Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Επειδή δεν το γνωρίζω το θέμα και στο timeline μου είναι borderline conspiracy theory - μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του στο τι στραβό έχουν οι ανεμογεννήτριες και δεν τις θέλουν;

Στη χώρα που κατοικώ έχει κυριολεκτικά δεκάδες wind farms. Η απλοϊκή σκέψη που κάνω είναι πως σαν καθαρή και ανανεώσιμη πηγή πράσινης ενέργειας (και οικονομική), έχει μάλλον περισσότερα θετικά από το λιγνίτη κοκ που σταδιακά αντικαθιστά. Πέρα από τη θεμιτή αντίρρηση για το τι γίνεται με την άγρια ζωή βασικά - την οποία την ακούω και την καταλαβαίνω.

2 Likes

Περασαμε σε νεο επιπεδο.

1 Like

Με τα όσα λίγα έχω παρακολουθήσει, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο κόσμος δεν είναι αντίθετος με τις ανεμογενήτριες καθαυτές, αλλά με το πετσόκομμα της φύσης, ακόμα και σε Natura περιοχές, προκειμένου να εγκατασταθούν αυτές οι τεράστιες μπαταρίες.

Ε, δεν είναι απίθανο το άρθρο του Φλεβάρη να έχει άμεση σχέση με το έγκλημα των τελευταίων ημερών.

Πιάσανε φερόμενο τρομοκράτη έμαθα σήμερα. Στο ψυγείο τον είχαν;;;

1 Like

Έκανε ληστεία λέει σε τράπεζα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, τώρα το διάβαζα.

1 Like

Το κύριο πρόβλημα, έχει να κάνει με τις υποδομές που απαιτούνται για να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των οποίων ελέγχεται αν υπερβαίνεται από το σχετικό όφελος που προσφέρουν. Ενδεικτικές τοποθετήσεις:

Edit: Ξέχασα επίσης, πως η τοποθέτηση μηχανισμών παραγωγής ενέργειας εντός περιοχών Natura προϋποθέτει και τη δημιουργία ενός ολόκληρου δικτύου μεταφοράς, το οποίο (τραγικά επίκαιρο) όπως γνωρίζουμε όλοι, ευθύνεται για (κατ’ ελάχιστο) 40% των πυρκαγιών εντός του ελληνικού χώρου.

Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν ας πούμε απλώς ενστικτωδώς, ή αισθητικά, χωρίς στοιχειώδη γνώση και τείνουν στη συνωμοσιολογία, ας μην καταδικάσουμε όμως όλους τους αντιδρώντες για το λόγο αυτό

Εdit 2: Και κάποια σχετικά με το ζήτημα της απόσυρσης αυτών:
https://www.npr.org/2019/09/10/759376113/unfurling-the-waste-problem-caused-by-wind-energy?t=1628522833321

6 Likes

Ωραίος. Τα άρθρα που παρέθεσες (πλην του Politico που δε διάβασα ακόμα) ουσιαστικά υπογραμμίζουν όλες τις παθογένειες του Ελληνικού κράτους. Δε φταίει τόσο το μέσο (ανεμογεννήτριες) όσο η υλοποίηση και οι στόχοι που βάζουν οι κυβερνήσεις που μάλλον είναι αυτές που υποπτευόμαστε.

Στο pοpaganda νομίζω φέρνει και παράδειγμα από χώρες τις κεντρικής Ευρώπης

3 Likes

Είναι το ακριβώς αντίθετο από τις μπαταρίες, συνήθως σου δίνουν την ενέργεια την ώρα που δεν τη χρειάζεσαι. Στον καλοκαιρινό καύσωνα που δε φυσάει, η συμβολή τους είναι πολύ μικρή. Σε συνδυασμό με μπαταρίες, θα μπορούσαν να είναι πολύ αποδοτικότερες.

Παρεμπιπτόντως, αρκετά πρόσφατα η Ελλάδα άλλαξε τη νομοθεσία της και επιτρέπει την εγκατάσταση μεταχειρισμένων (π.χ., λέω εγώ τώρα, από χώρες της κεντρικής Ευρώπης) που είναι ακόμα και κοντά στο όριο της διάρκειας ζωής τους.

…οι οποίες μάλλον βρήκαν έναν τρόπο για να ξεφορτωθούν μερική σαβούρα πάνω μας :smiley:.

