Paradise Lost

Αν δεν κανω λαθος ομως εκανες παραπονα περι αυτου πριν καποιο καιρο… και ειχες δικιο μαλιστα, γι αυτο και τα δικα μου ποστ σβηστηκαν, παρολο που θεωρουμαι ‘‘εντιτορ’’… οπως βλεπεις, δεν χαριζεται κανεις πουθενα, οποτε… δε μπορουμε τη μια να τα θελουμε ετσι και την αλλιως, αναλογως πως μας συμφερει…
Αυτα περι δικαιοσυνης κλπ.

Στα λεγομενα του Outlaw απο πανω, να προσθεσω πως το πρωτο το συμπαθησα πραγματικα για πρωτη φορα εφετος. :oops: Ντρεπομανε να το πω ξαστερα, ηθελε τον χρονο του μαλλον.

τωρα δεν θυμαμαι ακριβως ποτε ειναι αυτο π λες. βασικα δεν θυμαμαι σ πιο τοπικ. τα παραπονα μ παντως ειχαν να κανουν με τον κρις π ο οποιος ποσταρει ειρωνικα, πχ οπως προειπα μετραγε τα ποστ μου σε αλλο θρεντ κλπ κ αφενος προσβαλει με τον χειροτερο τροπο (χειροτερο απο τον να βρισεις καποιον ειναι το να τον ειρωνευτεις πισωπλατα ειδικα σε κατι τοσο απροσωπο οπως το ιντερνετ) αφετερου ποσταρει οφ τοπικ αβερτα. με αποκορυφωμα τ τελευταιο π απ οτι καταλαβα την ειπε στον kreatorhel για ενα ποστ του σε αλλο θρεντ. το ΟΦ ΤΟΠΙΚ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ δηλαδη. και δεν του απευθυνθηκε καν αλλα ταυτοχρονα ειπε κατι που ο αλλος ειπε χωρις κανενα δικαιωμα. πραγματικα αυτο το πραγμα ειναι τραγικο.

Γενικώς πάντως αυτή τη διαδικασία απαξίωσης του In Requiem ότι ντε και καλά δεν είναι καλός δίσκος (αντικειμενικά πάντοτε δήθεν) έχει φτάσει σε σημεία γραφικότητας : έχουν απήχηση τα κομμάτια του requiem live ? απαντάμε ότι δεν είναι κριτήριο για τους λοστ το τι αρέσει στο κόσμο να ακούει στα λαιβ. έχει ψήφους το in requiem ? το ψηφίζουν νέοι οπαδοί φανμπόυδες που δεν ξέρουν καλά τους παλιούς δίσκους…
Και λογικές τύπου θα σας μάθουν μπάλα οι παλιοί, εσείς οι νέοι δεν ξέρετε κλπ μου θυμίζουν γράμματα στο μεταλ χάμερ αρχές δεκαετίας '90

Κατσε ρε συ οταν στο λαιβ στο Enemy βουηζει ο τοπος και στο Enchantment φωναζουν οι μισοι, ειναι να μην λες μετα οτι ο κοσμος γουσταρει οτι να ναι?

Και οταν στο πολλ εχει πιο πολλες ψηφους απο το Γκοθικ τι να λεμε τωρα, οτι να ναι ;p

E όχι ρε συ γιατί δεν απλά δεν υπάρχουν αντικειμενικές σταθερές στο τι θα πρέπει να γουστάρει ο καθένας και τι όχι . Και εντάξει δεν νομίζω ότι στο enchantment ήταν δα και τόσο ήσυχα και σίγουρα το enemy είναι πιο συναυλιακό (αν και σαφώς πολύ κατώτερο) κομμάτι. Τώρα για το gothic τι να πεις άλλες εποχές, πιο δύσκολο άλμπουμ στο άκουσμα. Αλλά τέτοιου είδους φαινόμενα παρατηρούνται με όλες τις μπαντες, δεν είναι να σου κάνει εντύπωση

Αρα συμφωνεις μαζι μου οτι δεν ειναι να παιρνεις στα σοβαρα ουτε το κοινο, ουτε τα πολλ!

να πω κι εγω τη γνωμη μου…τζαμπα ειναι.
αν και υπεργουσταρω draconian times και icon, δεν εχω παρακολουθησει την μπαντα παρα πολυ (το ξερω, λαθος μου).
το in requiem, οποτε το ακουω γουσταρω.κατ’εμε εχει φοβερα τραγουδια.
ισως να μην κατανοω αυτο που λετε πολλοι, επειδη δεν εχω παρακολουθησει καλα την υπολοιπη δισκογραφια της μπαντας.
το τελευταιο το ακουσα, αλλα δε του εδωσα ιδιαιτερη προσοχη.θα το ξανακουσω για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.

Κι όμως, όσο βλέπω σε αυτό το πολλ να έχει εκτοξευτεί στις ψήφους το In Requiem (η πλειοψηφία των οποίων δόθηκε απο νέους οπαδούς της μπάντας, που ψήφισαν όταν είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος), και όσο βλέπω πως προηγείται απο τα One Second, Gothic, Shades of God, Host, Symbol of Life, τα ίδια θα λέω. Πείτε τα γραφικά αν θέλετε, δε με απασχολεί.

Και εντάξει, ας πούμε το Gothic δεν είναι για τα γούστα κάποιου που τους ανακαλύπτει τώρα. Αλλά δε μιλάμε μόνο για το Gothic που έχει φάει ήττα εδώ. Μιλάμε για τα περισσότερα άλμπουμ τους, με εξαίρεση τα Icon, Draconian.

Όσο και να λέτε εσείς πως το In Requiem είναι δισκάρα κλπ και δε ξέρω και γω τι (ναι, καλός δίσκος είναι), τα παλιά τους δε τα φτάνει. Και σε 2-3 χρόνια που θα παίζουν 1 τραγούδι απο τον δίσκο στα λάιβ, ενώ θα συνεχίσουν να μας παραδίδουν τραγούδια όπως As i Die, Pity The Sadness, Eternal, One Second, Say Just Words, αυτό λέει πολλά για το αν αυτό το άλμπουμ είναι τόσο πια κορυφαίο.

Ασε ρε φιλαρακι, εσυ στο λαιβ μου ελεγες για μπλιμπλικια!!!

Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυστ

Μα συμπεριλαμβάνω τα μπλιμπλίκια στα άλμπουμ που αναφέρω πάνω.

Τι να γίνει ρε παίδες, δε μπορώ να βλέπω άλμπουμς όπως το One Second να θάβονται απο το Ιν Ρέκβιεμ, σόρρυ κιόλας. Ναι, σεβόμαστε όσους το προτιμούν, αλλά αν πια μας φαίνεται παράξενο, να μας επιτρέπετε να το λέμε. :wink:

Ειπαμε, δεν βαζουμε ποτε σε δημοψηφισμα το αλμπουμ που εχει βγει 1 μηνα πριν, ποσο μαλλον οταν σηματοδοτει την επιστροφη της μπαντας εκει που περιμενε να την δει (ακουσει :stuck_out_tongue: ) ο πιο πολυς κοσμος.

Ειναι λογικο οτι ο ενθουσιασμος θα αλλοιωσει το αποτελεσμα, αυτο δεν σημαινει οτι το In Requiem δεν ειναι ενα πολυ καλος αλμπουμ, κατα τη γνβωμη μου, μην φτανουμε και στο αντιθετο ακρο.

