Μα δεν μπορεί… αφού είναι χάλια! Θέλω πραγματικά να το ακούσεις, να τα σβήσεις με το μυαλό σου και μετά να μπεις ευθαρσώς εδώ μέσα και να πεις ναι…ο Greektrooper έχει τελικά δίκιο!!!
το fear είναι υπέρανω κριτικής, είναι στη σφαίρα του θεικού . Ευχαριστώ
Χαχαχα μα μου αρέσει το τσα τσα!
Fixed! Πέρα από την πλάκα είναι όντως γαμάτο απλώς εντάξει… δεν μου πολυκαθονται στο αυτί εκείνα τα σημεία.
ρε συ δεν είπατε ότι έχει ήδη ξεφουσκώσει για εσάς (σε 2 βδομάδες ξερογώ …) ότι το κατατάσετε πολύ χαμηλά στη δισκογραφία τους και ότι είναι μέχρι 6 …Όλα αυτά δεν δείχνουν ότι έχουμε μία μετριότητα ; μήπως δεν κατάλαβα καλά ;
Σε λίγες μέρες θα μας πεις κι εσύ πού κατατάσεις το “Obsidian” στη δισκογραφία μιας μπάντας με πληθώρα πολύ καλών δίσκων. Δε θα μας λες ότι “γαμάνε όλα” όμως ε, να το ξέρεις, εδώ θα είμαστε και θα έρθει κι η δική σου ώρα να δικαστείς όπως μας δικάζεις . Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ένας ΟΚ δίσκος και ότι έχουμε δει τους Paradise Lost να τα καταφέρνουν και καλύτερα. Ευχάριστα τον ακούω τον δίσκο, μην παρεξηγηθώ, χτες ας πούμε το άκουσα πάλι όλο. Με τις βαθμολογίες με μπλέξατε χωρίς να θέλω , αν θυμάμαι καλά εσύ το ξεκίνησες !
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Και με όλη την καλή διάθεση προς κάθε διαφορετική άποψη.
Δεν έχετε βαρεθεί τόσα χρόνια που ακούμε μουσική, να βλέπουμε πάντα εννιαροδεκάρια σε δίσκους μεγάλων συγκροτημάτων (μην στενοχωρηθούν οι οπαδοί), δίσκους που σύντομα η ιστορία τους τοποθετεί ως μέτριους, αξιόλογους ή και καλούς;
Ξέρετε πόσο εύκολο θα ήταν αυτό για εμάς; R! Choice για ότι είναι δημοφιλές;
Προσπαθούμε όλοι να καταθέτουμε μια υπεύθυνη και ψύχραιμη παρουσίαση. Έχω διαβάσει 20 φορές την κριτική του Άλκη, ψάχνοντας να βρω που λέει ότι ο δίσκος είναι μέτριος. Είναι από τις πιο υπεύθυνες κριτικές στην πιάτσα.
Ξέρουμε.
Χαίρομαι που το ξέρεις, ελπίζω να εκτιμάς την προσπάθεια μας.
Τα τσα τσα τσα ήταν επικά και πωρωτικα όταν τα πρωτοακουσαμε το 1996
Κομματαρα το Fear.
Σε αλλα νεα, ΠΟΣΟ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ γμτχρστμκτνπγνμ.
Απιστευτο το οτι βγηκε πριν 23 χρονια το συγκεκριμενο τραγουδι. Θα μπορουσα να το ακουσω απειρες φορες και να μην το βαρεθω ποτε. Το ριφφ ειναι απλα εκπληκτικο, και για μενα ενα απο τα καλυτερα ριφφς του Greg, αν οχι το καλυτερο. Βγαζει τελειο groove, ειναι φουλ σκοτεινο, και απλα πολυ ιδιαιτερο. Τα πληκτρα στο συγκεκριμενο τραγουδι απλα γραφουν ιστορια, οι στιχοι απο αλλο συμπαν, οι φωνητικες γραμμες του Nick απο αλλο γαλαξια, το rhythm section απο αλλο αστρικο συστημα, και το συνολο της συνθεσης ειναι για μενα ο ορισμος του πως θα επρεπε να ειναι ενα γαματο Paradise Lost τραγουδι.
Ισως αγαπω τοσο πολυ το Ghosts απο το επερχομενο αλμπουμ γιατι σε αρκετα στοιχεια του μου θυμιζει Say Just Words περισσοτερο απο ισως οποιοδηποτε αλλο τραγουδι τους, αν και υπαρχουν κι αλλες υποψηφιοτητες, με λιγοτερο “ζεστο” συναισθημα ομως, οπως τα Look At Me Now, Isolate, Perfect Mask, Forever After ενδεικτικα, τα οποια τα λατρευω εννοειται επισης.
΄Εχουν βασικές διαφορές όμως στο say just η βασική μελωδία είναι στα πλήκτρα, επίσης έχει πολύ πιο τραγουδιστό ρεφραίν (ολίγον ποπ θα έλεγε κανείς) και γενικώς πιο χιτάκι για αυτό και ξένισε τότε . Θυμάμαι τη ραδιοφωνική εκπομπή του invader που μιλούσε για άθλιο εμπορικό τραγούδι ξεπούλημα κλπ. Ο Χάκος από την άλλη στην αντίστοιχη εκπομπή του είπε και το θυμάμαι σαν χθες “θα ήθελα πάρα πολύ να μου βρείτε ένα λόγο για να μη μου αρέσει αυτό το τραγούδι” και αυτός δηλαδή το έλεγε σαν ένοχη απόλαυση χαχα
Το ghost από την άλλη δεν είναι τόσο ρεφραινάτο, δεν έχει πιανάκι και γενικώς πιο dark πιο τύπου marian . Σίγουρα εάν είχε βγεί το 97- μετά το dtimes -δεν θα σκανδάλιζε τόσο πολύ τους μεταλάδες, όσο το say just
Καλα, πρωτον, στα δικα μου τα αυτια το Ghosts ειναι οτι πιο κοντινο εχει υπαρξει ποτε στο Say Just Words, και κανενας δεν μπορει να με πεισει για το αντιθετο. Γι αυτο αλλωστε και το λατρευω. Τωρα το ποιο απο τα δυο ειναι πιο χιτακι δεν το ξερω, αλλα το Ghosts ειναι σιγουρα πιο ελαφρολαικο, και γι αυτο δεν ξενιζει κιολας.
