Καλα καμια σχεση με αυτο που εκαναν με το Christendom, στο οποιο μιλαμε για ολοκληρη συνθεση σε εντελως καινουριο υφος. Ωραιο και το Gothic βεβαια ως τραγουδι, ξεχωριζει μαζι με το Eternal αφου ειναι πολυ ανωτερα απο τα υπολοιπα εκεινου του δισκου
Καλα ειναι εξ’ορισμου b-side γιατι μπηκε ως τετοιο σε ενα EP. Βγηκε τον Φεβρουαριο του 1994, και αρα μολις 5 μηνες μετα. Τωρα το ποτε το εγραψαν… καλο θα ηταν να τους ρωτησουμε. Ακομα κι αν το εγραψαν μετα την κυκλοφορια του Icon, παραμενει εξωφρενικο το οτι δεν μπηκε σε δισκο. Θα μπορουσαν να το κρατησουν για το Draconian!
Το έγραψε ο Mackintosh στην περιοδεία του ICON νομίζω όταν ήταν support σε Sepultura απλά διότι η Music for Nation ήθελε “εδώ και τώρα” ένα νέο τραγούδι οπότε ούτε στο ICON ούτε στο Draconian Times δεν θα εμπαινε εκ των πραγματων
Μια και πιάσαμε τις βαθμολογίες …να ξαναπώ σε αυτό το thread ότι το Χαμμερ του είχε βάλει του ICON ένα μεγαλοπρεπές 8
Με την επισημείωση ότι υπάρχουν τραγούδια εδώ μέσα (στο Icon ντε) που θα ήθελαν να τα είχαν γράψει πολύ μεγαλύτερες μπάντες (ποιους είχε στο μυαλό το συντάκτης δεν ξέρω …αλλά δεν μπορεί να εννούσε τους maiden πχ)
Το θυμάμαι πολύ καλά διότι η συγκεκριμένη κριτική μαζί με το clip στο Mtv (true belief) ήταν η αιτία που αγόρασα στο ICON (μέχρι τότε ακουγα συμβατικά προβλεπέ συγκροτήματα τύπου Manowar, Guns, Maiden κλπ)
Όταν έπαιξαν οι πρώτες νότες του embers ο κόσμος δεν ήταν πότε ξανά ίδιος…
Επαναλαμβανόμενα ρεφραιν που μας έχουν συνηθίσει όπως πχ το wraith, the last time
Για αυτό όμως είναι grower το Precipice
Εάν αυτό το τραγούδι ή το deceiver είναι οι “μετριες” στιγμές του δίσκου…ε τι να πω τώρα ;
Απλα θα συμφωνήσω μαζί σου : αδιανόητα καλός δίσκος
Στην αρχή το κομμάτι που δεν μου καθόταν καλά ήταν το Diluvium αλλά άλλαξα γνώμη μετά από κάποιες ακροάσεις. Τελικά αυτό που μου χαλάει λίγο την ροή είναι το Savage Days, ενώ γενικά υπάρχει ποικιλομορφία στο άλμπουμ, μου φαίνεται κάπως παράταιρο στην ροή. Θα το βάλω τις επόμενες φορές να το ακούσω από το σιντί που δεν διακόπτει την ροή, γιατί το βινύλιο είναι διπλό οπότε χάνω κάπως την προσοχή λόγω του ότι είναι καινούριο άλμπουμ. Πάντως έχει μια συνοχή, ακούγεται νεράκι. Και αυτό είναι που με χαλούσε με το Obsidian κ το έχω ακούσει ελάχιστα, είναι τόσο διαφορετικά τα κομμάτια μεταξύ τους που μερικές φορές μου φαίνεται σαν συλλογή.
Αυτο ηταν οταν τα singles ειχαν ενα τραγουδι σε καθε πλευρα βεβαια. Ο ορος εξελιχθηκε και συμπεριλαμβανει ολα τα tracks που δεν ηταν το track του single. Το οποιο εν προκειμενω ηταν το Embers Fire. Αλλιως να μην λες b-sides ουτε τα τραγουδια ολων των αλλων εποχων των PL που δεν μπηκαν σε δισκο
Ε ρε μανια να βγαλουμε το Sweetness ξεχωριστο στην δισκογραφια τους σε ολα αυτα τα posts, λες και δεν φτανει η αξια του απο μονη της
ΥΓ. Αδιαφορο πληρως το Deceivers, ισως το χειροτερο του δισκου, και παντοτε skip.
Εμενα δε με ενδιαφερει και πολυ η λογικη με την οποια βγαινουν αυτα τα νουμερα κτλ, αλλα κατι “τοσο ψηλα ειχε να παει PL δισκος απο τον ταδε δισκο του 199Χ” μου φαινονται τουλαχιστον περιεργα. Στην δεκαετια του 2000 ειχαν παρει τα πανω τους με το SOL και εγραφαν πολλα και πολυ ωραια χιτακια.
Βασικά από το host και μετά στο τσακ ήταν να βαρέσουν διάλυση
Ουσιαστικά ήταν μία πάντα στο κενό
Δεν ξέρω καν αν είχαν συγκεκριμένο following ή και καθόλου
Το είπε ο Γκρέγκ κ στις πρόσφατες συνεντεύξεις, η μπάντα είχε καεί από τις συνεχόμενες περιοδείες για τα Icon και Draconian Times οπότε ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό με το One Second. Αλλά οι σχέσεις τους είχαν φτάσει στό όριο αν θυμάμαι καλά κ έβγαλε το Host για να βάλει ταφόπλακα (από όσο θυμάμαι τουλάχιστον)
Νταξει αυτό εδώ το τοπικ ξαναγράφει την ιστορία, κλαίω
Οι Paradise Lost έχασαν πολύ σε δημοτικότητα με το Host και μετέπειτα με το BIN, αλλά εκεί σταματάει η πτώση. Έγιναν απίστευτα τραγικά σφάλματα από την μπάντα αλλά και από την ΕΜΙ, αφού η εταιρία τους έδωσε υπέρογκα χρηματικά ποσά για promotion κι αυτοί τα έφαγαν σε ταξίδια, ακριβά ξενοδοχεία και πανάκριβα γεύματα. Τα έχουν πει κι οι ίδιοι σε συνεντεύξεις, δεν είναι δικά μου λόγια αυτά. Η ΕΜΙ νόμιζε ότι μετά το airplay που είχαν στο ραδιόφωνο τραγούδια όπως One Second και Say Just Words, είχαν βρει τους νέους Oasis ξέρω γω, και τους έδωσαν έναν σκασμό λεφτά χωρίς να ελέγχουν τίποτα. Επίσης το management των Lost ήταν απλά τραγικό.
Με ξεκίνημα το Symbol Of Life όμως οι PL μπήκαν πάλι στα σαλόνια που τους ταιριάζουν περισσότερο, αυτά του συσπειρωμένου αλλά όχι ευρέος κοινού. Ήταν, είναι, και θα είναι μια μπάντα που θα παίζει σε κλαμπακια των 1000 άντε 1500 ατόμων, και στα τσακιρ κέφια σε κανα φεστιβάλ ως 4ο όνομα και σε καμία κρουαζιέρα στην Φλόριντα.
Τώρα όποιος θέλει να πιστεύει ότι οι Lost ήταν “αποτυχημένοι” από το 1999 έως το 2015 ενώ με τα τελευταία τους άλμπουμ έχουν βρει κάποια σημαντική απήχηση ε ας το πιστεύει. Τζάμπα είναι τα delusions. Άλλωστε τα γράφει και το αγγλικό Μετσαλ Χαμμερ, αλήθεια πρέπει να είναι.
Πώς γίνεται να ήθελε να βάλει ταφόπλακα όταν είχαν ήδη γράψει τον μισό επόμενο δίσκο (ΒΙΝ) , ο οποίος αρχικά ήταν ηχογραφημένος και έτοιμος να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2000 (και μετά πήρε παράταση για αρχές 2001)? Επίσης πώς γίνεται να ήθελαν να βάλουν ταφόπλακα όταν σε κάθε συνέντευξη για το Host ο Greg λέει ότι είναι από τα αγαπημένα του άλμπουμ και πως είναι περήφανος για αυτό? Μάλλον wishful thinking από κάποιους φανς μου ακούγεται η όλη φάση, τύπου “ορίστε, γύρισαν στο τίμιο ορθόδοξο μέταλ και πουλάνε, απόδειξη ότι δεν έπρεπε να γίνουν σοφτ”. Η μόνη σχέση που έχει καεί είναι με τον Lee Morris δυστυχώς, και δεν ξέρω γιατί. Δεν μου λένε και οι πηγές που έχω
Με τα SOL, PLX και In Requiem επανεκτησαν όλο το μομεντουμ που είχαν χάσει λόγω της φάσης με την ΕΜΙ.
ο mackintosh το έχει πει ξεκάθαρα στη βιογραφία των λιοστ
δεν άντεχε άλλο τις περιοδείες, δεν ήθελε να είναι σε μπαντα
εβγαλε το host όχι επειδή το θεωρούσε σκατά (το γούσταρε και το γουστάρει) αλλά - μεταξύ άλλων -επειδή καταλάβαινε ότι θα ήταν εμπορική αυτοκτονία και θα οδηγούσε στο τέλος του group …eventually
πολύ αμφιβάλω ότι οι λοστ είχαν κανένα ισχυρό fan base στην ελλάδα στη host era
Μη ξεχνάτε το ημερολόγιο έγραφε 1999 …
To momentum του draconian το έχασαν με το 1 second και φυσικά δεν επέστρεψε ποτε
εννοείται το status των λοστ είναι χαμηλό - πλην όμως τρομερά δυσανάλογο με την ποιότητα των συνθέσεων και των δίσκων που εξακολουθούν να βγάζουν
Η ζωή δεν είναι δίκαιη, δεν σημαίνει κάτι αυτό.
έχουν γίνει και πολύ χειρότερα στη μουσική βιομηχανία
Επειδή αρχίζω κ σε βαριέμαι, το πρόβλημα σου με την metal μουσική είναι μόνο δικό σου, κανενός άλλου εδώ μέσα. Πάρε το απόσπασμα από το βιβλίο για να καταλάβεις γιατί εγραψα αυτό που έγραψα.
Φόρουμ για την ροκ και μεταλ μουσική είναι, οπότε οι περισσότεροι γράφουμε για αυτά τα είδη. Κάποιοι από εμάς ακούνε κ άλλα πράγματα κ ενίοτε μπαίνουν διάφορες προτάσεις. Κανένας δεν μιλάει υποτιμητικά για άλλα είδη μουσικής εκτός από σένα και το όποιο κόμπλεξ έχεις με το μεταλ. Δεν το ακούς, καλά κάνεις κ πάμε παρακάτω. Εμείς συνεχίζουμε να ακούμε, τώρα αν ήμαστε ανώριμοι ή δεν ξερω γω τι, δικό μας θέμα κανενός άλλου. Αυτά κ ειλικρινά χωρίς καμία διάθεση αντιπαραθεσης άλλαξε λιγο τον τρόπο που αντιλαμβανεσαι τα διάφορα ποστ εδώ, δεν ειμαστε εχθροί μεταξύμας, ούτε σταυροφοροι του μεταλ.