Paradise Lost

Μονο μετσαλ λεμε. Ηχο οπως στο Medusa δεν ειχαν ποτε πριν στην καριερα τους, αλλα εκει δεν υπηρχε κανενα “μην τρελαθουμε κιολας” στις πληρως ακυρες δηλωσεις περι επιστροφης σε κλασικο ηχο. Ειπαμε, αν ειναι μετσολ ολα καλα,δεν γυρναει κανενα κεφαλι. Suddenly ακουμε ηλεκτρονικα μπλιμπλικια και το τιλταρισμα παει συννεφο.

Καλως ή κακως, ο ηχος των PL εξελιχθηκε απο το 1997 εως το 2002 και συνοδευτηκε μεσα σε 4 δισκους απο παρα πολλα ηλεκτρονικα στοιχεια, εφφε και εγχορδα. Αν δεν ειχαν φαει το κραξιμο της αρκουδας απο κολλημενους, μπορει να συνεχιζαν σε αυτο το μονοπατι για πολλα χρονια ακομα. Κριμα που δεν συνεβη, αλλα εστω κι ετσι μερικοι απο εμας μπορουμε απλα να απολαυσουμε τις πιο γνησιες και τιμιες ανησυχιες του Greg εδω και πολυ καιρο, κι ας τις βγαζει με αλλο ονομα για να μην πεσει ακομα περισσοτερο τιλταρισμα.

2 Likes

Γιατί να είναι γνήσια ανησυχία το Host και όχι το strigii (ή όπως λέγεται) δε μπορώ να καταλάβω

ο ήχος των PL εξελίσσεται από τη μέρα που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα.
Επίσης το μόνο μετσολ που ακριβώς το συμπέρανες?

3 Likes

Δεν το συμπέρανε, το έχει ως αξίωμα.

4 Likes

To εξηγησα αμεσως στην επομενη προταση, δεν ηταν καμια δυσθεωρητη σοφια. Ειπαμε, οταν μια μπαντα παιζει μετσολ, ακομα κι αν ειναι εντελως σκατενιο μετσολ, ολα καλα. Με το που θα σκασει το ηλεκτρονικο… αμοκ.

Μπα. Καπου στα 2000ς εμειναν στασιμοι και μετα αρχισαν να πηγαινουν και αναποδα.

Προτεινω το One Second (1997) , ειναι πολυ ωραιο δισκακι. Λογικα δεν το εχεις ακουσει αν λες οτι ειχαν αυτον τον ηχο μονο σε εναν δισκο. Επισης προτεινω τραγουδια οπως Leave This Alone απο την εποχη Believe In Nothing, και διαφορα ακομα απο τον ιδιο δισκο. Αν δηλωνεις οτι η μπαντα ειχε “αυτον τον ηχο” (οτι και να σημαινει αυτο…) μονο σε εναν δισκο, μαλλον δεν εχεις ακουσει αρκετα αλμπουμακια τους.

Δεν ειπε κανενας.
Δεν εχουν “εναν” ηχο οι PL.

Ειναι οχι απλα PL ηχος, αλλα ενας απο τους κλασικους ηχους που ειχαν, και για σημαντικη περιοδο.

Συμπαθητικό το κομμάτι, ελπίζω στα υπόλοιπα να περιέχεται καμιά χιτάρα τύπου “Erased” ή “Mystify” πάντως.

2 Likes

fixxxed :stuck_out_tongue: (προς τα εκει παμε, οχι πως τα δυο που αναφερεις δεν ειναι κομματαρες ολκης)

1 Like

Ok δε μπορώ να σε πιάσω μαν. Η PL είναι η τρίτη αγαπημένη μου μπάντα έβερ αλλά όχι δεν έχω ακούσει αρκετά για να το λες. Ξέρεις ότι μπορεί επίσης να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις από τη δική σου ε?
Λέω εγώ τώρα…

1 Like

Πρεπει δηλαδη να μας αρεσουν τα μπλιμπλικια επειδη το εγραψαν οι lost? Στα αρχιδια μου ποιος το εγραψε, ποτε δεν μου αρεσαν τα μπλιμπλικια, ας το γραψει και ο harris με τον bruce. Aν εσενα σου αρεσει χαιρομαι αλλα την πιπα με το μετσολ την εχεις κανει καραμελα.

4 Likes

Όχι, τίποτα δεν πρέπει. Και δεν έγραψα πουθενά ότι πρέπει κάτι. Τώρα όσον αφορά τα πρησμένα αρχίδια και τις καραμέλες, ε ας μην το πάμε καλύτερα εκεί.

