Μεγάλη μπάντα.μεγάλη μπάλα!!!
Ωραία κομμάτια αμφότερα. Για τα προσωπικά μου γούστα και για ό,τι νιώθω εγώ ως PL ανατριχίλα, τείνω σαφώς προς το “Fall from Grace”.
Άκουσα, μάλιστα, το “Ghosts” αμέσως μετά το “Fall from Grace” για να δω πώς θα “κουμπώνουν” στη ροή του δίσκου. Μάλλον πάμε για πολυποίκιλα πράγματα κι αυτό θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.
Εγω προσωπικα πρεπει να τους εχω δει 7-8 φορες και δεν θυμαμαι να εφυγα απογοητευμενος ποτε, εξαιροντας το λαηβ στο Ακαντεμι που ο ηχος ηταν τοσο εκκωφαντικος και χαλια (και δεν εφταιγε το κλαμπ γιατι μεσα στον μηνα ειχα δει Αμενρα που ειχε εναν απο τους καλυτερους και πιο συμπαγεις ηχους που εχω ακουσει σε λαηβ σε κλαμπ) αλλα και παλι νομιζω ειμαστε λιγο υπερβολικοι.
Μπορει να ειναι και το φανμποηλικι μου αλλα παντα σε λαηβ λοστ περναω καλα.
Για να επανέλθουμε στα του δίσκου , αλήθεια πόσο νομίζετε ότι μπορεί να αργήσει η προπαραγγελία από Αγγλία -δεδομένων των συνθηκών ;
Τρομερο κομματι το Ghosts !!
Ναι μην δεις εσύ Ghost(s) αμέσως να γουστάρεις
Καλα, ειπαμε 2 ατομα για Tiamat των late 90s (και ειχαμε και απολυτο δικιο), και πεσατε να μας φατε οι φανμποηδες, νταξει δεν σας θιξαμε την πρωτοτυπια των Lost, ηρεμα Οι γκοθιες με πιο μεταλ ηχο ειναι παιγμενες απο τους Tiamat σε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απο οτι απο τους PL, και το Ghosts εχει εναν ηχο που θυμιζει Tiamat αρκετα. Εγω δεν το ειπα για κακο παντως, για καλο το ειπα, μιας και εκεινους του δισκους απο Tiamat και τον ηχο τους, τους λατρευω.
Πλεον το γρεζατο δυστυχως ειτε δεν το εχει, ειτε δεν το χρησιμοποιει απο επιλογη, οποια και να ειναι η απαντηση, πολυ κριμα. Απο κει και περα, εγω την φωνη του Χολμς στα καθαρα του την αγαπω και την φωνη του στις γκοθιες την λατρευω απειρα. Ξερω ομως και αρκετο κοσμο που τον βρισκει απιστευτα βαρετο, ειδικα στα καθαρα. Και ξερω ακομα περισσοτερο κοσμο που βρισκει τα μπρουταλ του αισχρα, συμπεριλαμβανομενου εμενα. Και ποιοι τον κραζουν εντωμεταξυ? Απο ποτε τρωει “ολο κραξιμο” ο Νικ Χολμς, ενας απο τους τραγουδιστες στο μεταλ που ολοι λατρευουν και ενα σωρο κοσμος ακουει PL μονο και μονο λογω της φωνης του?
Που το ξερεις αυτο?
Ωραιο το Ghosts αλλα το Say Just Words ειναι τοπ 3 αγαπημενων κομματιων Paradise Lost και αρα δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να το ξεπερασει για μενα. Ειναι ισως το καλυτερο τραγουδι PL που εχουμε ακουσει τα τελευταια 8 χρονια. Μεχρι εκει για μενα προς το παρον. Ελπιζω να μην ειναι το καλυτερο του Obsidian αν και πολυ το φοβαμαι.
λολ αυτό βασικά :
Ελα ρε ολο στην μπουκα ειναι, οχι στα λαηβ δεν βγαινει η φωνη του, οχι οι στιχοι του δεν ειναι καλοι, οχι τα μπρουταλ του δεν ειναι καλα κτλ κτλ.
