Paradise Lost

Embers Fire *

3 Likes

Νιώθω το Icon 30 σαν να είναι το ολοκαίρουργιο άλμπουμ των Paradise Lost. Η αίσθηση της αναμονής είναι λες και βρίσκομαι στο 1992 ξέρω γω. Η σχέση μου με τους Paradise Lost ξεκινάει από την εποχή του Icon. Οι ατελείωτες ώρες ακρόασης όλων των άλμπουμ τους πριν το Icon γινόντουσαν αποκλειστικά μέσω κακογραμμένων κασσετών από τα άπειρα tape trading της εποχής εκείνης. Ακόμα και έτσι, μέσω των χιλιοπαιγμένων κασσετών, η ατμόσφαιρα και το συναίσθημα δεν χανόντουσαν.

3 Likes

άντε 3 ώρες μείνανε ! :smiley:

Οπως ακριβως και με το Widow, η μπαντα προφανως εχει δωσει τεραστια προσοχη και προτεραιοτητα στο να ακουγεται οσο πιο κοντα γινεται στις αρχικες εκδοχες των τραγουδιων. Τα φωνητικα με εξαιρεση καποιες πολυ συγκεκριμενες καταληξεις λεξεων στις οποιες καποιος μπορει να διακρινει την ηλικια του Χολμς, ειναι εξαιρετικα και απιστευτα κοντα στα αρχικα. Βασικα μου κανει τεραστια (θετικη φυσικα) εντυπωση το οτι ο Νικ καταφερε να ακουγεται τοσο κοντα στο πως ακουγοταν πριν 30 χρονια. Η μονη “παραφωνια” ειναι η αγριεμενη κραυγη στο SEE A LIIIIGHT στην μεση του τραγουδιου, που προφανως πλεον δεν μπορει να βγαλει.

Οι κιθαρες (και ειδικα οι καθαρες) εμενα μου ακουγονται υπεροχες, εχοντας τον ογκο και την παραμορφωση των αρχικων εκδοσεων αλλα με καλυτερη ποιοτητα ηχου. Το μονο που αρχικα “χτυπαει” στο αυτι οσον αφορα την διαφορα στον ηχο ειναι τα τυμπανα, αλλα μετα απο το πρωτο λεπτο τα συνηθιζεις και ακουγονται πολυ ταιριαστα. Γενικα δεν περιμενα τοσο καλες εκτελεσεις/επαναηχογραφησεις, οποτε το προσημο για μενα ειναι παρα πολυ θετικο. Επισης ειναι αναζωογονητικο να ακους νεες ηχογραφησεις απο Paradise Lost και να λειπουν τα γελοια καφρικα φωνητικα των τελευταιων 3 δισκων.

Anger looks on the quiet dreaming
Seals the sense incandescent ones
All remains of the glowing embers
Is a bleak cold irrelevance
:heart: :orange_heart: :green_heart: :black_heart:

2 Likes

Καλό, αρκετά κοντά και αυτό στην αρχική έκδοση.
Θα ηθελα μια διαφορά παραπάνω σε κάποια σημεία όπως η εισαγωγή πχ με τα πληκτρα
Επίσης τα τύμπανα…θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Εμενα μου αρεσαν πολυ και τα δυο, ειναι πραγματικα βελτιωμενες εκδοσεις του αυθεντικου, δηλαδη με βλεπω ανετα οταν θελω να ακουσω το Icon να ακουω το καινουριο πλεον, δεν εχει αλλαξει καθολου το feeling, ειναι απλα πιο καραρο και πιο “enhanced” απο πλευρας ηχου.

1 Like

πολύ ωραίο!

