Καλά κι εγώ που το έβαλα τρίτο από το τέλος μια χαρά δίσκο τον θεωρώ απλώς δεν είναι στην κατεύθυνση που με αφορά ιδιαίτερα. Και τα growls του Holmes δεν βοηθάνε. Πάντως, πλην του Medusa που τον θεωρώ δίσκο του 4/10 και του πρώτου που είναι ένα σύμπαν μόνος του, όλα τα άλλα είναι από 7 και πάνω φάση.
Plague Within σπάνια θα βάλω να παίζει, δε βρίσκω κανένα κομμάτι να θέλω να το ξανακούσω. Ειδικά το Beneath Broken Earth μια βαρεμάρα μόνο του.
Medusa βάζω πιο πάνω επειδή έχει δύο κομμάτια (Longest Winter, Medusa) τα οποία θα βάλω να ακούσω.
Χαμηλή βαθμολογία για έναν δίσκο που έχει τα 2 κομμάτια που λέει και ο @otto αλλά και τα Fearless Sky και Blood And Chaos.
Παραθέτω και τις βαθμολογίες από το Encyclopedia Metallum έτσι για τον χαβαλέ:
Lost Paradise 79%
Gothic 91%
Shades Of God 80%
Icon 88%
Draconian Times 88%
One Second 79%
Host 71%
Believe In Nothing 61%
Symbol of Life 75%
Paradise Lost 76%
In Requiem 85%
Faith Divides Us…86%
Tragic Idol 84%
The Plague Within 86%
Medusa 80%
Obsidian 86%
Το σάιτ λέγεται “metal archives” πάντως. Δεν υπάρχει καν δηλαδή η καθ’ ημάς πρόφαση ότι επειδή το σάιτ και το φόρουμ φέρουν το όνομα “rocking” είναι γραφικό να αξιολογείς κάτι με κριτήριο αν είναι metal ή όχι. Ο κόσμος που γράφει κριτικές στα MA είναι στο σύνολό του μεταλλάδες. Ούτε ροκάδες γενικά και αόριστα ούτε τίποτα άλλο. Λογικό, κατά τη γνώμη μου, να προτιμούν να ακούνε metal.
Τουλάχιστον δεν κατάντησα να λέω ότι δεν υπάρχει κακός δίσκος για μια μπάντα που το 25% της δισκογραφίας τους είναι κακοί δίσκοι
Είναι απίστευτα γραφικό το να αξιολογεί κανείς κάτι με βάση το ποσό μετσαλ είναι. Καλά κάνουν και προτιμούν μετσαλ. Αλλά όταν εστιάζουν στο ύφος όπως πολύ σωστά λέει ο Παντελής και όχι στην μουσική καθεαυτή, ε μπορούμε κι εμείς να έχουμε άποψη για την άποψη τους (!) Κατά τα άλλα, ούτε στον χειρότερο μου εχθρό δεν εύχομαι να παίρνει σοβαρά σελίδες όπως metal archives και encyclopedia metallum.
Ξεχνάς ότι το κοινό των λοστ -ήδη από εποχές gothic 1991- δεν ήταν ούτε true metallers ουτε manowarriors οπότε δεν είναι απαραίτητο ότι ψηφίζουν με αυτό το κριτήριο
Αν ίσχυε το αντίθετο δεν θα έβλεπες Host 71% αλλά Host 0 %
Και δεν είναι μόνο ο ήχος : πχ το serpent on the cross (για να είμαστε επίκαιροι) ή το beneath broekn earth έχουν πολύ περισσότερο ψυχή απ’ ότι το ΒΙΝ/SYMBOL OF LIFE/PX μαζί !
There I said it