Pain Of Salvation - Scarsick

ίσα ισα που τα παλιότερα σαν concept ήταν απίστευτα πιο “ανουσια” από τα επόμενα αν χρειαστεί να τα συγκρινουμε κατα τη γνώμη μου.

Οχι και ανούσια… Όλα δισκάρες είναι και μουσικά και στιχουργικά !

Σιγουρα όμως τα concept των Be και Scarsick είναι κατι παραπάνω και θα μπορούσα να πω ότι συναγωνίζονται Operation: Mindcrime και πολλα άλλα…

Συμφωνώ με όσα είπε ο hokam παραπάνω.
Progressive όντως σημαίνει να προοδεύεις.Πού είναι όμως η πρόοδος στη σύνθεση;εγώ βλέπω (ακούω) μάλλον…στασιμότητα ,για να μην πω καθυστέρηση!
Τώρα το άν πρόοδος είναι να παίξεις ραπ,ντίσκο με μέταλ τρόπο,έ τότε,μάλλον έχουμε πολύ διαφορετικές αντιλήψεις περί του θέματος…
Οπότε…ας τον απολαύσουν το δίσκο οι οπαδοί αλλά δεν χρειάζεται να μας βγάζουν και …κουφούς!Ιδίως όταν ανακάλυψαν τους Pain γύρω στο…2004!Έλεος…

Ξερετε ποσο παραλογο ειναι το να αξιολογουμε τους δισκους των POS με βαση το κατα ποσο ανταποκρινονται σε ενα μουσικο στυλ για το οποιο εξ’αρχης δηλωσαν οτι δεν ανηκουν σ’αυτο? Ο ιδιος ο Γιλδενλοου το ειπε. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ PROG METAL.ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ CROSSOVER (αυτο το ειπε οταν βγηκε το PE). Δηλαδη ελεος πια μ’αυτο το prog metal. Οτι δεν μπορουμε να το καταταξουμε σε αλλη κατηγορια το βαζουμε εκει.Δεν προσπαθει ο ανθρωπος να ειναι prog, απλα κανει αυτο που γουσταρει.

Οσο για το Scarsick…Καλο αλμπουμ μ’αρεσαν αρκετα κομματια το ακουω ευχαριστα αλλα δεν μου δωσε το κατι παραπανω για να κολλησω αγρια. Και το America τελικα και το Disco Queen καλα μου καθονται στα αυτια.Μερικες στιγμες μου φαινονται λιγο βαρετες αλλα γενικα μου φαινεται καλο. Παντως αν ηταν το πρωτο αλμπουμ τους που ακουγα δεν ξερω αν θα με παροτρυνε να ασχοληθω παραπανω.

Τωρα αν το παρουμε συγκριτικα με το PEI (μιας και αυτο τελικα ειναι οντως το ΙΙ) χανει οχι τοσο μουσικα, ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει λογος να παιξουν τα ιδια πραγματα, αλλα δεν εχει αυτην την συναισθηματικη φορτιση.Λογικο μεν αφου το concept ειναι διαφορετικο και ασχολειται με αλλα θεματα, ειναι πιο επιθετικο αλλα δεν εχει αυτο το χαρακτηριστικο στοιχειο που ειχαν οι pos στα PEI και RL αν καταλαβαινετε τι θελω να πω.

Οσο για τις υπερβολες…Ενταξει ΑΚΟΥΤΕ(ΜΕ) ΜΕΤΑΛ. Η υπερβολη ειναι ταυτοσημη εννοια.Τοσο χρονια πια ακομα να το καταλαβετε? Ειπαμε το BE ειναι απο τους μεγαλυτερους PROG δισκους ολων των εποχων, μαζι με το The Wall, η Tarja ειναι η καλυτερη φωνη των 90’ς-00’ς (γενικα, τι μονο στο μεταλ?),Το ΑΜΟΛΑΔ ειναι στα 5 καλυτερα των Maiden, Το images and words ειναι το πιο πρωτοποριακο αλμπουμ των 90’ς, εκεινοι ειναι ΘΕΟΙ, οι αλλοι ειναι ΘΕΟΙ, …
ε κλασσικα.

