Ας μην κρίνουμε το τι συμβαίνει παγκόσμια στην μουσική βιομηχανία από τον μικρόκοσμο μας που είναι η Ελλάδα και τις μίζερες προσελεύσεις των 150 γνωστών ατόμων.
Πέρυσι στην Αμερική η Ticketmaster, η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης εισητήρίων συναυλιών πούλησε 128 εκατομμύρια εισητήρια. Αυτές οι πωλήσεις δεν γίνοντια με προσελεύσεις 150 ατόμων
Ακόμα πιό ενδιαφέρον παράδειγμα εταιρείας είναι η livenation (livenation.com) που της ανήκουν ή διαχειρίζεται 135 χώρους συναυλιών παγκόσμια από αρένες μέχρι club (έχει αγοράσει τα Λονδρέζικα Brixton Academy και Shepherd’s Bush Empire από χώρους που είναι πιό γνωστοί στο Ελληνικό κοινό) . Για το 2005 που υπάρχουν τα τελευταία στοιχεία, η livenation πούλησε 61 εκ. εισητήρια. Το χαρακτηριστικό της livenation είναι πως δεν αρκείται στο να πουλά εισητήρια αλλά έχει αρχίσει να πουλάει “πακέτα προστιθέμενης αξίας” που εξασφαλίζουν στον θεατή της συναυλίας πάρκινγκ, θέση σε ειδικό χώρο μπροστά στην σκηνή και πρόσβαση backstage μετά την συναυλία για φωτογραφίες αυτόγραφα κλπ. με τον καλλιτέχνη. Και φυσικά αυτά τα πακέτα είναι ακριβά. Προσωπικά όλα αυτά μου κάνουν περισσότερο Disneyland και ελάχιστα rock n’ roll αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει λεφτά και αναπτύσσεται σε μία περίοδο που πολλοί στην μουσική βιομηχανία κλαίνε. Η Ticketmaster έχει αρχίσει να την μιμείται και σε δημοφιλείς συναυλίες τα εισητήρια μπροστά στην σκηνή δεν τα πουλάει σε καθορισμένες τιμές αλλά τα δημοπρατεί πλέον.
Η δυναμική της livenation είναι τέτοια που η Madonna αντί να υπογράψει νέο συμβόλαιο με δισκογραφική υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο για 120 εκ. δολλάρια με την livenation. Η ηχογραφημένη μουσική της για αυτή την δεκαετία θα κυκλοφορεί μέσω της Livenation και οι περιοδείες της θα γίνοντια στους χώρους και μέσω των μηχανισμών της συγκεκριμένης εταιρείας.
Αυτά που σου γράφω Κarja δεν είναι “ουτοπικά” είναι γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί την τελευταία διετία. Mπορείς να τα ερμηνεύσεις όπως θέλεις για να προβλέψεις προς ποιά κατεύθυνση θα πάνε τα πράγματα τα επόμενα χρόνια.
απλα να πω οτι κ εγω συμφωνω με αυτα που λεει ο Mule!
κ επειδη ειμαι μουσικος προτιμω 1000 φορες να πληρωνω απο την τσεπη μου ηχογραφισεις κ τα σχετικα κ να τα μοιραζω μονος μου τα cd(δλδ να τα πουλαω στα live η κ χερι χερι) απο το να γινομαι πορνη του καθε μεγαλο επειχηριματια που το μονο που το νοιαζει ειναι το χρημα! [SIZE=“4”] η μουσικη πρεπει να ειναι δωρεαν για ολους![/SIZE]
Ναι.Aλλα υπερκοστολογειται και σκοτωνει την τσεπη μας.
Δεν πιστευω πως ενας νεος καλλιτεχνης παντως εχει την οικονομικη δυνατοτητα για μια εντελως αυτονομη παραγωγη-διανομη σε μεγαλη κλιμακα,εκτος αν το δωσει on line.Αυτο βεβαια ειναι εφικτο μονο σε μικρες αγορες οπως η Ελλαδα.Στη Θεσ/νικη πχ υπαρχει (γνωστη)εταιρεια που κανει αυτο το πραγμα,δηλαδη αναλαμβανει την παραγωγη και ολα τα υπολοιπα τα αφηνει στον καλλιτεχνη.Με αυτον τον τροπο ομως εχουν θαφτει αρκετες ενδιαφερουσες κυκλοφοριες που ποτε δεν εφτασαν στα ραφια των δισκοπωλειων λογω ανυπαρκτης διανομης.