Είπε ο τύπος που μας συμβούλευσε να “μην τρελαθουμε κιόλας” , επειδή έχουμε διαφορετική άποψη από αυτόν, και το έπαιξε μπατσαρία γούστου. Priceless.

Ωραία χρονιά το 1999 τελικά.

Ας κάνουμε συζητήσεις για το πώς το Χοστ “δεν έχει κιθάρες ρε φίλε” κι άλλα τέτοια.

1 Like

Ρε μεθυσμένος είσαι ???

υπαρχει μια βελτιωση εστω και μικρη, απλα φαινεται να εχεισ κυλησει εσυ…

Δεν είμαι μεγάλος φαν των PL, παρολαυτά τους συμπαθώ αρκετά. Having that said, βρίσκω την επαναλαμβανόμενη επιστροφή στις “ριζες τους”, ελαφρώς βαρετή, αλλά και άκρως αναμενόμενη και εξηγούμαι: o Μακιντος, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια γουστάρει να παίζει death metal το παιδί και φαίνεται αρκετά ειλικρινής μεταστροφή. Το γεγονός ότι έχει πάρει η μπάλα και τους PL είναι αναμενόμενο και συγχρόνως ελαφρώς απογοητευτικό, γιατί είναι πολύ κρίμα να ακούμε brutal φωνητικά από τον Χολμς. Κάπου εδώ να πω, ότι γουστάρω brutal φωνητικά - δεν είναι αυτό το θέμα. Ίσως βέβαια οι ίδιοι τελευταίοι δίσκοι, να ακούγονταν διαφορετικοί με έναν πιο καθαρό Χολμς.
Από την άλλη και ο φίλος μας ο Χολμς, μια χαρά έχει στεριώσει στους Bloodbath εδώ και 8(!) χρόνια, οπότε μάλλον αυτή η στροφή του, έχει έστω ψήγματα ειλικρίνειας.

Το γεγονός ότι λοιπόν οι PL, είχανε φάει κράξιμο περί το 2000 για τις στροφές τους σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια, δεν πιστεύω ότι έχει σχέση από την συνεχιζόμενη στροφή τους από το Symbol of Life και μετά(αλλά σίγουρα τους επιρρέασε ώστε μετά το Host να ξαναβάλουν δυναμικές κιθάρες στο παιχνίδι) και ακόμα περισσότερο απο το Tragic Idol και μετά.
Οι κινήσεις των 2 βασικών πυλώνων των PL από τότε και μετά, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι PL θα πήγαιναν σε πιο βαριά μονοπάτια (in retrospective πάντα - άσχετο αν υπήρχε η ελπίδα πως το death metal ξεμπουκωμα με άλλες μπάντες, μπορεί να αφήναν χώρο στους PL για πιο πειραματικές φόρμες). Έχοντας πεί όλα αυτά, θα πω, πως αυτό το σχόλιο δεν με βρίσκει σύμφωνο

γιατί και ο Μακιντσος και ο Χολμς εδώ και χρόνια έχουν στρέψει την προσοχή τους αλλού. Το αν το κάνουν στοχευμένα ή όχι, δεν μπορώ να το ξέρω, καθώς δεν είμαι στο μυαλό τους. Αλλά τουλάχιστον του Μακιντσος, μου φαίνεται πλήρως ειλικρινές. Όπως ειλικρινές μου φαίνεται το ξεμπούκωμα από τα πιο σκληρά μονοπάτια μετά από περίπου 10 χρόνια, το να βγάλουν το Host project. Επίσης εμένα μου φαίνεται πως πριν υπήρχε μια γραμμικότητα στην εξέλιξη της μπάντας (καθε δίσκος από το Shades και μέχρι το Draconian, είναι ένα κλικ λιγότερο σκληρός από τον προηγούμενο και μετά προστέθηκαν κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία, σχεδόν ηλεκτρονικός δίσκος και μετά πάλι σιγά σιγά κιθάρες και καταλήγουμε στις μέρες μας) , ενώ τώρα το να βγάζανε αυτόν τον δίσκο υπό το όνομα των PL, θα ήταν κάτι που σπάει αυτή την γραμμικότητα.
Από την άλλη οι Blood Incantation, βγάλανε ambient δίσκο, οπότε everything is possible - βέβαια το ambient δεν χαλάει τους μεταλλάδες τόσο πολύ.
Aπό την παραάλλη, οι PL είναι άλλο μέγεθος και ενδεχομένως να είχε κάποιο αντίκτυπο, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος. Και αν το δούμε από ακόμα μια μεριά (που πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση, just sayin), μπορεί η υπόλοιπη μπάντα να μην ήθελε κάτι τέτοιο.