Τα DRACONIAN TIMES KAI ICON είναι αξεπέραστα και τους τοποθέτησαν για μια διετία στην κορυφή του μέταλ, όχι μόνο του ατμοσφαιρικού. Τα album μετά απο αυτά κυμαίνονται απο καλά εώς πολύ καλά με εξαίρεση το HOST, που κάλλιστα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως project των Nick-Greg αλλά δεν αξίζει το λογότυπο των LOST. Αν αυτό το δισκάκι θεωρείται, μετα απο τα αναθέματα που έλαβε τότε, πλέον ιδιάιτερο και προοδευτικό, τότε το 37.888% είναι έπος (και σίγουρα ανώτερο του σε κάθε περίπτωση). Το τελευταίο είναι εξαιρετικό, για τα κινητρά τους πολλά μπορεί να ειπωθούν, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του. Απομένει ο Holmes να θυμηθεί ποιός ήταν και live και να σταματήσει τα new age νιαουρίσματα…

Ε ναι, στο τελευταίο λάιβ εξάλλου είδαμε μια μίξη electro/synth/techno με ολίγο απο ραπ φωνητικά απο τον Χολμς.

Μεταλλάδες…

:lol3:

Αναφέρομαι στο live της Θεσσαλονίκης, όπου τα κομμάτια του τελευταίου δίσκου δεν αποδώθηκαν φωνητικά όπως έπρεπε, οι LOST έγραψαν αυτό το υλικό, ο Holmes το τραγούδησε, και όφειλαν να το παρουσιάσουν πιστότερα. Τώρα για το μεταλλάδες, μόνο ως κομπλιμέντο το εκλαμβάνω, δεν απαξίωσα κανένα δίσκο των Lost εκτός του HOST, μάλιστα τους έχω δει στην περιοδία του SOL, όπου όσο και αν το setlist δε μου άρεσε πολύ, οφείλω να ομολογήσω οτι το ύφος εκείνο το υπηρέτησαν πολύ καλά και η εμφάνιση τους ήταν πολύ καλύτερη απο προχθές. Τα ίδια ισχύουν και για την περιοδεία του PL, όπου κάτι ύμνους τύπου Over the madness τους έχουν για πλάκα και τους αποδίδουν και πολύ καλά. Αυτά για Θεσσαλονίκη, αν στην Αθήνα έσκισαν πάω πάσο…

37.888% δεν υπαρχει

34.788% ναι

Το Χοστ δεν αξιζει το λογοτυπο των Λοστ?Μαλιστα!!!

Αναρωτιεμαι οταν εγραφες την παραπανω προταση, τι ακουγες εκεινη την στιγμη.Μαλλον Μανογορ:p

Το Χοστ ειναι ενας απο τους καλυτερους δισκους των Λοστ που να χτυπατε τον κωλο σας στο ταβανι.Το οτι δεν σας αρεσει δικαιωμα σας, οχι ομως να πετατε διαμαντια του τυπου ‘καλυτερα να ηταν side project’ ή ‘ευτυχως που δεν παιζουν τιποτα απο μπλιμπλικια, μπουχτησαμε με τις βλακειες τους’

Αληθεια, οσοι κατηγορειτε τα μπλιμπλικια, εχετε παρατηρησει ποτε οτι ο ΜΟΝΟΣ δισκος που ΔΕΝ εχει ιχνος απο πληκτρα ειναι το shades of god?

Ολοι οι υπολοιποι δισκοι εχουν.Ακομα και ο πρωτος σε μερικα σημεια!!!

Υπάρχουν συγκροτήματα για να παίζουν ΜΕΤΑΛ και να πωρωνόμαστε, αληθινό, ατόφιο μέταλ. Και υπάρχουν συγκροτήματα όπως οι Λοστ, που ανοίγουν, διευρύνουν μουσικούς ορίζοντες.

Και όπου “διεύρυνση οριζόντων” δεν εννοώ απο το death metal στο heavy metal, ή απο το doom στο “ατμοσφαιρικό μέταλ”, ή δε ξέρω και γω τι, με λίγα λόγια απο το ένα μέταλ στο άλλο μέταλ.

δικαίωμα του καθενός να του αρέσει Ο,ΤΙ γουστάρει ρε παιδιά, τα αυτονόητα θα λέμε? κι εμένα μ αρέσει το χοστ, αλλά ναι, είναι ο μόνος δίσκος των λοστ που έχει μπλιμπλίκια, οι άλλοι έχουν πλήκτρα.

