Από που προκύπτει ότι ενοχλήθηκα; Δεν είπα καν αν μου αρέσουν
Καλά κάνουν και γεμίζουν στάδια και γουστάρει ο κόσμος, αυτό είναι strawman τώρα, αλλού είναι η διαφωνία μου, στην άποψη σου περί πολύ πιο ενδιαφέρουσας μουσικής από την συντριπτική πλειοψηφία του σκληρού ήχου τα τελευταία δέκα χρόνια.
Προφανώς και δεν συμφωνώ, αλλά προτίθεμαι να ακούσω αιτιολόγηση, πέραν του απλά άποψη μου αν υπάρχει.
Αν είναι αναμφισβήτητο πως είναι πρωτοποριακή η anime intro μουσική οκ το δέχομαι, δεν ξέρω. Θα έχει να κάνει και με το κοινό που τις λατρεύει.
Strawman επιχειρημα η απηχηση που εχει η συγκεκριμενη μπαντα σε κοινο, σε κουβεντα που μιλαει κυριολεκτικα για τις 50 καλυτερες μπαντες ολων των εποχων οπως ψηφιστηκαν απο τον κοσμο? Δε νομιζω. Ειναι 100% σχετικο με την κουβεντα και 0% strawman. Και αλλο ενα ενδιαφερον στατιστικο: 9 στις 10 φορες που καποιος λεει σε καποιον αλλον πως το επιχειρημα του ειναι strawman, κανει λαθος.
Ειναι αναμφισβητητο το περι πρωτοποριας, γιατι πολυ απλα καμια μπαντα δεν ειχε παιξει ετσι μεχρι τοτε, και απο οσο γνωριζω και ουτε εκτοτε.
Τι αιτιολογηση δηλαδη θελεις να σου κανω για το οτι τα ριφφς των Babymetal μου ακουγονται πιο ενδιαφεροντα απο τα riffs που ακουω απο καθε αλλη μπαντα με μεταλ ηχο την τελευταια δεκαετια? Θεωρω πως εχουν καταπληκτικη ενορχηστρωση, απλα. Εσυ μαλλον δεν το θεωρεις. Δεν εγινε και τιποτα. Ο καθενας μας ακουει αυτα που προτιμαει. Ουτε εγω μπορω να ακουσω πανω απο μιση ωρα babymetal. Ειναι ομως διπλασιος χρονος απο αυτον που μπορω να αφιερωσω στην συντριπτικη πλειοψηφια των υπολοιπων μπαντων του “σκληρου ηχου”.
Strawman είναι αυτό ως απάντηση σου στην τοποθέτηση μου από πάνω
Οριακά generic anime intro μουσική την βρίσκω ως προς το σκέλος της πρωτοπορίας. Αλλά είπα δεν με απασχολεί αυτό. Δεν έχω δεί ούτε τόσα άνιμε, ούτε μπορώ να το στηρίξω τώρα με απτά νούμερα, αλλά όταν το άκουσα, την ένωση j-pop με ιαπωνικό power, ήταν κάτι που δεν μου φάνηκε καινούργιο. Ίσως σε μια ευρεία μέταλ κλίμακα να είναι.
Αυτό σπάει σε 2 σκέλη νομίζω. Στο κομμάτι του γούστου, που δεν παίρνει αιτιολόγησης, συμφωνώ για χάρη της συζήτησης αν και είναι τεράστια οφ οφ τοπικ κουβέντα.
Αλλά και στο κομμάτι της συντριπτικής πλειοψηφίας και της κάθε άλλης μπάντας με μέταλ ήχο την τελευταία δεκαετία. Αυτά, νομίζω μπορούν να γίνουν μπακ απ και με κάποιο νούμερο, τόσο ως το πως ορίζεις συντριπτική, δηλαδή άλλο το 60% άλλο το 95% και φυσικά το δείγμα σου. Μου θυμίζει κουβέντες τύπου “ακούω κάθε είδος μουσικής” αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, χωρίς να λέω πως το είπες.
