό το μήνυμα σε ΑΥΤΟ το thread δεν είναι λάθος; Είσαι εντάξει με τον εαυτό σου; Κάνεις το ΚΑΘΗΚΟΝ σου εδώ μέσα; Τηρείς τους κανόνες από την αρχή μέχρι το τέλος τους; ΌΧΙ. Εδώ “δε μπαίνουμε για να περάσουμε καλά, οπότε κάνουμε και ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι”. Εγώ και τα άλλα 3 παιδιά φροντίζουμε να περάσουν καλά όσοι είναι ok με το forum και δεν είναι παρτάκιδες. Σε αυτούς ναι, πρέπει να δίνετια το δικαίωμα να πουν την άποψη τους για το moderation και αυτή να ακούγεται, γιατί πάνω απ’ όλα δείχνουν σεβασμό (και όχι γλύψιμο) σε μια προσπάθεια που γίνεται πρώτα απ’ όλα για σας (λες και άμα θέλαμε παραπάνω χρήστες δε θα το αφήναμε ξέμπαρκο αμπέλι όπως σε τόσα άλλα forum). Όταν αυτή δεν εκτιμάται, είναι το λιγότερο ΑΧΑΡΙΣΤΟ από εσάς να μειώνετε τη δουλειά μας, τη δουλειά όλου του rocking, δηλώνοντας συχνά-πυκνά και αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρεθήκατε τυχαία εδώ, την κατάλληλη στιγμή που όλα ήταν ωραία, αλλά τώρα άλλαξαν όλα και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Και όποιος πει το αντίθετο, από μέσα του ξέρει ότι το forum αυτό από τη στιγμή που ξεκίνησε δεν έχει πάρει πτωτική πορεία ποτέ.

Για τέλος: Μάθετε να μην ζητάτε/απαιτείτε κάτι από τον άλλον προσβάλλοντας τον. Έχω διαβάσει πολλές προσβολές για τη δουλειά του rocking σήμερα και είναι άξιο λόγου το πως δεν κρατήθηκα. Όχι προσβολές και υποβάθμιση της δουλειάς μας.

Quiz: Βρείτε μας άλλο ένα forum που να έχει αναλογία moderators/χρηστών = 1/837 και κερδίστε για μία μέρα το κουμπάκι “delete” πάνω από κάθε post.

H ιδια κουβεντα δεν εχει ξαναγινει στο τοπικ “λευτερια στον Unholy”? :-k Deja Vu!

Αφου καλημερισω ας πω και γω την γνωμη μου για καποια πραγματα, γιατι δεν ειπωθηκαν ολα:

1)μπαινω για πρωτη φορα στο σαιτ μετα την αποφαση μου για αποσυρση οποτε πρωτη φορα διαβαζω τα ποστς…

2))το κειμενο μου που αναδημοσιευσε ο καρβου εσταλει σε freedomofrock.ellanor,sharuman…και αναγνωριζω το λαθος μου οτι δεν ενημερωσα τον καρβου αναλογως οπως δικαιως ζητησε…

3)το ποστ μου που διεγραφη ειναι περιπου το ακολουθο : “ποιος θεος μωρε???τι γραφικοτητες/αφελειες ειναι αυτες (αναστασεις, αμωμες συλληψεις και λοιπα μπαρμπουτσαλα). αει παρατατε μας”…η καπως ετσι…

4)παραδεχομαι το ακομψο στυλ του ποστ και κυριως για την (κωμικοτραγικη) λεξη μπαρμπουτσαλα…αλλα αυτο που δεν ειπωθηκε, και διαγραφηκε μαλιστα απο τον αρμοδιο moderator ειναι οτι αμεσως μετα την προειδοποιηση του, ανταπαντησα οτι το να χαρακτηριζεις μια αποψη,εννοια,πιστευω ως γραφικα δεν προσιδιαζει στον ακολουθο η τον πιστο το επιθετο γραφικος

.και κλεινοντας το δευτερο κομμενο ποστ ζητησα οτι αν καποιος θεωρησε οτι θιχτηκε τoν προσκαλω να μου το αναφερει και σαν κυριος θα του ζητησω συγνωμη…δυστυχως η παρακληση μου αυτη κοπηκε ως οφ τοπικ…ουτε το δικαιωμα της συγχωρεσης δεν μου επιτραπηκε…

5)http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4486&page=42 ποστ απο thats why

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4511&page=50 ποστ απο cozy

μιλησα για δυο μετρα και δυο σταθμα…στα παραπανω λινκς θα δειτε χαρακτηρισμους που ο ενας ευθεως, ο αλλος εμμεσως ειχαν κατευθυνση το προσωπο μου και πηραν ξωφαλτσα κα καποιους αλλους, αλλα δεν κοπηκαν και παραμενουν να στολιζουν το φορουμ…(μαλιστα το γραφικος προς το προσωπο μου προερχεται απο editor… )

6)με τον καρβου δεν εχω τιποτα προσωπικο αφου δεν το γωριζω, αλλα εχω την γνωμη (λανθασμενη???το ευχομαι) οτι συμπεριφερεται με εμπαθεια στο προσωπο μου…ναι το κειμενο που του εστειλα ηταν επιθετικοτατο αλλα κινηθηκε στα πλαισια της ευπρεπειας, ουδεν υβριστικο λεξιλογιο χρησιμοποιηθηκε…

7)τα οσα αναφερω για διαγραφη του συνολου των ποστ μου τα αναγνωριζω ως κωμικα, γραφτηκαν υπο στιγμες θυμου και χρησιμοποιω το δικαιωμα μου να ανακαλεσω οτιδηποτε υπερβολικο ελεχθη…

8 )οι λεξεις γραφικοτητες/αφελειες που χρησιμοποιησα αποτελουν κομματι του πλουσιοτατου ελληνικου λεξιλογιου και δεν νομιζω να ειναι υβριστικες…τη λεξη μπαρμπουτσαλα την χαρακτηριζω κωμικοτραγικη, γιαυτο εξαλλου, οπως προανεφερα, σε ποστ μου που κοπηκε ζητησα συγνωμη…αλλα δυστυχως το δικαιωμα μου προς συγχωρεση κοπηκε ως οφ-τοπικ

1. το 99% των οσων γραφω κυμαινεται στα πλαισια της ευπρεπειας…και οπως εχω δηλωσει και παλαιοτερα η οποια κριτικη στα λεγομενα μου ειναι ευπροδεκτη φτανει να βασιζεται στους κανονες της διαλεκτικης…δυστυχως η επιζητουσα διαλεκτικη αντιπαραθεση πολλες φορες εμεινε επιζητουσα…

10)Επαναλαμβανω την οργη που με κατελαβε, και αναγνωριζοντας την μη αποδοτικοτητα τετοιας αντιδρασης και την συνοδη προσβλητικοτητα σε οσους απευθυνοταν, ζητω συγνωμη σε οσους εχω προσβαλει και διεκδικω το δικαιωμα του λαθους και της συγχωρεσης…

11)Κ περισσοτερο απ’ολα ζητω συγνωμη για το χαος που εφερα στο φορουμ…

ΥΓ. δυστυχως θα ειμαι εκτος για 5 μερες ελεω εκλογων, και δεν θα μπορεσω να δω εγκαιρα πιθανες απαντησεις…

ας στείλει κάποιος τον αριθμό των ποστ που εννοεί ο Isis, γιατί έχω άλλη αρίθμηση και δε μπορώ να ξέρω τι εννοεί.

Απάντηση θα αργήσει, γιατί έχω SOS δουλειά αυτή τη στιγμή…

Fortran σου έρχομαι!!!:stuck_out_tongue:

Βασικα κατι που με ψιλοενοχλει ενα θεμα ειναι οτι τονιζεται υπερβολικα πως το φορουμ εχει κανονες και οποιος δεν τους σεβεται ας παρει το καπελακι του και να φυγει. Προσωπικα σεβομαι πολυ τη δουλεια των παιδιων του site γενικοτερα και των mods ειδικοτερα αλλα πιστευω οτι υπαρχει η μεση λυση μεταξυ ενος φορουμ-μπαχαλο κι ενος φορουμ-φρουριο…

Αυτο που παρατηρω επισης ειναι εκαντονταδες ποστ των mods του τυπου “μη γραφεις greeklish και διαβασε τους κανονες”. Οι κανονες του φορουμ ομως δεν βρισκονται ΚΑΝ στην αρχικη σελιδα. Πρεπει να μπεις σε υποενοτητα και παλι κι εκει δεν ειναι σε ευδιακριτη θεση. Τι πιο απλο απο το να εμφανιζεται αυτη η σελιδα τη στιγμη που κανει καποιος register?

