Summary
Ναι ρε συ, απλά μ’έβαλε σε σκέψεις το πως πήγε η κουβέντα και αυτό που είπες, γι’αυτό το ανέφερα.
Ναι ρε συ, απλά μ’έβαλε σε σκέψεις το πως πήγε η κουβέντα και αυτό που είπες, γι’αυτό το ανέφερα.
Πάντως @nnnkkk καταλαβαίνω τι λες. Νομίζω όμως ότι όποιος κάνει κάτι καλό, τότε είναι πολύ καλή εξέλιξη να βγάζει και λεφτά από αυτό.
Εν προκειμένω δηλαδή, ο Mad κάνει κάτι καλό, αποδομεί μία επικίνδυνη επιχειρηματολογία του Mikeius. Το κάνει έξυπνα εκμεταλλευόμενος την πλατφόρμα του Mikeius και το ντόρο που δημιουργήθηκε, και καλά κάνει. Αυτή ακριβώς η έξυπνη κίνηση δίνει ταυτόχρονα και μεγαλύτερο reach στο επιχείρημά του και του δίνει και λεφτά.
Γενικά πολλές φορές επαγγελματίες, καλλιτέχνες και κάθε λογής άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις (όπως λένε και οι Rush) για να πετύχουν κάτι, ε όταν αυτό το κάτι είναι καλό και συλλογικά και ατομικά, καλά κάνει και γίνεται, αυτό λέω.
Κατι λιγα σιγουρα παιρνει
Εγώ πιστεύω ότι είναι σημεία των καιρών να μη δίνουμε τη δέουσα σημασία και να κάνουμε επιφανειακή προσέγγιση των πάντων, και μετά να συνταχθουμε με μια άποψη που κάπως κολλάει στην κοσμοθεωρία μας.
Επειδή με έπιασε περιέργεια να ακούσω τι είπε ο Μικες, μπήκα στο ινστα και είδα το stories του και μετά και το βιντεάκι του Mad. Με το χέρι στην καρδιά είδε κανείς το τι είπε ο Μικες? Αν ναι, το παρατήρησε το τι έκανε ο Mad και πως έκοψε διάφορα σημεία από τα λεγόμενα του Μικέ, που αλλάζουν εντελώς το νοήμα? Αν δεν το έχετε δει, δείτε μόνοι σας τα stories και τον τρόπο που το λέει, θα εκπλαγείτε. Σκατά στα μούτρα του Mad, γιατί ο Μικες στα stories του ( ενώ χρησιμοποιεί λανθασμένα στοιχεία και λογική ) δεν πέφτει πολύ έξω σε αυτά που σκεφτόμαστε όλοι πάνω κάτω και ο τύπος βγάζει out of context την πληροφορία που χρειάζεται για να φτιάξει το video του.
Επίσης τα έχουμε ξαναπεί, ψόφο στο δυτικό πολιτισμό, που μόλις βρέθηκε κάτι που χάλασε τη ζαχαρένια ζωή μας, είναι πρόβλημα ασσύληπτο, για όλα τα υπόλοιπα “ντάξει ρε μαν, δεν μπορώ να λύσω τα προβλήματα όλου του κόσμου”. Και μάλιστα το θίγει ο γελοίος, λέγοντας πως “για τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων έχεις λόγο μόνο αν είσαι μέλος κάποιας ιδιαίτερα ισχυρής οργάνωσης προστασίας εργατικών δικαιωμάτων ή διευθυντής εταιρείας. Ο μέσος πολίτης έχει μηδενική επιρροή ως προς αυτό, όσο κι αν περιορίσει το ρεύμα που καταναλώνει”. Και μετά κάνει και σύγκριση στην τελευταία εικοσαετία στις ΗΠΑ, θανάτοι από εργατικά ατυχήματα vs υγειονομικοί για να δείξει ότι η σύγκριση του Μικε, ήταν ελλιπέστατη, λες και οι θανάτοι των εργατών καταγράφονται ( ΜΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ) ή το πρόβλημα είναι στις ΗΠΑ και όχι στις χώρες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα για να προβληματιζόμαστε εμείς αν δε θα πάμε διακοπές για 2ο σερί καλοκαίρι. Για τον πούτσο απλά και ολοκληρωτικά ο τύπος.
edit: @Leviathan το να βγάζω γκανιότα είναι απ’τα λίγα πράγματα που με δυσκολεύουν να το κάνω χωρίς σκονάκι, με βάση μόνο αυτά τα info από 'δω μέσα, μπορείς να βγάλεις αποδόσεις “Ο Mad ήταν ΔΑΠιτης”, “Ο Mad δεν ήταν ΔΑΠιτης” και “Ήταν ανεξάρτητος που πήγαινε Bansko”?
