επειδή ο Steele είναι λίγο λιωμένος δε σημαινει οτι βαριόντουσαν.΄Ο κιθαρίστας κοπανιόταν όλη την ώρα μαζί με το ντράμμερ= βαρεμάρα?
ο κιμπορντιστας χτυπήθηκε τραγουδώντας= βαρεμάρα?
το στύλ του Στιλ απλώς είναι λίγο υποτονικό και χύμα. Να ναι κουρδισμένα ρομποτάκια ήθελες? Εγώ χάρηκα που δα μια ειλικρινή συναυλία.τα αστεία φυσικα ήταν αυθόρμητα και όχι όποτε έκανε κολιά το σοου (κάποιος πέτυχε ένα μπουκάλι στον αέρα που πέταξε ο Στιλ με άλλο μπουκάλι και σκασανε στη σκηνή στα γέλια… στημένο αυτο??? )
το λάιβ ήτανκαθαρά για τους οπαδούς και όχι για χιτόβιους. έπειτα δεν ήταν σώνει και καλά αστείοι ούτε το περνάν σαν άποψη και αυτό είναι το γαμάτο. έχουν φυσικό χιούμορ.πχ σε άλλα λάιβ (δες ντιβιντί) δεν λένε αστειάκια ενώ παίζουν.
γραφικό θώρησα το λάιβ των λόστ: παίξαν κυρίως εως μόνο χιτάκια, δε μιλούσαν, απλά λέγαν το τίτλο του κομματιόυ κα ο ντράμερ ξεσήκνε το κόσμο με ρυθμικό ποδοσφαιρικό χτύπημα της μπότας… τα ίδια και τα ίδια δηλαδή οπως και στα λάιβ του χατζηγιάννη…
και γω βαρέθηκα και έχω και διάβασμα
για τη μουσική μιλούσα κυρίως όταν ανάφερα το βάθος. πάντως απο τους στίχους που χω διαβάσει απο τα παλιά άλμπουμ θυμάμαι οτι έχει εντυπωσιακές φράσεις που σου μένουν στο μυαλό αλλά δεν βγάζουν συνολικά νόημα πέρα απο λίγα κομμάτια. το χόστ δε το χω ακούσει αλλά φίλοι μου που έχουν λιώσει τους ντεπέτς που λέγαν οτι έιναι αντιγραφή τελείως.
ντρακόνιαν 2 δε βγάλαν γιατί το χαν εξαντλήσει και φαίνεται στο δίσκο.
προσωπικα μιλωντας δεν βριζω τους type.τους καραγουσταρω!!
το πρωτοποροι οπως ειπα και νωριτερα αναλογισου οτι οι lost σε ηλικια 20 χρονων κυκλοφορησαν το gothic.
η μουσικη των ton στα πρωτα τους αλμπουμ ητανε πιο πολυ του στυλ τωρα παιζω hardcore το γυριζω σε γκοθικ και τελειωνω με doom.ενω στο gothic ητανε ενα πραγμα.ενα ενιαιο πραγμα.και γι’αυτο πιστευω αξιζουν το credit που χουνε παρει.οι bride απο την αλλη η πρωτοπορια τους βασιζοτανε κυριως στην προσθηκη του βιολιου στο doom\death.
στο θεμα επιδρασης,οι bride εχουν επηρεασει ολην την doom\death σκηνη!οκ!
οι paradise lost την gothic metal σκηνη και ενα μερος της doom\death
και τελος οι type o negative δεν βλεπω να χαν και τοση μεγαλη επιδραση σε αλλες μπαντες.
τωρα εφοσον υπαρχει και βιντεο για την επιρροη των ton στους lost.οκ.δεκτον.
αν και προσωπικα περα απο τις κοινες επιρροες απο doom και gothic δεν μπορω να εντοπισω κατι απο τον προσωπικο ηχο των ton στους lost,οπως πχ φαινεται η επιρροη των celtic frost πανω τους!!
ντάξ το κούρασα(με). εγώ αυτό που ήθελα να πω κυρίως είναι το σπάσιμο μου να βλέπω τύπους να βρίζουν τάιπ και να εκθειάζουν λόστ. ούτε οι μέηντεν νάταν! και το άλλο γνωστό σπάσιμο να βλεπουμε λάιβ όλους τους ίδιους και να μην καταδεχόμαστε κάτι διαφορετικό.
πάντως απο την άλλη είναι καλό που οι τάιπ δεν έχουν αυτό το φανατικό χαζοελληνικό-κοινό γιατι δείχνει οτι τους ακούνε κυρίως για τη μουσική κιόχι για τη φανατίλα ούτε για για τα υμνικά κομμάτια-χιτάκια.
πάντως ένα λέω : δείτε το live DVD symphony for the devil απo type να μείνετε μαλάκες απο την απόδοσή τους (αν εξαιρέσετε τα χαζά βιντεάκια ενδιάμεσα). Εγώ αναθεώρησα και τους θεοποίησα εξαιτίας του.
πρωτον : ξεχνας τα αστεια του holmes
δευτερον : την προχωρημενη ωρα που βγηκανε,εχωντας στο μυαλο τους οτι θα πεταξουν σε λιγες ωρες
τριτον : παιζανε σε φεστιβαλ,ενω μας εχουνε επισκεφτει τοσες φορες σε κλαμπ.οπωτε τι θα παιξουν?τα αγνωστα κομματια τους?χιτακια για να γουσταρει και ο ασχετος!+το οτι θα παιζανε μετα απο πολυ καιρο κομματια οπως το gothic και το pity the sadness,που ψοφαγαμε να τα ακουσουμε ζωντανα!
τεταρτον : οι paradise lost κανουνε “γραφικα” λαιβ εδω και πολλα χρονια.ο holmes εχει δηλωσει οτι δεν του παει η σκηνη
πεμπτον : και οι type o negative δεν κανανε κατι σπουδαιο για τους οπαδους τους.παιξανε τα κομματια που παιζανε σε ολη την περιοδεια,τα κλασσικα χιτακια τους (black no 1,christian woman,love you to death) και τα πιο ακυρα που παιξανε (kill you tonight,anesthezia και we hate everyone) δεν ξερουμε αν οι οπαδοι τους στο εξωτερικο εχουνε βαρεθει να τα ακουνε!!
δεν έχω ικανούς τους λόστ να παίξουν άκυρα κομμάτια απο κάθε δίσκο,ενώ τάιπ τους έχω ικανούς να παίξουν ότι νάναι. και αυτό το δείχνει και ο τρόπος που μπήκανε : ακυκλοφόρητη διασκευή σε μπιτλς κομμάτι που δε το ξέρει σχεδόν κανέις απο το κοινό. γενικά τζαμάρουν πιο εύκολα.
2)γραφικό δεν εννοώ κακό απλά όπως κάθε λάιβ μιας συνηθησμένης μπάντας
3)το πες και σύ οτι είναι γραφικοί
οι τάιπ είναι πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία και δηλωνουν οτι κομμάτια όπως το μπλάκ νο1 τα παίζουν μόνο για το κόσμο αλλίως θα παίζαν ότι ναναι εντελως. τέσπα το λάιβ των τάιπ είχε κάτι που δε το χω ξαναζήσει σε λάιβ.και είναι γενικά και η μουσική τους έτσι.
το yellow submarine προσωπικα το ξερω και πιστευω οτι λιγο να χεις ασχοληθει με beatles το ξερεις το κομματι
αλλα οντως ναι παιζει να το ξερανε 10 ατομα εκεινο το βραδυ
οτι τζαμαρουν πιο ευκολα,φαινεται και απο τη μουσικη τους.δεν ειναι κατι που το κανουν αποκλειστικα στα λαιβ.
ειναι η πορεια που χουν ακολουθησει.αυτοι πιο χυμα,οι Lost πιο επαγγελματικη.
αυτο που λες για το μπλακ νο 1 σημαινει οτι το θεωρουν χιτ.αλλιως θα παιζανε 10 anesthezia και ο κοσμος θα φευγε απο τα λαιβ τους μειον 10 λειτουργικα κυτταρα!! (:lol: :lol: :lol: )
κοιτα και γω γουσταρα το λαιβ των ton.παρα πολυ.γουσταρα και τα αυθορμητα που κανανε!
αλλα εχω τις αντιρρησεις που χω αναφερει σε προηγουμενα ποστ μου,+οτι τους θεωρω και αυτους γκρουπ για κλαμπ,+οτι λογω διαρκειας ορισμενων κομματιων για να τους απολαυσουμε πρεπει να παιξουν κανα 3ωρο!!!
ελπιζω να ξαναρθουν σε κλαμπ!μονοι τους!και σε καλη κατασταση(γιατι στην γερμανια που τους ειδε ο ulver ητανε τραγικοι (λιωμα,ξεχναγανε λογια και τετοια)
και γώ μαζί σου. στην Αμερική είχαν περιοδέυσει με Celtic Frost για σαππορτ!!!8O Τέσπα αρκετά χαλάσαμε το θρέντ με τους τάιπ. Πάντως είχαν παίξει το Magical Mystery tour απο beatles οχι το σαμπμαρίν και όταν μπηκε εγώ κατάλαβα οτι μπήκαν με άσχετη διασκευή και δεν κουνιόταν φύλλο στο κοινό :lol: θα περίμεναν κανα υπερχίτ