Ο Ozzy κατηγορεί την «πειρατεία» για τις χαμηλές πωλήσεις του ''Black Rain''

Είναι γιατί από σένα περίμενα καλύτερη συμπεριφορά :wink:

Ας βρουν οι εταιρειες τη λυση. Η πιο ηλιθια λυση θα ειναι οι μηνυσεις παντως. Εχει αποδειχτει και με τους Metallica και θα αποδειχτει ακομα πιο περιτρανα…

Λυση υπαρχει. Καλυτερη προωθηση & αναβαθμιση προιόντος (συσκευασια κτλ) & μειωση κοστους με καλη οργανωση. Αν π.χ. η ταδε εταιρια εχει το νεο Mastodon με dvd & σουπερ συσκευασια σε καλη τιμη (κατι που ισως μπορει να επιτευχθει μεσω δικου της αντιπροσωπου), ε ο μεσος οπαδος θα το κατεβασει, αλλα μετα θα το αγορασει κιολας.

Αυτο βεβαια θελει τεραστιες αλλαγες στο ολο συστημα. Αλλο θεμα…

ναι γιατι εγω οταν παω να αγορασω αγγουρια η μουσικη στον μαναβη με ψυχαγωγει, για την μουσικη παω ειναι η αληθεια. Ασε που μπορει και να διαλεξω αγγουρια απο τον μαναβη που εχει ραδιο και οχι απο τον διπλα που δεν εχει.

:dunno: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Φίλε μου, δεν πληρώνεις επειδή κερδίζεις πελάτες ή όχι. Πληρώνεις για τη δημόσια εκτέλεση του έργου στα πλαίσια εμπορικής δραστηριότητας. Ξεπερνάω το γεγονός ότι ΝΑΙ είναι αποδεδειγμένο από τις έρευνες του μάρκετινγκ ότι η μουσική μπορεί να ανεβάσει τις πωλήσεις. Αλλά αυτό είναι άσχετο! Το θέμα είναι πως αν χρησιμοποιείς το έργο στα πλαίσια εμπορικής δραστηριότητας, γιατί να μην πληρώσεις;

Και δεν μιλάμε για τρελές καταστάσεις, προβλέπονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πληρώσει κανείς (νομίζω πως είναι η ένταση του ήχου, και το μέγεθος του χώρου του καταστήματος).

Πέστααααα!

Συνεχιζεις παντως να μην καταλαβαινεις οτι ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ η τεχνη πρεπει να ειναι ελευθερη. Το οτι υπαρχει σχετικος νομος για πνευματικα δικαιωματα κτλ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ δεν σημαινει τιποτα…

ε ενταξει αν ειναι εμπορικη δραστηριοτητα το οτι θα βαλω μουσικη στον χωρο που δουλευω για να ψυχαγωγησω τον εαυτο μου απο την στιγμη που δεν εχει να κανει σε τιποτα με τον πελατη οκ.Να μιλουσαμε για μπαρ η για καφε οκ εκει εχει λογικη. Αυτο δεν το ανεφερα σαν καποιο ιδιαιτερο προβλημα αλλα σαν ενα παραδειγμα του πως μπορει ενας νομος να ειναι παραλογος. Και αυτο που σου λεω με τους μαναβηδες εγινε πριν καποια χρονια με την ΑΕΠΙ.

Φυσικά το καταλαβαίνω και επειδή συνειδητοποιώ και εγώ ότι η ανάγκη μερικών (και εμού) για περισσότερη ελευθερία στην πρόσβαση στην τέχνη πηγάζει από την αγάπη τους για τη μουσική, προσπαθώ μέσα από τη δουλειά μου να ερευνήσω τους καλύτερους τρόπους να εκμεταλλευτούμε το ίντερνετ για αυτό το σκοπό. Όμως εξηγώ συνεχώς τους λόγους για τους οποίους η «απλή» λύση του όλα ελεύθερα δεν είναι πραγματικά αποτελεσματική και πως ο νόμος περί πνευματικής δεν είναι ένα παράλογος.

