PARADISE LOST @ Stage Volume 1 , 13/9/2014 - Principal Club Theater 14/9/2014

Ρε συ Παντελη οκ δεκτον, δεν πηγες και περιμενεςς να δεις βρισιδια ωστε να δικαιωσεις την επιλογη σου. Δεν τα ειδες και ξενερωσες. Τοσο πολυ ομως ρε φιλε? Υπαρχουν και αλλα μερη για να περασεις το βραδυ σου, κριμα να ξεροσταλιαζεις εδω ρε γαμωτο.

Επισης απο την στιγμη που δεν ηρθες στο live η γνωμη σου δεν εχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ αξια και ενδιαφερον, κοινως εισαι ο κλασσικος Ελληναρας που κραζει κατι χωρις να το εχει δει. Και η κουβεντα με την διαρκεια στα λαηβ των Λοστ ειναι πιο βαρετη απο το αν ξεπουληθηκαν οι Μεταλλικα.

Ξανα απολογουμαι που περασα καλα μεγαλε σοφε. Την επομενη φορα πριν διασκεδασω θα σου ζητησω την αδεια.

Ομολογω οτι δεν καταλαβαινω την συνδεση της διαρκειας του λαηβ με το πως βγαζει λεφτα ο Λωρης αλλα παραειμαι μικρος για να κατανοησω την μεγαλοφυια σου.

Άλλη μια φορά τίμησα την αγαπημένη μου μπάντα.
Ωραία βραδιά, αναμενόμενα τα πάντα (σετλιστ, διάρκεια, εμφάνιση).

Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι με τα προηχογραφημένα σημεία πάντως, μιας και δεν θα ξεπεράσουν το 75λεπτο ποτέ.

Θα μπορουσαν να εχουν εναν sessionα στα πληκτρα μιας και τα 2/3 των κομματιων τους εχουν πληκτρα η samplers, true.

Ναι ρε γαμώτο, χάθηκε να υπάρχει κάποιος στα πλήκτρα (βλ Draconian Times περιοδεία το 11).
Επίσης πόσο θα θελα να υπάρχει μια κορασίδα για τα “Gothic” και (αναμενόμενο) “Erased”.

Τέλος, γιατί έμεινε το “Believe in Nothing” χωρίς αντιπρόσωπο όταν τίμησαν τα υπόλοιπα άλμπουμ;
Χάθηκε ένα “Mouth” (αν και με Say Just Words, Erased θα μπουχτίζαμε); Ένα “I Am Nothing”?
Το εξαιρετικό “Fader”?
Με ένα ακόμη κομμάτι και ένα θρυλικό b-side θα άφηναν ιστορία.

Κάποια δεδομένα μετά τη συναυλία των Lost στη Θεσσαλονίκη:

1.Για αυτούς που γκρινιάζουν για το “In requiem”, εμείς είχαμε, παραδόξως, και το “The enemy” συν όλα τα κομμάτια της Αθήνας. :stuck_out_tongue:

1. Μου έκανε φοβερή εντύπωση το ότι ο κόσμος τα έσπαγε και πορωνόταν στα πειραματικά κομμάτια, όχι στα metal. Μπάσιμο με “Mortals watch the day”, σιγή ιχθύος από κάτω. Καλά, για “Rotting misery” μην τα συζητάμε. Απεναντίας, χαμός με “So much is lost”, “Isolate” κλπ. Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί έτσι!

3.Συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά πόσο ΜΕΓΑΛΟΣ είναι ο Mackintosh. Αν εξαιρέσουμε τα λάθη στο “Over the madness” ο τύπος ΕΓΡΑΨΕ στη lead κιθάρα. Με πεντακάθαρο ήχο και κάθε μελωδία να σου σκίζει την ψυχή.

1. Από τα 3 αγκάθια των live εμφανίσεων της μπάντας (συνηθισμένο set-list, διάρκεια συναυλίας, απόδοση Holmes), μόνο το πρώτο διορθώθηκε. Εντάξει, απίστευτη επιλογή τραγουδιών, δεν περίμενα ότι θα τα άκουγα όλα αυτά ποτέ. Διάρκεια, ΟΚ, μην τα ξαναλέμε, θα μπορούσαν άλλη μισή ώρα ανετότατα, δεν το κάνουν. Αλλά αυτός ο Holmes, ρε παιδιά; Βλέπω ότι δεν το σχολιάζει κανένας, και λέω τι διάολο, τρελός είμαι; Εκτός κι αν είχε τόση διαφορά Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Αν εξαιρέσουμε τα δύο death κομμάτια όπου τόλμησε growls (κι αυτά μέτρια), στα άλλα ήταν ό,τι να 'ναι. Καταρχήν τα “βαριά” φωνητικά (“Shades of god”-“Draconian times” era) δεν τα έχει εδώ και χρόνια, αλλά απόψε ήταν τραγικός. Η φωνή δεν ακουγόταν καν. Και όχι λόγω κανενός κακού ήχο, λόγω επιλογής. Κι εκεί που λεω “τουλάχιστον τα μελωδικά τα έχει”, να σου το playback εδώ κι εκεί, και δεν το έκρυβε καν ε. Παίζει στο 70% της συναυλίας απλά να πάταγε από πάνω -δεν κάνω πλάκα. Και άλλες μαλακίες τύπου δίνω το μικρόφωνο στο κοινό, ΟΚ, αυτά με ξένισαν κάμποσο. Αλλά, ρε φίλε, σε κάμποσα κομμάτια (“Enchantment”, “Tragic idol”) ήταν λες και ακούγαμε instrumental, καμία προσπάθεια να ακουστεί η φωνή του.

Τουλάχιστον τους είδαμε με τέτοιο set-list και μπορούμε μάλλον επιτέλους να πούμε ότι δεν καιγόμαστε να τους ξαναδούμε.

Μια μικρη διορθωση/παρεμβολη. Εγω οσες φορες εχω δει τους Λοστ που ειναι γυρω στις δεκα ή και περισσοτερες δεν ειχαν ποτε ιδιο σετλιστ. Αντιθετως σχεδον παντα ξεθαβουν καποιο παλιο κομματι που εχουν να παιξουν χρονια. Αυτη τη φορα απλα το καναν με τρια κομματια, Gothic, Rotting Misery και Mortals Watch The Day, αλλα γενικα τα σετλιστ τους ανανεωνονται διαρκως. Το αποκορυφωμα ηταν στη περιοδο του Symbol of Life που ηρθαν τρεις φορες, και τις τρεις ειχαν μερικως αλλαγμενο σετλιστ. Τη πρωτη φορα ειδικα ειχαν παιξει το μισο Draconian Times.

Αυτο για τη διαρκεια, μερικα κομματια θα μπορουσαν να παιξουν παραπανω, αλλα τα κουτσουρεμενα σετλιστ ειναι πρακτικη των τελευταιων 3-4 ετων. Παλαιοτερα κλειναν το μιαμισαωρο και κατι χαλαρα (τη περιοδο του ομωνυμου δισκου ειχαν παιξει καπου 21 κομματια).

Μαλλον ηταν θαμμενος στην μιξη Σαλονικα γιατι εδω ηταν μια χαρα και μαλιστα το σχολιαζαμε μετα το λαηβ οτι ηταν απο τις καλυτερες του αποδοσειςτα τελευταια χρονια στην Ελλαδα, και στα καθαρα και στα μπρουταλ και παντου.