αν και δε συμφωνούμε, σε βρίσκω σωστο. όντως τα γούστα βασίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια. αντικειμενικότητα υπάρχει σε έναν ορισμένο βαθμό μόνο…

επίσης εχεις δικιο. όντως έδωσε μεγάλη βαρυτητα στα concept αλλα βλέπεις, εμενα μου άρεσαν και το κρίνω από το πόσο πολύ έχουν μείνει στο cd player μου. γενικά αν εξαιρέσουμε κάποια σημεία του one hour by the concrete lake όλα είναι πολύ δυνατές κυκλοφορίες…

πες μου εσυ τοτε κάποιον που έχει κάτι το πιο προοδευτικό να επιδείξει. το disco queen πχ, ακούγεται τόσο δεμενο, που πολλες δηθεν προγκ μπαντες θα το ζηλευαν.τα περισσότερα πάνω κατω εχουν παιχτει.πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι εννοεις προγκ. ίσως ακούς πολύ μεταλ…

προσωπικά πιστεύω οτι ειναι δύσκολο να εισαι απλός αλλα και πειραματικός. και πάνω απο όλα. το προγκ ειναι “μουσικη” έννοια, όχι έννοια του μεταλ… :slight_smile:

Ωραίο αλμπουμάκι έβγαλαν, αλλά δεν στέκεται επ’ ουδενί δίπλα σε ότι έκαναν μέχρι και το Remedy Lane. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Be δεν είναι αξιόλογο.
Τώρα όσον αφορά τα περί prog metal κτλ, δε νομίζω ότι έχει και τόση σημασία να ταμπελοποιηθεί ένα γκρούπ, που προσπαθεί να παίξει τα πάντα, μέσα σε ένα άλμπουμ.

Έχει κάποιες όμορφες στιγμές (όπως πχ το Kingdom of Loss), αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι και το αριστούργημα όπως ακούγεται.
Και ούτε λόγος να γίνεται για σύγκριση με το Perfect Element I .

Εντελώς πρόχειρα μπορώ να σου αναφέρω Fragile Vastness(2nd) και Aghora (1st & 2nd).Τώρα για το αν δεν θεωρεί πια ότι παίζει prog-metal,μάλλον…θα συμφωνήσω :slight_smile: .Είναι τουλάχιστον γελοίο όμως να απαρνιέσαι το παρελθόν σου προς χάριν μελλοντικής ανέλιξης-άς μας πει τί έπαιζε στους 2 πρώτους δίσκους π.χ.Έλεος…Από κει και πέρα,υπάρχει “καλή” & “κακή” μουσική.Υποκειμενική εντελώς έννοια όμως,οπότε…Απλά,η δική μου άποψη είναι ότι αν δεν προσπαθήσει να κανει τους POS “συγκρότημα” και όχι προσωπικό του σχήμα,δεν θα καταφέρει να εξελιχθεί…Τεσπα,όπως και νάχει είναι μια εμπειρία να τους δεις λάιβ,οπότε.κάντε οικονομίες από τώρα!!!49 και σήμερα!!! :))

το πρωτο ειναι καλο. τους άλλους δε τους εχω ακουσει, αλλα αν εχω χρονο θα τους τσεκαρω. θενκς.

βασικα δε νομιζω να απαρνηθηκε το παρελθον του. μη ξεχνας οτι και τις δυο φορές που ηρθαν για κανονικο λαιβ επαιξαν το μισο entropia… υπαρχει σημαντικη διαφορα πιστευω στο να θες να κανεις κατι διαφορετικο απο το να απαρνιεσαι τα παλια σου εργα…εξ άλλου, ποτε δεν ειπε οτι επαιζε prog metal. αν το ειπε ζητω συγνωμη αν μου διεφυγε… :slight_smile: απο την άλλη, πανω κατω παντα ηταν ο mainman, και παντα ηταν το προσωπικο του σχημα.

αν συνεχιζε στην κατευθυνση που ειχε, καποια στιγμη θα κουραζε.μη ξεχνας ενα πραγμα. τα 2 πρωτα, με τα 2 επομενα, και τα 2 τελευταια (entropia/one hour… - perfect element I/remedy lane - be/scarsick) δεν εχουν ουσιαστικα τοσο σχεση μεταξυ τους. η αλλαγη ειχε αρχισει νωριτερα.το αν δεν ειναι των δικων σου ή δικων μου γουστων αυτο ειναι άλλο θεμα. πάντως εγω κρινω το prog απο την “σφαιρικη” εικονα,και οχι απο την “μεταλλικη”…οταν λεμε για prog metal, εννοουμε πια πιο πολύ metal, και οχι prog :wink:

το πιο τελειο παραδειγμα prog μπαντας ειναι οι king crimson. το τελευταιο, ειναι μπροστα, και γενικα οτι εχουν κανει ειναι μπροστα. ειναι η μόνη μπαντα στον πλανητη που απο το '69 μεχρι σημερα δεν εχει σταματησει να “ψαχνεται”… :smiley:

1ον:Για αυτό και λέμε prog-metal και όχι prog-rock/pop/indie/etc… :slight_smile:
2ον:Συμφωνώ μερικώς για τους KING,το θέμα είναι να είσαι “μπροστά” και όχι να ακολουθείς τις μόδες… Τώρα,ποιός κάνει τι απ’τα δυο είναι ένα μεγάλο θέμα… (π.χ.πόσο “μπροστά” ήταν τα εμπορικά άλμπουμ των King στα 80’ς και γιατί ξανασκλήρυναν τον ήχο τους στα 90-00’ς…άραγες…;; :wink: )
Καλό μεσημέρι και να ψάξεις για τους Aghora
Κώστας

Eimai sigouros oti oi perissoteroi pou krazoun to scarsick einai ta atoma pou akousan to disko 1-2 fores kai de to ksana dokimasan.
O diskos einai apla poli poli kalos.
Telia paragogi,telia kommatia.

Try it again!

Συμφωνω. Κι εγω,που παραδεχομαι οτι ειμαι πωρωμενος μεχρι κοκκαλο με τους POS, στις 2-3 πρωτες ακροάσεις παραξενευτηκα. Αλλα τελικα, ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΣΚΑΡΑ…

Μην είστε τόσο απόλυτοι για την γνώμη των άλλων,αφήστε να ξέρουν αυτοί καλύτερα!:slight_smile:

Και για να το αναλύσω:
1η ακρόαση:τάσεις αυτοκτονίας (ευτυχώς συγκρατήθηκα)
2η,3η : συμπάθεια (χωρίς τσάι)
4η,5η,6η : διασκέδαση (στο αυτοκίνητο,με τέρμα το Disco Queen…)
7η,8η,9η : βαρεμάρα,πλήξη,αδιαφορία,όχι άλλο κάρβουνο!
10η:…μετά από πολύ καιρό,ΙΣΩΣ!:smiley:

Αυτά από μένα.Δεν θα διαφωνήσω ότι για πολλούς είναι “ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΣΚΑΡΑ” και ούτε θέλω να τους αλλάξω γνώμη ή να τους ειρωνευτώ.Καλό μεσημέρι.11 και σήμερα…:smiley:

Βασικα πανω κατω αυτο

Εγώ ακούω το Scarsick πολύ ευχάριστα, υπάρχουν και πιο μέτριες στιγμές, αλλά αφού δεν απογοητεύτηκα, αυτό μετράει! Δε νομίζω, πάντως, ότι έπεσε το επίπεδο…

Το έχω ακούσει εκατοντάδες φορές και ακόμα δεν έχω καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι παίζει στο Scarsick…:-k Οι ακροάσεις συνεχίζονται αμείωτες…:slight_smile:

By the way,έχω ακούσει να το λένε και …Scarshit…!!!πράγμα που με βρίσκει κάθετα αντίθετο (και ουχί οριζόντια).Πάντως το παραδέχομαι ότι το αμάλγαμα(για να το πω ευγενικά…) alternative rock/avantgard/hip-hop/rap/country/disco/nu metal ακούγεται γοητευτικό και είμαι σίγουρος πως σε λίγο θα τους μαζέψει κάποια μεγάλη πολυεθνική και θα γίνουν το νέο trend.Καλή τους επιτυχία…

Σκέφτηκες μήπως ότι μπορεί ο Daniel να το έκανε επίτηδες αυτό για να υπογράψουν σε πολυεθνική και μετά να κοροϊδέψει την πολυεθνική και να συνεχίσει να γράφει τα album που πάντα έγραφε, για να τους ακούσει περισσότερος κόσμος??
Για τον Daniel, πιο πιθανό θεωρώ αυτό παρά να ξεπουλήθηκε…

8O Δηλαδη λες οτι το να εβγαλε επιτηδες ενα αλμπουμ για να τους παρει πολυεθνικη και να τους ακουσει περισσοτερος κοσμος χωρις να το γουσταρει αυτο αφου μετα θα συνεχισει να γραφει τα αλμπουμ που παντα εγραφε ειναι πιο πιθανο παρα το ξεπουλημα. Δηλαδη το ξεπουλημα αν δεν ειναι αυτο ποιο ειναι, πως το εννοεις? :lol:
Αν και δεν νομιζω να παιζει κανα τετοιο σεναριο , πολυ κακο για το τιποτα. Ενα αλμπουμ ειναι απλα, που για τα γουστα μου μετριο σε σχεση με το παρελθον τους με μερικα καλα κομματια αλλα τιποτα παραπανω. Το disco queen τελικα το καλυτερο κομματι του δισκου.
Ρε συ Tor στοιχεια country επειδη ακουγεται για 2 δευτερολεπτα ενα παντσο? Ενταξει ενα μεταλ αλμπουμ ειναι με μεγαλυτερη εμφαση σε στοιχεια που ειχαν και στο παρελθον (ραπ) και εναν disco ρυθμο σε ενα κομματι. Δεν ειναι καμμια απιστευτη μιξη ηχων. Ουτε avant-garde ειναι ουτε nu (οσο nu ηταν και το be)

είχα τις επιφυλάξεις μου εξαρχής και όσο και να μου άρεσε δεν θυμάμαι ποτέ να μίλησα περί αριστουργήματος.

η αλήθεια όμως είναι ότι ο δίσκος με κερδίζει όλο και πιο πολύ. Καθώς, αγοράζω ολοένα και περισσότερες νέες κυκλοφορίες, όλο και πιο συχνά ανατρέχω στο Scarsick. Μου αρέσει σαν σύνολο, μου αρέσουν κομμάτια μεμονωμένα και αντιλαμβάνοντας περισσότερο κάποιες λεπτομέρειες τόσο συνθετικά, όσο και στιχουργικά εκτίμησα περισσότερο το Scarsick.

Παραλληλίστε το America με το America από το West Side Story…παραδείγματος χάριν.

Τέλος, από διάσπαρτα videάκια στο you-tube που σε καμια περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κριτήριο, νομίζω πως τα νέα τραγούδια έχουν ιδιαίτερη δυναμική παιγμένα live.

Εντάξει, πλάκα έκανα προφανώς… Μy point is ότι μετά από μια σειρά πραγματικά ΤΕΛΕΙΩΝ albums, μου μοιάζει αδύνατο να έχει ξεπουληθεί ο Daniel. Ακόμα και αν δε με τρέλανε το scarsick, έχω φάει τέτοιο κόλλημα με όλα τα προηγούμενα που ό,τι και να κάνει αποκλείεται να τον θάψω… Ακόμα και αν κάνει επιτυχία με εμπορικά albums, έχει ήδη προσφέρει αρκετά για να μείνει στην ιστορία της μουσικής μας… That’s my opinion…