Αυτα τα ολιγα και παντα φιλικα…

εμφανίζεται δυστυχώς…:frowning:

απλά οι περισσότεροι νέοι χρήστες την αγνοούν λες και είναι το licence agreement της microsoft…

ΟΚ then, sorry… :oops:

POST 1

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ISIS

Μιλήσαμε με πμ με το παιδί κ τα βρήκαμε. Δεν θα φύγει. Κατάλαβε την λογική με την οποία ο κάρβου του έσβησε το ποστ κ θέλω να πιστεύω πως το θέμα λύθηκε. κακά τα ψέματα, στα “ζόρικα” θέματα πρέπει να είμαστε και πιο προσεκτικοί (όλοι) και κάπως ζόρικοι (εμείς). Το να χαρακτηρίζεις την πίστη του άλλου “γραφικότητα” είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να υπάρχει ως δήλωση. όλη η συζήτηση διεγράφη ως άσχετη με το θέμα.

δεν μπορούμε να περιμένουμε να θιχτεί κάποιος για να σβήσουμε ένα ποστ. σας παραπέμπω στον πρώτο (και βασικότερο) κανόνα του φόρουμ μας

επίσης δεν μου αρέσει καθόλου η προσωπική επίθεση στον λούτρινο. οι mods είμαστε πλέον 4 και δρούμε ως ομάδα : συζητάμε, καταλήγουμε κ μετά πράτουμε. απλά κάποιος κρατάει κάθε φορά το μαχαίρι. αν είχα σβήσει εγώ πρώτος το ποστ (που θα το έκανα) θα μιλούσαμε τώρα για προσωπικές εμπάθειες? όχι (ελπίζω:wink: ).

ο thatswhy είναι μικρούλης (ήπιος χαρακτηρισμός) κ ως τέτοιον τον αντιμετωπίσαμε με συμπάθεια. σβήστηκαν πολλά ποστ του, του έγιναν συστάσεις κ αν δεν σταματούσε από μόνος του να ποστάρει, πήγαινε straight για ban. είδαμε πως κ εσύ δεν “πιάστηκες” με την συμπεριφορά του ιδαίτερα (αν κ εμένα με βρίσει ένας μικρός δεν θα τα πάρω κιόλας - σιγά) κ έτσι δεν του σβήσαμε ΚΑΙ το συγκεκριμένο ποστ, αν κ αρχικά ομολογώ πως μας ξέφυγε.

καλώς ή κακώς δεν γίνεται να συζητούμε όλοι κ επί μονίμου βάσεως τι είναι ευπρεπές κ τι όχι κ έτσι το αποφασίζουμε 4 λαμβάνοντας υπόψην τις δικές σας γνώμες κ επισημάνσεις.

POST 2 - Ας πω πάλι τα ίδια - η γκρίνια για το moderation είναι σαν τους μουσώνες : επανέρχεται περιοδικά

A.Έχετε μπει στο chat του mad? Ξέρετε τι βρισίδι πέφτει? Και για μουσικά θέματα, για emo και τα πάντα! Ας μούμε εκεί να βρήσουμε όσο θέλουμε, να ξεθυμάνουμε και ας έρθουμε εδώ μετά και ας είμαστε politically correct. Εξάλλου εγώ αισθάνομαι ότι ό,τι πιστεύω, όσο αιρετικό και αν είναι, μου δίνεται η δυνατότητα να το ποστάρω στο rocking. Αρκεί να το κάνω με τον κατάλληλο τρόπο. Αν αυτός ο τρόπος είναι βαρετός/φλώρικος ή γενικά δεν ταιριάζει σε κάποιον, τότε ή δεν ξαναποστάρει ή συμμορφώνεται.

B. εχω την εντυπωση οτι ακομα εχουμε την ελευθερια να διατηρουμε μια αποψη και να την εκφραζουμε ελευθερα χωρις να γινομαστε στοχος για ειρωνεια. Εκτος κι αν μεσα στους κανονες λεει οτι οποιος διαφωνει με το moderation θα πρεπει να λιθοβολειται. Τοτε που βριζαμε αβερτα ηταν οταν ειχα πει “μαλακα” φιλικα τον Ζαφειρη και δεν ετρωγε εντιτ ωστε να γινει “παλιοανοητε”? Η σοβαροτητα κι η σοβαροφανεια ειναι δυο διακριτες εννοιες, η μια θετικη, η αλλη αρνητικη. Μην τις μπερδευετε.

