Κοιτα, το πρωτο ηταν αποψη, αυτο που λες τωρα ειναι γεγονος, μη μπερδευουμε διαφορετικα πραματα μεταξυ τους. Αν αυτος ο δισκος εβγαινε στα 90ς θα τους ειχαν παρει οχι απλα με τις πετρες, μπαντες διελυσαν εκεινη την εποχη για αρκετα καλυτερους δισκους απ αυτον, μη τα ξεχναμε.
Μετριότητα , άνισος δίσκος , αρνητική έκπληξη , σκατα τα φωνητικά του Χολμς και αλλα πολλα όσον αφορά το νέο δισκο των παλικαριών απο το χαλιφαξ !
Αρχίστε το πλέξιμο γιατι απο μουσική δεν το χετε αγάπες μου . Ο δίσκος σε πιάνει απτά αρχιδια και στα Ζουλαει .
Καλημέρα μάγκες μου -απολαύστε ξανά το δισκαρο σημερα που ο καιρος ειναι μουντός .
Εννοείται ότι ισχύει παντού και πάντα το “περί ορέξεως κολοκυθόπιτα” και αποδεικνύεται αυτό από το ότι εσύ το θεωρείς “παρωχημένη μετριότητα”, ενώ εμένα ο δίσκος μου αρέσει (δεν είπα ότι είναι αριστούργημα, αλλά μου αρέσει και τον ακούω συχνά). Απλά τόνισα το γεγονός ότι διάβασα πολλές αρνητικές κριτικές στο forum, που θεωρώ ότι δεν τις αξίζει. Just opinions…
Αυτό το πράγμα που μόλις διάβασα όχι απλως δεν είναι γεγονός είναι για γέλια
Προσωπικα μπορω να δεχθω ακομα και την αποψη οτι το Draconian Times μπορει να μην αρεσει σε καποιον. Ασχετα αν για να παρακμασουν, θα επρεπε να εχουν ακμασει πρωτα, κατι που δεν ειχε γινει μεχρι τοτε
Τωρα αν εσυ θεωρεις οτι ειναι απολυτα φυσιολογικο να εκφραζονται εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις για το Draconian Times οσο και για το Plague Within… καλως. Εισαι πολυ πρωτοποριακος και ανοιχτυομυαλος δικε μου :!:
Ορισμένοι έχετε χάσει τη μπάλα. Μιλάμε για τον γαμημένο 14ο ΔΕΚΑΤΟΤΕΤΑΡΤΟ δίσκο της μπάντας και μου το συγκρίνετε με τα αριστουργήματα των 90s ξέρω γω που η σκηνή ήταν στην ακμή της και μαζί και η μπάντα. Για να τελειώνουμε ο δίσκος είναι καλός για την εποχή που βγήκε δεν είναι ούτε Draconian Times ούτε Gothic ούτε Icon! Ωραία; Ούτε αριστούργημα ούτε ξέρω αν θα αντέξει στον χρόνο και δεν με νοιάζει κιόλας. Είναι καλός γι αυτό που είναι ο γαμημένος ΔΕΚΑΤΟΣΤΕΤΑΡΤΟΣ δίσκος ενός συγκροτήματος που δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Βρείτε μου άλλη μπάντα που το έχει καταφέρει αυτό.
Υ.γ. με συγχωρείτε για τους ανεβασμένους τόνους αλλά είμαι συναισθηματικά φορτισμένος και ο δίσκος με βοηθάει να ξεπεράσω μια τεράστια απώλεια.
δεν πιανει μια μπροστα στο host
[SPOILER] θα επανελθω με αναλυτικη απαντηση :!:[/SPOILER]
Σαντοου, αυτο το λες εσυ, αλλοι μας λενε οτι ειναι του 9μιση στα 10 και κατι τετοια λολ. Παιδια οσοι τα λετε αυτα κοβω τ αρχιδια μου οι 9 στους 10 δεν παιζει να ακουτε πανω απο 10 μεταλ δισκους το χρονο, ο ενας στους 10 ειναι βαμμενος φανμποης που οτι και να βγαλουν θα του αρεσει και υπαρχουν και αυτοι φυσικα που ειναι αρκετα πιτσιρικαδες και δεν εχουν ακουσματα οποτε λογικο (χωρις να λεω οτι ενας νεοτερος δε μπορει να εχει σωστη κριτικη σκεψη, απλα υπαρχουν και αυτοι).