Βασικα εμεις ειχαμε σκεφτει να δωσουμε το cd μας στους μαυρους που πουλανε αντιγραμμενα και να το δινανε δωρο μαζι με καθε cd της Βανδη ή της Βισση που θα διναν.Η ακομα καλυτερα να τα εβαζαν ως bonus tacks σε cd των Παρατραγουδων της Πανια.Να δεις πως γινεσαι γνωστος εν μια νυκτι…
για τα βυνιλια ειναι τι κυκλοφορια θα παρεις! εαν ειναι επανεκδοση κ ολα αυτα! παντος πριν την εποχη μετροπολις ειχαμε φτασει να αγοραζουμε μονο βυνιλια γιατι τα cd ειχαν ξεφυγει πολυ!
ρε σ κ εγω το ειχα σκεφτει αυτο!:lol:
Γιεα. Το θεμα όμως είναι ότι ο διανομέας θα επαιρνε το ποσοστο του, όπως και το μαγαζι. Αρα θα φταναμε παλι στα 12-15 ευρω και παμε παλι απ την αρχη.
Αν το συστημα ηταν αψογα οργανωμενο, τα σι ντι κατα μεσο ορο θα ηταν φτηνοτερα.
εδιτ: Παρολα αυτα, μια απο τις βασικες αρχες του εμποριου ειναι να ‘κονομας’ από το μοχθο του αλλου. Συνεπως τα πραγματα δε θα αλλαξουν εκτος αν ειναι η εσχατη λυση για τις δισκογραφικες (και δεν εχουν φτασει ακομα τοσο χαμηλα)
Για εμενα πλεον οτ μονο που εχει σημασια ειναι η μουσικη κ μονο αυτο…πανε τα χρονια που επαιρνεσ Digipacks κ τετοια αλλα…η μουσικη μετραει…ουτε το booklet των Tool που κοστιζει κ κατι παραπανω…(και ομως η τιμη των tool ειναι στα ιδια επιπεδα με αλλα αλμπουμς…αρα μαλλον δε φταιει το περιεχομενο…)
κ ομως θα επιμεινω εδω…προσωπικα θα επρεπε η καθε μαπντα να βγαζει το δισκο της μονη της…να πληρωνει μονο εταιρια διανομης! ας αφισουμε τα booklets στην ακρη…δε χρειαζονται…δε ξανακοιταξα το βιβλιαρακι του Fear of a blank planet των PT…κι ας ειχε ωραιες φοτοσ…δε με νοιαζει! απλα το ακους κ αυτο ειναι που μ αρεσει!
2ον…οι συναυλιες…
νομιζετε οτι οι μπαντες ενδιαφερονται πραγματικα για το κοινο? τρεχουν για να κρατησουν τις τιμες εισητηριων χαμηλες? το σκεφτηκατε ποτε αυτο? αυτοι απλα το live να κανουν…τη δουλεια τους…( και ιςως πλεον γινεται δουλεια τους γιατι απλα δε παει κ πολυς κοσμος κ δε βγαζουν κ πολλα…)αν βγαζαν τηα το βλεπαν αλλιως το πραγμα…αλλα κ αυτοι δεν απαιτουν τπτ για εμας…χαμηλες τιμες…να ειναι ολα στην ωρα τους… να απαιτουν οι διοργανωτες να βγαζουν λιγοτερα λεφτα…(ξερετε ποσα βγαζει αυτος που εχει την υδρογειο πχ? κ ποσα ζηταει απο καθε συναυλια???) λογικο ειναι να μην κλεινουν μετα οι μπαντες…
τελος…αν οι συναυλιες ηταν σωστες (φθηνο εισητηριο,καλος ηχος.)θα πηγαινε πολυς κοσμος…πολυ παραπανω απο τωρα δηλ κ εκει θα μπορουσε να πουληθει και merchendise…γιατι προφανως ο κοσμος θα ειχε λεφτα κ για αυτο… κ ειπα…τα cd’s απο την παρτη τους φτιαγμενα…θα εχουν ενα ατομο που θα τρεχει γι αυτα…απλα…τοσο απλα…
Επειδή κι εμένα η μουσική ειναι αυτή που με ενδιαφέρει και όχι το περιτύλιγμα, να πω ότι έχω πολύ καιρό να αγοράσω cd. Αφού ακόμη και το βιβλιαράκι(που αναφέρθηκε πιο πάνω) μπορείς να το βρεις στο νετ. Ναι, ξέρω, ντροπή μου.