Οσον αφορα τα αλλα, δεν υπαρχουν λογια με τα οποια μπορω να εκφρασω ποσο δεν με απασχολει ο Χακος, το Invader, η αποψη του μεσου μεταλλα για τους Lost το 1997, το αν σκανδαλιστηκαν πολυ κ.ο.κ.
Προσωπικα το βρισκω γελοιο το να αποτελει “ενοχη απολαυση” το Say Just Words για τον οποιονδηποτε, το εχω απιστευτα ψηλα αυτο το τραγουδι, και για μενα ειναι χωρις καμια αμφιβολια μεσα στα 3 τοπ Paradise Lost τραγουδια. Και σιγουρα πιο heavy απο το Ghosts.
Δεν θα έλεγα πιο χεβυ με τίποτα, πιο πιασάρικο σίγουρα είναι το Say Just Words. Επίσης θα το έλεγα πιο “ελαφρολαϊκό”… Υπέροχο, δεν το συζητάμε, αλλά το Ghosts είναι πιο σκοτεινό.
Ποιο είναι καλύτερο δεν μπαίνω καν στην διαδικασία ε. Το ένα το ακούω 23 χρόνια, το είδα live στην πρώτη μου εβερ συναυλία, δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
ε ναι ρε συ ακριβώς αυτό. Το say just άνετα έπαιζε και σε οποιοδήποτε alternative πιο mainstreem rock μαγαζί. Επίσης το να λες εν έτει 2020 στα τέτοια μου τί έλεγαν 30 χρόνια πριν οι δημοσιογράφοι είναι και λίγο χαζό …τις τότε δηλώσεις δεν τις ανέφερα για να μας “ενημερώσουν” σήμερα, αλλά για να αφουγκραστούμε τη τάση της τότε εποχής. 'Εχω την εντύπωση ότι ωρες ώρες ότι ο Quintom - για τους λοστ που γουστάρει- είναι πιο οπαδός ακόμη και εμένα χαχα.
Edit εννοείται κομματάρα το say just, απλά είναι χιλιακουσμένο πια , κάτι σαν paranoid/ace of spades φαση
Ποια ταση της εποχης
Προσωπικα βαριεμαι να κανω κουβεντα για μουσικη υπο το πρισμα του μεταλλα της οποιασδηποτε εποχης, και αρα δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως θελεις να πεις. Δεν υπαρχει καμια ταση της εποχης αν εχεις ξεφυγει πανω απο 20 χρονια απο την ολη φαση με τα μεταλχαμερζ, τον Χακο, και ξερω γω τι αλλο, οπως εχω ξεφυγει εγω (ευτυχως).
Το ποσο χεβι ειναι ενα τραγουδι μερικες φορες καθοριζεται απο το ποσο γκρουβι και ποσο σκοτεινο ειναι, και σε αυτον τον παραγοντα, δεν παει να φωναζει ο Νικολακης οσο πιο οργισμενα μπορει, επιπεδα Say Just Words δεν τα φτανει. Εμενα το Ghosts μου φαινεται πολυ πιο προορισμενο για χιτακι. Ακομα και μεσω των δηλωσεων τους.
Ελαφρολαικο το Say Just Words αλλα ξενισε πολυ κοσμο.
Πιο σκοτεινο και λιγοτερο ποπ το Ghosts, αλλα το γουσταρουν ΟΛΟΙ.
Πιο κοντά στο say just words σε εμένα μοιάζει το erased πχ και όχι τόσο πολύ το ghosts
Πιο ωραίο ρεφρέν , πιο δυναμικό του say just words . Του έχω κι εγώ μεγάλη αγάπη
Ακριβώς.
Ε ναι … αφού μιλάμε για μεταλάδες που ακουγαμε ως επί της το πλείστο death/doom με κάποιες ατμοσφαιρικές εκφάνσεις . Γιατί του κάνει εντύπωση ;
Αν μιλάγαμε για mainstreem κοινό θα ήταν αλλιώς …
Kαλά και το Perdition City, δεν έχει ίχνος κιθάρας ή brutal φωνητικών, αλλά είναι πιο σκοτεινό από δισκογραφίες ολόκληρες.
Το θέμα δεν είναι μόνο η βαρύτητα του ήχου, αλλά και του συναισθήματος.
Μη το γενικεύουμε δεν έχει νόημα. προφανώς αυτό που λες (βλ. και dead can dance). το argument ήταν για 2 συγκεκριμένα τραγούδια.
Εδιτ : έχω αρχίσει να ψήνομαι και για τα bonus
Mackintosh : Another song, “Hear The Night”, is now a bonus track. The reason is that it is musically very similar to “Ravenghast”. That is actually the style that I like, but I also understand that you cannot have two such pieces on one album. You have to think of the album as a whole.