Αυτο επισης που λες το σκεφτηκα και εγω και ημουν ετοιμος να διαβασω καποιον που θα το αναφερει πρωτος γιατι και οταν βγηκε το Tragic Idol ενας γνωστος μου μου πε ε δεν ειναι αριστουργημα, αλλα για την εποχη του ειναι πολυ καλος δισκος. Τι σημαινει ‘‘για την εποχη του’’; Οσο περνανε οι εποχες δλδ πεφτει η ποιοτητα της μουσικης; Εχει καποια λογικη αυτο το κριτηριο; Σκεφτειτε το λιγο, ειναι απλα μια καραμελα να χρυσωνουμε μετριοτητες που κανονικα θα επρεπε να πεταμε στο κουβα για να ξεχωριζουν και λιγο οι ελαχιστοι (πλεον) μεγαλοι μεταλ δισκοι αναμεσα στις ιμιτασιον.
Ο shadowking δεν λέει ότι ο δίσκος είναι καλός για την εποχή γενικότερα, λέει ότι είναι καλός για 14ος δίσκος μιας μπάντας που μετράει 25 χρόνια παρουσίας.
Κάτι που δεν είναι καθόλου άκυρο θα έλεγα, και ο Δημήτρης Διαμαντίδης π.χ. δεν είναι αυτός που ήταν το 2007 αλλά απολαμβάνεις πού και πού κάποια κρίσιμα τρίποντα ή τα πικ εν ρολ που βγάζει με τους ψηλούς. Δε λες “Μητσάρα είσαι πλέον σκατά, βάρα απόσυρση για να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα”.
Βασικα λεει και τα δυο, οτι τοτε και η μπαντα ηταν στην ακμη της και η σκηνη. Γενικα δε πολυδεχομαι ομως κανενα απο τα δυο, το οτι το γκοθ μεταλ ειναι πεσμενο δε σημαινει πως οτι βγαινει ειναι και γαματο ε. Ουτε το οτι οι Λοστ δικαιολογουνται επειδη ειναι στο 14ο δισκο τους, ο Μακιντος εχει αποδειξει πολλακις τα τελευταια χρονια οτι παραμενει εμπνευσμενος και απλα ξοδευουν το χρονο τους σε μεταλ μαλακιες μηπως τσιμπησουν παλι κανεναν παλιο. Επισης πηραμε δυο παιχνιδια στη σειρα και ξετσουτσουνισαμε βλεπω, κατσε μη πεσει κανα τελεφωνο και σκασουν ισα με δεκαπεντε τρικαβαλα μεκανακια ετοιμα για φασαριες.
