Νομίζω το γκρίζο (μουσι κ μαλλί) ισως τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος.
Αδυνάτισε εμφανώς γιατί είχε τσιμπήσει μερικά κιλάκια στα Plague, Medusa. Τον θυμάμαι από τα live δηλαδή. Πάντως το current look του μου αρέσει αρκετά.
Δεν βάφει το μαλλί πια και άφησε και μούσι, ίσως έχασε και κάποια κιλά, καλύτερος μου φαίνεται πάντως σε σχέση με το 2023 που τους είδα για το Icon
Είχα να δω τον Mackintosh 13 (?) χρόνια, από την περιοδεία για το Draconian. Δεν έχω πολυασχοληθεί με το τι κάνουν οι PL αυτά τα χρόνια, άρα δεν είχα εικόνα, και τους ξαναείδα φέτος το καλοκαίρι με KD. Στην αρχή νόμιζα πως βλέπω σεσσιονά στην κιθάρα, αυτό μόνο. Σε δεύτερο χρόνο και αφου κατάλαβα πως βλέπω τον Greg, έχω να πω πως μου φάνηκε και εμένα πολύ γερασμένος. Όχι στις κινήσεις του όμως, μόνο οπτικά.
Εχει κάνει upgrade σε white wizard πλεον
Για το δισκο, θα δειξει, πολυ θετικο καποια κλιπς που ακουγοντουσαν καθαρα/με λιγο γρεζι φωνητικα (δεν σου πανε τα growls- ειδικα τωρα πια- Νικολακη).
Συμφωνωντας με τον @Ian_Metalhead, ακομα και ο (πολυ πιο αξιοπιστος σε σχεση με κατι site συνομοταξιας kerrang) AMG ειχε βαλει 3.5 σε Obsidian (επιεικες imo), 3 σε medusa (επισης επιεικες) και 3.5 σε Tragic Idol (αυστηρο, νομιζω πως θα συμφωνησουμε σχεδον ολοι πως ειναι κλασεις ανωτερο απο το Obsidian), οποτε κατι τετοια reviews του 3-3.5-αντε 4 δεν λενε και πολλα.
Παιδια σας είπα, το άλμπουμ γαμεί. Trust me (and us).
Έχω βρει και κριτικές με 10/10 και 5/5 αλλά λέω να μην σας προκαλέσω…
Μη μας προκαλέσεις, γιατί θα μαζεύεσαι κι εσύ μετά, όπως έκαναν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι πριν κοντά τριάντα χρόνια.
Εγώ αν ο δίσκος είναι του 8 θα είμαι υπερευχαριστημένος, τι να μαζέψω; Δεν βγήκα ποτέ με βαμμένα νύχια και μάτια ![]()
Ποιο είναι το top5 σας των closers;
Το δικό μου με σειρά. ![]()
- Over The Madness - Paradise Lost
- Host - Host
- Deus Misereatur - Icon
- In Truth - Faith Divides Us
- The Glorious End - Tragic Idol
οι Lost όμως ; ![]()
- Over The Madness - Paradise Lost
- Host - Host
- Take Me Down - One Second
- Jaded - Draconian Times
- World Pretending - Believe In Nothing
!!! δεν εβαλες το επικο κλεισιμο του draconian?!
- Jaded- Draconian Times
- In Truth- Faith Divides us
3.Over the Madness- Paradise Lost
4 The Glorious End- Tragic Idol
5 As I die - Shades of God
- Host
- Over The Madness
- World Pretending
- In Truth
- As I Die
Jaded ----> skip ![]()
Είχατε δεν είχατε πάλι στα τοπ 5 το ρίξατε, αδιόρθωτοι άνθρωποι ![]()
Εγώ θα πω μόνο ένα, το απόλυτο PL closer: The Glorious End.
Ενώ η συνέντευξη είναι σε καλό δρόμο (κάνω προσπάθεια να δημοσειευτεί μέσα στην εβδομάδα) έχετε ανοίξει κάποια ενδιαφέροντα θέματα, όπως πχ για την αξιοπιστία των reviews. Πολλά μπορούν να ειπωθούν ενδεχομένως… Εγώ το “Ascension” συνεχίζω να το βρίσκω καταπληκτικό, αν και όντως 2-3 τραγούδια θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη μη χρησιμοποίηση growls.
Έτσι, πάντως, σαν ορεκτικό/preview, το δεύτερο δείγμα που είχε ποσταριστεί ήταν από το “Diluvium” για το οποίο ο Nick έχει να πει:
“Diluvium” is very similar to something we would have done on “Shades Of God”. It’s just very old school metal sounding and particularly it could have been on “Shades of God”
Εγώ πάλι νομίζω πως και αυτό και το “Sirens” περισσότερο “Draconian” έχουν.
Το που ταιριάζει το κάθε κομμάτι άσε να το ξέρουμε καλύτερα εμείς Νικολάκη ![]()
Πέρα από την πλάκα, πολλές φορές οι δημιουργοί ακούνε διαφορετικά τη μουσική τους απότι καταλήγει στα υπόλοιπα αυτιά.
Καταρχάς τα top 5 closers :
- RETURN TO THE SUN
- OVER THE MADNESS
- AS I DIE
- GLORIOUS END
- HOST
Επίσης σε ότι αφορά τις κριτικές…
Δεν θεωρώ ότι τίθεται ιδιαίτερο θέμα αξιοπιστίας , ιδίως όταν υπάρχει μία τόσο μεγάλη ομοφωνία και αυτό δεν το λέω για τους λοστ , το λέω γενικά
Δηλαδή εάν διαβάσεις 5-6 κριτικές σχετικά πχ για τους The Haunted και είναι όλες μεταξύ 7.5 και 9 ε δεν νομίζω ότι υπάρχει και καμία συνομωσία. Άντε να βάλει κάποιος 1 ή 1.5 μονάδα παραπάνω επειδή μόλις το άκουσε και υπάρχει ενθουσιασμός.
Σημασία έχει ότι το Ascension όπως και να έχει ταράζει τα νερά, ανοίγει συζητήσεις τουλάχιστον στην ηπειρωτική ευρώπη, η οποία οκ δεν είναι καμιά μικρή αγορά μη τρελαθούμε και τελείως
Και αυτό δεν το λες λίγο για μια μπάντα 35 ετών.
Τα growls νομίζω λίγο ότι υπερβάλετε (κλασσικη αντιπαράθεση) , σε τραγούδια όπως το beneath/devil embraced/όλο το medusa κ.α. ταιριάζουν γαντι
δεν θα ήθελα με τίποτα να εξαλειφθούν τελείως.
Όπως και να έχει δίνουν μία επιπλέον δραματικότητα, μία επιπλέον σκοταδίλα ή εν πάση περιτπώσει μία άλλη διάσταση σε κάποια τραγούδια
having said that , στο serpent δεν θα άλλαζα ούτε one second