Να πχ, αν κάποιος έβλεπε αυτό το post μόνο του, μπορούμε να φανταστούμε με το τι επίθετα θα στόλιζε τον quintom για το πως κάνει πλάκα με τα πιθανά θέματα υγείας. Αλλά εν προκειμένω δεν παρεξηγήθηκε κανείς μας, τουλάχιστον όχι εγώ.
Αληθεια τωρα?
Αλλα θα μου πεις εγραψες πιο πανω οτι παρακολουθεις JP, τι περιμενα και εγω…
Ε καλά, η λογική λέει οτι έχεις παρακολουθήσει κι εσύ τι λέει για να εκφέρεις άποψη για το ποιόν του, που κάθεται η τραμπάλα της αναμονής εδώ πέρα?
Ειπες “δεν ειμαι αλτ-ραιτ” αλλα τον παρακολουθω, για να βαζεις αυτο το “αλλα” εκει σημαινει οτι τον παρακολουθεις γιατι συμφωνεις με πολλα απο αυτα που λεει. Γουστο σου και καπελο σου φυσικα, αλλα μην παραξενευεσαι αν βγαζω συμπερασματα απο αυτο το γεγονος.
Read the room λεγεται. Μην κανεις debate το οτιδηποτε μονο και μονο για να κανεις debate.
Καλα ασχολείται ακομα κοσμος με τον τυπο που εκανε το μπραφ; Αυτον που πηγε στον μπογκνταν και ηταν κυρια, ενω ο τρισμεγιστος κοντοπας τον κατουρησε; Χαλεποι καιροι
Αφού ξέρεις τι λέει σημαίνει πως τον έχεις παρακολουθήσει άρα μήπως είσαι κι εσύ αλτ ραιτ?
Δεν είμαι χριστιανός αλλά χρόνια πολλά και καλα Χριστούγεννα φίλε morgoth!
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα και σ’εσένα! Εκτός αν δεν πιστεύεις και σε ενοχλεί. Καλές γιορτές τότε! Αλλά τι γιορτάζουμε, γιορτή θα έπρεπε να είναι όταν…
Να σας δω το Πασχα πως θα κανετε
Γιατι να με ενοχλει, και που κολλαει με το αποπανω που εκανες quote? Υπερασπιζεσαι τον Mikeius? Αληθεια τωρα? Τι περιεργο bias ειναι αυτο, αναρωτιεμαι απο που προκυπτει. Εχω εναν φιλο απο την εφηβεια που ειναι φιλος του Mikeius btw. Δεν εχουμε μιλησει ποτε για αυτο το θεμα. Και δε θα μιλησω μαζι του. Αλλα ουτε καν αυτος ο φιλος μου δεν κανει ποτε και κανενα whitewashing στον Mikeuis, φαντασου.
Σε ευχαριστω και χρονια πολλα και σε σενα και σε ολους και καλα Χριστουγεννα!
Εντωμεταξύ η μόνη φορά που είπα κάτι “υπέρ” του Μικε (γενικότερα, δε μιλούσα για τον Μικε στα ποστς μου) ήταν στο τέλος που κάθισα και είδα όλη τη φάση και είπα πως ο Μαδ έκανε αλλοίωση λεγομένων
Αρχισα να γράφω αλλά έσβησα, άφησα γενικά πολλά πράγματα να περάσουν αέρα που μπορούσα να χρησιμοποιήσω αν ήμουν ψυχωτικος ορθολογιστής, αλλά δεν έχω όρεξη να κάνω το μλκ για κάτι/καποιον τρίτο, ούτε να “μαλώνω” με εσάς εδώ μέσα. Στα παπάκια μου γενικά, όποιος θέλει μπορεί να διαμορφώσει ο,τι άποψη θέλει για οποιον θέλει.
