Paradise Lost

τώρα άμα πω ότι τα demo γαμάνε απ’ άκρη σ’άκρη , θα με πείτε καμμένο ε ; :stuck_out_tongue:

Γαμανε… για demos.
Τα ακους μια φορα και δεν χρειαζεται ποτε ξανα.
Βασικα τα εκλεισα στη μεση και εβαλα τις κανονικες εκδοσεις :stuck_out_tongue:

Ωραία είναι για να ακούσεις κάτι… διαφορετικό αλλά η αλήθεια είναι ότι οι τελικές μορφές είναι ανώτερες

1 Like

Ε ναι …προφανώς για demos γαμάνε . δεν θα αντικαταστήσουν τα κανονικά … υπάρχει όμως και μια 90ίλα διάχυτη στις ηχογραφήσεις.
Καλύτερα να βάζανε κ όλα τα bsides εκείνης της περιόδου κατ’εμέ

1 Like
7 Likes

Απάντησα εδώ για να μη σπαμαρουμε το άλλο thread. Για μένα απλά έκαναν μια κοιλιά δύο δίσκων με τα plague within και medusa. Όλο το υλικό τους από το 1991 μέχρι το 2012 το θεωρώ από αξιολογο μέχρι αριστούργηματικο, και το obsidian έναν αρκετά καλό δίσκο.

Οπότε μάλλον είναι μια από τις εξαίρεσεις στον κανόνα πως συνήθως μετά από μερικους δίσκους η μούσα πάει περίπατο , και όχι εφαρμογή του κανόνα (ο angry metal guy είχε βγάλει και ορολογία για αυτό, κάτι με diminishing quality :nerd_face: )

1 Like

Πως ειναι η εξαιρεση στον κανονα οταν εβγαλαν 2 μαπες back to back? :stuck_out_tongue:

Επισης οκ λατρευω καθε δισκο τους στα 2000ς, αλλα οι δισκοι τους στα 1990ς για μενα ειναι εμφανως ανωτερης ποιοτητας.

Δεν θεωρω βεβαια οτι θα επρεπε να εχουν γραψει κατι οσο υπεροχο και λατρεμενο οσο το Icon, το Draconian Times και το One Second στα 2000ς, οποτε δεν ειναι επ ουδενι παραπονο το αποπανω ε, απλα λεω οτι ειναι φυσιολογικο για μια μπαντα να κανει reinvent του εαυτου της μετα απο τα πρωτα 10-15 χρονια. Δεν υπαρχει ουτε μια μπαντα στον πλανητη, ουτε εχει υπαρξει ποτε, που να εχει διατηρησει την ιδια ποιοτητα σε ΟΛΟΥΣ τους δισκους μετα τα πρωτα 10-15 χρονια. Καποιες ναι, εβγαλαν και αριστουργηματα στην δυση της καριερας τους (Rush, Queen, Pink Floyd, και αρκετες αλλες), αλλα δεν εβγαλαν ΜΟΝΟ αριστουργηματα.

Λες για το “law of diminishing records” λογικά, το οποίο πρακτικά λέει πως όταν κινείσαι σε ένα συγκεκριμένο και παγιωμένο στυλ, 9/10 φορές ο επόμενος δίσκος θα είναι χειρότερος του προηγούμενου.

Συμφωνώ προσωπικά.

2 Likes

Δεν θεωρω με τιποτα το Plague within μαπα. Ουτε το medusa μαπα, το χαρακτηριζα μετριο 7αρι, που αν το ειχε βγαλει αλλη μπαντα δεν θα το κριναμε τοσο αυστηρα.

Στα υπολοιπα συμφωνω 100%

Γι αυτο και οι PL δεν κινδυνευαν ιδιαιτερα, γιατι εκαναν reinvent themselves καμια δεκαρια φορες συνολικα σε 30 χρονια. Και κανα 2 φορες εκαναν rerecord themselves αλλα δεν πειραζει.

Οποια μπαντα και να τα ειχε βγαλει, εγω θα τα θεωρουσα, και τα θεωρω, για τον καδο. :man_shrugging:

Εκτός από τους Rush :stuck_out_tongue:, που στη “δύση της καριέρας τους” στα '00ς έβγαλαν 3/3 δισκάρες και ένα τρομερό EP.

1 Like

Ναι οκ δε θα ελεγα 3/3 δισκαρες, αλλα εγω δεν ειμαι και φανμποης :stuck_out_tongue:
Εχουν κι αυτη μια περιοδο που ηταν μετρια περιοδος.

Εσυ, εγω τα θεωρω μια χαρα δισκους. Γουστα, αλλα οταν εκφραζονται σαν αξιωματικες αληθειες (ΟΙ ΠΑΡΑΝΤΑΗΣ ΛΟΣΤ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΠΕΣ) εμενα προσωπικα με ενοχλουν λιγο. Με την ιδια λογικη θα μπορουσα να πω και εγω οτι βγαζουν μονο δισκαρες την τελευταια δεκαετια και να εχει την ιδια αξια σαν γεγονος (μηδενικη δηλαδη) με την παραπανω προταση.

Ειδικά το Plague Within για μένα είναι μια χαρά δίσκος, απλά έχει καναδυο κομμάτια κατώτερα. Tα έχουμε πει πολλές φορές φέτος όμως.
Για μένα δίσκος της χρονιάς το Obsidian και εύκολα. Σίγουρα δεν άκουσα πολλά πράγματα τελικά αλλά αυτό έγινε κυρίως γιατί ήταν τέτοια η ποιότητα του Obsidian που μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Συν ότι άκουσα αρκετό gothic εξαιτίας του. Μόνο κέρδος δηλαδή. Άξιοι.

2 Likes

Γενικώς το obsidian στέκεται αρκετά ψηλά και σε reviews και σε λίστες, και σε πωλήσεις.
Πάνω από όλα όμως έχει πολύ καλή ροή,ακούγεται ολόκληρος χωρίς καμία διακοπή κανένα σκιπ. Επίσης και εμένα μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου καθώς του έχω αφιερώσει αμέτρητες ακροάσεις.
Το medusa είχε άλλη φιλοσοφία σαν δίσκος, αυτό δεν τον κατατάσει ως ¨κακό" δίσκο (σίγουρα κανά δύο κομμάτια θα μπορούσαν να αντικασταθούν από 2 εξαιρετικά b sides, απλά
“έπρεπε” να έχει ο δίσκος μια deathdoom υφή, έμειναν έξω).

3 Likes

ομορφα πραγματακια :sunglasses:

3 Likes

Ωραίο κομμάτι, υπήρχε και στην προ δεκαετίας επανέκδοση του DT, παρόλα αυτά λιγότερο καλό σε σχέση με οποιοδήποτε καταπληκτικό b side υπάρχει από εκείνη τη περίοδο.

4 Likes

Ετσι ακριβως

3 Likes

Σιγά σιγά πάμε για 2022 (οι συναυλίες εννοώ)

Once again we regret to announce the postponement of our ‘Obsidian’ show at The Warehouse Leeds.

Due to the uncertainty of live shows returning by May and travel restrictions, we have come to conclusion that it would be safest to reschedule for 2022.

We hope by then things will have returned to some kind of normality and we will be able to be in the same room again!

Original tickets remain valid.

Μέχρι τότε μπορεί να έχουν βγάλει και άλλο δίσκο :stuck_out_tongue:

2 Likes

Στο τέλος στο 1:18:50

6 Likes