Opeth

1 Like

Μετά από κάμποσες ακροάσεις δηλώνω μάλλον μπερδεμένος

5 Likes

Κι εγώ…Μα κι αυτοί τι Radio Edit για ένα λεπτό λιγότερο. Ας το έβγαζαν ολόκληρο να έχουμε άποψη.

1 Like

Με 5-6 ακροάσεις, δεν νομίζω να αλλάξει δραματικά η άποψαρα μου με περισσότερες

Ωραία τα σκληρά τμήματα κάπου στη μέση και στο τέλος (είτε με καθαρές δεύτερες είτε όχι), λίγο αχταρμας το υπόλοιπο με μετριες προς καλές ιδέες πρόχειρα/ανεμπνευστα ενωμένες μεταξύ τους.

Το προτιμάω βέβαια από το in cauda που ήταν ο ορισμός του πάω για ύπνο

Πάμε τώρα όλοι μαζί πιασμένοι χέρι χέρι να παραδεχτούμε “καλή φάση που επέστρεψαν τα growls και τα πιο βαριά ριφ” :upside_down_face: (αρκεί να είναι καλύτερες οι συνθέσεις φυσικά)

2 Likes

Τα growls επέστρεψαν, με τη συνθετική μεστοτητα του Black Rose Immortal

Πραγματικά πολύ περίεργο κομμάτι.
Ένας αχταρμάς μου φάνηκε και εμένα :grinning: με κάποιες δυνατές στιγμές και κάποιες άλλες μέτριες.

1 Like

Εμενα μου αρεσε παρα πολυ και το βρηκα παρα πολυ ωραιο και σαν ροη…

Προσωπικα το βρηκα καταπληκτικο σε ολα του. Και σαν ατμοσφαιρα/θεατρικοτητα και σαν συνοχη. Το μονο παραδοξο ειναι οτι τα growls δεν εχουν απο πισω death metal σαν background - μουσικα εξακολουθει να κινειται πανω στα προηγουμενα μονοπατια απο αποψη heaviness, οριακα μεταλλικο το λες. Δεν μου χτυπαει καθολου ασχημα προσωπικα. Οι Opeth εδω νομιζω ποτε δεν εχουν ακουστει πιο obscure, πιο Comus. Απο μενα ενα μεγαλο ναι.

Πολύ αδιάφορο κομμάτι, και πολύ μέτρια παραγωγή, ειδικά στα τύμπανα. Μανιέρα σε ριφφς και ρυθμούς. Τώρα για τα growls, καλό το immitation του Nergal από το Μιχαλάκη, κρίμα γιατί κάποτε ήταν ηγετικός σε αυτό τον τομέα.

Δεν είχα σκοπό να το ακούσω γιατί μου είναι παντελώς αδιάφορο σχήμα λόγω προσωπικών γούστων εδώ και χρόνια, αλλά διάβασα για επιστροφή πραγμάτων και είπα για να δούμε.

Σαν κακή απομίμηση Akercocke (και στην προμο πικ και σε όλα).

1 Like

Καλά, τέτοιες Πρόμο βγάζουν τουλάχιστον 13 χρόνια τώρα, δεν είναι καινουργιο

Ναι, δεν την βαζω απο μονη της στην εξισωση.

1 Like

Οι Opeth επέστρεψαν? Οχι ακριβώς…

Αντί να αφήσουν πίσω το θετρικό/οπερετικό ροκ που παιζουν απο το 11 και να επιστρέψουν στο “σκοτάδι/κακία” του παρελθόντος( κάτι που συνιστώ ανεπιφύλακτα) πηγαίνουν (Ο Μιχαλης δλδ) να κάνουν ένα πάντρεμα των δύο. Το αποτέλεσμα, ένας περίεργος ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ αχταρμάς. Δεν ταιριάζει το συναίσθημα της βίαιης κυριαρχίας με τις παιχνιδιάρικες θεατρινίστικες εκφράσεις της ροκ που παίζουν τα τελευταία χρόνια , Μιχάλη μην επιμένεις…

Οι Opeth επέστρεψαν λοιπόν? Οχι… αλλά κάναν ενα βήμα προς αυτη την κατεύθυνση.
Growlings ARE BACK BABY!!!

1 Like

Μου άρεσε απλά ελπίζω να είναι το χειρότερο του δίακου…

Η παραγωγή, όντως, περίεργη, για Opeth. Αλλά, επειδή, βαράει και έχει και αυτή τη riffολογία, πάει υπέροχα. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει με αυτές τις επιστροφές (καταστροφές), αλλά δικό του το καράβι κι εγώ δηλώνω επιβάτης με το εισιτήριό μου ανά χείρας. Δώσε κι άλλα τέτοια riffs!

Υ.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραγούδι συμμετέχει και ο Ian Anderson, ενώ στα φωνητικά του δίσκου, τα πολυφωνικά, συμμετέχει και ο Joey Tempest.

3 Likes

Εμένα το μόνο που δεν μου άρεσε, είναι πως σε σημεία στα καθαρά, πατάει ακριβώς πάνω στην μουσική - ο λόγος που δεν μου άρεσε καθόλου το προηγούμενο.

Κατά τ αλλά, μια χαρά κόμματαρα, το βασικό ριφφ εξαιρετικό, τα μπρουταλ, υπέρ του δεόντως καλά ( 100% Μιχαλακη ακούω @apostolisza8 ) και γενικά μια απρόσμενη αλλαγή.Η εισαγωγή έβγαλε μια Moor ατμοσφαιρα, μόνο καλό μπορεί να είναι αυτό.
Όταν καταφέρω να συντάξω και μια σωστή πρόταση, τα ξαναλέμε :slight_smile:

4 Likes

Ενα preview για το album…

2 Likes

Τι δόντι έχει αυτός ο Μπάρμπας και το πήρε τόσο νωρίς;;;

2 Likes

Γρήγορη αλλά ψιλοάσχετη ερώτηση για τους φαν του γκρουπ: τους είδα χθες στο Τίλμπουργκ πρώτη φορά (ποτέ δεν ήμουν φαν) και ενώ η γενικότερη απόδοσή τους ήταν καλή, ο ήχος από το snare ήταν σαν κατσαρόλα! Τύπου St. Anger, και αν και βελτιώθηκε λίγο όσο περνούσε η ώρα, είχε ξεκάθαρα υπερβολικό attack και δεν ταίριαζε καθόλου με τα υπόλοιπα prog-sounding, βαθιά, μπασάτα ντραμς. Μου χάλασε εντελώς την εμπειρία. Είναι κάτι που κάνουν γενικά/κάνουν επίτηδες, ή απλά έτυχε; Θέλω να ξέρω γιατί η αδερφή μου θέλει να τους ξαναδούμε τον Φλεβάρη, να ξέρω να μην ξαναπάω χαχαχ

By the way οι Green Lung που προηγήθηκαν είχαν γαμάτο ήχο (και γάμησαν, μην τους χάσετε οπουδήποτε), οπότε δεν ήταν θέμα του venue.

Edit: εδώ ίσως παίρνετε μια ιδέα, αν και λαιβ ήταν τρισχειρότερα νομίζω: https://www.youtube.com/watch?v=SyfVnhMo6Jw

το κομμάτι μας θυμίζει τι φανταστικός ντράμμερ είναι ο Waltteri.

Μιας και είμαι σε Opeth τροχιά εδώ και μια βδομάδα που βγήκε το σινγκλ, να πω ότι το Heritage είναι 11/10 δίσκος, το Pale Communion και το ICV έχουν τρομερές στιγμές, και το Strange Brew τα σπάει