PARADISE LOST @ Stage Volume 1 , 13/9/2014 - Principal Club Theater 14/9/2014

Πολυ καλοι οι πολυαγαπημενοι μου P.Lost σημερα. Για το rotting misery ισχύει οτι ειπαν οι παραπανω, γιατι εγω δεν εχω λογια να περιγραψω τον ενθουσιασμο μου.
Οι Potergeist καλο γκρουπ, με μελλον.

Ο χωρος… για μενα ακαταλληλος για Live ανω των 500 ατομων. Ειναι η δευτερη φορα που βρισκομαι στην συγκεκριμενη σκηνη, και θα το σκεφτω πολυ σοβαρα αν θα ξαναπατησω.

Να ξεκινήσω από τα αρνητικά: Τα 75 μόνο λεπτά συναυλίας (ξεκίνησαν περίπου δέκα παρά είκοσι και το live τελείωσε στις 11 παρά 5. Περίμενα να παίξουν γύρω στη 1,5 ώρα ειδικά μετά το κουτσουρεμένο show πριν 2 χρόνια. Δεύτερον μείον ο χώρος. Είναι μικρός για συγκροτήματα της εμβέλειας των PL με αποτέλεσμα να είμαστε αρκετά στριμωγμένα.

Πάμε στα θετικά τώρα: Εκπληκτικό live, τρομερή απόδοση της μπάντας και με τον Holmes σε μεγάλα κέφια. Επίσης πάρα πολύ καλός ο ήχος. Δυνατός ήχος χωρίς να σου παίρνει τα αυτιά και καθαρός επίσης. To Stage Volume 1 έχει πολύ καλή ακουστική και είναι μπροστά στο συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με μαγαζιά όπως το Fuzz.

Ωραιος, βασικα αυτα ερχομουν να γραψω και εγω πανω κατω, απο τα καλυτερα λαηβ τους που θυμαμαι σε Ελλαδα, κεφατη ολη η μπαντα γενικα και αυτα τα αλματα στο σετλιστ γαμησαν. Μπασιμο με Mortals Watch the Day, μετα So Much is Lost, και καπακι Remembrance? Ωωωω ναι.

Για τον χωρο πολυ καλος ο ηχος, πολυ κακη η πυκνοτητα του κοσμου. Κατα την γνωμη μου η λυση ειναι απλη. Σκαλοπατακια στους εξωστες ωστε να μην βλεπουν μονο αυτοι που εινια καγκελο ωστε να ανεβαινει ο κοσμος και να αραιωνει το ισογειο, ετσι θα την παλευε το μερος αλλα αφησαν τους εξωστες φλατ και ειναι αχρηστοι. Τραμακτικη η ζεστη παρα την ανοικτη οροφη.

Γάμησαν τα αγόρια χθες! ROTTING MISERY ρε πούστη!!! Από το 97 που τους βλέπω συνέχεια (να τους έχω χάσει μια φορά) νομίζω πως ήταν από τις καλύτερες τους! Αν και δεν μπήκαν με πολύ κέφι με το Mortals Watch The Day(κυρίως λόγω φωνής ) στη συνέχεια μας αποζημίωσαν πλήρως με Gothic & ROTTING MISERY ρε πούστη!!! Με τον Νικολάκι να τα χώνει κανονικά όπως πρέπει!
Σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ ωραία. Και Over The Madness!!!
Στα αρνητικά η απαράδεκτη ζέστη, όσο κι αν άνοιγε η οροφή και ο κλιματισμός δεν έσωζαν την κατάσταση, βγήκα από το μαγαζί και νόμιζα ότι έτρεξα μαραθώνιο! Kαι το δεύτερο τα μόλις 75 λεπτά…αλλά τα ξέρουμε οπότε μικρό το κακό.
Άντε και με καινούριο δίσκο…

Εντάξει τι να πούμε?
Κανά 2 τραγούδια τα θέλαμε ακόμα αλλά οκ…
Με Over The Madness, Isolate, Erased, Gothic, Faith Divided Us… ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ Rotting Misery έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος…