Ιn any case, δεν με πειράζει καθόλου το ότι το βγάζουν υπό άλλο όνομα, ίσα ισα, δείχνουν πόσο αγαπούν το Host οι ίδιοι. Μου φαίνεται ειλικρινής και η στροφή στο Ηοst και η στροφή σε πιο μεταλ μονοπάτια στους PL.

To κομμάτι ωραιότατο, πάσχει όμως ελαφρώς στο “beat”(κυρίως στην αρχή), που δεν συμπάθησα ποτέ στο synthwave. Πολύ 80s ρυθμός, με εκνευρίζει σχεδόν.

3 Likes

Τίποτα το ιδιαίτερο, συμπαθητικό και μέχρι εκεί.
Απλοϊκό και επαναλαμβανόμενο, καλούτσικες φωνητικές γραμμές.

1 Like

Ομολογώ πως με μια ακροαση δεν τρελαθηκα τοσο οσο περίμενα. Η μελωδια προφανώς ειναι πανέμορφη και κλασική Greg. Μου αρεσει εννοείται και θα το ακουσω ξανα και ξανα.

Ρε Κουιντομ αληθεια, η φαση με το μονο μετσολ ειναι ο ορισμος του strawman. Δεν το εχει πει κανενας ποτε εδω μεσα, δεν το πιστευει κανεις αλλα το χρησιμοποιεις ως slam dunk για να γειωσεις καθε κριτικη. Λιγο ελεος. Επισης αμα σου φαινεται οτι ειναι καλυτερο απ’οτι βγαλανε εδω και 500 χρονια με γεια σου και χαρα σου και χαιρομαι για εσενα, το να το επαναλαμβανεις ομως σε καθε ποστ μπας και τσιμπησεις καμια αντιδραση ωστε να δικαιολογησεις το strawman σου οτι οσοι δεν θεωρουμε το Host τον καλυτερο δισκο στην ιστορια της μουσικης ειμαστε κολλημενοι μεταλλαδες, ειναι λιγο αστειο.

Πολυ καλο το κομματι, βοηθαει οτι ειμαι και σε φαση συνθποπ τελευταια, ωραιοτατη μιξη αυτου του στυλ και της Λοστ-ιλας (α ρε Γρηγορη), ατμοσφαιρικο, ομορφες μελωδιες, μια χαρα. Σοφο κατ’εμε που το εβγαλαν σε προτζεκτ.

10 Likes

Συμφωνω με τον χιλιομετροφαγο απο πανω και δεν νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα κολλημενος ο πυρηνας του φορουμ, το 90% τουλαχιστον των συχνων θαμωνων. Και τα μπλιμπλικακια μας θα ακουσουμε ενιοτε, και το χιπχοπ μας αρκετοι, και τα παραδοσιακα ελληνικα μας, και κλασικη μουσικη αρκετοι, και πολυ πειραματικα και συγχρονα πραγματα και τα παντα ολα.

Το να μην θεωρει καποιος το host αριστουργημα δεν σημαινει απαραιτητα πως το αντιμετωπισε με καποια a priori προκαταληψη επειδη εχει μπιτακια (btw μια χαρα δισκος ειναι). Ουτε ανακαλυψε τον τροχο προφανως, ουτε καν τοτε που βγηκε ποσο μαλλον σημερα, δεν ειναι καποιος φοβερος πειραματισμος το απο πανω κομματι, μια χαρα ειναι, ωραιο-τσιφτικο, θα ακουσουμε και το δισκο με πολυ ενδιαφερον οταν βγει, alles gut. Το να μην αρεσει σε καποιον δεν σημαινει πως απαραιτητα ειναι κολλημενος, μπορει απλα να μην το βρισκει ενδιαφερον το αυτι του.

6 Likes

Τι συζητάτε μωρέ τόσες μέρες, καλό το νέο, ευτυχώς που βγήκε σαν side project και οχι σαν PL όμως, ούτως ή άλλως αυτοί πέθαναν στο Gothic. Πάμε παρακάτω.

6 Likes

Καλά εννοείται τους καταλαβαίνω απόλυτα που το έβγαλαν ως project, θα ήταν αυτοκτονία μετά από όσα χτίζουν τα τελευταία χρόνια. Και βγάζουν μπλιμπλίκια από τη Nuclear Blast ε, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το 1999 και γενικά αλλά και στους μεταλ κυκλους.

Fixxxed.

1 Like

Μέτριο το ντεμπούτο, μετά έφτασαν στην κορύφωση, μετά άκουγαν πολύ Μετάλλικα (Mortals Watch The Day=Fade to Black σε σημεία) και έπειτα μουσικά γεράματα. Δε βαριέσαι.

2 Likes