Εμενα μια χαρα μου φφαινονται τα μπρουταλ του και το consensus εκει εξω ειναι θετικο, σε αυτο το φορουμ για καποιο λογο εχετε μαζευτει ολοι οι χεητερς αλλα οκ γουστα
Οσο για τα γρεζατα οντως δεν τα χρισημοποιει τοσο, το Tragic Idol ηταν μαλλον ο τελευταιος δισκος που τα χρισημοποιησε εκτεταμενα αλλα κατι μου λεει οτι θα ακουσουμε και τετοια στο Obsidian.
το έχουν πει σε πολλές συνεντεύξεις για τους τελευταίους 3 δίσκους αυτό με τα φωνητικά και τις δοκιμαστικές ηχογραφήσεις.
τώρα για τους Τiamat. Και εμένα μου αρέσουν πολύ σε διάφορες φάσεις τους, όμως μη τρελαθούμε οι γκοθ ροκ δίσκοι τους αν και καλογραμένοι δεν ανακάλυψαν και το τρόχο για να πεις θυμίζει τιαματ. Τα ίδια - πάλι εσφαλμένα ειπώθηκαν και για τους my dying bride - λες και δεν είχε κυκλοφορήσει το gothic αρχές του 1991 .
word
Μέχρι και edit έκανα μετά από λίγα λεπτά ρε παλιοφανμπόηδες στο αρχικό πόστ και αναβάθμισα από “ωραίο” σε “πάρα πολύ ωραίο”, όχι για να μη λέτε δλδ
βασικά το τελευταίο ισχύει τα γρεζάτα στα λαιβ…δεν
συμπεριλαμβανομένου του tragic idol ( δίσκου ) η χωρίς ;;;
Αφου ακουσα καμια 10αρια στα καπακια το Ghosts…ας το παμε PL ολο το βραδυ !
Χωρις προφανως.
Βεβαια σε βαθος χρονου μπορει το Ghosts να ξεπερασει στο ποσο γουσταρω μερικα τραγουδια απο το Tragic Idol, μονο και μονο επειδη απλως λατρευω την γκοθιλα στους PL, και το One Second Που εχει την περισσοτερη το θεωρω απλως αξεπεραστο σε αυτο το στυλ.
Προς το παρον ομως και παλι καλυτερα να ακουσω τα εξης, απο οτι οτιδηποτε μεταγενεστερο:
Crucify
In This We Dwell
Honesty In Death
Theories From Another World
Tragic Idol
Ρε παιδιά πόσο γαμάτο είναι το Ghosts ? Το έχω λιώσει από χτες το βράδυ!
(με ένα μικρό διάλειμμα για να ακούσω το καινούριο Katatonia)
Fear of Impending Hell ??
Πολύ καλό και έχει από τα καλύτερα βίντεο κλιπ που έχουν βγάλει οι PL.
Συμφωνω απολυτα και μου κανει εντυπωση που πολλοι δεν αναφερουν το ποσο πολυδιαστατος ειναι… το μεγαλυτερο παραπονο μου με τον Χολμς δεν ειναι οτι δεν δοκιμαζει πολλα πραγματα με πολυ καλη αποδοση…(για μενα τα γκοθ του και τα γρεζια του ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει στη μεταλ σκηνη) αλλα οτι δεν εχει κανει οση ορθοφωνια θα επρεπε (λιγο τεμπελακος δηλαδη)…με τη χροια που εχει θα μπορουσε να ειναι κορυφαιος…ξερετε τι λεω οσοι εχετε παει σε λαιβ…αχ ρε Νικολα!
Η αλήθεια είναι ότι τα γρεζα του τύπου Icon, Draconian Times, Faith divides… Tragic Idol για μένα είναι τα αγαπημένα μου φωνητικά του Holmes, στα 2 καινούρια δεν τα ακούμε αλλα προσωπικά και τα μπρουταλ του μου αρέσουν αν και δεν τα προτιμώ στους Lost. Από την άλλη τα βαθιά gothic φωνητικά και τα καθαρά του είναι εξαιρετικά ειδικά όταν γράφει και όμορφες φωνητικές μελωδιες.