Paradise Lost

Gia pame gia pame…
1 Like

Μην ξεχναμε και τη κομματαρα το ‘never again’ ε?!

2 Likes

Κι αυτο ναι.

Παιρνω πισω αυτο που ειπα για 8 χρονια, γιατι πολυ απλα:

Κομματαρα 11 στα 10, απο τα καλυτερα εβερ, το λατρευω απλα, ηταν μια τεραστια ευχαριστη εκπληξη οταν βγηκε το 2013 παρολο που βγηκε μετα απο εναν εξωφρενικα καλο δισκο οπως το Tragic Idol. Για μια ακομα φορα χαζοι PL που εβγαλαν απο το tracklist μια απο τις καλυτερες συνθεσεις τους.

Αν δεν κανω λαθος, αυτη η τελευταια φορα που ακουσαμε Νικ Χολμς με την γρεζατη πιο χετφιλντιστικη φωνη (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος πλιζ, δεν θυμαμαι τωρα). Ισως σταματησε να τραγουδαει ετσι στους τελευταιους δισκους επειδη απλως δεν μπορει με τιποτα να το υποστηριξει στα λαηβ, τι να πω.

4 Likes

Τι επος είναι αυτό…ύμνος το True Belief.

Γρεζάτα πάντως κάνει και μετά το Tragic Idol στο Punishment through Time.
Το Plaque Within γενικά νομίζω ότι είναι παρεξηγημένο από σχόλια που βλέπω εδώ, εχει κομματάρες σαν το eternity lies και Return to the Sun και γενικά έχει ποικιλία σαν δίσκος, διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια.

3 Likes

Άλλη κομματάρα αυτή

1 Like

Εγώ μαζί σου, γαμάτο είναι. Αλλά μάλλον εννοείς το eternity of lies. Όχι το fear…
Εκτός αν εννοείς το b side fear of silence που σκοτώνει

2 Likes

Τα γρεζάτα νομίζω δεν μπορεί να τα υποστηρίξει λαιβ, είναι πολύ κρίμα.
Και η στροφή στο one second εν μέρει για αυτό έγινε πιστεύω. Ο aaron έχει πεί πάντως ότι όταν είδε ότι το παραπάνω έμεινε εκτός του tidol έμεινε μαλάκας. Και εμείς μαζί του βέβαια …

1 Like

Ναι έχεις δίκιο, το eternity lies εννοούσα.

1 Like

Το Fear Of Impending Hell ειναι στο Tragic Idol :stuck_out_tongue:

Το Return To The Sun το θεωρω μακραν το καλυτερο τραγουδι στο Plague Within.

Ταυτοχρονα, ειναι και ο πρωτος δισκος στον οποιο εγινε πισωγυρισμα στον ηχο τους, χωρις να συνοδευτει απο την απαραιτητη ποιοτητα.

Τα Punishment Through Time, Sacrifice The Flame, Victim Of The Past θα ηταν fillers σε οποιονδηποτε αλλον δισκο, ενω τα Flesh From Bone και Cry Out ειναι για μενα ντροπιαστικα κακα.

EDIT: Δεν θεωρω τυχαιο το οτι εννοουσες το Eternity Of Lies. Κι εγω το μπερδευω το συγκεκριμενο με παλιοτερα τραγουδια των PL ενιοτε, το οποιο δειχνει ποσο μη πρωτοτυπο ειναι…

1 Like

Ναι μωρέ μπερδεύτηκα. Το eternity lies εννοούσα. :grinning:

1 Like

Κοιτά ο δίσκος έχει τουλαχιστον 4 κομματάρες (no hope in sight/an eternity/bbearth/return to the sun) + 1 (terminal) και τα υπόλοιπα ακούγονται τουλάχιστον ευχάριστα (όχι το victim φιλλερ) . Και βέβαια - μην ξεχνιόμαστε - τα 2 bside είναι καλύτερα από τουλάχιστον δύο (Sacrifice The Flame και κάποιο άλλο). To ίδιο θα συμβεί και με το obsidian είμαι βέβαιος

Το flesh from bone είναι όντως κακο τραγούδι για lost. Και το cry out το σώζει από τη μέση και μετά ο Γρηγόρης.
Τα υπόλοιπα όπως τα λέτε πάνω κάτω, το victim είναι πολύ ωραίο.