Γ. Μια συμβουλη θα δωσω μονο κι αυτη απο εμπειρια με αλλο φορουμ. Κι εκει γινοταν οτι παει να γινει εδω. Αυτο το τοπικ ειναι ανουσιο, κλειδωμα. Αυτη η λεξη ειναι ΚΑΚΙΑ, ντιλιτ. Αυτο εδω δε μας αρεσει, σβηστο. Στο τελος γραφουν 3 ατομα στο φορουμ, μια φορα την εβδομαδα.

Δ. Όντως οι κανόνες είναι σημαντικοί, αλλά μερικές φορές κολλάμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Ε. Και όντας πιο νέο μέλος εδώ, και μεγαλύτερος σε ηλικία απο αρκετούς (συμπεριλαμβανομένων moderators) και επειδή δε γνωρίζω τα περισσότερα παιδιά, και εξακολουθώ να νιώθω άβολα εδώ μέσα (περισσότερο τώρα) πραγματικά μου αφήνει αυτή η ιστορία μια μικρή στενοχώρια και μια επιφύλαξη για όσα γράφω. Και μάλλον μια αμυντική διάθεση για το εξής.

Ζ. Ωραια, αυτο το προφιλ του σαητ λοιπον επιβαλλει καθωσπρεπισμους και σοβαροφανεια Επισης κατα την αποψη μου, την οποια απ’οσο παρατηρω την εχετε γραμμενη αλλα θα την εκφερω κυριως για τους αλλους χρηστες, συντονισμος δεν σημαινει ψειριζω το καθε τοπικ και για καθε λεξη σταματαω να δω αν παραβαινει τους κανονες. Ο συντονισμος δεν συναπαγεται την αυστηρη προσκολληση σε κανονες αλλα την αξιολογηση του καθε ποστ ως συνολο σε συνδυασμο με το πνευμα του τοπικ, το ποιον του χρηστη, την σχεση του με το ατομο προς το οποιο απευθυνεται κλπ

Α. Θλιβομαι όταν συνειδητοποιώ ότι αφαιρουμένων των βωμολοχιών και της καφρίλας ταπεινότατου επιπέδου, τα εκφραστικά μέσα κάποιων πέφτουν στο 30%. Είναι πραγματικά κρίμα. Μέρη για να βρίσετε ή να καφρέψετε χωρίς έλεος υπάρχουν 1002. όσοι δεν τα ξέρετε, pm me. θέλω να πιστεύω ότι στο ρόκιν κάνουμε κάτι διαφορετικό κ ως κάτι διαφορετικό το στηρίζω κ κάθομαι κ ασχολούμαι. το να κάνουμε το φόρουμ μπουρδέλο είναι ευκολότατο. αν δεν μπούμε οι 4 μας 1 βδομάδα, γίναμε άνετα. αυτό θέλετε?

Β. Αν σε πήρε καμία ξόφαλτση πέτρα, θα σου δώσω ιώδιο. είρων είμαι κ είμαι κ λάβρος καμία φορά. η ειρωνία κ το χιούμορ είναι αντίδοτα σε πολλά πράγματα που βλέπουμε κ ακούμε - ιδαίτερα στα άκυρα. εκφράσεις του τύπου “πως καταντήσαμε έτσι” τις διαβάζω μόνο ως εκβιαστικές για άνιση μεταχείριση, καθώς από πλευράς επισκεψιμότητας/ποστινγκ/επιπέδου χρηστών το φόρουμ διάγει τις καλύτερες μέρες του έβερ. αφήστε με να το ξέρω που είμαι κ πάλιουρας. κ αυτό είναι μια κατάκτηση όλων - εν πρώτοις των χρηστών κ εν δευτέροις των mods (για το καλό κλίμα). Τις εκφράσεις που ίσως κάποτε αλλάζαμε, πλέον που ξέρουμε τις σχέσεις που έχετε κάποιοι μεταξύ σας τις αφήνουμε. απλά τότε δεν μπορούσα να ξέρω τι ακριβώς παίζει. για σένα που το γράφεις είναι διαυγές. για μένα που το διαβάζω όχι. ο όρος “σοβαροφάνεια” έχει καταλήξει καλύτερη καραμέλα από την halls. θεωρώ ότι είμαι σοβαρός - έστω στα όρια της υπερβολής. αν με θεωρείς υπερβολικό/γραφικό/βλαμμένο, πες στο μου στα ίσα. ο όρος “σοβαροφανής” εφευρέθηκε για να περιγράφει τη μη-σοβαρή στάση με ένα πιο γλαφυρό τρόπο - τουτέστιν με τρόπο σοβαροφανή. Ειρωνικό δεν είναι?

Γ. όλοι μισείτε το moderation αλλά όλοι θα θέλατε να κάνετε ένα άλλο moderation δικό σας. Ειρωνικό δεν είναι? δεν είμαστε θεοί κ κάνουμε κ λάθη κ πάντα τα συζητάμε όλα μαζί σας. είμαστε οι 4 μας mods και όχι άλλοι 4 ή άλλοι 25 επειδή τυγχαίνει να βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. αν κάποιος διαφωνεί, τον κατανοώ, αλλά δεν μπορώ να αρχίζω να κοβωράβω τους κανόνες, γιατί το χάος έρχεται εύκολα. το moderation είναι σαν την ενδεκάδα της εθνικής : ο καθένας έχει την δικιά του.

Δ. δεν θεωρώ ότι το κάνουμε. όπου πιστεύετε ότι υπερβαίνουμε τα εσκαμμένα, πείτε το κ εδώ είμαστε να το συζητήσουμε

Ε. η αμυντική στάση που λες με στεναχωρεί κ πιστεύω πως μας αδικεί. βασικά η αρχή μας είναι “κανείς να μην προσβάλλει κανένα με κανένα τρόπο”. τόσο κακό είναι που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα?

Ζ. βασικά αυτό κάνουμε (όχι το δέντρο/δάσος - δεν υπάρχει κ κανένα πια, το άλλο). Αν θεωρείς ότι είναι ΤΟΣΟ εύκολο να έχουμε ένα ψυχολογικό/κοινωνικό προφίλ για τον καθένα με βάση το οποίο να κρίνουμε πάντα αλανθαστά, τότε πλανάσαι. είναι πολύ δύσκολο. το κάνουμε όσο μπορούμε, αλλά δεν είναι πάντα ευφικτό.

Ένα άλλο που είπε κ ο κάρβου

Βλέπω ότι τελικά όλοι θέλουμε να υπάρχουν “παιδιά κ αποπαίδια”. Απλά θέλουμε να είμαστε στα παιδία. όταν σβήνουμε ποστ χρήστη που είναι νέος στο φόρουμ κ δεν έχει κονέ, μια χαρά, κανείς δεν γκρινιάζει κ μας αρέσουν και οι κανόνες κ η εφαρμογή τους. όταν σβήσουμε ποστ χρήστη παλιού, που τον ξέρουμε και έχει και 10 φίλους εδώ μέσα, αρχίζει η συζήτηση για το “πως κάνετε έτσι μωρέ, κ τι έγινε με τους κανόνες κτλ”. Δεν γίνεται έτσι. το είπα κ για τον Άντζα. οι κανόνες ή υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. έχω σβήσει ποστ απλού χρήστη, συντάκτη του ρόκιν ακόμα και δικό μου (!) επειδή θεώρησα ότι ήμουν υπερβλικός/προσβλητικός. δεν γίνεται να έχουμε 2 μέτρα κ 2 σταθμά για όποτε μας συμφέρει.

ΥΓ1 : ο λόγος που λέγονται όλα αυτά είναι ότι τα “ζορικα” θέματα συνήθως δημιουργούν προβλήματα

ΥΓ2 : με τα παραπάνω δεν φωτογραφίζω κανένα κ ιδιαίτερα δεν φωτογραφίζω τον ισις.

ΥΓ3 : θα απαντήσω σε ότι διαφορετικό (διαφορετικό όμως) θέλετε. ελπίζω οι παλιοί να μην μας βάλετε να ξαναγράψουμε τα ίδια πράγματα. από τους νέους του φόρουμ δέχομαι οποιαδήποτε ερώτηση.

“to moderation είναι μια βρώμικη δουλειά που κάποιος πρέπει να την κάνει”

Karvou συνεχίζεις τα delete, δε βάζεις μυαλό! Και αυτήν τη φορά στον τομέα των αθλητικών! Το έχεις παρακάνει και είσαι θρασύτατος σαν το θέριο κι εσύ! Αλλά πήγε ο Dusan στον ¶ρη, ξέχασα! Μη πούμε κακό λόγο για τα σκουλίκια κατευθείαν delete…

Τι να σου πω… Απαξιώ…

Μοντε ελεγα να σου απαντησω αλλα νιωθω οτι το εχω κανει με προηγουμενα ποστς, ή ακομα και με το ιδιο που κοουταρισες και βαριεμαι να τα ξαναγραφω. Γενικα βαριεμαι το θεμα. Καλυτερα απο κοντα.