Leper Jesus, μάλλον ήσασταν πιο άτυχοι από εμάς εδω κάτω, η απόδοση του στα φωνητικά ήταν πάρα πολύ καλή πραγματικά, αλλά φαίνεται δεν μπόρεσε να συνεχίσει ανάλογα την αμέσως επόμενη ημέρα…

Για το “the enemy” ψιλοζήλεψα να πω την αλήθεια…

Believe in Nothing?
Αυτό το άλμπουμ είναι τελειωμένο.
Αν γίνει κάποιο θαύμα κάποια στιγμή και παίξουν κανα Mouth έχει καλώς… αλλά πιστεύω δεν θα ξαναπαίξουν ποτέ τίποτα.
Και από τη στιγμή που δεν το γουστάρουν πιστεύω καλά κάνουν.
Είναι άλλωστε γι αυτούς το πλέον controversial άλμπουμ τους όπου συμβιβάστηκαν με τα θέλω της εταιρίας.
Είχε πει άλλωστε ο Greg ότι γι αυτόν δεν υπάρχει καν αυτό το άλμπουμ.
Οπότε πραγματικά RIP στο άλμπουμ…

Η συναυλια πηγε παρα πολυ καλα,αν και την φοβομουν,υστερα απο το φιασκο του προπερσυνου rockwave. Δεν θελω να μπω σε πολλες λεπτομερειες γιατι τα εχουν ηδη πει η προλαλησαντες,μου εκανε μεγαλη εντυπωση ο τοσο καθαρος ηχος.
Επειδη γυρισα οοοοοοολο το μαγαζι,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,οπου και να σταθηκα ακουγα πολυ καλα ( ΕΣΤΩ ).
Θεωρω οτι το μαγαζι δεν ειναι για συναυλια πανω τον 500-700 ατομων. Πραγματικα ειδα αρκετο κοσμο να μην μπορει να δει,γιατι η διαμορφωση ειναι τραγικη. Μονο οποιος ηταν μπροστα στα καγκελα ( για τους οροφους ) και οσοι ηταν μπροστα στην σκηνη και στο πλαι που ηταν λιγο πιο ψηλα. Τραγικος χωρος ΚΑΙ αυτος. Να δουμε,ποτε επιτελους θα φτιαξουν εναν σωστο συναυλιακο χωρο στην Ελλαδα.
Παντως παρολο που καταφερα να δω μονο το Last TIme,δεν καταλαβα οτι επαιξαν τοσο λιγο. Οταν ειδα την ωρα το πηρα χαμπαρι,αλλα και παλι δεν χαλαστηκα.

Έχοντας πάει σε μερικές συναυλίες πλέον κι έχοντας μια σχετική εμπειρία, το να συναντώ πράγματα και καταστάσεις για πρώτη φορά είναι κάτι που πάντα θα με συγκινεί.

Είχα ξαναζήσει το να μην μπορώ να δω καθόλου τη συναυλία στους Riverside, στο Rodeo, αλλά εκεί έφταιγε η διαμόρφωση του χώρου.

Εδώ ο χώρος είναι πολύ όμορφος αντικειμενικά, αλλά και πάλι συναυλία δεν είδα.

Μάλλον φταίω εγώ που κόλλησα στην κίνηση (δεν ξέρω κι από Αθήνα) και έφτασα στο τέλος των set του support. Ας ήμουν νωρίς να μπω έγκαιρα να βρω θέση να βλέπω.

Προσπαθήσαμε (ήμουν και με παρέα - κι άλλη δυσκολία στην ευελιξία - φταίω το ξέρω) να μπουμε προς τα μέσα. Ειλικρινά, δεν κρίνω πλέον σκόπιμο να παλεύω με κόσμο για να βρω μια αξιοπρεπή θέση να βλέπω τι γίνεται (δεν είμαι πολύ ψηλός - το ξέρω φταίω). Πάλεψα λίγο και πάλι δεν έβλεπα, άσε που ενοχλούσα κόσμο. Το χειρότερο είναι όμως πως σε 3’ είχα γίνει πατούρα στον ιδρώτα και δεν άντεχα τις συνθήκες.

Πήγαμε πάνω, πήγαμε πιο πάνω, πήγαμε όσο πάνω πάει. Νομίζω σε κάποια φάση είδα το κολλημένο το σετλιστ στο πάτωμα του stage. Filmnet χωρίς αποκωδικοποιητή παλιά, περισσότερα έβλεπα, τεσπα.

Καταλήξαμε στην είσοδο του μαγαζιού που ήταν και το merchandise. Δίπλα η πόρτα αεριζόμασταν. Βλέπαμε και τα κεφάλια των μουσικών, αρκεί να μη σήκωναν τα χέρια στο κοινό.

Η μπάντα έπαιζε πραγματικά καλά, οι επιλογές τραγουδιών πολύ ωραίες, αν και με χαλάνε τα προηχογραφημένα. Πόσο πιο ωραία ήταν στην περιοδεία που έπαιζαν το “Draconian” που είχαν πληκτρά. Κανονικά, θα έπρεπε να τσαντιστώ με τα σκάρτα 70 λεπτά μουσικής (εγώ 65 μέτρησα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος), αλλά όταν τέλειωσε το σετ ήταν σαν λύτρωση γιατί ήθελα να φύγω εξαρχής, όμως το θεωρούσα κρίμα από τη στιγμή που τραβήχτηκα ως εκεί.

Αυτά. Βαριέμαι καν να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα. Λες και θα γίνει κάτι ή θα ασχοληθεί κανείς πιο σοβαρά;

Και εμεις την ιδια ωρα φτασαμε και το σοκ ηταν τεραστιο οταν συνειδητοποιησαμε το ποσο πηχτρα ηταν στην εισοδο. Πιο μεσα ηταν καπως πιο χαλαρα αλλα ηθελε σπρωξιδι για να μπεις.

Το κριμα ειναι οτι ο χωρος δεν θα ηταν κακος αν ο Λωρης τον διαμορφωνε για συναυλιες (αμφιθεατρικοτητα το κερατο μου μεσα ποσο δυσκολο ειναι?) και δεν τον επαιρνε αυτουσιο αλλα τι, να ξοδεψουμε και λεφτα? ΟΚ εγω ειμαι 1.90 οποτε βλεπω αλλα αυτοι που ειναι κατω απο 1.80 δεν πρεπει να εβλεπαν τιποτα. Τρεμω το πρωτο λαηβ που θα ειναι σολντ αουτ και θα εχει κλειστη την οροφη λογω καιρου. Και ειναι κριμα γιατι το κλαμπ εχει πραγματικα καλο ηχο.

Προσωπικα παντως με χαλασε περισσοτερο η αφορητη ζεστη, ο εξαερισμος ειναι κυριολεκτικα ανυπαρκτος. Ενιγουεη, [U]εδω[/U] θα βρειτε ενα ρεπορτ για τη συναυλια για οσους ενδιαφερονται να το διαβασουν.

http://www.youtube.com/watch?v=scBxXAmIi7E

Πολύ καλό το setlist, από όλες τις απόψεις…σε γενικές γραμμές, το συμπέρασμα είναι ότι έπαιξαν άψογα, τα φωνητικά ήταν πολύ καλά, είχαν όρεξη,( ειδικά όσοι φοβόμασταν για τον Holmes), και μακάρι να έρθουν πάλι του χρόνου και να τους απολαύσουμε…
Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοιες μπάντες δεν είναι για τέτοιους χώρους…συνθήκες άθλιες…αφόρητη ζέστη, εξαερισμός ανύπαρκτος, και επίσης σίγουρα μελετημένος ο χώρος για τα μισά άτομα.Υπάρχει κόσμος που είναι 50 χρονών και πήγε να τους δεί…εκεί δε θα ξαναπάει.
Μπορεί ο ήχος να ήταν καλός, αλλά αν σέβεσαι τον εαυτό σου, δε πρέπει να ξαναπάς.
Στα ευκαιριακά μαγαζιά, δε πρέπει να πηγαίνουν τέτοιοι καλλιτέχνες…
Αυτά

Ή που μας δουλεύει ο Holmes ή που είναι ο μεγαλύτερος αρρωστιάρης τραγουδιστής. Πάλι γριπωμένος τραγούδησε λέει. Δεν τον πάει η Ελλάδα

http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=33689

Από κάτω ακριβώς που γράφει ότι θα είναι ο νέος τραγουδιστής των Bloodbath είναι είδηση koulouri φάση;

Μπα ισχύει…

Φαντάσου τι επεξεργασία θα πέσει εκεί στα φωνητικά…