Πάντως (όσο υπερβολική κι αν είμαι) αν μια μπάντα ενδιαφερόταν πραγματικά να προωθήσει τη μουσική της και να περάσει ιδέες, μηνύματα, μπλα μπλα μέσω αυτής τα cd θα ήταν πολύ φτηνότερα… Για να μπορούν να τα αποκτήσουν οι πολλοί… Και δε θα λέγαμε ότι σήμερα ο κόσμος δεν ακούει μουσική… Αλλά δυστυχώς όλοι κοιτάμε το συμφέρον μας και επιδιώκουμε συνεχώς το κέρδος με κάθε τρόπο (βλέπε καφές Mustaine, έλεος)
i can’t believe
what the fucks
in front of me
you must be fucking 70
at last
what the hells your problem
problem
ozzy
& motley crew
& kiss i thought that
you were through
but i kinda liked the kiss show
let’s get ozzy off the stage
let’s get motley off the stage
let’s stanley off the
stage tonight
you were good 20 years ago
too much pot a little
too much blow
now the bypass surgery new hip
at seisure world enjoy your stay
shuffle board bingo macrame
3 hot meals liquified for you
Έλα Όζζυ φτιάξε κάνα καλύτερο δίσκο ή παράτα το…
Edit : Α! Μόλις θυμήθηκα και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Όζζυ για το Μπλάκ Ρέιν!“Ειναι ότι πιο σκληρό έχω γράψει τα τελευταία χρόνια και μου θύμισε κάτι από τις ηχογραφήσεις των δύο πρώτων δίσκων”.
Ακόμα ψάχνω να το βρω
Λάτρεις της heavy metal μουσικής και του Οζι Οσμπορν έσπευσαν να αγοράσουν ρούχα και αντικείμενα που ανήκαν στον αγαπημένο τους τραγουδιστή και την οικογένειά του σε δημοπρασία που έγινε στο Μπέβερλι Χιλς. Ο Οζι και η γυναίκα του, η Σάρον, η οποία έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα για τον καρκίνο, συγκέντρωσαν όσα είδη βρίσκονταν στην αποθήκη του σπιτιού τους για να τα πουλήσουν, ώστε με τα χρήματα αυτά να ενισχυθεί το ίδρυμά τους. Η δημοπρασία είχε όντως πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκε το ποσό των 800.000 δολαρίων.
Μεγάλη ζήτηση είχαν τα έπιπλα των Οσμπορν στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς όταν έκαναν το ριάλιτι στο MTV, όπου η κάμερα κατέγραφε την οικογενειακή τους ζωή σχεδόν επί 24ώρου βάσεως. Επίσης, υπήρξαν φαν που κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος θα αγόραζε το παλτό του Οζι, τα γυαλιά του και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που είχαν πάνω τους ένα κρανίο.
Υψηλή τιμή έπιασαν, ακόμη, ένα μοντέλο του Πύργου του Αϊφελ, ένα τραπέζι για μπιλιάρδο και το φλιτζάνι που έπινε στο ριάλιτι τον καφέ του ο Οζι.
