κατά βάση προσπαθώ να μετριάσω τον ενθουσιασμό μου για το συγκρότημα…και ξέρω πως είναι ανούσια και άκυρη σύγκριση.
Οι τελευταίες ακροάσεις του Scarsick ήταν απόλαυση, όπως επίσης και του One Hour By The Concrete Lake που είχα καιρό να ακούσω. Σταματάω εδώ γιατί είμαι σίγουρος πως μόλις κυκλοφορήσει ο δίσκος με όλο το concept και τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά θα έχουμε να λέμε…
Α, εξαιρετική συνέντευξη του Gildenlow στο νέο τεύχος του Rock Hard. Θα καταλάβετε πολλά…
Εγώ λέω να τα πάρεις με την σειρά.Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να καταλάβεις την μεγαλειότητα του συγκροτήματος όπως την απέδωσαν οι ίδιοι και σε εμάς αλλά πρώτα από όλα στους εαυτούς τους
παιδία το scarsick ειναι η δισκάρα της χρονίας, το κόλπο είναι να το δείτε ξέχωριστά από τα άλλα αλμπουμ τους! και όπως είπε και η Αγαπή , είναι σαν να χτύπας κάποιον με τριαντάφυλλο. 'η όπως λέω εγώ… Σφάζεις κάποιον με το βαμβάκι…
για να μη προτρέχουμε, επειδη φετος περιμένουμε δυνατες κυκλοφορίες, ειναι λιγο νωρις να μιλάμε για “δισκαρα της χρονιάς”. παρόλα αυτα ειναι όντως ενα δυνατό χαρτι για μια θεση στα καλυτερα. αναμένομεν…
Μάιστα…POS…η τελευταία μεγάλη ελπίδα του prog metal …τώρα και στα dance floors!
Οκ,αστειεύομαι,αν και κάπου πρέπει να σταματήσει το δούλεμα.“Φοβερό”,“αριστούργημα” κλπ επίθετα, είναι κατανοητά μεν για τους οπαδούς, επιπόλαια δε για κάποιον πιο ψύχραιμο μουσικόφιλο.
Θεωρώ τον εαυτό μου θαυμαστή τους αλλά θέλουε/δεν θέλουμε από το προηγούμενο άλμπουμ δεν μιλάμε πια για POS αλλά για D.G & Co.Δυστυχώς…
Και ,ναι μεν,μπορεί να εκφράζει ρηξικέλευθες απόψεις ,τις οποίες μόνο οι RATM θα μπορούσαν να έχουν(!),αλλά το στοίχημα της ΜΟΥΣΙΚΗΣ χάθηκε…
Εκσυγχρονισμός,χρησιμοποίηση/ανάμειξη όλων των μοντέρνων/μοδάτων ειδών μουσικής για να βγει κάτι το “νέο” ντε και καλά,συγνώμη αλλά εμένα δεν με ικανοποιεί…Πιστεύω πως μια χαρά προσωπικό/νέο ήχο είχαν καθιερώσει μέχρι και το Remedy,δεν είχαν ανάγκη από κάτι τέτοιο…
Τεςπα,ας ελπίσουμε να “ξέδωσε” ο Ντάνιελ με αυτό το άλμπουμ ,ώστε να επιστρέψει στα γνωστά λημέρια…Το prog metal τον χρειάζεται…
βασικά πιστεύω ότι γενικά η πλειοψηφία των μουσικών πολλές φορές αλλάζει στυλ. βαριέσαι όπως και να χει να παίζεις τα ίδια. απλά κάποιοι βαριουνται πιο γρήγορα από τους άλλους.
αν το επόμενο είναι πχ καμια σχεση με μεταλ δε θα παραξενευτω. απο την άλλη μπορει να παιξουν και πιο κλασσικοτροπα προγκ.δε βαριέσαι. ας παιξουν ότι να ναι, αρκει να το κανουν καλα…
Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο!Απλα να συμπληρωσω οτι δε με νοιαζει τοσο να επιστρεψει σε γνωστα λημερια,αλλωστε prog παιζουν,αλλα να ξαναβρει την εμπνευση του.Τεσπα οπως ειπε και ο προλαλησας by-tor ελπιζω να ξεδωσε με τα 2 τελευταια(κατ’εμε ανουσια-αφελη)concept και να ξαναγραψει τραγουδια με ουσια,οπως παλιοτερα.
μόλις είπες πιστεύω δύο αντίθετα πράγματα. prog σημαίνει προοδευτικό. ασχέτως αν οι περισσότεροι το χρησιμοποιουν αλλιως σαν όρο. το ότι δεν σου άρεσαν τα δύο τελευταία δε πάει να πει ότι δεν προόδευσαν ή ότι δεν έχουν ουσία…
ίσα ισα που τα παλιότερα σαν concept ήταν απίστευτα πιο “ανουσια” από τα επόμενα αν χρειαστεί να τα συγκρινουμε κατα τη γνώμη μου.
Δυστυχως κατω απ την ταμπελα του Progressive Metal πολλοι λιγοι ειναι αυτοι που δεν καταληγουν να ειναι Regressive.Οτι αλλαξαν στυλ αλλαξαν,οτι δοκιμασαν κατι αλλο,ναι το κανανε,τωρα για το αν προοδευσαν πραγματικα και αν το πειραμα πετυχε πιστευω οτι ειναι και θεμα προς συζητηση αλλα και ζητημα προσωπικης οπτικης.Φυσικα και το οτι δεν μου αρεσαν τα 2 τελευταια δε λεει και τιποτα,αλλα επισης το οτι καποιος τα αποθεωνει επισης δε μου λεει μια, αφου καθε αποψη σεβαστη ειναι και κανενας δεν εχει περισσοτερο δικιο απ τον αλλον.
Δεν νομιζω λοιπον πως ο Daniel ειχε ποτε ιδιαιτερο ταλεντο στο να γραφει πετυχημενα concept(ως σεναριο αυτο καθ’αυτο),παρα τις κραυγαλεες αποθεωσεις κοινου και τυπου,αν και τον παραδεχομαι(και γουσταρω και απιστευτα!)σαν τραγουδοποιο και φυσικα σαν ερμηνευτη.Ιδιως στο ΒΕ,αλλα και ως ενα βαθμο και στο Scarsick νομιζω οτι εχασε κατι απ την εμπνευση του,μια και εριξε περισσοτερο βαρος στο νοημα του concept παρα στις συνθεσεις ως ξεχωριστες μοναδες,γι αυτο και ειπα πως ελπιζω να ξαναβρουν την παλιοτερη ισορροπια(μεταξυ τεχνικης-συνθεσης-concept) στις κυκλοφοριες τους.