Τέλος πάντων, καλά κάνουν ό,τι κάνουν, εκμεταλλεύονται απο δημογραφικό οπαδών, μέχρι το μάρκετινγκ, μέχρι χίλια 2 πράγματα κατά την γνώμη μου. Μετράνε και τα singles.
Α, επίσης,
Source?
Edit: Το γυρίζω ον τόπικ. Τα φωνητικά του Holmes στα 2 Bloodbath είναι εξαιρετικά πάντως, δένουν άριστα. Το πρώτο είναι και δισκάρα.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ακουω ολα τα ειδη μουσικης. Και μαλιστα θα στο κανω και καλυτερο αν θελεις. Ακουω ολα τα ειδη μουσικης εκτος απο country και rap/hiphop που τις σιχαινομαι. Υπαρχει προβλημα με αυτην την αποψη?
Δεν ξερω τι περιμενεις να σου πω και γιατι θελεις συγκεκριμενα στατιστικα. Αποψη εξεφερα, δεν επιτρεπεται? Πρεπει να στηριξω προσωπικη αποψη με νουμερα για να την βρεις πιο αξιοπιστη? Αν θελεις ενα νουμερο βαλε ενα 90%. Για καθε 10 μπαντες που θα ακουσω στο μεταλ πλεον, βρισκω μονο 1 ενδιαφερουσα.
Φιλε μου δε μου αρεσουν πολλα πραγματα στο μεταλ πλεον, τα βρισκω ολα βαρετα και επαναλαμβανομενα. Δεν αντεχω να ακουσω πανω απο 5 λεπτα απο καινουριους δισκους απο συγκροτηματα οπως Accept, Judas Priest, Psychotic Waltz κ.ο.κ. γιατι πολυ απλα τα εχω ξανακουσει χιλιαδες φορες στο παρελθον απο τους ιδιους και απο αλλους. Και αρα για μενα ειναι απολυτως λογικο να βρισκω πολυ πιο ενδιαφεροντα τα ριφφς των Babymetal (που δεν ειναι αξια χλευης ουτε για πλακα) απο ολες τις μπαντες που ανεφερα και 100 ακομα.
Βρες μου αλλο generic anime intro μπαντα οπως τις χαρακτηρισες, να δουμε αν υπαρχει κατι παρομοιο με τις babymetal που να βγηκε νωριτερα.
Ειμαστε οφφ τοπικ , να ανοιξεις τοπικ για Babymetal αν θελεις να μου αποδειξεις πως αντικειμενικα δε θα επρεπε να βρισκονται στην 10η θεση, ενω για καποιον λογο πρεπει να δεχθουμε με μηδενικο scrutiny Metallica, Maiden, Sabbath κτλ…
Το στατιστικο μου ειναι προφανως επινοηση και το εγραψα σαρκαστικα (οχι προς εσενα, αλλα προς την ανουσιοτητα αυτου του διαλογου), αλλα γενικα βρισκω πολυ ασχημο να γραφει καποιος περι strawman σε εναν διαλογο γιατι μου φαινεται λες και δεν εστιαζει στο να διαβαζει τι λεει ο συνομιλητης, αλλα στο να τον βγαλει ακυρο.
Κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα που εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Δεν ξέρω καν πόσα είδη μουσικής υπάρχουν πλέον!
Με κάλυψες, ποτέ δεν σου απαγόρευσα την άποψη όμως έτσι; Νομίζω ήμουν σαφής. Αυτό πάει και ως απάντηση στο 6. σου.
Μαζί σου. Ποτέ δεν σου είπα κακώς έχεις αυτή την άποψη, είπα απλά πως δεν καταλάβαινα συγκεκριμένα πράγματα σε αυτή, όχι την ουσία της.
Είπα και πιό πάνω για την αίσθηση που μου άφησαν όταν τις άκουσα, δεν μπορώ να το στηρίξω τώρα γιατί σημαίνει να κάτσω να ψάξω και δεν με λες και οπαδό της αισθητικής ούτε θα φτάσω τόσο μακριά για μια τέτοια συζήτηση, μπορώ όμως να πω πως δεν μου φάνηκε τόσο μακριά από ίντρο του στυλ του Death Note. Φυσικά με τις κατάλληλες προσθήκες. Σου ξαναλέω, όμως αυτό το δέχομαι και δεν το θεωρώ και καν σημαντικό λόγο για να αρέσει σε κάποιον η μπάντα.
Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα, δεν μίλησα καν για την ψηφοφορία και την κατάταξη έτσι; Ελπίζω μόνο να το λες σαρκαστικά. Αν όχι, γουοτέβα.
Καλά το slipknot να χαίρεσαι που δεν μπήκε και παραπάνω. Εάν δε είχε γίνει το 95 οι machine head θα ήταν άνετα στο τοπ 5, οι βρετανοι με το burn my eyes είχαν παθει παράκρουση
Γουστα, εμενα μια χαρα μου φαινονται και οτι κολλανε και μια χαρα στο κομματι.
Οι Babymetal γαμανε, τρελο fun και πολυ catchy μουσικη, ναι δεν ειναι τιποτα βαθυ αλλα η μουσικη δεν ειναι αναγκαστικα μεσω πνευματικης καλλιεργιας και βαθυτατου αναστοχασμου, καμια φορα θες να ακουσεις κατι για να περασεις καλα.
Επιμεταλλωμενο anime music ναι, εγω παντως απο τους Dragonforce (που μοιαζουν αρκετα) 1000 φορες γιατι δεν εχουν 10 λεπτα σολο με ανουσιο shredding, αυτο ειναι τεραστιο + για εμενα.
Πρωτοπορίας δεν το πολυλές, συνδυασαν 2 αταίριαστα πράγματα, που παραμένουν αταίριαστα. Δλδ χάπι τιν φωνές και από πίσω μοντέρνα ριφακια, ούτε καν.
Τώρα αν αρέσει στο κόσμο, δεν με αφορά καθόλου.
A ναι σίγουρα! Εννοείται αυτό!
Απλά την μια φορά που έβαλα να ακούσω 2 κομμάτια, μου φάνηκε εντελώς παράταιρο το πάντρεμα. Δεν μου αρέσουν οι παιδικές φωνές στο μέταλ (όχι για να μου το κρατήσει αμόλυντο ε), θεωρώ πως δεν λειτουργούν.
Aν έβγαζες τις φωνές πάντως, αυτό που είχα ακούσει μου φαινόταν ενδιαφέρον, αν και λίγο generic.
Η πορεία τους στα charts μετά τη στροφή τους στον σκληρό ήχο πάντως δικαιολογεί πλήρως αυτό που έγραψα περί πωλήσεων.
Και αυτές εκτιμώ πως τους ενθάρρυναν ακόμη περισσότερο στο να σκληρύνουν κι άλλο τον ήχο τους…
Ψάρωσα και κοίταξα να δω μήπως μπήκαν σε μπίλλμπορντ οι Lost κι είχα χάσει επεισόδια.
Μιλάμε για ευρωπαϊκά τσαρτς, από όνομα με σεβαστού μεγέθους βάση οπαδών, σε χώρες που νιώθουν από σκληρό ήχο. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αν συνέχιζαν καρμπόν τον ήχο των Χ/Requiem, χωρίς να βγάζουν τρομερά απαράδεκτα πράγματα, θα ίσχυε κάτι διαφορετικό στις πωλήσεις.
Για το κατά πόσο εκείνοι το είδαν ως ενθαρρυντικό πιθανόν να μην έχεις άδικο, αλλά σε κάθε περίπτωση το ότι έκοψαν τους πειραματισμούς της δεύτερης περιόδου που λέτε, προσωπικά δεν μου φαίνεται παράξενο. Οι άνθρωποι έφτιαξαν σκηνή, πειραματίστηκαν, και στα πίσω-πίσω γύρισαν σε έναν ήχο που τους αρέσει.
Αν δεν τους άρεσε και ήταν απλά για να πληρώσουν λογαριασμούς, θα έμεναν στη λούπα δίσκος-περιοδεία με Lost, και τέλος. Τώρα ο Mackintosh βγάζει καφρίλες κάθε τόσο με Vallenfyre/Strigoi και ο Holmes περνάει τέλεια με Bloodbath, οπότε.