Εύκολο, Saxon :!:
(Έχεις δίκιο γενικά πάντως)
Ίσως και να ισχύει αυτό που λες, αλλά here’s another thought: το να ακούς 10 μέταλ δίσκους το χρόνο είναι χειρότερο απ’ το ν’ ακούς 100-200 μέταλ δίσκους το χρόνο; Ερώτηση κρίσεως κι έτσι. Οι αστερίσκοι στο “χειρότερο” φυσικά πάνε στο ότι δεν έχει νόημα η ερώτηση (αν θες ν’ ακούς 10 ή 1000 δίσκους το χρόνο, αυτό δεν είναι καλό ή κακό, είναι απλά αυτό που κάνεις και δεν έχει καμία επίδραση σε όσους από τους υπόλοιπους έχουν την αντίθετη προσέγγιση), το θέτω μόνο απ’ την άποψη του αν, σε τελική ανάλυση, το να ακούς δεκάδες/εκατοντάδες δίσκους το χρόνο αντί για μετρημένους στα δάχτυλα, σε κάνει όντως σοφότερο επί παντός μεταλλικού επιστητού. Κάπως off topic προφανώς αφού είναι πολύ ευρύτερο ζήτημα από τον καινούριο δίσκο των PL, αλλά έχει κάποιος ξεκάθαρη απάντηση πάνω σ’ αυτό; Και βασικά απάντηση που να μην αναλώνεται σε κλισέ τύπου “μα αν ακούς μόνο 10 δίσκους το χρόνο χάνεις τόση καινούρια μουσική” και πάει λέγοντας;
Εχει μεγαλη διαφορα αυτο που λεω, απο αυτο που λες, εσυ πιανεις το εντελως αντιθετο ακρο. Και καταλαβαινω τι εννοεις, γι αυτο εχω και μια στοιβα νεα βινυλια στο ραφι μου που δεν εχω προλαβει να ακουσω ακομα και παιρνουν σειρα. Για το 75436540ο δισκο γενικα ισχυουν τα επιχειρηματα, οχι ομως για Λοστ παιδια, κομματια σαν το Tragic Idol δε γραφονται απο συνταξιουχους, ουτε και τα υπολοιπα καλα των τελευταιων δισκων. Απλα, αν εξαιρεσουμε τα Tragic Idol και As Horizons End, ΟΛΑ τα αλλα καλα τους κομματια ειναι στο υφος που καθιερωσαν απ το Symbol και πισω, οι ανθρωποι δεν το χουν το μεταλ πια, τι να κανουμε. Εκπλησσομαι δλδ που δυο-τρια αρκετα μεταλ κομματια σ αυτο το δισκο μου φανηκαν καλα.
Εγω πάντως συμφωνώ σε αυτό το “καλός για την εποχή του”.
Τους lost τους έχω στο μυαλό μου ως μέλος μιας εύρυτερης σκηνής που μεγαλούργησε κυριολεκτικά τα 90ς και εκτος απο τους αλλούς δυο της αγγλίας περιλαμβάνει , τους tiamat και τους amorphis ,τους lake of tears και άλλους. Συγκροτήματα με διαφορετικό ήχο μεν, αλλά κοινό μουσικό όραμα και πορεία δε.
Ε η εμπνευση αυτής της σκηνής καποια στιγμή εξαντλήθηκε και πάνω κάτω άρχιζε να πέφτει την ίδια εποχή.
Οπότε ναι με το πέρασμα των χρόνων, όταν μια σκηνή έχει σχεδόν πεθάνει, ένας απλά καλός δίσκος κάνει κάποια εντύπωση,
Εγω τη μουσικη τη βλεπω σαν ενα πραγμα ενιαιο. Προφανως δε θα κατσω να συγκρινω πορτοκαλια με μηχανακια, αλλα μια συνθεση τη κρινεις πρωτα για αυτο που ειναι, και μετα σε συγκριση με κατι αλλο. Φυσικα και ισχυει αυτο που λες,το χω σκεφτει κι εγω πως ενας οκ δισκος θα κανει εντυπωση σε μια νεκρη σκηνη, αλλα αυτο δεν καθοριζει οπως τα φαινομενα δειχνουν τη ποιοτητα του καθαυτη.