Θέλανε να βγάλουν ένα τέτοιο κομμάτι . προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου άσχημο όπως και το cry out . Συνολικά ένας δίσκος που στέκεται πολύ όμορφα …αλλά καταλαβαίνω γούστα είναι αυτά

Δεν θα διαφωνήσω απλώς θέλω να σημειώσω πως η “ποικιλία” φωνητικών και τα leads του Γρηγόρη στο No Hope in Sight με έχουν στοιχειώσει. Τρομερό κομμάτι και μακράν ποιοτικότερο απ’όλα όσα έχετε αναφέρει του άλμπουμ.

1 Like

Είναι δεδομένο ότι είναι κομματαρα.

Λοιπόν…επειδή γουσταρίζω βραδιάτικα και είναι κ παρασκευούλα(δλδ τέτοια ώρα κανονικά θα έπινα jameson σε κάποιο μπαρ) ας κάνουμε κατι καλό.παμε ενα worst to best της δισκογραφίας τους;; και μετά θα αρχίσουμε να μαλώνουμε όπως στα thread των μέιντεν κ μετάλικα!! Ωρματε αλάνια!

1 Like

SAY NO MORE

15.Medusa - ευχομαι να μην ειχε βγει ποτε ουτε νοτα απο αυτο
14. The Plague Within - Κραταω 3 τραγουδια και το υπολοιπο το πεταω
13. Lost Paradise - Kudos μονο για την ιστορικοτητα και την ατμοσφαιρα, κακα τραγουδια γενικα
12. Shades Of God - Πλατιαζει, κουραζει, μετριος ηχος, αθλια φωνη, ωραιες συνθεσεις
11. Gothic - Ιστορικο και τιμιο, με Eternal και Gothic κομματαρες, ωραιος δισκος
10. In Requiem - Εξι δεκαρια στην αρχη, πεντε ανισα στην συνεχεια, το λατρευω εννοειται
9. Faith Divides Us - Θα εμπαινε ισως και τοπ πενταδα αν ειχε ΕΝΑ legendary τραγουδι
8. Believe In Nothing - Αδικημενο, υπεροχος δισκος ολοκληρος, απλως εχουν καλυτερα
7. Tragic Idol - Παναξιο sequel στο Draconian Times, ουτε μια νοτα περιττη
6. Paradise Lost - Μνημειωδη τραγουδια Grey, Redshift, Over The Madness, Sun Fading
5. Icon - Ο πρωτος αψεγαδιαστος δισκος τους. Το Metallica album τους. Αψογο.
4. Symbol Of Life - Perfect Mask, No Celebration, Erased, Channel, Mystify, τελεια ισορροπια.
3. Draconian Times - Μια ντουζινα quintessential PL τραγουδια. Ο καλυτερος μεταλ δισκος τους.
2. One Second - Το πρωτο ρισκο τους. Ο αγαπημενος μου δισκος τους σε αυτην την διασταση.
1.Host - Απο αλλη διασταση στιχουργικα, μελωδικα, συναισθηματικα. Μεγαλειο απλα.

Σημειωση: Δε θα αλλαζα ουτε νοτα στους δισκους στις θεσεις 1 εως και 13.

6 Likes

Δεν περίμενα τοσο γρηγορη απάντηση. Μαρέσουν οι επεξηγησεις σου. Θα επανέλθω

1 Like

Έτοιμα τα έχει ρε :stuck_out_tongue:

4 Likes

πραγματικα δεν ξερω ποιον δισκο τους θα εβαζα πρωτο…εχουν τοσους καλους που ειναι πολυ δυσκολο…

2 Likes