Βγηκε και αποσπασμα απο το τριτο single με τιτλο Tyrants Serenade.
Αν ειναι αυτα τα singles, απορω ποσο αδιαφορα θα ειναι τα υπολοιπα τραγουδια.
Ισως για πρωτη φορα να εχουμε δισκο PL που να ειναι generic metal.
Τουλαχιστον ακομα κι αυτα που δε μου αρεσουν προσωπικα, ακουγονται σαν PL.
Και σε εμένα φάνηκε υποσχόμενο. Για να δούμε!
Ότι και να λέει το Tyrants φαίνεται ότι ο highlight του δίσκου θα είναι το 7λεπτο doom έπος Salvation ( το έχουν πει κανα δυο δημοσιογράφοι , το είπε και ο Γρηγόρης)
Πολυ ωραιο ακουγεται και το τριτο, μια χαρα.
Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι έχει γράψει lead-αρες ο Μάκιντος, αν το δούλευε λίγο παραπάνω στις μελωδίες των φωνητικών το άλλο το χαϊβάνι, πιστεύω θα είχαμε ένα φοβερό δίσκο. Δεν ξέρω τι έχετε βιώσει εσείς ζωντανά όσον αφορά τα φωνητικά αλλά πριν μια βδομάδα στο Μπέργκεν ο Χολμς φαινόταν ότι δεν έχει δύναμη στα φωνητικά κ δεν είναι καινούριο αυτό. Βέβαια ποτέ δεν είχε φωνή καμπάνα αλλά ζορίζεται στα μελωδικά σημεία οπότε είναι πιο εύκολο να κάνει τα μπρουτάλ γιατί χρησιμοποιεί πεταλάκι μάλλον, τουλάχιστον αυτό έκανε με Bloodbath από ότι μου είπε ένας φίλος όταν έπαιξαν εδώ. Γιατί γενικά τα μπρουτάλ δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις εκτός αν “κλέβεις”… .
Νομίζω οτι δεν θα ακούσω τπτ μέχρι να βγεί ο δίσκος ολόκληρος
Κ εγώ μάλλον θα περιμένω, τα 2 κομμάτια ήταν αρκετά να ικανοποιήσω την δίψα μου για νέο Λοστ άλμπουμ.
Είναι γνωστό το ζήτημα με τα φωνητικά του Holmes πολλά χρόνια τώρα (προσωπικά το διαπίστωσα 1η φορά στη περιοδεία για ο in requiem).
Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που τα αποδίδει μια χαρά (ακόμη και τα γρέζια) …ανάλογα με την περίπτωση ουσιαστικά
Εγώ παίδες δεν μπορώ να περιμένω , 5 χρόνια είναι πολλά : με το που πάει 12:01 το κατεβάζω και το ακούω ! Μετά από λίγες ημέρες μπορεί να σταματήσω να ακούω οτιδήποτε από το ascension και να περιμένω την 19/9.
Τα άλλα δύο τα έχω λιώσει πάντως.
Το serpent είναι σαφώς από πιο σκοτεινά/μελαγχολικά τραγούδια που έχει συνθέσει ο Mackintosh.
Κι εγώ από τα 2 προτιμώ ένα κλικ παραπάνω το Serpent παρόλο που τρελαίνομαι για τα “Hetfield φωνητικά” του Νικόλα.
Είναι αυτή η lead μελωδία του Greg που με τρελαίνει περισσότερο.
Προφανώς το κομμάτι θα το ακούσω αύριο δεν γίνεται να αντισταθώ.
Χμμμ μαλλον αρκετα καλυτερο απο τα δυο πρωτα δειγματα, αλλα οχι τιποτα φοβερο για μενα.
Τουλαχιστον τα καθαρα του Χολμς μας πανε πισω σε αλλες καλες εποχες. Στην αρχη νομιζα οτι ακουω Type O Negative (για πολυ καλο το λεω αυτο). Τα μπρουταλ του Νικ απλα αστεια, οκ. Και για μια ακομα φορα πληρως περιττα.
Ωραιο ηχο εχουν παντως σε αυτον τον δισκο. Ακουγονται ολα τα οργανα καθαρα. Ισως να γινει grower αυτος ο δισκος, ακουσα το Serpent On The Cross ξανα λογω autoplay και μου αρεσε περισσοτερο. Αν βγαλουν αυτον τον δισκο σε instrumental εκδοση καπως ισως να τον αγαπησω (να κατι που δεν περιμενα ποτε να πω για PL).
Το καλύτερο κομμάτι μέχρι στιγμής
Επιτέλους καθαρά φωνητικά ρε Nick…Ατμόσφαιρα, μελωδίες, ωραίο κομματι Αν είχε αποφύγει και τα παντελώς αχρειαστα μπρούταλ όπως λέει και ο Quintom, θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Σε γενικές γραμμές και τα τρία κομμάτια έχουν σίγουρα κάτι να προσφέρουν, ο Greg είναι σε μεγάλη φόρμα.
Πραγματικα ισως ο μοναδικος λογος που μπορει να κανω κωλοτουμπα και να ακουσω τον επερχομενο δισκο με οσο πιο ανοιχτο μυαλο γινεται. Ισως να μου αρεσει και ως ενα βαθμο, και στα τρια τραγουδια βρισκω ανατριχιαστικα σημεια. Δε μπορω να μην παραδεχθω οτι τρεμουν οι χορδες της καρδιας μου με τα πρωτα δυο λεπτα του Serpent On A Cross για παραδειγμα, αλλα μπαινει μετα αυτο το “ααααα” και χαλαει την ατμοσφαιρα τοσο πολυ ρε γμτ.
Μεταξύ μας ε, ΓΆΜΗΣΕ 3/3, περίμενα οτι δύσκολα θα ξεπερνούσαν το Obsidian αλλά αρχίζω να το πιστεύω δυνατά.
Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι δεν υπάρχει καμία έκπληξη μέχρι στιγμής, ξέρεις τι θα ακούσεις από την αρχή του κομματιού.
Αντε και καλό χειμώνα
Και το βίντεο
Πολυ καλο. Ιδεα μου η ειναι απο τα πιο lead-driven αλμπουμς που εχουν βγαλει τελευταια? Το οποιο φυσικα ειναι εξαιρετικα καλο. Μια χαρα και ολα τα φωνητικα του Νικ, και τα τρια πολυ καλα παντως, μια χαρα.
Δυστυχως το εχουμε δει
Φημες λενε πως ο Νικ Χολμς που χοροπηδαει σαν κατσικι σε αυτο το live, κουραστηκε απο την υπερπροσπαθεια τοσο που ηδη απο το 1990 και στην ηλικια των 19 ετων ειχε μετατραπει σε μεσηλικα Απιστευτο παντως το ποσο αδυνατοι ειναι ολοι τους. Βεβαια μετα βλεπω και πως ημουν εγω οταν ημουν 19…
Δεν νομίζω να το έχω δει, γ@μησε πάντως. Φοβερός ήχος πάντως, τα growls του Holmes εδώ είναι κορυφαία, με βάθος αλλά καθαρά παρόλα αυτά. Πλέον ο Mackintosh κάθεται αριστερά στην σκηνή. Παιδάκια, 18 χρονών μέσα στην κ@ύλα…