Paradise Lost

Ουτε στους 10 καλυτερους τους δισκους (!)

1 Like

Να και κατι κοινο που εχει με το Host, λοιπον.

1 Like

Ουτε στο δυαδικο συστημα δεν ισχυει αυτη η δηλωση για το Host

1 Like

Κλαιω… τι να κανεις remaster μωρε στο Lost Paradise :joy:

2 Likes

Το καλύτερο τους. Μετά από αυτό χάλασαν!

12 Likes

You mainstream loser - μέχρι το Frozen Illusion demo (1989) ήταν οι Paradise Lost

4 Likes

Is Silence Like The Grave an accurate preview for the rest of the album to come?

“It’s one of the more uptempo, heavier songs on the album, but it’s a good cross-section of what you’re going to get on the album. When we re-recorded the Icon album [in 2023], we got a bit of the taste of the vibe we had back then. I think that rubbed off in the songwriting, definitely a bit with this one. The vocals particularly are a bit of a nod to the ’93 Icon sound.”

:fire: :fire: :fire:

Host and Believe In Nothing had more pop and electronic sounds. Even though you did the Host project a couple years ago, do you think those styles could ever come back for Paradise Lost?

“I think we’re comfortable where we are, really. It’s sort of where we started off in the first five years of the band. We’re very happy in this pond, you know? We don’t need to get into a bigger pond.”

Μεταφραση: Δεν πουλαει τοσο η electronica.

3 Likes

Ρε συ, γιατί να θέλει μετάφραση και να μην το δεχθούμε κυριολεκτικά; Ότι δηλαδή με τους PL είναι ευχαριστημένοι με τον ήχο που έχουν στα τελευταία - αρκετά - άλμπουμ και εντάξει, για ελεκτρονικα υπάρχουν και οι HOST για να ξεκαβλωνουν, αν και όταν.

Καλα, ο καθενας μπορει οπως θελει να το δει.

Για μενα οι PL επεσαν μια κατηγορια κατω σε μεγεθος οταν εκαναν settle (να ξερετε οτι ειναι απιστευτα ενοχλητικο οταν ζεις στο εξωτερικο τοσα χρονια που δεν σου ερχεται η ελληνικη λεξη με τη μια… συμβιβαστηκαν? Ψαχνω κατι πιο συγκεκριμενο.) και σταματησαν να την “ψαχνουν” την φαση. Κι ας μην επαιζαν electronica πλεον. Ολως τυχαιως βεβαια το ειδος που εχωσαν στην μουσικη τους με τις λιγοτερες πωλησεις ειναι και αυτο που βρισκεται εξω απο την λιμνουλα? Περιεργη συμπτωση :face_with_raised_eyebrow:

Σε έχασα. Στη συνέντευξη αναφέρει ότι είναι μια χαρά στη λιμνούλα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, και δεν χρειάζονται μια μεγαλύτερη που (προφανώς) περιλαμβάνει την pop & την ελεκτρονικα, σωστά; Άρα, από που καταλήγεις ότι τα είδη αυτά έχουν και τις λιγότερες πωλήσεις, ιδίως όταν το one second ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους, commercially wise;

Εχουν ηδη κανει την βουτια σε μεγαλυτερες λιμνες ή και στην θαλασσα, αν θελεις. Εγινε το 1998, οταν η ΕΜΙ τους υπεγραψε, και τους εδωσε εναν ΣΚΑΣΜΟ λεφτα για να βγαλουν δυο αλμπουμ. Το αποτελεσμα ηταν να πνιγουν με αυτην την βουτια. Το 2001, στην περιοδεια για το Believe In Nothing επαιζαν μπροστα σε κοινο 20 ατομων σε καποιες συναυλιες. Το One Second δεν ηταν η βουτια στην electronica, ηταν αυτο που πλησιαζουν το νερο και βαζουν ενα δαχτυλο μεσα για να δουν αν ειναι ζεστο το νερο :stuck_out_tongue: Το νερο φανηκε πολυ ζεστο στην ΕΜΙ, αλλα τελικα ηταν σαν τον Μυρτο στην Κεφαλονια οταν μπηκαν μεσα κανα 2-3 μετρα ακομα.

Η ουσια ειναι οτι στην λιμνουλα που βρισκονται τωρα ειναι ενας απο τους alpha predators και καταβροχθιζουν τα ψαρια γλυκου νερου με καθε κυκλοφορια τους, στον ωκεανο δεν τσιμπαει το δολωμα.

Ελπιζω να σε κουρασα με ολες τις ηλιθιες μεταφορες και παρομοιωσεις. Εχω κι αλλες αν θελεις! :stuck_out_tongue:

2 Likes

Αυτό είναι το όλο point, είναι μακράν οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν, ειλικρινά δεν υπάρχει μπάντα να τους κοντράρει, οπότε γιατί να αλλάξουν τώρα στα γεράματα; Πήραν τα ρίσκα τους όταν έπρεπε, και μπορεί να μην έγιναν τεράστιοι, όπως θα έπρεπε, αλλά άφησαν πίσω μουσικάρες να ακούμε για μια ζωή. Και φυσικά υπάρχουν και οι Host που πάλι ακούμε όμορφα πράγματα, οπότε μας καλύπτουν όλους.
Μεταξύ αρκετών μπουκαλιών μπύρας και αμφιβόλου ποιότητας μεζέδων έχω πει ότι δεν υπάρχει συνθέτης άλλος σαν τον Greg, σκεφτείτε τι και πόσα έχει γράψει μόνος του. Ο τύπος είναι φαινόμενο και είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή που ζει ανάμεσά μας.
Είπαμε μου έλειψαν…

4 Likes

Οχι, είμαι εντάξει, θενκς

1 Like

Σε ποιο δηλαδή;

στο είδος που παίζουν

Στο Paradise Lost music, δηλαδή.

3 Likes

Μιλάμε τώρα για τα τελευταία άλμπουμ ή για το γενικότερο legacy;

Καλά για το legacy δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά και για τα τελευταία albums, γιατί όχι; Αν εξαιρέσεις το Medusa που δεν μου κάνει και τόσο όλα τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά

Δεν ξέρω αν έχεις εσύ στο μυαλό σου κάποια μπάντα του είδους που να παράγει τόσο καλή μουσική μετα από 35 χρόνια καριέρας

Προφανώς δεν βρίσκω σε καμία περίπτωση εξαιρετικά ειδικά τα τελευταία τρία, ας πούμε ότι είναι αξιοπρεπή σε γενικές γραμμές, με κάποιες λίγες κορυφώσεις και ορισμένα από αδιάφορα έως και ενοχλητικά κομμάτια (ιδίως στο “Plague…”).

Βεβαίως αυτή είναι μονάχα η γνώμη μου, εσύ έχεις τη δική σου όπως και τις δικές σου προσλαμβάνουσες, απλά επειδή την μετέφερες σε κάτι πιο αντικειμενικό (“οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν”) ήθελα να δω τι είναι αυτό, εφόσον το συγκεκριμενοποιούμε σε “doom/death-gone-gothic μπάντες με 30+ χρόνια πορείας” τότε αρκετά ίσως να είναι (δεν έχω άποψη για τα τελευταία MDB να δω ποιοι είναι χειρότεροι :smiley: ), αλλά δεν είναι και τσάμπιονς λιγκ κατηγορία εδώ που τα λέμε.

1 Like

Η αλήθεια είναι πως δεν παρακολουθώ το είδος ιδιαίτερα πλέον, οπότε μιλάω υποκειμενικά πάντα, απλά MDB και Anathema πχ που θα μπορούσαν να τους κοντράρουν, για μένα είναι πολύ πίσω ποιοτικά. Υποθέτω και εμπορικά.
Θεωρώ ας πούμε το Obsidian πραγματικά εξαιρετικό δίσκο με φοβερά κομμάτια, κάποια ήδη κλασικά (βλ. Ghosts, Darker Thoughts). Το Medusa μέτριο, δύσκολα θα το βάλω να το ακούσω, το Plague σχεδόν εξαιρετικό, με 2-3 εξαιρέσεις και το Tragic Idol μεγαλειώδες. Δεν πάω πιο πίσω γιατί καταλαβαίνεις πως θα πάει το πράγμα :stuck_out_tongue:
Και ήδη το Silence…το ακούω τουλάχιστον μία φορά τη μέρα με συνταγή γιατρού :joy:
Οπότε αν ο δίσκος είναι σε αυτά τα επίπεδα…