Δεν είμαι μεγάλος φαν των PL, παρολαυτά τους συμπαθώ αρκετά. Having that said, βρίσκω την επαναλαμβανόμενη επιστροφή στις “ριζες τους”, ελαφρώς βαρετή, αλλά και άκρως αναμενόμενη και εξηγούμαι: o Μακιντος, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια γουστάρει να παίζει death metal το παιδί και φαίνεται αρκετά ειλικρινής μεταστροφή. Το γεγονός ότι έχει πάρει η μπάλα και τους PL είναι αναμενόμενο και συγχρόνως ελαφρώς απογοητευτικό, γιατί είναι πολύ κρίμα να ακούμε brutal φωνητικά από τον Χολμς. Κάπου εδώ να πω, ότι γουστάρω brutal φωνητικά - δεν είναι αυτό το θέμα. Ίσως βέβαια οι ίδιοι τελευταίοι δίσκοι, να ακούγονταν διαφορετικοί με έναν πιο καθαρό Χολμς.
Από την άλλη και ο φίλος μας ο Χολμς, μια χαρά έχει στεριώσει στους Bloodbath εδώ και 8(!) χρόνια, οπότε μάλλον αυτή η στροφή του, έχει έστω ψήγματα ειλικρίνειας.
Το γεγονός ότι λοιπόν οι PL, είχανε φάει κράξιμο περί το 2000 για τις στροφές τους σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια, δεν πιστεύω ότι έχει σχέση από την συνεχιζόμενη στροφή τους από το Symbol of Life και μετά(αλλά σίγουρα τους επιρρέασε ώστε μετά το Host να ξαναβάλουν δυναμικές κιθάρες στο παιχνίδι) και ακόμα περισσότερο απο το Tragic Idol και μετά.
Οι κινήσεις των 2 βασικών πυλώνων των PL από τότε και μετά, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι PL θα πήγαιναν σε πιο βαριά μονοπάτια (in retrospective πάντα - άσχετο αν υπήρχε η ελπίδα πως το death metal ξεμπουκωμα με άλλες μπάντες, μπορεί να αφήναν χώρο στους PL για πιο πειραματικές φόρμες). Έχοντας πεί όλα αυτά, θα πω, πως αυτό το σχόλιο δεν με βρίσκει σύμφωνο
γιατί και ο Μακιντσος και ο Χολμς εδώ και χρόνια έχουν στρέψει την προσοχή τους αλλού. Το αν το κάνουν στοχευμένα ή όχι, δεν μπορώ να το ξέρω, καθώς δεν είμαι στο μυαλό τους. Αλλά τουλάχιστον του Μακιντσος, μου φαίνεται πλήρως ειλικρινές. Όπως ειλικρινές μου φαίνεται το ξεμπούκωμα από τα πιο σκληρά μονοπάτια μετά από περίπου 10 χρόνια, το να βγάλουν το Host project. Επίσης εμένα μου φαίνεται πως πριν υπήρχε μια γραμμικότητα στην εξέλιξη της μπάντας (καθε δίσκος από το Shades και μέχρι το Draconian, είναι ένα κλικ λιγότερο σκληρός από τον προηγούμενο και μετά προστέθηκαν κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία, σχεδόν ηλεκτρονικός δίσκος και μετά πάλι σιγά σιγά κιθάρες και καταλήγουμε στις μέρες μας) , ενώ τώρα το να βγάζανε αυτόν τον δίσκο υπό το όνομα των PL, θα ήταν κάτι που σπάει αυτή την γραμμικότητα.
Από την άλλη οι Blood Incantation, βγάλανε ambient δίσκο, οπότε everything is possible - βέβαια το ambient δεν χαλάει τους μεταλλάδες τόσο πολύ.
Aπό την παραάλλη, οι PL είναι άλλο μέγεθος και ενδεχομένως να είχε κάποιο αντίκτυπο, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος. Και αν το δούμε από ακόμα μια μεριά (που πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση, just sayin), μπορεί η υπόλοιπη μπάντα να μην ήθελε κάτι τέτοιο.
Ιn any case, δεν με πειράζει καθόλου το ότι το βγάζουν υπό άλλο όνομα, ίσα ισα, δείχνουν πόσο αγαπούν το Host οι ίδιοι. Μου φαίνεται ειλικρινής και η στροφή στο Ηοst και η στροφή σε πιο μεταλ μονοπάτια στους PL.
To κομμάτι ωραιότατο, πάσχει όμως ελαφρώς στο “beat”(κυρίως στην αρχή), που δεν συμπάθησα ποτέ στο synthwave. Πολύ 80s ρυθμός, με εκνευρίζει σχεδόν.