@QuintomScenario o Κασσελάκης είναι στο avatar σου ;; :stuck_out_tongue:

4 Likes

Τραγικό. Για κανενα λόγο δεν πρόκειται να προτιμηθεί από το αυθεντικό. Σέβομαι απόλυτα τους λόγους που το επανηχογραφουν ωστόσο. Προχωράμε

3 Likes

Τα ντραμς συνηθίζονται νομίζω. Εμένα το βασικό μου θέμα είναι πως δεν μου αρέσουν καθόλου οι παραμόρφωσεις που έχει Mackintosh σε όλο το κομμάτι. Είτε είναι πολύ καθαρό και καλογυαλισμένο, είτε υπερβολικά πρίμο σαν να παίζει σιταρ ξερωγω. Ειδικά σε σχέση με την αξεπέρασταση βρωμιά του original.
Ο Holmes σίγουρα φοβερά καλύτερα απ’ ό,τι θα φανταζόμασταν όλοι.

Αξιοσημείωτο όντως το ότι ακούγεται τόσο κοντά στο αυθεντικό ο Holmes. Σε φάση π.χ. σε bar με κόσμο μπορεί να μην καταλάβαινα απ’ τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι δεν είναι το original. Κατά τ’ άλλα οι επανα-ηχογραφήσεις δεν είναι my cup of tea, ιδίως αν το original με καλύπτει ακόμα πλήρως.

αν κάτι με χαλάει είναι αυτό, ειδικά στις κιθάρες, αλλά αυτό το κομμάτι και σε 8 bit να παίζει απλά θα γαμάει

2 Likes

Οχι και πολυ μακρια απο το original, Νικολακης εξισου γαματος, πιο καθαρο σε παραγωγη αλλα και η βρωμια/λασπουρια/οπως θελετε πειτε το του original ειχε τη γοητεια της.

Και ναι προφανως, ειναι οι συνθεσεις και οι ερμηνειες που κανουν το Icon αριστουργημα και οχι ο ηχος του, και ο ηχος του original δεν ηταν καθολου κακος σε καμια περιπτωση (τι λεω, γαμαει). Δεν ξερω οταν κυκλοφορησουν ολα ποια εκδοση θα ακουω πιο συχνα, γιατι μικρη διαφορα θα εχει στην τελικη μαλλον.

ε λειπει η νεανική δύναμη, ακουγεται μεν εντάξει, αλλά πιο ξεψυχισμένος. καλό ειναι το οριτζιναλ κι επειδη λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν… μόνο σε τπτ μεταχειρισμενάδικα.

ΜΛΚ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΙ ΕΓΩ :joy:

4 Likes

χαχαχα λογικά είναι ο DiCaprio στην τελευταία του ταινία, αλλά δεν βοηθάει η πρεσβυωπία

2 Likes

Διαβάζω για βρωμιά στον ήχο στο ορίτζιναλ Icon κι έχω μείνει με την απορία. Λογικά το ακούτε από βινύλιο όλοι κι έχετε ξεχάσει πόσο γαμηστερο καθαρό ήχο έχει στις κιθάρες ήδη από το 1993.

Εγώ πάντως από δω και πέρα θα ακούω την επαναηχογραφηση ξεκάθαρα για να ακούω κάτι πιο φρέσκο, δεν υπάρχει λόγος να ακούσω πλέον την αρχική ηχογράφηση μετά από 5000 φορές που το έχω ακούσει. Κι ας γκρινιάζουν οι παρελθοντολαγνοι @kbil

2 Likes

Όντας ανθρωπος που δεν έχω ακούσει το Embers Fire, μπορώ να χαρακτηρίσω την επανεκτέλεση εξαιρετική. Σίγουρα καλύτερος ήχος και όλοι πολύ κοντά στο αρχικό.
Καταλαβαίνω την δυσφορία του @antonis86antoniadis για το υπερβολικά πρίμο στον ήχο, κυρίως στο σόλο όμως και όχι και στο υπόλοιπο.

:open_mouth:

Δεν νομίζω να το ακούσω πάνω από δύο τρεις φορές, έτσι για να έχω άποψη. Υπάρχει το ήδη κορυφαίο ΙCON που με καλύπτει απόλυτα. Θα προτιμούσα μια live εκδοχή του δίσκου, αλλά αυτό θα το ζήσουμε από κοντά σε λίγες μέρες. Α, βγήκε και καινούριο Dark side of the moon για όσους ενδιαφέρονται.

1 Like

Ντάξει άλλος ο σκοπός του ενός δίσκου, άλλος του άλλου.