Obscure διαμάντια

κομματάρα πέταξες!

Αγαπάμε demo:

3 Likes

Πολυ ωραιοι. Προσωπικα με τραβανε πολυ ολες αυτες οι μπαντες με τις “εξωτικες” γλωσσες τους. Μου θυμισανε λιγο τους αλλους αγαπημενους μου τους Ουγγρους τους Omega. Bεβαια αυτοι ειναι παρα πολυ γνωστοι. Απλα τους βαζω σε περιπτωση που καποιος δεν τους ξερει. Μιλαμε για αριστουργηματικο 70s prog hard rock

Ωπα! Πολυ στα γουστα μου! Ωραιος

6 Likes

more 70s

6 Likes

oποπο μπήκαμε σε πιο γνώριμα χωράφια

Το παρακάτω αν και επουδενί δεν είναι κάποιο obscure αμιγώς διαμάντι γιατί είναι οι Grobschnitt διάολε και δη το solar music, θα το ποστάρω όμως μπας και την πατήσει κανείς όπως εγώ, όταν σε αρκετά μικρή ηλικία κάπως κάπου το είδα σε βιντεοκασσέτα -δεν έχω ανάμνηση καθόλου που, με ποιόν, πως έκατσε κτλ, δεν άκουγα καν τέτοια μουσική στο σχολείο- και πέραν του ότι έπαθα με το τί κομματάρα ήταν, τα τελευταία του 2 λεπτά με είχαν σημαδέψει για χρόνια :stuck_out_tongue: μέχρι να φτάσω 2010 και να ανακαλύψω ξανά το video, αυτή τη φορά σε youtube…άκουγα μέχρι τότε Grobschnitt αλλά ποτέ δεν είχα συνδέσει την ανάμνηση αυτού του live με τους ίδιους.

Βασικά δύσκολο να την πατήσει κανείς σήμερα όπως εγώ μέσα 90ς :stuck_out_tongue: αλλά οκ, κουβέντα να γίνεται

Κομματάρα όπως και νάχει, in your faces λοιπόν

άντε και άλλο ένα για όποιον αρέσκεται στα synths

6 Likes

Αγαπάμε και Omega (και τους Aγγλους και τους Ουγγρους), αγαπαμε Γερμανια και Grobbschnitt (Babylon και Tabula Rasa δεν εχω ακούσει, μπαίνουν στα υπόψη).

Μιας και πιάσαμε 70ς:

Ένα δίσκο έβγαλαν οι Steel Mill και τέλος. Μα τι δίσκος…Θέλετε heavy rock (στα όρια της Σαμπαθίλας)? Θέλετε μελαγχολικό φολκ; Θέλετε ταξιδιάρικο, ψυχεδελικό φολκ; Μήπως προτιμάτε να πάρετε ένα μπουκάλι ποτό της αρεσκείας σας και να χαθείτε στις αναμνήσεις σας; Για όλα ενδείκνυται ο δίσκος. 50 λεπτά απολαυστικής μουσικής, με ποικιλία, εκπλήξεις, φοβερές εναλλαγές ύφους που μεταφέρουν τον ακροατή από μυστικιστικά, σκοτεινά τραγούδια σε νοσταλγικά κομμάτια που σε βουτάνε σε ωκεανό συναισθημάτων. Δεν ξέρω αν το έχω κάνει σαφές, αλλά τον αγαπάω τον δίσκο.

11 Likes

Ρε παιδες πολυ ωραια ολα αυτα τα παλια. Μπραβο πραγματικα. Θα ψαχτω μεσα στο σκ!
Θα ξενερωσω κοσμο με επικομεταλλια! χαχα

9 Likes

Όχι τέτοια ξενερα ρε φίλε

2 Likes

Μια ακόμη, σχετικά άγνωστη σεβεντίλα από εμένα…

pluto-pluto

Έχοντας προλάβει να εμφανιστούν σαν support στους Who, τους Thin Lizzy και τους Genesis μεταξύ άλλων (!) οι Pluto κυκλοφόρησαν τον πρώτο (και μοναδικό) τους δίσκο το 1971, υπό την καθοδήγηση του παραγωγού/τραγουδοποιού John Macleod, σε μια όχι και τόσο ανέφελη συνεργασία!

Το υλικό τους ήταν ήδη γραμμένο και δοκιμασμένο “στο δρόμο”, και κινούνταν σε bluesy hard rock ύφος (συν κάποιες σποραδικές prog “υπόνοιες”), με τους δύο κιθαρίστες να αναλαμβάνουν τα lead φωνητικά στα κομμάτια που είχε γράψει ο καθένας τους. Τα τραγούδια του Alan Warner (“And My Old Rocking Horse”, “She’s Innocent” και “Road To Glory”) βρίσκονται στην πιο heavy πλευρά, ενώ αυτά του Paul Gardner στο πιο mainstream rock, αν και δεν λείπουν και κάποιοι πειραματισμοί με φωνητικές αρμονίες. Τέλος, υπάρχει και το κατώτερο όλων, "Rag A Bone Joe”, που έγραψε ο Macleod και η μπάντα το ηχογράφησε μάλλον απρόθυμα. Το συγκεκριμένο μάλιστα έμελλε να κυκλοφορήσει και σαν single, χωρίς πάντως επιτυχία.

Η μπάντα διαλύθηκε δύο χρόνια αργότερα κι έκτοτε τα μέλη της αποσύρθηκαν σταδιακά από το προσκήνιο, έχοντας αφήσει όμως το ευδιάκριτο στίγμα τους σε μια έτσι κι αλλιώς συναρπαστική για την μουσική εποχή!