Τώρα σχετικά με τον απάλευτο χώρο, την ζέστη κτλ μην χάνετε τον χρόνο σας να τα αναφέρετε…
Έτσι κι αλλιώς η didi δεν ασχολείται. Το χρήμα να παίρνει και όλα καλά…
Εξάλλου μην ξεχνάτε την συναυλία των HIM που ήταν sold out και πραγματικά υπέφερε ο κόσμος μέσα… αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι…

default Paradise Lost live εχθες - καλό setlist, μικρή διάρκεια (όπως πάντα)

για την απόδοση τους - στα συν οι πολύ καλές εκτελέσεις των gothic, rotting misery, στα μείον η άνευρη εκτέλεση του mortals watch the day…

εντύπωση μου προκάλεσε το ολικό κλάσιμο του In Requiem και ότι έπαιξαν ένα μόλις από το τελευταίο

Σκατά στον Λώρη για τα υπεράριθμα εισιτήρια που κόβει

Μόλις είδα φωτό του χθεσινού σετ…

Το The Last Time δεν ήταν στο σετ!
Δηλαδή απλά αποφάσισαν να το παίξουν έτσι για να μας ευχαριστήσουν :stuck_out_tongue:

13 κόμματια είχαν προγραμματίσει και το live τέλειωνε με το Over The Madness…

Κουφάαααααλες :stuck_out_tongue: Σας ζηλεύω για το πρώτο κομμάτι, πραγματικά όμως.

Άντε, και την επόμενη φορά 50 λεπτά!

Πολύ καλά κάνει η Didi και δεν ασχολείται, εφόσον δεν ασχολούνται αυτοί που της δίνουν το χρήμα.

Φίλε μου ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και συζήτησα με την παρέα μου, φάνηκε πως ήταν εκτός προγράμματος και δεν ήταν κάτι σαν encore

Το encore κανονικά δεν είναι εντός προγράμματος :).

Πω, με το ζόρι κρατιέμαι να μην κράξω. 13 τραγούδια λέει. Θα κουράζονταν τα παιδιά :lol:.

Καλά να γκρινιάζει κάποιος που πήγε αλλά να γκρινιάζουν κι αυτοί που δεν πήγαν; Ξέρουμε πόσο και πως παίζουν το αν “πετάμε” τα λεφτά μας είναι δικό μας θέμα.

Καποιοι μπαινουν για να διαβασουν βρισιδια και απλα ξενερωνουν που περασαμε καλα (σορυ Παντελη, δεν θα ξαναγινει ε) και κοιτανε να βαλουν φυτιλιες μπας και…

Θα κραξει λεει για μια συναυλια στην οποια δεν πηγε. Εχει γνωμη για το αν ηταν καλα ομως γιατι διαβασε την διαρκεια, αυτο ειναι το μονο που μετραει.

Και εγω που είμαι φανμπόης τους έχω κράξει για την διάρκεια του σετ. Ναι ο Holmes δεν αποδίδει όπως στους δίσκους , ναι παίζουν λίγο αλλά τα ξέραμε αυτά. Πήγαμε στο live και γουστάραμε τέλος. Δεν σε υποχρεώνει κανένας να πας αν ξενερώνεις με την διάρκεια του σετ. Get over the madness !

Καλά κάνατε και περάσατε καλά παιδιά, μπράβο σας.

Για κάτι τέτοιους λόγους θα ήθελα να ήμουν Λώρης.

Εγώ χθες είδα πάντως ένα απο τα καλύτερα set απο άποψη απόδοσης εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη μπάντα. Μπόμπα σετλιστ, με πολύ καλή απόδοση ακόμα και απο τον Holmes. Ακούω γενικά γκρίνια σχετικά με την μικρή διάρκεια του live… απο τότε που γνωρίζω την μπάντα και την ακούω πάντοτε τόση ώρα έπαιζαν, ακόμα και τότε που ήταν στα ντουζένια τους. Νομίζω πως όσοι πήγαν να τους δουν το ήξεραν. Για τους Uncle acid που έπαιξαν άντε πέντε λεπτά παραπάνω απο τους Lost το πολύ δεν είδα όμως να κράζετε και να παραπονιέστε. Και οι Uncle Acid είναι μπάντα που πραγματικά είναι στα ντουζένια της.

Ο χώρος πραγματικά δεν κάνει για live με τόσα άτομα. Σαν σαρδέλες ήμασταν και η ζέστη δεν παλευόταν. Επίσης θα φανώ γραφικός αλλά σκατά στα άτομα που είναι όλη την ώρα με ένα κινητό στο χέρι για να βιντεοσκοπήσουν το live. Είχα κάμποσους μαλάκες μπροστά μου. Επίσης θάνατο στον τύπο με το I-pad ή τι σκατά ήταν αυτό που κουβάλησε και τραβούσε φωτογραφίες μέσα από το κοινό

Οι Uncle Acid έπαιξαν 65-70 λεπτά και εγώ έκραξα όσο τους άξιζε, δηλαδή λίγο. Γιατί είναι ένα συγκρότημα με 3 δίσκους. Έκαναν μια πολύ καλή, αλλά ελαφρώς επαγγελματική εμφάνιση, η οποία θα είχε απογειωθεί με 1-2 κομμάτια επιπλέον. Από την άλλη, οι δημόσιοι υπάλληλοι Paradise Lost είναι ένα συγκρότημα με 10τόσους δίσκους και σχεδόν 200 τραγούδια ρεπερτόριο. Το να παίζουν 70 λεπτά είναι καθαρή κοροϊδία (χωρίς να σχολιάζω το πώς έπαιξαν).

Όσο για το ότι “πάντα τόσο έπαιζαν”: με μια πρόχειρη αναζήτηση στο setlist.fm, στις προηγούμενες συναυλίες τους στην Αθήνα έπαιξαν το 1992, 14 τραγούδια. Το 1994, 14 τραγούδια. Το 1996, 18 (και τις 2 μέρες). Το 1997, 16 τραγούδια. Το 2002, 19 τραγούδια. Το 2003, 19 τραγούδια (και τις 2 μέρες). Το 2004, 19 τραγούδια. Το 2006, 21 τραγούδια. Το 2007, 15 τραγούδια. Το 2009, 17 τραγούδια. Το 2011, 18 τραγούδια (και τις δύο μέρες). Σχεδόν πάντοτε ξεπερνούσαν το ψυχολογικό όριο της μιάμισης ώρας. Για μένα, πλέον είναι στον αυτόματο πιλότο και το μόνο που θέλουν είναι τα λεφτά μας. Ε, τα δικά μου τα έχουν πάρει στο παρελθόν, αλλά δεν τα ξαναπαίρνουν αν δε σοβαρευτούν :).

Εγώ πάντως φυτιλιάστηκα με το set-list και περιμένω πως και πως το βράδυ.

Οσο σαπιο ειναι το rotting misery, τοσο σαπιο ηταν και το κοινο στη διαρκεια του κομματιου. Σκοτιστηκα βεβαια, μολις ξεκινησαν οι καμπανες ανατριχιασα μεχρι το μεδουλι.

Το κυριοτερο που με ψιλοπειραξε ειναι που δεν ακουμπησαν in requiem…λογω προσωπικης καυλας παντα. Τιμησαν ολο το παρελθον τους ομως και μεταπηδουσαν απο τα σαπια στα electro. Ηταν απο τα καλυτερα λάιβ που 'χω παει με τις μεγαλυτερες εκπληξεις.

Το αστειο ειναι οτι ο Χολμς το πηγαινε σιγα σιγα για να μας πεισει οτι η συναυλια τελειωσε τοσο νωρις :lol:

Οσοι ειναι να κραξετε για την διαρκεια βαλτε δεκα σποιλερ μεσα σε ενα και γραψτε ο,τι θελετε.

QFT ! Περίμενα μεγαλύτερη ανταπόκριση…όμως είναι αλήθεια ότι λίγος κόσμος έχει τον συγκεκριμένο δίσκο σε μεγάλη εκτίμηση, ακόμα και η ίδια η μπάντα δηλαδή δεν το θεωρούσε κάτι φοβερό.

Από το In Requiem θα ήθελα κι εγώ κάτι γιατί πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος από τους 3 τελευταίους τους.