Σωστή η διόρθωση για τον δίσκο των My Dying Bride, δικό μου σφάλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τον επιθετικό τόνο σε όσους εκφράζουν διαφωνία αναφορικά με θέματα μουσικής, που στην τελική είναι και θέμα γούστου. Το ό,τι θα ¨λογομαχούσαμε¨ για έναν δίσκο που και βάσει της δημοσκόπησης δεν απολαμβάνει και την μεγαλύτερη αποδοχή, φαντάζει ανώφελο. Δεν κατηγορώ όσους γουστάρουν περισσότερο την post-draconian εποχή, ούτε δαιμονοποιώ την χρήση πλήκτρων. Απλα δεν μου αρέσει ένας συγκεκριμένος και μόνο δίσκος απο Lost, και δεν προσπαθώ να επιβάλλω την γνώμη μου σε κανένα. Το αν είναι αριστούργημα το εν λόγω album, φαίνεται και απο το πόσο μπόρεσε να στηρίξει την καριέρα τους , που το πήραν πίσω άρον-άρον το στιλ αυτό και επανέφεραν τις κιθάρες ξανά. Το fanbase τους αυξήθηκε με το SOL και δικαίως γιατί έχει κομμάτια που αποτυπώνουν πολύ καλά όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα με μια προσέγγιση μοντέρνα για την εποχή. Ακόμα και ο τελευταίος δίσκος αποτελεί προσπάθεια να γεφυρωθεί το παλαιότερο( που υπερτερεί βέβαια) με το νεώτερο ύφος της μπάντας και το αποτέλεσμα κρίνεται εξαιρετικό για μένα.
Υ.Γ. Τόσο επιλήψιμο είναι πια το metal, που όποιος προτιμά πιο heavy ακούσματα να πρέπει να απολογείται; Γίναμε οι περισσότεροι οπαδοί των Lost απο την ¨πειραματική¨ εποχή τους και δεν το κατάλαβα;

Σαφώς, να γουστάρει ο καθένας ο,τι θέλει. Όταν όμως υποστηρίζει “κακός θεωρείται προοδευτικός ο συγκεκριμένος δίσκος” και “κακώς ο Χολμς δε τραγουδάει άγρια στα λάιβ” και "το Χοστ δεν έπρεπε να ανήκει στους Λοστ (σα να λέμε πως δεν πρέπει ένα συγκρότημα να τραβάει τόσο στα άκρα τη μουσική του), ε, άμα διαφωνούμε και μεις με τη σειρά μας θα το υποστηρίξουμε. :wink:

1. Αν το αν είναι κορυφαίος ένας δίσκος ή οχι κρίνεται μόνο απο την απήχηση που έχει στον κόσμο, ζήτω που καήκαμε. Με αυτή τη λογική ποτέ δε θα πρεπε ένα συκγρότημα να δοκιμάζει άλλα πράγματα, μη τυχόν και χάσει τους “οπαδούς” του και - σύμφωνα με τη λογική σου - πάψει έτσι να κυκλοφορεί καλούς δίσκους.

Αν έλεγες “μπορεί και να ναι ωραίο άλμπουμ το Χοστ στο στυλ του, αλλά εμένα δε μου αρέσει αυτό το στυλ”, προσωπικά θα έλεγα μεγειά του με χαρά του, και δε θα ασχολούμουν. Ο καθένας απο μας έχει τις προτιμήσεις του.

1. Δε θα λεγα πως γεφυρώνει το παλιότερο με το νεότερο στυλ ο τελευταίος δίσκος (ποιό νεότερο στυλ λέμε τώρα? το στυλ του One Second? Του Host? Του Symbol of Life? Του Paradise Lost? Καθε δίσκος είχε και το δικό του στυλ απ’ αυτούς). Περισσότερο είναι μια απόπειρα να επαναπροσδιοριστεί το παλιό τους στυλ, με τα νέα δεδομένα της μπάντας.

A, φιλικά πάντα, όλα αυτά ε. :slight_smile: