Ναι !!! Ναι !!! Ναι !!! Φανταστικός ήχος στο σόλο !!! Και παικτάρα τρελή ο τύπος !!!
Κραταμε τις εντάσεις για το πιτ
Όσο για τις κυρίες, δεν ξέρω που αναφέρεσαι εσυ
( κοινώς: ασε ρε μπρο! ),
εγώ πάντως στο χθεσινό λάιβ μια χαρά Αμαζόνες τις είδα, παρεα με μας τους ουγκανους-περηφανα νιάτα/γηρατειά
Ξεκινωντας απο τους Skybinder, τοπικο metalcore σχημα, θεωρω πως ηταν αρκετα συμπαθητικοι και σιγουρα οι μονοι που ταιριαζαν με το υφος των pwd. Θα ριξω μια ματια.
Triptykon πολυ μακρια απτο γουστο μου μουσικα, μου φανηκαν αρκετα monotonist (sorry) και επισκεφθηκα το μπαρ πιο γρηγορα απ οτι περιμενα. Συμπαθητικη η μπασιστρια παντως.
Soulfly επισης δεν με ενθουσιασαν, νομιζω ολη η μπαντα ηταν ο drummer και θελω να ρωτησω ειλικρινα για τον Max επειδη δεν εχω ασχοληθει περα απο τα βασικα με Sepultura, παντα ετσι ηταν στην κιθαρα; Αν δεν ηξερα ποιος ειναι θα ελεγα οτι πρωτη φορα την επιασε πριν κανα χρονο ξερω γω… To Beneath The Remains πχ εχει δεξι χερι τερματισμενο, δεν τα επαιζε ουτε τοτε ή καηκε με τα χρονια ο ανθρωπος;
Και παμε στο καλυτερο παρτι εβερ, ενας ατελειωτος συνδυασμος απο sing alongs, headbanging, jumping, pyros που ταιριαζαν απολυτα με τη μουσικη, breakdowns, moshpits και δεν ξερω τι αλλο… Η μια κομματαρα μετα την αλλη, μπραβο που εχουν το τριο εγχορδων μαζι τους, o Winston υπερfrontman αλλα δεν μπορει να τραγουδησει καθαρα ουτε αν κρεμεται η ζωη του απο αυτο, μικρη σημασια εχει ομως, το Darker Still ηταν απο τα highlights. (Καταλαβε κανεις πως βρεθηκε αναμεσα στο κοινο;) Jeff τι παικταρα τι τυπαρα και ποσο coolness στη σκηνικη του παρουσια.
Μπραβο και στη διοργανωση που στον 1ο πυρσο που αναψε, πολυ αμεσα επενεβη καποιος και τον μαζεψε. Δεν ξερω τι εγινε με τους επομενους 2-3. Ο Winston βεβαια ειχε ενα βλεμμα σαν παιδι που ειδε ξαφνικα παγωτο.
Until I die, until I die.
ThankyouThankyouThankyouThankyouThankyou
xaxaxaxaxaxaxax
Πόσο αλήθεια
Triptykon (οι headliners μου) ξέχασα την ηλικία μου με αποτέλεσμα κάνα 20λεπτο μέσα στο σετ να πάθω κράμπα στον σβέρκο και νομίζω πως μετακινήθηκε ελαφρώς ο εγκέφαλος μου μέσα στο κεφάλι. Ωραίο απόγευμα.
Soulfly τσιφτετέλια αλλά θα ήθελα λίγο παραπάνω sepultura… Γενικά δεν τρελάθηκα με το σετλιστ. Ο κόσμος καλύτερος από τη μπάντα αλλά ο αποκαμωμενος αρκουδάκος μας μάλλον το αξίζει που και που, ειδικά μέσα στο καλοκαιρακι που τα συναισθήματα είν’ όμορφα.
Από Parkway drive είμαι ταβανόπροκας, δεν άλλαξε μουσικά η άποψη μου (δε θα τους βάλω να τους ακούσω στο σπίτι μου) αλλά η χημεία μπάντας και κοινού κι αυτά που είδαν τα γέρικα ματάκια μου, ήταν όντως εντυπωσιακά.
