Paradise Lost

Το λες και downgrade.

1 Like

Τι να πω…προφανώς γουστάρει πιο πολύ ο πιτσιρικάς;;; Έκατσε και η φάση που είχαν sessionα οι Opeth.

Εντάξει πιο μεγάλο όνομα είναι οι Opeth (κακώς για μένα αλλά έτσι είναι).
ίσως τον βολεύει για τις πρόβες κιόλας (πιο κοντά από Φινλανδία)
Ασχετο , αλλά πόσο γαμάει αυτό το κομμάτι και πόσο ΛΟΣΤ είναι…

11 Likes

Θεωρείτε τους Opeth μεγαλύτερο όνομα από τους P Lost?

Με την καμία.

Ναι

Εμπορικά αυτή τη στιγμή οι Opeth έχω την εντύπωση πως είναι λίγο μεγαλύτεροι.

Αλλά εντυπωση, δεν έχω κάτι να το στηρίξω (και δεν έχει και κάποια σημασια νομίζω)

Καλλιτεχνικά, μεγάλη συζήτηση, συγκροτήματα-αδυναμιες και τα δύο.

Το οποίο προκύπτει από;

Αδιάφορα σχήματα και τα 2 πλέον, αλλά π.χ spotify 736.484 μηνιαίους οι Opeth, 335.749 οι PL, στο fb οι μεν έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους οι δε 362 χιλιάδες, στο Last.fm οι πρώτοι 921 χιλ. ακροατές οι δε 461χιλ, και πάει λέγοντας, με μια πρόχειρη έρευνα.

Γενικά το (εμπορικό) μπαμ των Opeth στα '00s ήταν άκρως επιδραστικό και καθοριστικό, χωρίς να ενδιαφέρομαι ξαναλέω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, όπως είπε ο Rider, δεν έχει σημασία, αλλά ναι, πλέον και γενικότερα, μεγαλύτερο brandname οι Opeth.

4 Likes

Το οποίο μου φαίνεται τελείως παράδοξο αν αναλογιστούμε ότι οι Λοστ αναφέρονται ως επιρροή ήδη από το 91 που κυκλοφόρησε το Gothic. Τα νούμερα δηλαδή μου φαίνονται πολύ άνισα. Απλά μια παρατήρηση.

Μάλιστα, κοίτα να δείς τι μαθαίνει κανείς.

Κοίτα, προφανώς στο πόδι δεν μπορώ να βγάλω κάποια εξήγηση, αλλά μια πρώτη σκέψη είναι πως μετράει και το cross-genre που πέτυχαν οι Opeth με τον ήχο τους στα μεγάλα τους άλμπουμ, αυτό δηλαδή δεν φέρνει απλά ετερόκλητους οπαδούς (που παίζει να μην συμφωνούν καν στο ποιά περίοδος είναι η καλύτερη πχ), αλλά έγινε και σε μια εποχή που η ανάμειξη ιδιωμάτων γινόταν αχαλίνωτα, εκτός σκηνών, και αυτοί ήταν στην εμπροσθοφυλακή, με αποτέλεσμα αρκετές μπάντες να επηρεάζονται στην πορεία.

Δεν λέει κάτι αυτό για τους PL φυσικά, και δεν είμαι ειδικός στο να μιλήσω, αλλά όσα θαυμαστά και αν έκαναν στα '90s πχ δεν ξέρω αν τους έβγαλαν ποτέ εκτός της σκηνής τους εμπορικά.

Μην μετρήσουμε ποιανού το logo έχετε συναντήσει πιο συχνά να κοσμεί τσάντες/μπλούζες/τζιν, τατού κλπ :stuck_out_tongue:

Δηλαδή θυμάμαι και μια ψηφοφορία, που δεν τη βρίσκω, που οι Σουηδοί τους είχαν βγάλει πάνω από τους Bathory (και το Γκέτεμποργκ) σε δημοφιλία και σημασία για τη μεταλ σκηνή. Aν τη βρώ θα την αναφέρω. Κάπου ώπα δηλαδή :stuck_out_tongue:

Μόνο και μόνο που οι lost δε συνεργάστηκαν με τον wilson τους κανει μεγαλύτερους

7 Likes

Για αυτό το σχόλιο μπήκα στο νήμα.

7 Likes

Ε κάπου ώπα. Καλός χρυσός ο κύριος αλλά με όποια μπάντα μεταλ καταπιάστηκε μόνο χειρότερη την έκανε (γνώμη μου πάντα). Και όλες στο ίδιο μοτίβο ρε φίλε

1 Like

Καλά, ούτε εγώ είμαι ειδικός, ούτε για τους μεν, ούτε για τους δε. Σκόρπιες σκέψεις απλά. Για τους Λοστ, υποθέτω τα One Second/Host μάλλον τους έβγαλαν κάπως εκτός σκηνής, χωρίς να ξέρω αν τους έφεραν οπαδούς τελείως εκτός από τον σκληρό ήχο.
Για τους Opeth όμως, μου φαίνεται ακόμα πιο απίστευτο αυτό, λόγω των φωνητικών αλλά κ των πολύπλοκων συνθέσεων. Θα μπορούσε κάποιος από τον χώρο του προγκ ροκ να τους εκτιμήσει αλλά τα φωνητικά σίγουρα είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

Με ποιους άλλους έχει συνεργαστεί?

Anathema, katatonia, orphaned land σίγουρα

Από ότι βλέπω στο Metal Archives, έχει κάνει παραγωγή, μίξη στους Anathema, orphaned land, Opeth. Από κει κ πέρα, έχει συνεισφέρει στους Opeth συνθετικά σε άλμπουμ όπως Blackwater Park, Deliverance, Damnation όπου βρίσκονται στις κορυφές της δισκογραφίας τους. Οπότε, δεν καταλαβαίνω το σχόλιο.