Paradise Lost

Για μένα το Hopes Dies Young είναι καλύτερο από το Ghosts πχ, είναι αυτό με τα γυναικεία φωνητικά (της γυναίκας του Greg) η οποία δεν τραγουδάει όμως, με τις Siouxsie επιρροές :wink:

Δεν ειμαι τοσο σιγουρος για αυτο. Για μενα τα Fall From Grace και Ghosts ειναι διχως καμια αμφιβολια τα 2 καλυτερα του δισκου, και καταλαβαινω απολυτα γιατι βγηκαν ως επιλογες για singles. Αντε με πιθανη ενσταση οντως το Hope Dies Young. Που αν το εβαζα πανω απο καποιο θα ηταν το Fall From Grace, καθως το Ghosts το θεωρω μακραν οτι καλυτερο εχουν γραφει απο το 2013 εως σημερα.

2 Likes

Κοίτα πάντως για να είμαστε δίκαιοι , δίσκοι που να έχουν δεκα στα δέκα κομματάρες δεν υπάρχουν , ακόμη στο dtimes μπορείς να βρεις κομμάτια που να είναι οκ καλά αλλά όχι και χοροπηδάς (ενδεικτικτικά αναφέρομαι στο shades of god το τραγούδι).
Εσύ βέβαια κάποια τα βάζεις στη κατηγορία medusa οπότε είναι άλλο.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο νικολάκης τον έπεισε τον mackintosh να αλλάξει κάπως στυλ. το είχε κάνει και με το tragic idol όταν τον έπεισε - λέει - να γράψει και κάποια πιο up tempo κομμάτια.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό.

Το topic υπάρχει από τον Ιούλιο του 2007.

Το topic άρχισε να έχει «κίνηση» και πάλι στις 28.02, μετά από μία περίοδο «σιγής».

Έως την κοινοποίηση του παρόντος (μέσα σε δύο και κάτι μήνες δηλαδή), έχουν γίνει 663 posts, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 24,53% του συνολικού topic.

1 Like

Ναι αλλά αυτό το είχε κρατήσει ο Γρηγόρης και πήρε εκδίκηση…μας σέρβιρε το Ravengast!!!

Κάνε σύγκριση με τα αντίστοιχα topic katatonia και my dying bride, αγαπημένες μπάντες και οι δύο με παρεμφερή ήχο και καινούργιους δίσκους και πες μου

δηλαδή πως τραγουδάει ; σοπράνο :stuck_out_tongue:

Κάτι ατμοσφαιρικά φωνητικά κάνει περισσότερο, δεν έχει στίχους δηλαδή, στο ρεφρεν μόνο. Μην περιμένεις Christendom :stuck_out_tongue:

Βέβαια το έχουμε πάρει παραμάζωμα τα fanboys :stuck_out_tongue:

δεν είναι μόνο αυτό…είναι και ότι υπάρχει “αγωνία” για τη κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν και όταν είσαι κοντά 30 ετών συγκρότημα ,ε μόνο καλό μπορεί να είναι αυτό

2 Likes

Είναι χιτακι για συναυλίες για sing along. Δικό σας θα λέει ο Νικ :laughing:

1 Like

Έτσι με μερικές ακροάσεις να πω και εγώ τα δικά μου,
Darker thoughts# Μου αρέσει πολύ η εισαγωγή με αυτό τον ήχο του βιολιου και μια διαφορετική μελωδική γραμμή από αυτές που μας συνηθίζει ο χολμς… Ενδιαφέρον και το ρεφρέν αλλά κάπου τα brutal με κούρασαν… Θα ήθελα να είχε περισσότερες εναλλαγές, ένα 7ρι το παίρνει πάντως σαν σύνολο

Fall from grace # δεν με έχει ενθουσιάσει ιδιαίτερα, τελικά με τη πάροδο του χρόνου φθίνει μέσα μου

Ghosts # έπος. Θα μείνει στην ιστορία τους, απλό, catchy και heavy όσο πρέπει

The devil embraced # ωραίο, μελωδικό με εναλλαγές, κάποιες μελωδίες μου θύμισαν symbol of life η και paradise lost, από τα καλά κομμάτια του δίσκου

Forsaken # θα συμφωνήσω με τον pao 79 παρότι δεν είμαι βαζελος :stuck_out_tongue_winking_eye: από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου με πολύ δυνατό ρεφρέν
Και τελικά προς draconian πάει και όχι paradise lost. Καλά ρε χολμς πως σου ρθε αυτό; :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:

Serenity# ωραιες και ασυνήθιστες μελωδικές γραμμές από μακιντος, με κούρασε λίγο ο χολμς. Δεν είναι άσχημο κομματάκι όμως, το ακούω ευχάριστα, έχει και κάτι το… Epic θα έλεγα :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ending days # από τα αγαπημένα μου μαζί με Ghosts και forsaken. Μελαγχολικό με πολύ ωραιες μελωδίες στα φωνητικά του Holmes. Θυμίζει paradise lost προ reqviem εποχής (εκεί στα 00’s)
Αα και υπέροχο παίξιμο στα ντραμς από τον πιτσιρικά!

Hope dies young #
Περίεργο κομμάτι… Κάτι μου αρέσει, κάτι δεν μου κάθεται καλά, δεν ξέρω, μάλλον δύσκολα θα μου κάτσει :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ravenghast # από το τίτλο περίμενα ότι θα ακούσω τίποτα Black metal (τους έχω ικανούς), κάποια ωραία σκοτεινά σημεία, προς το τέλος τα σπάει, νομίζω θα ναι grower… Έχει και αυτό το τριτονιο στο τέλος, και είναι evilll… Και αυτά τα στοιχειωμένα πλήκτρα μην ξεχάσω

Τα b sides απαράδεκτα. Αν και γούσταρα εκεί στο δεύτερο (που είναι λίιγο καλύτερο, τον Holmes που λέει κάτι "you re unstoppable " και θυμίζει κακό χαρακτήρα που λέει την ατάκα του σε ταινια :joy:

Ps, ότι καλύτερο σε ντράμερ τα τελευταία χρόνια για τους lost. Ο μικρός έχει πολύ δημιουργικότητα και τεχνική. Ανταγωνιζεται τον Lee Morris θα μπορούσα να πω

Ps2, αρκετές διαφορετικές μελωδικές γραμμές από χολμς και κάποιοι κιθαριστικοι πειραματισμόι του μακιντος, αυτή η μπάντα ποτέ δεν θα σταματάει να εκπλήσσει!

Ps3 μάλλον γρεζια ξανά από χολμς δεν βλέπουμε, πρέπει να το τερμάτισε στο tragic idol το δόλιο του το λαρύγγι

Ps4 ωραίο το μπασσο και δυνατά στη μίξη, αν και η ππαραγωγη γενικά φαίνεται λίγο βαβουριαρικη. Ελπίζω να φταίει η ποιότητα του τρντ

2 Likes

Μεγάλη αλήθεια και αυτό

Η παραγωγή θα μπορούσε να είναι και καλύτερη πάντως. Κρατάω μια επιφύλαξη λόγω του leak και των 160 kbps.

2 Likes

εμ, γι αυτό δεν διαβάζω κριτικές πριν ακούσω τον δίσκο αλλά μετά

Για μένα το Ghosts είναι το καλύτερο πάντως

αυτό συμβαίνει γιατί οι άλλοι δίσκοι έχουν δικό τους θρεντ . Tragic Idol , Plague Within & Medusa έχουν περίπου 2000 ποστ

4 Likes

Θέλω να το ακούσω και άλλες φορές πριν σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά προς ώρας το ακούω πολύ πιο ευχάριστα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα (Plague Within, Medusa). Πάντως, τέτοιο δυναμικό μπάσιμο όπως αυτό των τριών πρώτων κομματιών, έχουν χρόνια να κάνουν.

Τα bonus κυμαίνονται στη μετριότητα και δίκαια δεν μπήκαν στο επίσημο tracklist, όμως το ρεφρέν του Hear the Night σπέρνει.

1 Like

Το οποίο Hear… πρέπει να έχει και γυναικεία φωνητικά στο ρεφρέν αν ακούω καλά.

εγω προτεινω να κανουμε ενα Petition, crowdfunding πως λεγεται για να κανει μαθηματα γρεζιου χωρις να χαλαει τη φωνη του. Ειναι τα αγαπημενα μου γρεζατα φωνητικα εβερ ειναι κριμαα λεμεεε ;p

Μαζί σου, το ίδιο να κάνουμε και για τον Hetfield!

όποιο καλό παιδί αν μπορεί ένα λινκ

αυτος κατι κανει ακομα μωρε …χαχα, αλλα ναι