7 Likes

Ψυχεδέλεια με pomp και garage στοιχεία:

4 Likes

δεν ξερω αν ειναι obscure,να παραθεσω 2 μπαντες
usa-1983

uk-2010

7 Likes

Και σκεφτόμουν εντόνως να το ποστάρω αμέσως μετά εγώ, σ’ωραίος!

Επανέρχομαι σε πιο σύγχρονα πράγματα. 2019 και γίνεται να βγει μέταλ όχι ακραίο/εξπεριμένταλ που να μην είναι εύκολα κατηγοριοποιήσιμο; Κι όμως, έγινε και αυτό και κατ’εμέ οι New Light Choir έβγαλαν το απόλυτο sleeper hit των 10ς στο heavy (?) metal. Ειλικρινά δεν ξέρω πως να το περιγράψω, όταν το είχα μάθει είχα καταλήξει πως ακούγεται κάπως σαν post epic Dawnbringer, χαρακτηρισμός που πιθανώς να μπερδέψει παραπάνω παρά να αποσαφηνίσει, ειδικά τους πιο “τουρίστες” του ήχου. To metal archives τους χαρακτηρίζει “Blackened Progressive/Psychedelic Rock/Metal”, τρέχα γύρευε δηλαδή. Ας πούμε ιδιόμορφο heavy metal και ξεμπερδέψαμε τέλος πάντων. Ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, προσωπικός ήχος, στιχάρες, ίσως θέλει λίγο χρόνο για να εκτιμηθεί (ίσως όχι) αλλά είμαι σίγουρος πως πολλοί εδώ γύρω θα βρουν κάτι που να τους τραβήξει στο άλμπουμ αυτό.

Playlist με όλο τον δίσκο:

You who climb the mountains high in purpled majesty,
I’ll follow you over the snowcapped peaks, for I desire to see;
Through your eyes, my child of light, I’ll chase the setting sun,
And travel through the centuries; it’s only just begun…

15 Likes

Πω ρε αυτό είναι φοβερό :+1:

Για την φάση , το χαβαλέ και το παιχνίδι των λέξεων μόνο και μόνο θα πω ότι παίζουν ( σαν βάση ) επικό ντουμ απλώς έχουν μπλέξει όμορφα και κάποια στοιχεία μπλακ τεχνικής στα ριφφ τους . Αλλά όσο το ακούω και αυτό η μισή περιγραφή είναι . Σε κάποια τραγούδια κυριαρχεί και μια BoCιλα ( αυτό το στυλ ροκ έστω )

Είναι πολύ ωραίο

4 Likes

@Rebel Χαίρομαι που σου αρέσει!

Προσωπικά, επικό ντουμ δεν εντοπίζω. Τα riffs έχουν σαν βάση το (επικό) Heavy Metal, αλλά μερικά από αυτά κλείνουν το μάτι στο black metal, καλά τα λες. Υπάρχει μια ονειρική προσέγγιση στο πως παίζουν όμως, μια ψυχεδέλεια και είναι αυτό που ερμηνεύεις σαν BoC, γιατί υπάρχουν διάσπαρτα σημεία που πάνε πίσω στο χρόνο και νιώθεις μια αύρα 70ς. Είναι πολύ ιδιαίτερη πρόταση.

Νομίζω στο βινύλιο γράφουν μπάντες που τους επηρέασαν και γουστάρουν οι ίδιοι, θα το ξεθάψω αργότερα να δω τι λένε. Σίγουρα θυμάμαι Manilla Road όμως.

2 Likes

Southernιά ZZ Top & Skynyrd. Τα παληκάρια παίζουν ακόμα και οι πρώτοι δυο δίσκοι είναι εξαιρετικοί, ειδικά το Second Season. Έχουν Freebird σε μικρογραφία στο δίσκο αυτό, θα το καταλάβετε εύκολα.Πιο χαρντ ροκ φωνητικά παρά ρέντνεκ (καλύτερα για μένα) και γενικώς τούμπανο:

5 Likes

Οντως πολυ καλο. Κανει αμεσως κλικ στα μυστηρια υπογεια γουστα

1 Like

Αγαπημένος δισκος το Torchlight, δεν ξερω καν ποσες ακροάσεις μου εχει χαρίσει! Αυτο τον καιρο απ οσο γνωριζω ηχογραφουν το νέο άλμπουμ…

Πριν φυγουμε απο τα 70ς, ας παραθεσω κι εγω 2-3 αγαπημενα που, δεν ξερω αν μπορουν να θεωρηθουν ακριβως obscure δεδομενου οτι οσοι ασχολουνται με προγκ ροκ μαλλον τα γνωριζουν, αλλά σιγουρα ειναι μπάντες “κατω απο την επιφανεια”.

4 Likes

Ωπ, τώρα το ανακάλυψα το τοπικ! Διαμάντι και αυτό και οι προτάσεις.

Οι Spectral Incursion υπήρξαν ενεργοί στα τέλη της δεκαετίας του '80. Μας άφησαν παρακαταθήκη μόλις ένα EP και 2 demo. Πριν από δέκα χρόνια η Stormspell Records τα μάζεψε όλα στη συλλογή με το πρωτότυπο όνομα Anthology.

4 Likes

Πολύ ωραίο τούτο και σούπερ artwork (φέρνει και κατιτίς σε Voivod-πάντα θετικό αυτό).

1 Like

Ίσως λιγότερο άγνωστο, αλλά σίγουρα obscure:

4 Likes