Paradise Lost

Ναι, καταλαβαίνω. Θυμάμαι τις φωτογραφίες στο Χάμμερ από την περιοδεία του Draconian Times…πρέπει να ήταν απίστευτα λάηβ αυτά.

Καλά ήταν :sunglasses:

2 Likes

Κ@ριόλη… :stuck_out_tongue_winking_eye: :heart_eyes:

1 Like

11/7
Serpent On The Cross
Με horror vintage videoclip

3 Likes

Εβγαλαν 40 δευτερολεπτα απο το Serpent On The Cross στα social media, το οποιο βγαινει αυριο ολοκληρο. Πιθανοτατα το πιο ευκολο skip στον δισκο για μενα απο οτι φαινεται. Οριακα αποκρουστικο το δειγμα που ακουσα.

Δωστου μια ευκαιρία, μπορεί να έχει και χειρότερα :stuck_out_tongue:

3 Likes

Εκλαψα λιγακι οκ. Απλα δεν καταλαβαινω τι κανουν με αυτο το στυλ.

Τουλαχιστον το Obsidian αν και δεν ανηκει ουτε για πλακα στα αγαπημενα μου απο PL, ειχε μια ταυτοτητα. Και το Medusa αν και δεν μπορω καν να το ακουσω, ειχε ακομα μεγαλυτερη ταυτοτητα (και αν και το θεωρω αναχρονιστικο, μπορω να ομολογησω οτι δεν μοιαζει με κανεναν δισκο τους απο το παρελθον). Αυτος ο ηχος που ακουω προς το παρον στο πρωτο single και στο δειγμα απο το δευτερο, μου φαινεται σαν φαση “ελα να παιξουμε κλασικο atmo-death metal σαν καθε αλλη μπαντα” προς το παρον.

1 Like

Νομίζω ότι σου δημιουργείται αυτή η εντύπωση λόγω των φωνητικών, τα οποία ομολογουμένως δεν προσφέρουν κάτι. Πχ, στα 40 αυτά δευτερόλεπτα, μου αρέσει κ ο ήχος κ τα κιθαριστικα leads αλλά τα φωνητικά απλά κρατάνε το κομμάτι κατω, δεν το αφηνουν να απογειωθεί.

1 Like

κυριακή κοντή γιορτή

Ρε μαλάκα Holmes σοβαρά τώρα;…με τέτοια κιθαριστικά leads, μελωδίες και ατμόσφαιρα και κάνεις μόνο growls;
Δεν το αφήνει το κομμάτι να αναπνεύσει.

3 Likes

Μας τάραξε στα “ααααααααα”, ρε χολμς γιατί αγόρι μου; Θες γρέζι κάνει καθαρά, θες καθαρά κάνει μπρουταλ, συγκέντρωσου επιτέλους :stuck_out_tongue_closed_eyes: Πάντως φαίνεται ότι ο Μακιντος είναι σε κέφια, ωραίο και το σόλο προς το τέλος, και σαν feel μου έβγαλε κατι από 90’ς Sentenced για κάποιο λόγο… ΧΟΛΜΣ συγκέντρωσου, άσε τα μπρουταλ για Καμμια σάλτσα, χώσε γρέζι, μπάσα και καθαρά και όλα θα πάνε σούπερ :muscle:

2 Likes

Μόνο που έχει δηλώσει ο συνθέτης Μακιντος ότι είναι ο αγαπημένος του δίσκος
… Γκουχ Γκουχ

Ειναι πολυ πιθανο αυτο που λες, αφου η χροια του Χολμς ειναι μοναδικη και αμεσα αναγνωρισιμη, οποτε με το να γκαριζει χανει αυτην την μοναδικοτητα η μουσικη τους, και καταληγουν να ακουγονται καπως “της σειρας”.

Ναι, το εχει δηλωσει σε καποια συνεντευξη πριν λιγα χρονια που του ζητηθηκε να κανει ranking στους δισκους τους. Σε αλλες συνεντευξεις επισης εχει πει πως ο αγαπημενος τους δισκος ειναι το Host, το Draconian, το Icon, κ.ο.κ… οπως δηλαδη καθε συνθετης (αλλα και ακροατης) που σεβεται τον εαυτο του και τα μουσικα του γουστα, καθως αυτα αλλαζουν αναλογα την μερα και την διαθεση :stuck_out_tongue:

Κατι που εχω καταλαβει για πολλες μπαντες και καλλιτεχνες παντως, ειναι πως ο τροπος με τον οποιον βλεπουν την μουσικη που εχουν γραψει στο παρελθον ειναι αρρηκτα συνδεδεμενος με το τι συνεβαινε στην ζωη τους εκεινη την περιοδο (και πως θα μπορουσε να ειναι διαφορετικα αλλωστε?), οποτε βλεπεις πολυ συχνα καλλιτεχνες να μην νοιαζονται ιδιαιτερα για δισκους που ειναι λατρεμενοι απο τους φανς (και το αντιθετο), καθως εκεινη την περιοδο ζουσαν δυσκολες φασεις και δεν εχουν καλες αναμνησεις απο τις ηχογραφησεις και την περιοδεια του εκαστοτε δισκου.

1 Like

Μονο για καλλιτεχνες και μπαντες το εχεις καταλαβει αυτο; Γιατι ισχυει και αυτο και για ακροατες :grinning:

5 Likes

Υπέροχο κομμάτι μαλάκες, φανταστική μελαγχολία τα lead του Greg, τον οποίο προσκύνησα και χθες στο Rockwave.

1 Like

Μέτριο, χαμένη ευκαιρία το κομμάτι με πολύ ωραια lead από τον Greg αλλά μετά πάνε να παίξουν ένα genre που δεν τους ταιριάζει ειδικά το 2025.
Ως τώρα 0/2 για το νέο album, ακόμα και το Medusa είχε 1/2.

2 Likes

Του φωναξε κανενας χτες “Νικ γυρνα το στα καθαρα, πιο πολυ σου πανε” :grey_question:

2 Likes

Ας του φωνάξει κάποιος πρώτα για αυτά τα ααααααααααααααααααααααα…

4 Likes

Τα lead είναι πανέμορφα, τα growls είναι όχι μόνο αχρείαστα αλλά κατεβάζουν και ένα επίπεδο το κομμάτι… το φαντάζομαι με καθαρά φωνητικά τύπου One Second και έχω ανατριχιάσει…

7 Likes

Πολλές εκπλήξεις βλέπω στο setlist :sweat_smile: