Paradise Lost

Έξω το Icon?
Ιεροσυλία.

Σαν σημερα πριν απο 26 χρονια στις 12/06/1995 δηλαδη, οι Paradise Lost κυκλοφορουν το 5ο album τους, που μπορει να ειναι μεχρι και σημερα η κορυφαια στιγμη της καριερας τους.

12 Likes

Ας αφησουμε καπου εδω και τα 4 υπεροχα b-sides απο το Draconian Times, με πρωτο και καλυτερο το Fear για μενα, με το οποιο ειχα φαει τρελο κολλημα οταν το ανακαλυψα στο single του Forever Failure, αλλα και την καταπληκτικη διασκευη στο Walk Away των Sisters Of Mercy.

• Fear = απλα τελειοτητα, δεν εχω κανενα σχολιο, το λατρευω αυτο το τραγουδι
  • Another Desire = δειχνει ξεκαθαρα που θα το πηγαιναν στον επομενο δισκο *
  • Master Of Misrule = φοβερο ρεφρεν, θα αντικαθιστουσα το Elusive Cure ανετα με αυτο
  • Laid To Waste = το χειροτερο απο τα 4 για μενα, αλλα κι αυτο το αγαπω
11 Likes

Ανά καιρούς και από διάφορα posts εδώ ή στο FB, θυμάμαι πόσο γαμάτα b-sides έχει αυτή η μπάντα! Σε σημείο που λες δεν γίνεται, πρέπει να το κάνουν επίτηδες να αφήνουν διάφορα διαμαντάκια εκτός από τα άλμπουμ.

5 Likes

και μην ξεχνάμε κι αυτό, το λιγότερο καλό από όλα τα b sides εκείνης της εποχής, το οποίο το γνωρίσαμε αρκετά αργότερα, στην επανέκδοση του 2010.

Δεν χρειάζεται να πω κάτι για το Draconian Times, η λέξη αριστούργημα τα λέει όλα.

4 Likes

Πάντοτε θεωρούσα αυτά τα bside τόσο “φρέσκα” και ανανεωτικά όσο μία καλοδεχούμενη καλοκαιρινή βροχή (ίσως φταίει η εποχή που κυκλοφόρησαν). Πραγματικά εξαιρετικά τραγούδια, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κεφφάλαιο του dt

1 Like
10 Likes

Ύμνος.
Δισκάρα.

Έτερον ουδέν.

1 Like

Σταθερα στην καλυτερη 10αδα τραγουδιων τους μαζι με το Say Just Words.

Δεν μπορω να καταλαβω την επιλογη αυτου του τραγουδιου για να προωθησουν το συγκεκριμενο λαηβ.

Εχουν προβλημα τα ηχεια μου ή ακουγεται ψευδος σε καποιες φασεις?!?!

και από εδώ, γιατί όσο λατρεία και να είναι ο γκρεγκ (κολοσσιαία), αξίζει να βλέπεις λαιβ της μπάντας με τον aedy πρώτο πλάνο

3 Likes

Γενικά εχει γινει μετρια μίξη,ειδικα στις κιθαρες,τα φωνητικα ειναι αποτέλεσμα υπερβολικου κομπρεσαρισματος,γενικα ψιλομετριο μιξαζ αν και πάντα ειναι δυσκολο να μιξαρεις λαιβ τοσα οργανα σε ενα στούντιο και να αποτυπωθεί δυναμικα και καθαρά…οποτε καταφευγεις αρκετα στις ποικίλες μορφες κομπρεσορα…οι katatonia στο αντιστοιχο εγχείρημα ,τα πηγαν λιγο καλυτερα,νομιζω…κομματαρα πάντως ε ναι,οσα χρονια και αν περάσουν :slightly_smiling_face:

1 Like

Nick ζορίζεται να βγάλει φωνή ή είναι η μίξη;

1 Like

Αυτο που ο Νικ ακουγεται ψευδος και σαν να ζοριζεται το εχω παρατηρησει σε πολλα ηχογραφημενα λαηβ τους, δεν ξερω ποιος τους κανει το mix των ηχογραφησεων για τα live αλλα ειναι παλιο το προβλημα.

1 Like

Ρε στο Darker Thoughts δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην φωνη του, στο One Second τα μισα σιγμα που λεει ακουγονται σαν θητα, αν ειναι δυνατον… Απο ενα σημειο και μετα κατανταει πολυ αστειο βασικα.

Κατι με τις συχνοτητες παιζει, ισως στο συγκεκριμενο κομματι να εχει καποια συνθ η καποια hi-hat πχ που παραμορφωνουν τον ηχο ετσι (πιθανολογω με τις ανυπαρκτες γνωσεις μου περι sound engineering π[ροφανως :stuck_out_tongue: ), ειναι περιεργο και μου εχει χτυπησει ασχημα και στο παρελθον σε λαηβ βιντεο τους.

de-eeser/gate compressor και πολυ δουλεμα στο eq,εχουν υπερβαλει στο συγκεκριμενο κομματι…ολοι οι κονσολανθρωποι το χρησιμοποιουν,ολα αυτα ειναι χρησιμα εργαλεια,χρησιμα και στα πιατινια στα ντραμς,οπου το ενα μικροφωνο μασκαρει το σημα του αλλου,μιλωντας κιολας για λαιβ ηχογραφηση ειναι μονοδρομος…αρκει να μην χρειαστει να υπερβαλεις…γιατι για paradise lost μιλαμε,σιγουρα δεν αφησανε την μιξη/μαστερ κτλ στον οποιοδηποτε τυχαιο…σε εμενα ας ουμε :partying_face:

1 Like

Οσο κι αν λατρευω Paradise Lost… εχουν διαχρονικα υπαρξει ερασιτεχνικη μπαντα σε κατι τετοια, και σε οργανωση, και σε επικοινωνια με φανς… αλλα τεσπα, μεγαλη κουβεντα.

3 Likes
4 Likes

Αντε να τους δούμε κι εδώ το χειμώνα

Ξεκούραστος ο Νικολακης

4 Likes

Άψογος ο Νικολάκης :grinning:

1 Like