Αυτό το σπίτι που το βλέπεις σκοτεινό
τον παλιατζή απόψε να 'ρθει περιμένει
για να μαζέψει ακόμα ό,τι μένει
από ενα μυθο που χτυπήθηκε σκληρά
από του μαύρου χορταριου τη συμφορά
Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή
από τον ozzy που δε ζει
αφού το'κλεισε το μαγαζι
πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή
Πάρ' το τσουβάλι κι έλα μέσα παλιατζή
έχω ενθύμια πολλά να το γεμίσεις
Μάζεψε όλες τις σκληρές μου αναμνήσεις
δεν έχω δύναμη να βλέπω τα παλιά
που μου θυμίζουν μια χαμένη μεταλια
Κακά τα ψέματα, ο Οzzy έχει προσφέρει απογοητεύσεις στο κοινό τα τελευταία χρόνια:
Πρώτα και κύρια με την ξαναηχογράφηση του μπάσου και των drums στα δύο πρώτα σόλο άλμπουμ λόγω της δικαστικής διαμάχης με Daisley, Kerslake (να λέμε δηλαδή καλά που πέθανε έγκαιρα ο Randy Rhoads;[-X )
Mετά με το Reality και τους δύο πολύ μέτριους τελευταίους δίσκους.
Αλλά αυτό που με ενοχλεί σε αυτό το thread είναι πως κάποια από τα posts σε βάρος του είναι σχεδόν χαιρέκακα, λες και κάποιοι εδώ νιώθουν δικαιωμένοι αν ο Ozzy σήμερα υστερεί…:-k
Προσωπικά προτιμώ να κρτατάω τις καλές στιγμές, με πιό πρόσφατη την πόρωση της Μαλακάσας πρόπερσι και το χτύπημα στο Children of the Grave όταν η φωνή δεν έβγαινε πιά μετά από ένα σετ μεγαλύτερης διάρκειας από αυτά που πάιζουν πλέον συνήθως οι Sabbath.
Τέλος, επειδή βλέπω να γίνεται και πλακίτσα σχετικά με την δημοπρασία των προσωπικών αντικειμένων του Ozzy για το ίδρυμα του κατά του καρκίνου, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα στον Elusive Cure αλλά και σε όλους εδώ μέσα να μην τους απασχολήσει ποτέ η συγκεκριμένη αρρώστια τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Δηλαδη ρε παιδια να καταλαβω ο Ozzy πιστευει κανεις οτι θα πεινασει ποτε; ή τα παιδια θα πεινασουν και αυτα; Να κατηγορησουν την πειρατεια συγκροτηματα που κανουν μια νεα αρχη να το καταλαβω αλλα οχι και ο Ozzy. Οι σωβρακοφανελες του κοστιζουν 800.000 εχει και παραπονο;
αυτά,να με συμπαθάς,αλλά είναι σαχλαμάρες.μια καλή δικαιολογία και τίποτα παραπάνω.
η μικρότητα είναι δικό του στοιχείο.
και για να μην παρεξηγούμαι,υπάρχει η προσωπική ζωή του καλλιτέχνη,η οποία δε με ενδιαφέρει,αν δεν βλάπτει βέβαια άλλους.
κι εδώ παρατηρείται έλλεψη ήθους.μπορεί να βρίζετε με μουσικούς που έχει συνεργαστεί,δε με νοιάζει,αλλά αυτό που έκανε,να ηχογραφήσει ξανά τα μέρη τους,δείνχει μικρότητα.
νταξ,είπαμε,η σάρον το ένα,η σάρον το άλλο…
νταξ…τι να πω…μαλακιες…να μας τρελανεις θες μεσημεριατικα ρε μαστορα???
αλλο η πλακα/χαβαλες αλλο η αρρωστια…καλα κανει και δημοπρατει την πραματεια του…δικα του ειναι και τα κανει οτι θελει…μη μου πεις ομως πως αν ηθελε ΔΕΝ μπορουσε να αφιερωσει τα κερδη απο το τελευταιο του αλμπουμ στο ιδρυμα (ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ) αντι να καθεται να τρολαρει για τις πεσμενες πωλησεις…να αφιερωσει τα κερδη του ριαλιτι στο ιδρυμα η σαρον…
εκει πιστευω θα εφταναν στα υψη οι πωλησεις του αλμπουμ…ας αφησουμε τις μαλακιες…
λεφτα εχει να ζησουν και τα τρισεγγονα του…δημοπρασιες και μαλακιες ειναι για τα φωτα της δημοσιοτητας…εδωσε ο οζι τα κερδη εκει…τι κερδη ηταν …αντε να ηταν λεω καμια 100στη χιλιαρικα $$ σκατα…ενα φιλανθρωπικο live καλυτερα εσοδα θα ειχε…