Υπαρχει το recency bias, δηλαδη και σε τοπ κτλ τα πιο προσφατα πριμοδοτουνται, αυτο με τον καιρο ερχεται και ισορροπει, δεν ειναι τιποτα τραγικο.
Σύμφωνοι, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό. Ειδικά σε ταινίες και σειρές, είναι γελοίο. Αλλά και στην μουσική, αν δεν ακούς τίποτα και μόνο διαβάζεις κριτικές, νομίζεις ότι βγαίνουν πέντε αριστουργηματα την βδομάδα.
Σόρι που πετάχτηκα, δεν έχω κάτι ωφέλιμο να πω στην κουβέντα σας.
Δεν ξερω ρε συ, εγω νομιζω οτι αντιθετα πολλες φορες εξιδανικευουμε το παρελθον. Δηλαδη αν πεις οτι μια ταινια που βγηκε την τελευταια δεκαετια ειναι αριστουργημα σε κοιτανε περιεργα οι ελιτιστες. Απο την αλλη ενα αριστουργημα πρεπει να αντεξει και το τεστ του χρονου, δεν διαφωνω.
Παντως εγω μια ζωη θυμμαι να κραζουμε το Χαμμερ επειδη ολο 8+ εβαζε, νομιζω ειναι λιγο επιλεκτικη η μνημη σου, παντα ετσι ηταν οι κριτικες.
Ναι, το λέγαμε για το Hammer αλλά έξω ήταν πολύ καλύτερα. Τώρα το βλέπεις απολύτως παντού.
Μπορεί όμως και να έχεις δίκιο, να γερνάω και να γκρινιάζω συνεχώς! Ίσως απλά με έχει κουράσει κι η υπερπαραγωγή.
Όπως ειπωθηκε και πιο πανω και πολύ σωστά έγραψε ο lostparadise, οι βαθμολογίες ειναι ενδεικτικές για τον δισκο, τιποτα παραπανω τίποτα παρακατω.
Δειχνουν ότι αρεσει στον κοσμο και αυτο εχει σημασια, ανεξάρτητα από οποιες συγκρισεις.
Έτσι και αλλιως οι μεσοι όροι του Obsidian βγαίνουν από πολυ λιγότερο αριθμό ατόμων οπως ειναι και το λογικό. Το draconian πχ στο rateyourmusic εχει αυτη τη βαθμολογία από 2900 άτομα, το Obsidian από 170.
Οποτε για ποιο λόγο γίνεται η κουβέντα, δεν βρισκω κανένα νόημα…
Μονο που η δικια μου ατακα για το “καλυτερος δισκος το Οψιντιαν” δεν αναφερεται σε σενα, αλλα στις βαθμολογιες απο κατι τυχαρπαστα Μεταλ Στορμ ξερω γω και τι αλλο, τις οποιες ανεφερα εγω στο δικο μου ποστ. Και εσυ ενιωσες καποια επιθεση μαλλον και θεωρησες σωστο να με βαλεις στην θεση μου, για μια ακομα φορα.
Δεν επεσε κανενας θρηνος, δεν εχω επενδυσει τοσο πολυ στο τι λεει ο κοσμος γυρω μου για μουσικες, τσιλαξ ξερω γω. Ουτε μιλησα για καταντια. Απλως εγραψα πως προφανως κατι τετοιες βαθμολογιες ειναι υπερβολικες, τουλαχιστον στην αρχη. Απο κει και περα μπορεις να αποθεωσεις τον δισκο οσο θελεις, δε θυμαμαι να σου εχω πει πουθενα οτι δεν μπορεις να το κανεις. Ουτε προσπαθω να αποδειξω σε κανεναν τιποτα. Την αποψη μου γραφω και κανω μια κουβεντα.
Η οποια προφανως δεν εχει νοημα να γινεται με εναν φανμποη, που εχεις παραδεχθει απο μονος σου πως εισαι (δικα σου λογια, κοινως). Το που ειδες να μειωνεται η αποψη του οποιουδηποτε δεν το ξερω, αλλα το κοβω εδω. Απλα μη βαζεις λογια ασχετα σε αυτα που λεω, γιατι ουδεποτε ειπα ουτε εκανα τιποτα απο τα παραπανω που γραφεις, και εισαι, οπως και οι κριτικες που μπηκαν, τουλαχιστον υπερβολικος.
Τωρα το οτι ο Αλντεμπαραν καταλαβε 100% αυτο που ελεγα, τι να πω, μαλλον πρεπει να του βαλουμε κι αυτουνου κανα χερακι που τολμησε να αμφισβητησει την παντοδυναμη σοφια του Μεταλ Στορμ. Απλα μαλλον αυτος επιτρεπεται να το γραφει, εγω δεν επιτρεπεται, επειδη δεν μου αρεσε ο δισκος και πολυ
Μου αρεσει παντως που λες “εισαι φανμποης και δεν εχει νοημα να κανω κουβεντα μαζι σου” και στην επομενη γραμμη γραφεις “που ειδες να μειωνεται η αποψη οποιουδηποτε”, ρε μλκ επιτηδες το κανεις, πραγματικα τωρα.
Επισης ξαναλεω ναι φανμποης ειμαι, αλλα εδω δεν κανουμε συγκριση του Οψιδιαν με το τελευταιο Λεπρους, συγκριση μεταξυ των δισκων ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ συγκροτηματος κανουμε, οποτε το αν ειμαι φανμποης η χεητερ λιγη σημασια εχει.
Και φυσικα μειωνεις οσους τολμησαν να γουσταρουν τον δισκο, ειμαστε θυματα του χαηπ και που παει αυτος ο κοσμος Γιωργο Τσιαμτσικα, οπως πριν ημασταν αμυαλοι μεταλαδες που ψαρωσαν απο το Μεδουσα κτλ. Μονο εσυ κατεχεις την απολυτη αληθεια και την πραγματικη αληθεια. Γιατι στην τεχνη δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα εκτος αν μιλαμε για τους Λοστ, εκει υπαρχει και την κατεχει ο Κουιντομ, αξιωμα.
Γραψε τωρα απο κατω οτι το προβλημα μου ειναι αν σου αρεσε η οχι ο δισκος ωστε να μου αποδειξεις για αλλη μια φορα οτι δεν διαβαζεις καν τα ποστ μου, απλα απαντας ο,τι να’ναι.
Αναφερομαι στο οτι δεχομαι επιθεση επειδη μιλησα για κατι ΑΣΧΕΤΟ με την αποψη σου. Γι αυτο και δεν εχει κανενα νοημα. Η αποψη σου ειναι πληρως σεβαστη και δεν προκυπτει απο τιποτα απο τα λεγομενα μου πως δεν ειναι. Απο κει και περα, μπορω να κατακρινω αν θελω τις μαλακιαρες που βλεπω στο τυχαρπαστο Μεταλ Στορμ αν θελω.
Το ποστ μου ειχε να κανει πληρως με τις βαθμολογιες απο τις δυο σελιδες, να το γραψω 4η φορα? Το οτι το πηρες προσωπικα ειναι δικο σου προβλημα και οχι δικο μου. Τα υπολοιπα τι να σχολιασω, αλλο ενα ποστ γεματο strawman, βαζεις ενα σωρο λογια που δεν ειπα ποτε και ουτε καν σκεφτηκα.
“Δεν συμμετέχω στην κουβέντα γιατί δεν έχω άποψη, όμως έχεις απόλυτο point στο ότι η γενική τάση στις βαθμολογίες τα τελευταία χρόνια είναι γελοιωδώς υπερβολική και ξεχειλωμενη, σε πολλά πράγματα. Δεν μπορεί, θα το παρατηρούμε όλοι, πιστεύω…”
Nαι φιλε συμφωνω! Ισως όχι σε μεγαλο βαθμο στο ιντερνετ και τον ηλεκτρονικό τυπο που ειναι πιο “safe” η κατασταση σε σχέση με τα έντυπα μεσα. Σαν παραδειγμα ειχα αναφερει κριτικες του ελληνικου Metal hammer , ειδικα σε καποια αφιερωματα καλυτερων δισκων εποχης πχ δεκαετιας κτλ όπου ΟΛΟΙ οι δισκοι των γνωστων γκρουπ ηταν καλοι!!!. (και ναι, εννοώ τα σκουπίδια των ΜΑΙDEN κ.α …) Απο την άλλη, για να ευλογούμε και τα γένια μας, οι κριτικες του rocking που διαβάζω, παρά την διαφωνία μου αρκετες φορες΄(η μουσική ειναι υποκειμενικη άλλωστε και τα γουστα παίζουν) εχουν τεράστια διαφορά με το hammer και τις βρισκω πολυ πιο αντικειμενικές και κοντα στην πραγματικότητα.