Οι ανεμογεννήτριες είναι πράσινες, βοηθάνε, αλλά έτσι όπως αναπτύσσονται στην Ελλάδα δεν αναπτύσσονται με τον βέλτιστο τρόπο για όλους μας.

3 Likes


Σκίτσο από τους τάιμς του λονδίνου. Με τον Μητσοτάκη να μπανιαρίζεται. Τον έχουν καταλάβει και οι πέτρες στο εξωτερικό.

13 Likes

Οντως ειναι παθογενειες του κράτους, ωστόσο μάλλον και η ίδια η τεχνολογία της συγκεκριμένης μεθόδου έχει αμφίβολα αποτελέσματα και πεπερασμένες δυνατότητες

Με πηραν τα ζουμια ξεκαθαρα

34 Likes

Τέλειο :joy: !! Το είδα πιο πριν που το πόσταρες αλλά τώρα βλέπω ότι το κατέβασαν το βίντεο. Ξέρουμε πού μπορούμε να το βρούμε από αλλού;

Νομίζω πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα club πλέον. Να βάζει Seven Nation Army ο dj και όλος ο κόσμος να φωνάζει το σλόγκαν της χρονιάς!

1 Like

<<Θα σας πάρουμε μαζί μας>>, του είπε στο τέλος και κλαίω γαμώ την πίστη μου γαμώ γαμώ

10 Likes

Η “συγκλονιστηκοτερη” στιγμή που χω δει μέχρι τώρα από τις φωτιές!!!
Και δε θα πίστευα ποτέ δημοσιογράφος ζωντανά να λυγίσει όπως η κοπέλα του ρεπορτάζ.
Μαζί με τον “παππού μας”, μας έκανε λιώμα αυτό το κορίτσι.
Μία τεράστια αγκαλιά και στους δυο

6 Likes

θεικό μέσα στην μαυρίλα…

εικόνα

8 Likes

Για κάθε κουράδα που λέγεται Πορτοσάλτε και για κάθε τσουράπω που λέγεται Μάνδρου υπάρχει μία Ευλαμπία Ρέβη που σας γαμάει τα πρέκια. Αν δεν είσαι καλός άνθρωπος είσαι ένα τίποτα.
Μπράβο στους γονείς της, μπράβο και στην ίδια…

8 Likes

Σεβασμός στους Ρουμάνους και τους Ούγγρους 🇷🇴🇭🇺🙏

Τα λέει όλα η παρακάτω ατάκα: «Έδωσαν την ψυχή τους. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα κυνηγούσαμε ακόμη τις φλόγες από πίσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Μας διδάσκουν πολλά».

4 Likes
3 Likes

Υπέροχη, αξιοπρεπέστατη, απόλυτα αληθινή η Ευλαμπία.
Αυτή και ο παππούλης μας έκαναν όλους να δακρύσουμε, να συγκινηθούμε.
Αν έκλεινε το στόμα του και το ρομπότ στο στούντιο θα ήταν καλύτερα. Μη μιλάς φίλε, βλέπουμε κάτι όμορφο, κλείστο για μερικά δευτερόλεπτα.

Αυτό μας έχει απομείνει, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, η αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως να περιμένουμε από το εντελώς ανεύθυνο κράτος, τις κυβερνήσεις, τους επαγγελματίες πολιτικούς, τους ανίκανους, τους ελάχιστους.
Οι Ρουμάνοι έδειξαν το ρεζιλίκι τους…το τι εχουν κάνει ή μάλλον τι δεν έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις δεκαετίες. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου.

10 Likes

Χρήσιμη συνέντευξη η πιο πάνω.

Σοκ στις Σέρρες: Νεαρός 21 ετών μαχαίρωσε και σκότωσε συνομήλικό του

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον οικισμό της Άνω Καμήλας Σερρών.

Σύμφωνα με την Voria ένας νεαρός περίπου 21 ετών μαχαίρωσε και σκότωσε 20χρονο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης φέρεται να μαχαίρωσε τον 20χρονο, γιατί είχε δεσμό με την πρώην κοπέλα του.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Το κακό ξεκινάει ότι θεωρείς τη γυναίκα κτήμα σου. Βέβαια εδώ είναι από τις περιπτώσεις που την πλήρωσε άντρας και όχι γυναίκα.

6 Likes