Απο την στιγμη που υπαρχουν δηλωσεις των ιδιων πως καπως πρεπει να πληρωθουν και οι λογαριασμοι και να αγοραστει το γαλατακι, δεν καταλαβαινω γιατι να αμφισβητουμε καποια πραγματα. Δεν τους κατηγορω για τιποτα προσωπικα, καταλαβαινω πως εχουν και λογαριασμους να πληρωσουν.
Για μενα πειραματιστηκαν οσο πειραματιστηκαν, μετα γυρισαν πισω σιγα σιγα στον σκληρο ηχο με καποιους νεωτερισμους εως και το FDUDUU, τους επιασε η νοσταλγια οπως πιανει ολες τις μπαντες σε καποια φαση, το αποτελεσμα ηταν το Tragic Idol που ειναι εμφανως απειρα επηρεασμενο απο την Draconian Times MMXI περιοδεια, και ειδαν οτι μπορουν να πουλανε ακομα σε μια συγκεκριμενη βαση. Ε δεν ειναι και ηλιθιοι στην τελικη να βγαζουν δισκους γεματους ρισκο ολη την ωρα. Οι τελευταιες αρκετες κυκλοφοριες των Lost ειναι παρα πολυ safe.
Ο σκληρος και ο ακραιος ηχος πουλανε εδω και παρα πολλα χρονια και ειναι αρκετα “της μοδας” οποτε εμειναν κι αυτοι σε αυτα τα μονοπατια. Ξαναλεω, δεν τους κατηγορω, καλα εκαναν. Απλως προσωπικα μου λειπει η εποχη που ακουγα νεο δισκο Lost και κοιτουσα τον τοιχο με εκφραση WTF και τελικα ο δισκος εξελισσοταν σε αριστουργημα. Δε με ιντριγκαρει πλεον το “ε ενταξει ακουγεται εντελως σαν Lost αυτο που ακουω” οπως αλλους.
Το αν σου αρεσει η οχι ειναι θεμα δικο σου και απολυτως σεβαστο. Το να προσπαθουμε ομως να μπουμε στο κεφαλι τους και να λεμε α αυτο το εκαναν γιατι πουλαει α αυτο το εκαναν γιατι ειναι ειλικρινεις ειναι κατι που με ενοχλει προσωπικα και οχι για τους Λοστ αλλα για ολους τους καλλιτεχνες για τους οποιους γινεται παρομοια κουβεντα.
Στο κεφαλι κανενος δεν μπορουμε να ειμαστε οποτε γιατι απλα δεν μπορουμε να ασχοληθουμε με το αποτελεσμα και αν μας κανει η οχι ρε παιδια?
Ναι δεν μπηκα σε κανενος το κεφαλι, τις δηλωσεις τους ακολουθω εδω και 22 χρονια, και παρεθεσα μερικες εξ αυτων. Μπορω να τις βρω και σε αρχειο αν χρειαστει, αλλα βαριεμαι παρα πολυ. Κρινω εκ του αποτελεσματος. Αν το Χοστ και το BIN και το καθε Χοστ ειχε πουλησει τα κερατα του, να εισαι σιγουρος οτι θα ειχαμε μια πολυ διαφορετικη πορεια. Δεν πουλησε.
Ειναι λιγο αστειο το να μιλαμε τοσο πολυ για τετοια πραγματα σε αλλα θρεντ και με ανεση, και εδω περα να μην μπορουμε να αναφερουμε πως και οι πωλησεις παιζουν τον ρολο τους στις αποφασεις των καλλιτεχνων. Ολων των καλλιτεχνων.
στους 2 πρώτους δίσκους των Babymetal τις κιθάρες τις έχουν ηχογραφήσει οι κιθαρίστες …των Dragonforce ( αν δεν λέει μαλακίες η wiki )
τα ριφφς είναι όντως ωραία παρεμπιπτόντως . Στα απαίδευτα αυτιά μου τείνουν προς το ρεύμα της εποχής , προς το djent παρά στο power αλλά ανέκαθεν η μεταλ μουσική ακροβατεί σε υποείδη