Το καταλαβαινω απο την μια γιατι αν στο Ηammer τα εθαβαν θα έσκαβαν και το λάκο τους αφου ειδικά το έντυπο απαιτει ισχυρη στήριξη για να επιβιώσει απλά, όμως απο την άλλη διαβάζοντας τέτοιες κριτικές χάνεται η αντικειμενικότητα.
Για να μεινουμε on topic ομως , αγορασα χθες την τελευταια κόπια του Obsidian απο το δισκάδικο και αρχισα το λιωσιμο στο cd player. Ειμαι συνηθως συγκρατημενος αλλά οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι άριστες. Αριστουργηματικές καταστάσεις υψηλής συνθετικής έμπνευσης ειδικα στο 1ο μισο του δισκου …Θα επανέλθω για περισσότερα…
Λάθος σουβέρ έβαλες
Αν υπηρχε συστημα σουπερ καρδουλας, που να πιανει για 10 καρδουλες και να μπορεις να δωσεις μια καθε βδομαδα, αυτο το ποστ θα την ειχε παρει διχως σκεψη, γελασα δυνατα.
Σε αλλα νεα, λιωνω με την φωτογραφιαρα απο κατω. Τεσσερις φαλακρες και ο μικρουλης (ο οποιος να πουμε οτι εχει κανει καταπληκτικη δουλεια στα τυμπανα στον δισκο, και ειναι ο πιο groovy drummer που ειχαν μετα το 2003 και την φυγη του Lee Morris του θεου):
Ο μικρούλης πόσο χρονών είναι;
…και τι στο μπούτσο έχουν μέσα τα ποτήρια;
Γινεται 26 χρονων τον Ιουλιο, και γεννηθηκε ενα μηνα μετα το επικο Harmony Breaks, δηλαδη ειναι μικρουλης ακομα και για τους περισσοτερους μας. Οι αλλοι τεσσερις ειναι 50αρηδες και ειναι ολοι γεννημενοι μεσα σε ενα διαστημα 13 μηνων (απο Δεκεμβριο 1969 εως Ιανουαριο 1971).
Κοκκινο κρασι ή καποιο λικερ φανταζομαι, γιατι σου φαινεται περιεργο?
Μπορει και λιωμενο obsidian. Ή μαυρη σαμπουκα.
Περίεργο όχι. Περιέργεια έχω:
Είναι ξεθυμασμένη κοκοκολα για τις ανάγκες της φωτογράφισης ή ρούμι Κράκεν πχ; Κουτσομπολίστικες κι ανούσιες απορίες.
Δε βλεπω να εχουν σουβερ…
Αυτό δυστυχώς και γω το πιστεύω. Ο δίσκος θεωρώ πως είναι άνισος, δηλαδή η συνθετική κοιλιά από το Forsaken και μετά είναι εμφανής. Ενώ υπάρχει ένα τρομερό σερί 5 τραγουδιών που σε μια άτυπη βαθμολογία χτυπάνε από 8αρι έως και 10αρι, μετά κάπου “χάνεται” η φάση. Thoughts και Ghosts 10’, Forsaken 9, Grace και Embraced ένα 8αρακι.
Εμενα παλι η τριαδα Forsaken-Ending Days-Hope ισως να μου αρεσει πιο πολυ απο τα πρωτα. Καλο ειναι αυτο οτι δεν ειναι ξεκαθαρα τα highlights του δισκου αλλα βλεπεις πολλες διαφορετικες γνωμες πανω σε αυτο, περα απο την γνωμη του καθενος για την συνολικη ποιοτητα του δισκου.