Το αντικείμενο είναι περίπλοκο και δεν περιμένω από μη μυημένους να τον καταλάβουν… Εδώ νομικοί και δικαστές δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα. Αυτό που με προκαλεί είναι πως κάποιοι κρύβονται πίσω από την ευκολία/ψευτομαγκιά και μοστράρουν δήθεν αγνές προθέσεις για να καλύψουν την αδιαφορία προς τον κόπο του δημιουργού και απορρίπτουν, από άγνοια και αδιαφορία, ένα δίκαιο που χρειάστηκε πολλές δεκαετίες και χιλιάδες τόμους έρευνας για να εξελιχθεί στη μορφή που έχει σήμερα.

Αν δεν έχει να κάνει με τον πελάτη, δεν θα υπάρχει πρόβλημα! Απο τη στιγμή που τη μουσική την ακούει και ο πελάτης τότε υπάρχει. Με την ίδια λογική, και τα μπαρ θα σου έλεγαν ότι βάζουν μουσική για να την ακούνε οι ίδιοι!

Το “να ειναι ολα ελευθερα” προφανως δεν ειναι αποτελεσματικο σε ενα καθεστως ελευθερης αγορας (καπιταλισμο). Το αντιθετο μαλιστα. Ειναι ανεφαρμοστο…

Το θεμα πλεον ειναι οτι η αγορα δεν προεβλεψε τις τεχνολογικες επιδρασεις. Αφου ο κοσμος εδω και χρονια βρισκει πλεον ευκολα δωρεαν μουσικη θα το κανει. Ειναι απολυτα φυσιολογικο. Το ιδιο θα συνεβαινε αν βρισκε καποιος ενα σουπερμαρκετ ανοιχτο χωρις κανεναν εκει γυρω και με μηδενικη πιθανοτητα να τον πιασουν. Εφοσον ο καπιταλισμος λεει “επιδιωξε το μεγιστο ατομικο οφελος” γιατι καποιος να μην το κανει?

τέχνη όμως είναι και ένα φιλμ. Μπορούμε να ζητήσουμε από όσους εργάστηκαν για αυτό, να μας το παρέχουν δωρεάν?

ναι ρε φιλε αλλα στο μπαρ πας για την μουσικη. στο καθε μαναβικο πας για να αγoρασεις το προΐον και να φυγεις. Μην κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε τωρα. Απλα μερικοι θελουν να τα αρπαξουν και αυτοι που πραγματικα δεν ενδιαφερονται για τον κοπο του δημιουργου ειναι αυτοι που υποτιθεται προασπιζουν τα δικαιωματα του.

Α όχι! Μη λες σε μένα ότι “κάνω ότι δεν καταλαβαίνω”!!! Μπορώ να στο επιστρέψω το σχόλιο! Αν θεωρείς ότι δεν προασπίζω τα δικαιώματα του δημιουργού, λυπάμαι που σε απογοητεύω, αλλά έχω αφιερώσει σε αυτό προσπάθεια που το μέγεθός της δεν φαντάζεσαι. Η επιλογή των σπουδών μου και του επαγγέλματός μου πηγάζει από αυτό. Η ανάλυση της πτυχιακής μου και του διδακτορικού μου βρίσκουν ρίζα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις μου σε όλα τα συνέδρια στηρίζονται σε αυτό (και όχι χωρίς κίνδυνο). Μερικά σχόλια ενοχλούν περισσότερο από ότι φανταζόμαστε.

Αλλο λεω εγω…

Δεν ξερω τι κανεις εσυ αλλα η ιστορια μιλαει απο μόνη της.Δεν ειναι λιγοι οι μουσικοι που ενω οι δισκοι τους πουλουσαν εκατομμυρια πεθαναν στην ψαθα (ειδικα μαυροι). Και αυτο ΝΟΜΙΜΑ.Οποτε σε αυτο που ειπες οτι δεν νοιαζονται καποιοι για τον κοπο του καλλιτεχνη σου απαντω. Δεν υπαρχει λογος να το παιρνεις προσωπικα αυτη ειναι η αληθεια . Ο οπαδος στο κατω κατω δεν εχει να κερδισει τιποτα με το κατεβασμα. Δεν βγαζει λεφτα.Αλλοι βγαζουν. Αν θελουμε λοιπον να μιλαμε για το καλο της μουσικης ας δουμε τα πραγματα ρεαλιστικα και μην τα ριχνουμε ολα στους κακους downloaders. Και δεν ειπα οτι πρεπει να τα βρισκουμε ολα τσαμπα αλλα να βρεθει μια μεση λυση. Και σκεφτηκα και με το φτωχο μου το μυαλο κατι που ισως με βαση την τωρινη κατασταση να ειχε και καποιο αποτελεσμα, μπορει και οχι. Απλα δεν ειμαι των ακρων και δεν μπορω σε καμμια περιπτωση να δεχτω σαν λυση την διωξη των downloaders και τις μηνυσεις.Γιατι αλλη λυση δεν ακουστηκε ως τωρα.
Τωρα αν μου λες οτι σε ενα καφε/μπαρ η μουσικη παιζει τον ιδιο ρολο οσο και σε ενα μαναβικο και πρεπει να υπαρχει ιδια αντιμετωπιση προφανως δεν καταλβαινομαστε.Αν θεωρεις σωστη μια τετοια πραξη, το να βαζεις προστιμο σε εναν μεροκαμματιαρη που θα βαλει ραδιο για να κυλησει καπως καλυτερα η μερα του τοτε οχι μονο εχουμε χασει το νοημα της μουσικης αλλα δεν υπαρχει λογος να συζηταμε πλεον.

παιδες δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του free download του album των radiohead.

αφενώς, να πώ οτι δεν μου αρέσουν, αλλά δέχομαι ότι έχουν κοινό.

62 % το κατέβασε και άφησε 0 $ στήν μπάντα.
38 % άφησαν μέχρι ~12 $ – όπως θα έκαναν μέσω itunes.

αυτό μας δίνει μιά μέση τιμή γύρω στα 6 $ !

38 % απο 1.2 εκατομύρια downloads έπι 6 $ κατα μέσο όρο… οι ραδιοκέφαλοι εισέπραξαν 2.7 μύρια
χωρίς να τους κοστίσει ΤΙΠΟΤΑ πέρα απο κάποιο bandwidth και περίπου 25.000 λίρες παραγωγή.

Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα για την μοναδική έκδοση σε cd με κόστος 80$ !!! περίπου 40.000 κόπιες έχουν κοπεί, χονδρικά πρέπει να τους κόστισαν γύρς στα 20$ κατασκευαστικά με άλλα 7-8 για πάρτυ τους αν το εκδίδουν οι ίδιοι.

Α) Δεν είναι γενναίο, διότι αυτό το έκαναν ήδη εδραιωμένοι.
Β) Για τα 2.7 μύρια δεν απέδωσαν τίποτε πίσω.

Προσώπικα - θα προτιμούσα cds απο μια μπάντα στην τιμή των 6 $ !

:-k :-k Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο…

το θέμα μας είναι οτι για την χ-ψ μπάντα τα νούμερα θα ήταν 1000000 φορές πιο μικρά όποτε ούτε αυτό το μοντέλο μπορεί να δουλέψει - αν όλος ο κόσμος δεν χαλάει ένα Χ ποσό ώστε και να το χαλάει νόμιμα ώστε ο καλλιτέχνης να μπορεί να καλύψει τα έξοδα του και να περιοδεύσει…

χωρίς εταιρίες ή promoters μια μπάντα θα πρέπει να λειτουργεί πολύ εταιρικά και να έιναι πολύ οργανωμένη για να περιοδεύσει και τα έξοδα μιας περιοδίας είναι ΠΟΛΛΑ !

Το blood mountain το βρικα με 8 ευρα στο μετροπολις μια μερα πριν κατι μηνες και το πηρα . Η τιμη του ομως για μηνες ολοκληρους ηταν 16 και λογο αλλων δισκον δεν μπορουσα να τον παρω παρα το γεγονος οτι η συσκευασια κτλ ειναι σουπερ ουαου 8O . Γενικα επειδη αγοραζω καθε βδομαδα δισκους εχω παρατηρισει τετια φενομενα στο συγκεκριμενο δισκαδικο και πραγματικα δεν καταλαβαινω πως γινεται αυτο . Π.χ τη μια μερα βλεπω ενα δισκο στα 11 και μετα απο 2 μερες στα 19 .Ας απαντησει οποιος γνωριζει τη συμβαινει γιατι εδω και χρονια απορω .