Όχι ακριβώς. Εγώ ΔΕΝ λέω ότι “το ιδανικό είναι να ακούς π.χ. 40 ή 50 δίσκους το χρόνο” (άλλη μια αφόρητη κοινοτυπία τύπου “να πλησιάσουμε τη χρυσή τομή”). Εγώ αν πρέπει να τοποθετηθώ επί του ζητήματος που άνοιξα (…που εσύ άνοιξες βασικά αλλά τέλος πάντων) λέω ότι το ιδανικό είναι να ακούς [B][I]όσους δίσκους το χρόνο μπορείς ν’ αφομοιώσεις.[/I][/B] Αν είσαι manos87 και μπορείς ν’ αφομοιώσεις 1 εκατομμύριο δίσκους μέσα σε 12 μήνες (<3 <3 <3), τέλεια, άκου 1 εκατομμύριο δίσκους το χρόνο. Αν όμως δε μπορείς (γιατί είσαι πιο νορμάλ άτομο ας πούμε =Ρ), γιατί να κάθεσαι ν’ ακούς μετά μανίας δίσκους που δε θα θυμάσαι του χρόνου; Αν οι 10 δίσκοι το χρόνο είναι ο αριθμός που σου κάνει, γιατί να μη μείνεις σ’ αυτούς; Για να μη στη λέει (ουσιαστικά) ο κάθε Angmar, που ακούς “μόνο” 10 δίσκους το χρόνο, άσχετε/μικρέ ανόητε μεταλλάκο; Ή για να μπορείς του χρόνου κατά Γενάρη/Φλεβάρη μήνα να ποστάρεις λίστα στο θρεντ “καλύτεροι δίσκοι του 2015” στο φόρουμ του ρόκιν;
Σιγά τους σπουδαίους λόγους!
Ωραια, με τη δικη σου λογικη, αν υποθεσουμε οτι καποιος ακουει ροκ μεταλ απο τα δεκαεξι του και ακουει 10 δισκους το χρονο, στα 30 του θα εχει ακουσει 140 δισκους σε ολη τη φαση που ερευνα αυτη τη μουσικη. + τα 50-60 απαραιτητα επιπλεον που ακουει καποιος τη πρωτη πιο θερμη περιοδο. Μπραβο, εκπληκτικο επιχειρημα, οχι δε μπορω να θεωρησω πως εχει βαρυτητα η γνωμη του, συγνωμη. Οσους εγω εχω γνωρισει που ακουνε ελαχιστα πλεον πραγματα αλλα εχουν ακουσματα, ακουνε ελαχιστα επειδη απλα δε τους κεντριζουν τα σημερινα μεταλλα, αρα και παλι στους τυφλους θα βασιλευσει ο μονοφθαλμος κοινως οι ΠΛ. Και σιγα τις δυσκολες δομες που εχουν μπαντες σαν τους PL και δε μπορεις να τις αφομοιωσεις, αναρωτιεμαι σοβαρα αν με τρολλαρεις ή τα λες στ αληθεια δηλαδη. Ειδαμε και τα προηγουμενα επη, καθε δισκος που βγαζουν ειναι κλασσικα ''ο καλυτερος απο την εποχη του Ντρακονιαν" μεχρι να βγει ο επομενος που οκ, ναι καλο ηταν το προηγουμενο, αλλα αυτο ειναι η πραγματικη επιστροφη. Καλος ο ενθουσιασμος και να εθελοτυφλουμε λογω οπαδισμου αλλα γελανε και τα τσιμεντα.
Επειδή έχω ξαναπιάσει τα τελευταία τους έπη αυτόν τον καιρό, θα πω τους Rush. Αδιανόητο ότι εξακολουθεί να βγάζει τέτοιους δίσκους μετά από 30 και 40 χρόνια αυτό το συγκρότημα. Δεν έχουν ξεζουμιστεί;
Λυπάμαι για την απώλειά σου, καλή δύναμη.
Ενταξει ανγκμαρ “ακουσες” περισσοτερους δισκους απο εμενα φετος, κερδισες τον τιτλο του χρυσου μεταλλοπατερα. Παρολα αυτα η γνωμη σου δεν εχει καμια βαρυτητα οταν επιμενεις οτι ο δισκος ειναι 2/10. Επισης αφου τον θεωρεις τοσο χαλια και τοσο αναξιο λογου δεν καταλαβαινω γιατι εχεις τα περισσοτερα ποστς εδω μεσα. Θεωρεις οτι θα μας αλλαξεις γνωμη? Spoiler alert: δεν προκειται. Και σορυ κιολας ε.
Ρε παιδιά και ας αφήσουμε το plague το οποίο είναι ίσως λιγο νωρίς για να κριθεί αν είναι απλά πολύ καλός δίσκος ή κάτι παραπάνω (καλά για “σκουπίδια” μπορείτε να ψάξετε σε άλλες μπάντες θα βρείτε μπόλικα και “βαθμολογίες” τύπου 2/10 ή 4/10 είναι φανερό ότι δείχνουν την απογοήτευση για την ηχητική στροφή του 2007 και όχι κάτι άλλο μάλλον τα απωθημένα σας βγάζετε …) Το tragic idol τρία χρόνια μετά το ακούω το ίδιο ευχάριστα και το κατατάσω πολύ κοντά στις 2- 3 κορυφαίες στιγμές τους ρε πούστη μου εθελοτυφλώ ; γιατί του χρωστάω κάτι ; Εδώ φτάσαμε να μας πείτε ότι εάν σας αρέσει αυτός ο δίσκος (ή ο άλλος δίσκος δεν έχει σημασία…) τότε δεν ακούτε μουσική με τη συχνότητα που πρέπει …Πραγματικά έλεος… και επιτέλους από το symbol περασαν δώδεκα χρόνια ξεπεράστε το !
Νομιζω πολυ το κουραζετε με τις υπερβολικες αναλυσεις και το τι σημαινει ή τι δεν σημαινει να ακουει καποιος τρακοσους (χωρις γιωτα φυσικα) μεταλ δισκους το χρονο και το να βγαζει καποια μπαντα 15 δισκους και το να παιζει μουσικη επι 25 χρονια.
Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει σωνει και καλα να προσπαθει η μια μερια να ακυρωσει τις δηλωσεις και τα επιχειρηματα της αλλης. Οποιος γουσταρει το δισκο καλα κανει, ας κατσει να τον ακουει και 10 φορες την ημερα. Αν καποιος δε γουσταρει, δε χρειαζεται να τον βαλει με το ζορι να τον ακουσει. Τωρα οσον αφορα το LEGACY της μπαντας και που θα καταταξουμε το δισκο, ειναι τοσο σημαντικο ωστε να πρεπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να αποφασισουμε?
Και επειδη καποιος πειραχτηκε μαλλον πολυ που χαρακτηρισα ως “σκουπιδια” κανα 2-3 τραγουδακια απο το Plague Within, χαλαρωσε φιλε μου. Το εγραψα και προηγουμενως, οι Paradise Lost αποτελουν μια απο τις 5 πιο αγαπημενες μου μπαντες, και στο παρελθον εχω κατσει να υπερασπιστω μεχρι θανατου (καλα ειπαμε) την ποιοτητα της μουσικης τους και τις επιλογες τους. Ε οταν σταματησεις να εισαι fanboy μιας μπαντας ομως, μπορεις να χρησιμοποιεις και τετοιες κακες λεξουλες χωρις να νιωθεις τυψεις, τι να κανουμε. Τραγουδια σαν το Cry Out, το Flesh From Bone και το Punishment Through Time, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα ντρεπομουν να τα κυκλοφορησω το ετος 2015 υπο το ονομα Paradise Lost αν ημουν στη θεση τους. Εχω τους λογους μου που το δηλωνω αυτο, και ειναι σοβαροι λογοι, και περισσοτερο ειναι λογοι αγαπης, θαυμασμου και στοργης για τη μουσικη των Paradise Lost, κι οχι το αντιθετο. Ξερω γω… ξεπερασε το, ναι, καποιος εκει εξω στο ιντερνετ θελει να χαρακτηριζει τετοια τραγουδια ως σκουπιδια, δεν εγινε και τιποτα…
Αν καποιος θελει να του βαλει 2/10 και 4/10 ας το κανει… γιατι οχι. Κι εγω καπου 4 του βαζω αλλωστε. Εδω μπηκε 4 στο Host, αυτο σας πειραξε?
Shadowking69 τα συλληπητηρια μου και καλη δυναμη οπως ειπε κι ο Παντελης. Κι αμα σε βοηθαει το να ακους το Plague Within, ακου το οσο γουσταρεις και μην ακους τι λεμε εμεις οι infidels