Paradise Lost

Στα συν επίσης, η αμεσότητα που έχουν οι pl από την οποία πάσχει ένα μεγάλο μέρος της γενικότερης ντουμογκοθικ σκηνής
καθαρα φωνητικά του χολμς (ιδίως τα μεσαία με το γρέζι) δεν τα έχω πετύχει σε κανένα άλλο γκρουπ του χώρου και τα leads επίσης είναι ένα ξεχωριστό trademark
Επίσης σε ένα θεωρητικό best of 15 τραγουδιών από την μετά requiem οι επιλογές δεν θα ήταν διόλου δεδομένες.

κοίτα εμείς είμαστε και λίγο φανμπόηδες και δεν θα μας πάρουν και πολύ στα σοβαρά, εγώ μαζί σου είμαι πάντως

1 Like

Καλα ναι προφανώς
:stuck_out_tongue:

για να δούμε ωστόσο μια 15αδα από απο In Requiem και μετά

1 Ash And Debris
2 Requiem
3 Faith Divides Us…
4 I Remain
5 Honesty In Death
6 Tragic Idol
7 Beneath Broken Earth
8 No Hope In Sight
9 Blood And Chaos
10 The Longest Winter
11 Darker Thoughts
12 Ghosts
13 Silent In Heart
14 Last Fallen Saviour
15 Hear The Night

1 Like

Μια που άνοιξε τέτοια κουβέντα, να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου για την υπεροχή στον ευρύτερο χώρο αυτού που κάποτε λέγαμε “ατμοσφαιρικό metal”. Χωρίς επουδενί να έχω πλήρη εικόνα από το είδος, με τις μέχρι τώρα γνώσεις και τα ακούσματά μου θεωρώ ότι στην κορυφή βρίσκονται οι Paradise Lost και οι My Dying Bride, που αμφότεροι έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα, π.χ. οι PL έχουν για μένα υψηλότερες κορυφές, από την άλλη όμως οι MDB πιστεύω ότι έχουν μεγαλύτερη συνέπεια και πιο γεμάτη δισκογραφία συνολικά. Και θα έδινα το χάλκινο μετάλλιο στους Moonspell, ένα συγκρότημα που κατά τη γνώμη μου, από όταν βρήκε τον δρόμο του, δεν λάθεψε ποτέ.

ΥΓ. Πραγματικά με πονάει να βλέπω selection από τα τελευταία 20 χρόνια PL και να μην περιλαμβάνεται το υπέρτατο The Glorious End.

3 Likes

επικό κομμάτι, η αλήθεια είναι ότι έριξα 2 από κάθε δίσκο όπως μου ήρθαν πιο γρήγορα και 3 bonus b sides. Είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται

Συμφωνώ 100% με το δεύτερο σκέλος. Αυτό που θα προσθέσω είναι ότι η προσδοκία ή έστω ελπίδα για οποιαδήποτε μπάντα, όσο δύσκολο και να είναι αυτό, είναι να συνεχίσουν να αφήνουν μουσικαρες για να ακούμε για μια ζωή. Δεν θεωρώ πως τα τρία τελευταία τους το κάνουν αυτό. Για μένα βασικά, τα τραγούδια από το 2013 και μετά που θα μου έλειπαν αν με κάποιον μαγικό τρόπο εξαφανίζονταν δια πάντως από παντού, θα ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Και όσον αφορά αυτό που λες πως είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν, μπορεί και να ισχύει. Απλώς αυτό που κάνουν δεν είναι και τίποτα φανταστικό ή κοσμογονικό πλέον. Είναι μανιέρα, η οποία φέρνει το γάλα και το ψωμί στις οικογένειες των αγαπημένων μας από το Halifax, και καλά κάνει. Θα έπρεπε να με εντυπωσιάσει κάτι τέτοιο? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Χαίρομαι που γουστάρεις πολύ τα τελευταία 2.5 τους άλμπουμ, για μένα είναι επιεικως μέτρια και όχι επιεικως, μάπα.

Σε τοπ 15 τραγουδιών της μπάντας από τα τελευταία 15 χρόνια πάντως, βάζω μέσα ΟΛΑ τα τραγούδια από το Tragic Idol. Και μια πεντάδα για να συμπληρώσουμε:

1. The Last Fallen Saviour
  2. No Hope In Sight
  3. Return To The Sun
  4. Ghosts
  5. Forsaken

καμία από τις μεγάλες μπάντες του παρελθόντος δεν το κάνει αυτό. Το έκαναν όταν έπρεπε. Δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο δυστυχώς. Καλά τραγούδια περιμένουμε και για μένα αυτό το κουτάκι το τικάρουν οι Lost και με το παραπάνω.

Κανένας το As Horizons End; Κρίμα…

As Horizons End, I Remain, First Light, Living With Scars, Last Regret, In Truth :fire: :fire: :fire:

1 Like

Α, άλλαξες την παράμετρο. ΟΚ.

ΥΓ. Το Living With Scars πάντως μεγάλη μούφα για μένα, σόρι

Δεν ήταν ποτέ του γούστου μου το συγκεκριμένο συγκρότημα. Έχω ακούσει μερικά τραγούδια τους αλλά αν εξαιρέσεις 4-5 κομμάτια που μου άρεσαν αρκετά ως πολυ τα υπόλοιπα που έτυχε να ακούσω δεξιά και αριστερά δεν με παρακίνησαν να ασχοληθώ μαζί τους. Αυτό που με παρακίνησε τελικά είναι η κουβέντα που γίνεται εδώ στο forum όπου διαβάζοντας αυτά που λέτε με ώθησαν να τους δώσω μια δεύτερη ευκαιρία αλλά αυτήν την φορά δεν γίνει με μια άψυχη play list στο YouTube. Αυτή την φορά θα γίνει σωστά. Σε γνωστή εφαρμογή με αγοραπωλησίες βρήκα ένα πακετακι με μερικούς δίσκους τους οπότε όταν ξεμπερδεψω με κάτι δουλειές μέσα στην βδομάδα θα ξεκινήσω και γω το ταξίδι με τα βιβλιαράκια στο χέρι και απόλυτη συγκέντρωση στην μουσική.

7 Likes

Ξεκινάς οπωσδήποτε με το Icon και μετά κατά τη γνώμη μου συνεχίζεις με Gothic. Σου λείπουν βέβαια το Draconian Times και το Shades of God. Τσίμπα τα κι αυτά. Και μετά βλέπουμε.

2 Likes

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Ηθελα να ρωτήσω και γω από που να αρχίσω κτλ. Τα dragonian και shades τα ψάχνω ενώ έχω βρει το requiem και αυτό με τις μέλισσες

Τις μέλισσες απόφυγέ τις καλύτερα :stuck_out_tongue:

1 Like

Τις βρήκα πακετακι και σε καλή τιμουλα :grin::grin:

Με Symbol of Life συνεχίζεις για εμένα. Συμφωνώ άπειρα με αφετηρία το Icon, αλλά νομίζω καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις με τα αντικειμεικά, κατά τη γνώμη μου (α χα καλό ε) καλύτερα από αυτά. Επίσης θα γούσταρα τρελά να τους έχω γνωρίσει έτσι, αχταρμοδώς, αν μου δινόταν η ευκαιρία να το κάνω σήμερα.

2 Likes

Να έχεις υπόψη σου Μπέντζαμιν ότι εδώ μέσα αν ρωτήσεις 10 άτομα θα εισπράξεις 10 εντελώς διαφορετικές απόψεις για το ποια άλμπουμ των Paradise Lost αξίζουν και ποια όχι, παράλληλα όμως και οι 10 (ή οι 9 ξέρω γω) θα συμφωνήσουν ότι το καλύτερό τους είναι είτε το Icon είτε το Draconian Times :grinning:

5 Likes

με αυτά και με αυτά τα ξεθάματα και το μπίρι-μπίρι όλη μέρα, θα με κάνετε να βάλω PL στα ακουστικά - που έχω ίσα με 15 χρόνια σχεδόν ε :bangbang:

6 Likes

Η τριάδα Shades/Icon/Draconian είναι η πιο αντιπροσωπευτική. Με αυτά τα άλμπουμ η μπάντα αγαπήθηκε, καθόλου τυχαία. Το Symbol που αναφέρθηκε παραπάνω είναι από τα αγαπημένα μου, αλλά αν κάποιος με ρωτούσε με τι να αρχίσει, δεν θα το πρότεινα, καθώς η μουσική κατεύθυνση είναι πολύ διαφορετική. Το ίδιο ισχύει και για την ηλεκτρονική περίοδο, θα πρότεινα μόνο αν ήξερα πως ο ενδιαφερόμενος δεν θέλει με τίποτα κιθάρες και γενικώς ροκ/μεταλ καταστάσεις. Από κει και πέρα, τι θες να ακούσεις?

Θες 1 δίσκο? Άκου το Draconian. Είναι η πιο safe και στάνταρ πρόταση που θα ακούσεις.

Θες να ακούσεις 1 κομμάτι μόνο? Άκου το Sweetness. Αν σου αρέσει, πηγαίνεις στην τριάδα, καθώς εκεί κατατάσσεται ηχητικά.

2 Likes