O Mark Knopfler στην Ελλάδα

Ναι, την επόμενη φορά θα προσέχουμε πως θα εκφράζουμε την άποψή μας για να μην σου χαλάμε τη μέρα.
Όχι συγγνώμη, δεν έχω δει ποτέ τους Dire Straits live.
Δε με νοιάζει αν έπαιζε έτσι και παλιότερα, εγώ τώρα τον έβλεπα από κοντά πρώτη φορά, και το στυλ / ύφος του με χάλασε. Εγώ θέλω να βλέπω τον καλλιτέχνη και να μου δείχνει ότι περνάει καλά. Και ας είναι όποιος είναι.
Ο Knopfler έλεγε “Thank You” και ίσα ίσα που το άκουγες.

Ενταξει ρε φιλε, την επομενη θα σου παραγγειλουμε τον καλλιτεχνη οπως τον θες…θα φωναζει δυνατα THANK YOU, και θα σου στελνει και φιλακια…
Ο καθε τραγουδιστης, κιθαριστας, μπασιστας ειναι διαφορετικος.Ο Mark ετσι ηταν, ετσι ειναι,αυτον πηγες να δεις…Τα υπολοιπα ειναι περιττα

¶ντε πάλι. Απαγορεύεται να πω ότι με χάλασε δηλαδή; Δεν είπα να φτάσει στο άλλο άκρο ρε παιδιά. Τέλος πάντων.

Όντως είχε απίστευτους μουσικούς πάντως και εκπληκτικό ήχο.

Με τα bold συμφωνώ απολύτως, εξαιρετική συναυλία η οποία ακόμα και για όσους ξέραν τα τραγούδια δεν τους άφηνε το περιθώριο να συμμετάσχουν λόγω της ιδιαίτερης εκτέλεσης των κομματίων αλλά έτσι ίσως τελικά να ήταν και καλύτερα γιατί το οτιδήποτε πέρα από τον Mark και την παρέα του 8α ήταν υποδεέστερο της περίστασης. Ο ήχος ειλικρινά με άφησε άφωνο και παρά του ότι ήταν χαμηλά σε σχέση με τα συναυλιακά δεδομένα ήταν άψογος και άκουγες κάθε νότα…

Μεταξύ μας αυτό με τις κάμερες και μένα μου την έσπασε όπως και ότι ενα γομάρι σηκωνόταν κάθε λίγο να δει μην έχει κανείς κάμερα και χάναμε για λίγο την σκηνή…

Πάντως τα λεφτά που πλήρωσα άξιζαν πέρα για πέρα για να δω ένα ζωντανό θρύλο…το ευχάριστο στην υπόθεση ήταν ότι η συναυλία είχε και αρκετό νέο κόσμο:) Ευχαριστούμε πολύ για όλα κύριε Knopfler:)

Δεν απαγορευεται να πεις οτι σε χαλασε…καθε αλλο.Αλλα και εδω και σε αλλες συναυλιες δεν μπορω το “εγω τον ηθελα ετσι, ηθελα να κανει αυτο η το αλλο”.Αγοραζεις εισητηριο και πας να δεις τον μουσικο και τι εχει σχεδιασει να κανει.Και μετα σχολιασε αν σου αρεσε η οχι.Αμα αρχισουμε τις παραγγελιές δε βγαζουμε ακρη…

Sorry κιόλας, σαν απλός παρατηρητής το λέω, αλλά νομίζω ότι αυτό έκανε ο Cozy.
Προφανώς αν δεν σου άρεσε κάτι, θα προτιμούσες κάτι άλλο

πολυ καλος . το ευχαριστηθηκα πραγματικα που τον ειδα σε live .

Ούτε εγώ είχα ξαναδεί τον Knopfler η τους Dire Straits Live αλλά από όσα έχω δει και έχω διαβάσει - για παράδειγμα το πρόσφατο το Live με την Emmylou που έχει κυκλοφορίσει σε dvd και αυτά που γράφει το wikipedia για την σκηνική του παρουσία με αστειάκια με το κοινό και τέτοια- o Knopfler δεν είχε τρελά κέφια εχθές. Γιατί στο κοινό εκτός απο τα thank you που ακουγόντουσαν αμιδρά και την μπάντα που σύστησε δεν είπε τίποτε άλλο. Χαμογέλαγε και έκανε νοήματα μόνο στο τέλος. Ίσως έφταιγε η μέρα ή η διοργάνωση και κάτι είχε στραβώσει. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι πάντα έτσι γιατί τον έχω δει και πιο κεφάτο σε μαγνητοσκοπημένες συναυλίες.

Εχεις δικιο ,αλλα εγω αντεδρασα σε αυτη τη φραση:" Δε με νοιάζει αν έπαιζε έτσι και παλιότερα, εγώ θέλω να βλέπω τον καλλιτέχνη και να μου δείχνει ότι περνάει καλά. Και ας είναι όποιος είναι "

Κατα τ αλλα ενταξει, προφανως ο καθενας μπορει να πει αν του αρεσε η οχι,δεν ειμαστε ολοι το ιδιο!

Παιδιά, πολύ καλός μπορεί να ήταν,αλλά γενικά η συναυλία ήταν αρκετά άνευρη.Δεν ξέρω πώς έπαιζε παλιά,αλλά θα μπορούσε να πετάξει ένα “Walk of life” και θα ανέβαζε αυτομάτως την βραδιά.

Πολυ καλη συναυλια η χθεσινη, με τετοιο ονομα-εγγυηση δεν περιμενα κατι λιγοτερο. Ακουσαμε αγαπημενα κομματια και γενικα θαυμασαμε απο κοντα αυτον τον σπουδαιο μουσικο. Για να ειμαι ειλικρινης καποια κομματια της σολο δισκογραφιας του με αφησαν αδιαφορο, οχι επειδη δεν ειχαν καλλιτεχνικη αξια, αλλα επειδη γενικα δεν μ’αρεσει το folk/rock. Οπως και να 'χει καλα περασα χθες και αυτο μετραει

Tωρα εχω διαθεση να κραξω κοσμο
Ειναι δυνατον να παιζει ο ανθρωπος Romeo And Juliet και στα καπακια Sultans Of Swing, η πιο μετα Brothers In Arms και να βλεπω ατομα, και να περιμενουν στα ταμεια χασκογελωντας και κουβεντιαζοντας με γυρισμενη πλατη στην σκηνη για να πιουν μπυρες ???#-o Και δεν μιλαω για 4-5 ατομα, αλλα για ουρα. Τι να πω ρε παιδια? Για εμενα οι συναυλιες ειναι ενα ειδος “ιεροτελεστιας”, ο καλυτερος τροπος να ερθω κοντα με αγαπημενα συγκροτηματα/ καλλιτεχνες που καθε μερα ακουω στο αμαξι μου, στο mp3 player μου, στο σπιτι μου πριν πεσω για υπνο. Συγκροτηματα με τα οποια εχω μεγαλωσει, με τα οποια ισως εχω διαμορφωσει την προσωπικοτητα μου, συγκροτηματα για τα οποια καβαλαω αεροπλανα να τα δω στην αλλη ακρη της Ευρωπης και οχι να χασω τα μισα τους τραγουδια για 2 μπυρες… Anyway ειναι και θεμα υποκειμενικο αυτο, αλλα πραγματικα μου εκανε ασχημη εντυπωση χθες…

Λοιπόν οι εντυπώσεις μου από την συναυλία.

[SIZE=“5”]THE LEGEND LEAVES!!![/SIZE]

Ερμηνεία ανατριχιαστική (γιατί δεν μιλάμε πλέον μόνο για τραγούδι), φωνή γάματα
κιθάρα χαρακτηριστική που σε ‘‘έστελνε’’ (απορώ πως δεν ήταν μέσα στους καλύτερους κιθαρίστες αυτός ο μοναδικός καλλιτέχνης),
απίστευτος ήχος και φοβερή μπάντα.

Τρελαθήκαμε!!!'Οσο για τον ίδιο: δεν περίμενα ούτε σκέρτσα, ούτε κουνήματα, ούτε γελάκια. Αυτό ήταν το στιλ του πάντα και δεν πρόκειται να το αλλάξει τώρα!!!Θα ήθελα μόνο λίγο περισσότερο DIRE STRAITS.

[SIZE=“4”]ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ[/SIZE]

[SIZE=“4”]Mr Knopfler ΤΙΜΗ ΜΑΣ!!!ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ!!![/SIZE]

Που παει???:stuck_out_tongue:

:bye:

Ωραιος ο Knopfler… τον ειδα live απο Oμονοια… ξερει ο sentient…

#-o #-o Αυτό ήθελα να πω αλλά, με τα αγγλικά έχω ένα θέμα, sorry μην γελάσετε πολύ!!!:p:lol: Που είναι ο NDER που συνήθως με διορθώνει όταν γράφω πατάτα;

Επί ευκαιρία για τηνσυναυλία: Ασφυκτικά γεμάτος Λυκαβητός (ευχάριστη έκπληξη) και τυχερός όποιος πήρε το πουκαμισάκι σαν σουβενίρ!!!

ήρθε και με original drummer από dire straits αν δεν κάνω λάθος…διόλου άσχημοι όλοι τους…μεγάλοι μουσικοί

Συμφωνω μαζι σου καθως θα ηθελα και εγω κατι πιο ‘ανεβαστικο’ οπως Walk of life, Heavy Fuel, Money for nothing κτλ. Παρολα αυτα τετοιος καλλιτεχνης και την ‘καραγκουνα’ να επαιζε θα επαιρνε το ιδιο χειροκροτημα γιατι ειναι ενας απο τους πατερες της σωστης μουσικης και το απεδειξε και εχτες.

Δεν χανοταν με τιποτα και ας μην εκανε τις τρελες σβουρες στη σκηνη οπως παλια στο Sultans of Swing και ολα τα υπολοιπα που θα θελαμε.

Λιγοι σαν αυτον εχουνε μεινει και ευτυχως δεν χασαμε την ευκαιρια να τον δουμε εχτες.

Μεγάλη εμπειρία να δεις αυτό τον άνθρωπο ζωντανά…

Από τους πλέον χαρακτηριστικούς ήχους στην κιθάρα και πολύ όμορφο feeling ακόμα κι αν φαίνεται άνευρος…

Για του λόγου το αληθές…

http://www.youtube.com/watch?v=qCN-r7jb1H4