Συγκινητική συνύπαρξη γενεών (για άλλη μια φορά στο release, παρατηρώ). Από 3μηνων μωρά έως 99 ετών μωρούς, όλοι στη φάση. Συγκινητική κι η μικρή ουρά οχημάτων έξω από την πλατεία, με γονείς που περιμένουν να τελειώσει η συναυλία. Α ρε χρόνε.
Καλά να περάσουμε σήμερα και να πίνετε ένα νεράκι ανά δύο (το πολύ) μπύρες!
Κάποια στιγμή που έφυγε από την σκηνή, βγήκε τρέχοντας από τα δεξιά (όπως βλέπεις) της σκηνής και μαζί με 4- άτομα συνοδεία που άνοιγαν δρόμο έφτασε στο σημείο που έπρεπε.
Είναι εντυπωσιακό πάντως πόσο έχει μεγαλώσει αυτό το σχήμα και πως από την τρύπα κάποτε ήρθαν στη συνέχεια στα μεγάλα venues και πλέον headliners σε φεστιβαλ. Πωρωτικό performance και αλληλεπίδραση με το κοινό τους που ελάχιστη σημασία δίνει σε λεπτομέρειες (πχ τα καθαρά δε βγαίνουν σωστά με αποτέλεσμα η ανατριχίλα του darkest still να πάει περίπατο αν και τα έγχορδα το έσωσαν κάπως) αφού έβλεπα άπειρες νεες φάτσες να φεύγουν χαρούμενες και αυτό μόνο ικανοποίηση μου δίνει αφού είναι ψιλομίζερο να μείνουμε μόνο κάποιοι μπαρμπάδες πάνω και κάτω από τη σκηνή (και ναι σας το λεει καποιος που ο βασικος λογος που πηγα χθες ηταν η παρεα του Τom που έδωσε μια εντυπωσιακή εμφάνιση που θα θυμάμαι για καιρό, νομίζω ξεπέρασε τις δυο προηγούμενες φορές που είχα δει Celtic Frost, το 2010 με Triptykon παλι δεν την μετραω που ηταν ωραία αλλά διαφορετικής υφής).
Οσοι έφυγαν πριν καν βγουν οι Parkway Drive έχουν δικαιολογία μόνο αν έτρεχαν να προλάβουν το τραμ (αυτο με τον headliner να βγαινει 23.00 πρέπει να αλλάξει πάντως).
Ένα βιντεάκι από το πάρτυ των PW:
PARKWAY DRIVE - prey @Release Festival (Πλατεία Νερού 27/6/2023)
Αδικο θα εχουμε ;
Σχετικά με το τραμ δεν ισχύει αυτό! Και γω περίμενα οτι το τραμ κλείνει αλλά τελικά πέρασε ένα στισ 1:15! Τώρα τι παίχτηκε δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι παίζει να υπάρχει άλλο ωράριο! Αυτό με τις 23.00 δεν νομίζω ότι αλλάζει εύκολα γιατί είτε μειώνεις τις μπάντες, είτε αρχίζεις νωρίτερα που ειδικά σε καθημερινή δεν έχει νόημα.
Skybinder: Αν όχι χάλια, σίγουρα όχι τιποτα σπουδαίο. Δεν θέλω να κάνω περισότερο elaborate αλλά θα πω απλά ότι από τις ελληνικές μπάντες που έχω δει στο release η σειρά για μένα είναι ξεκάθαρα Silent Winter > Elysion >>> Skybinder.
Triptykon(Performing Celtic Frost): Όπως και στους προηγούμενους, μπήκα με τα μπούνια χωρίς να έχω ξανακούσει γιατί δεν έχω επενδύσει σε extreme metal. Στην αρχή ήμουν σε φάση τι ακούω αλλά μετά σε 2-3 τραγούδια με κέρδισαν και με έκαναν να θέλω να κάτσω να ακούσω στ σπίτι να τους εμπεδώσω καλύτερα.
Soulfly: Καθαρά λόγω της ενέργειας που βγάζουν + ότι μου άρεσε κιόλας η δουλειά τους έχοντας ακούσει πάνω κάτω τα αλμπουμ από τα οποία παίζουν(soulfly, primitive, prophecy και totem) τους περίμενα πιο πολύ από τους parkway drive. Προφανώς ο Max κουραζόταν αλλά προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημενος. Μπορεί να μην είναι μπάντα με τίποτα εξεζητημένη μουσική αλλά σε ένα live όπου τα μέλη βγάζουν τρέλα και ενέργεια αυτό το “brutality” φαίνεται ότι δουλεύει καλά. Και επίσης να αναγνωρίσουμε ότι δεν ήταν μονότονοι σαν τους jinjer πχ.
Parkway Drive: ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ. Σκηνικά τέλεια, κοινό τέλειο και ένας Winston να θερίζει και να χει τρελαθεί από την αγάπη του κόσμου και να κρατάει τις ομιλίες τόσο-όσο. Προσωπικά πέρασα πιο ωραία απο’τι στους Helloween.
Ισχύει ρε… Γαμώτο, πέρυσι το έζησα πολύ, φέτος λίγο ξενέρα και λεφτά μηδέν.
Θα τα πούμε και για τη χθεσινη επέλαση στο άλλο νήμα, αλλά επιστρέφω για να αφήσω αυτό. Ξέρω πως ίσως για μπάντες να υπάρχουν επί μέρους διαφωνίες στην εμπειρία, αλλά εκτιμώ πως ήμασταν ειλικρινείς:
Και εγώ φανμπόης. Λέω στην παρέα μου τα γραφικά πως το συναυλιακό καλοκαίρι σταμάτησε 9 παρά 10 της Τρίτης κλπ, μαλακίες, ή και όχι, αλλά κυρίως επειδή σαν εμπειρία οι Triptykon ήταν από τα πράγματα που περίμενα μια ζωή, και δεν είχα αξιωθεί ποτέ πουθενά να δω τον Warrior. Και είναι δύσκολο να ισορροπήσεις μια ψύχραιμη ματιά με μια βαθιά προσωπική εμπειρία για μουσικές που κάποτε μου έδιναν κίνητρο να συνεχίσω…
Τα δύο σοκ μαζί με Converge φαίνονται ασήκωτα, θα γίνουν διαχειρίσιμα στο μέλλον. Προς το παρόν απλώς κλείνω τα μάτια και βλέπω τη φυσιογνωμία Του μπροστά μου, να κάνει Ugh!
Kατά τα άλλα, χαίρομαι τόσο πολύ με το πως πάνε τα ευρύτερα metalcore/hardcore lives σε μαγαζιά και (DIY ή μη) φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια από παλμό κόσμου (και αυτά περί ασυγκίνητων νεότερων γενιών αποδεικνύονται και λίγο πλασματικά) και μακάρι, αν και μεγάλο μέρος του ήχου μου είναι αδιάφορο, να συνεχιστεί το άνοιγμα. Γενιές οπαδών ζούσαν για δεκαετίες συναυλιακή ξηρασία στη χώρα, για διάφορους λόγους (δεν τους ξέρω όλους). Λέει πολλά και για το πως αντιμετωπίζονται πλέον οι συγγενικές υποκουλτούρες του σκληρού ήχου από νεότερους οπαδούς.
Προσωπικά ανανεώνω ραντεβού στην Πλατεία Νερού για τη μεγαλύτερη μπάντα που έρχεται ελλάδα φέτος.
Wu-Tang δηλαδή.
Ναι, δεν ενδιαφέρει, I know.
Παντως ρε παιδια τι επιβλητικες παρουσιες που εχουν οι frontmen του σκληρου ηχου! Βλεπεις τον Johan, τον Draiman, τον McCall, τον Tuck (δε χρειαζεται να απαριθμησω τους παλαιοτερους) και σε πιανει ενα δεος. Και εκτιμας και το επιπεδο τους σαν ανθρωπους οταν ξεκινανε ακομα και αυτα τα κλισε λογυδρια περι εκτιμησης προς το κοινο, αγαπης προς τους συνανθρωπους κτλ. Και βλεπεις απο την αλλη ολα αυτα τα νιανιαρα της τραπ (ξενους και ντοπιους) να εχουν αυτη την αποδοχη απο τη νεολαια και ειναι να τραβας τα μαλλια σου. Τελος παντων, ασχετο αλλα ηθελα να το γραψω. Αντε και του χρονου!
Τεράστια κουβέντα και σίγουρα έφταιξαν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι “εμπλεκόμενοι” , με πρωτεργάτες κάτι Metal hammer κολλημένα στους Saxon, που δεν μπορούσαν με τίποτα να αποδεχτούν τραγούδια που δεν έχουν guitar solo και frontmen που δεν φοράνε τίποτα πέτσινο πάνω τους…
μάλλον δεν μπορούν να πληρώνουν όλοι συνδρομή γυμναστήριο
@LesAnTz γενικά βλέπουμε μπάντες με διεθνή καριέρα μεγάλη 15-20 ετών και για εμάς είναι φρέσκα ονόματα, είναι μεγάλη συζήτηση…
Τεράστια συζήτηση και χωρίς νόημα να τα πουμε μεταξύ μας, πάντως συμβαίνουν περίεργα πράγματα τελευταία, κάτι έχει χαλάσει στον αλγόριθμο μας και το έχω εντοπίσει από το sold out των Palaye Royal στο gagarin… Από τότε χαλάσαμε
θεωρώ κατά πολύ ποσοστό ευθύνη έχουν τα μέσα , συμφωνώ
χμμμ , ίσως στον χώρο των ακουσμάτων σου να έχεις δίκιο , μιας και δεν ακολουθώ τις σκηνές αυτές . Που και πάλι ίσως έχω ενστάσεις γιατί βλέπω ότι κάθε σκηνή έχει και έναν promoter ( καλό/κακό άλλη συζήτηση ) που δεν φαίνονται όλοι κολλημένοι στα παλιά
Σε πιο mainstream μονοπάτια ψιλοδιαφωνώ . Ούτως ή άλλως τα 10-15 χρόνια είναι το χρονικό διάστημα που κατά μέσο όρο χρειάζεται μια μπάντα για να μεγαλώσει εμπορικά σαν όνομα και φέτος , το 3ημερο που μας πέρασε είδαμε ως headliners τα ονόματα του σήμερα , σωστά ; Ήρθαν οι Γκοστ στο πικ τους
τα οποία και έχουν έρθει πριν ακόμα “μεγαλώσουν”
Δεν ξέρω, ίσως έχω άδικο , κάπου στη μέση μάλλον είναι η πραγματικότητα . Θεωρώ ότι κινείται το πράγμα στη σωστή κατεύθυνσή
Σίγουρα γίνονται προσπάθειες πλέον αλλα ειναι τραγικο που δεν εχουμε δει Avenged Sevenfold, Trivium,Αrchitects,Βring me the horizon κλπ…
Ίδωμεν
Και εγώ αυτό θεωρώ για αυτό λέω πως έχουμε χαλάσει! Αλλά πρόσεξε ο @apostolisza8 είπε για τα χρόνια ξηρασίας που πέρασαν και έχει απόλυτο δίκιο, σκέψου πόσες μπάντες πέρασαν και χάθηκαν στα καλύτερα τους… Οι SoaD και οι Korn έφαγαν μπινελίκια, οι A7x, οι Alter Bridge ουτε απέξω, οι Disturbed στα γεράματα μας έμαθαν, οι Foo αν δεν ήταν η εκπομπή και το Ηρώδειο ποτέ! Περάσαμε καλό μεσαίωνα…
Edit: @Neo ο Χακος ακόμα δεν μπορεί να μεταβολίσει τους Slipknot θες να του φέρουμε headliners Bmth να δει το καλύτερο show της ζωής του και να πάθει τίποτα? Απαπαπα