Με πετεινό στην κορυφή
Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το ξεκατίνιασμα, το 'κοψα κι εγώ στο “επέτρεψέ μου”
Αυτή είναι λογική τύπου “διάβασες το Catcher In The Rye; θες να σκοτώσεις τον Lennon”. Συμπεράσματα βγάζεις μόνο αν έχεις προδιάθεση.
Αλλά για την ιστορία, μέχρι και κάποιος σαν τον Zizek συμφωνεί σε αρκετά με τον Peterson*, προφανώς γιατί δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Με το Internet κάπου ξεφύγαμε θεωρώντας OK το να βγαίνουν συμπεράσματα για τους πάντες και τα πάντα στο πόδι μέσω τρίτων πηγών, π.χ. για τον Marx διαβάζοντας Τζήμερο ή αντίστοιχα για τον Friedman διαβάζοντας Μπογιόπουλο. Βασικά είναι ακριβώς αυτό που έκανε καριέρα ο περί ου ο λόγος στο thread, αφού αυτό έχει πέραση στην εφηβεία και σε πολλούς ενήλικες που στο μυαλό έμειναν λυκειόπαιδα.
*
(η συζήτηση ξεφεύγει από το Μανιφέστο σχετικά γρήγορα, αλλά αξίζει όλη)
Παιδιά εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι τεράστια μαλακία να κατηγορείτε οποιονδήποτε χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ επιχειρήμα γιατί είδατε κάποια αύρα alt-right στα λεγόμενα του, με την ίδια λογική θα πρέπει να ακυρώνονται οι δικές σας απόψεις γιατί κλίνουν λίγο προς τα αριστερά, δε γαμιόμαστε λέω εγώ…χαλαρώστε λίγο με το στυλάκι “καταστρέφω τα πάντα που αντιτίθενται στις πεποιθήσεις μου” γιατί έτσι πραγματικά αγκαλιάζετε και εσείς το ίδιο εύκολα με τους “απέναντι” την ιδεολογία του φασισμού και διαιωνίζετε αυτήν την άτυπη κόντρα μεταξύ διαφορετικών απόψεων χωρίς πραγματικά να υπάρχει λόγος. Μην γίνεστε το ίδιο ηλίθιοι με τους πραγματικά ανεγκέφαλους εκπροσώπους είτε εκ δεξιών είτε εξ αριστερών.
—Περι Mikeuis, οκ εκφράζει κάποιες απόψεις χρόνια τώρα που είναι on the edge, είναι στα πλαίσια της rant περσόνας που ο ίδιος δημιούργησε και πάνω απ όλα έχει χαβαλέ το όλο approach, όποιος τα παίρνει 100% τοις μετρητοίς και προσπαθεί να απαντήσει με επιχειρήματα είναι απλά κακεντρεχής ηλίθιος με όλη τη σημασία της λέξεως όπως αυτός ο καθυστερημένος ο $$$mad$$$…hold your horses for a while…μην τα κάνετε όλα πουτάνα ούτε να εκλογικεύετε τα πάντα με τη δικαιολογία ότι αγωνίζεστε ενάντια στον φασισμό…χάνεται η μπάλα έτσι και πλησιάζετε όλα και πιο πολύ στην απόλυτη αδιαλλαξία…ο μόνος σίγουρος δρόμος για την ουσία του φασισμού σαν έννοια…good job…
----Για την ιστορία έχω έναν κολλητό που σιγά σίγα τα τελευταία χρόνια πήρε το μέρος όλων των alt-right απόψεων, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με όσα συνέβαιναν στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, και όσο πιο πολύ ασχολούνταν με τα ανάλογα μέσα ενημέρωσης όλο και πιο κουφά πράγματα άκουγα σε διάφορες συζητήσεις μας, εννοείται οτι είναι pro-trump και και και …δεν ήρθα ποτέ σε μετωπική κόντρα γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον φωτεινό παντογνώστη καταρχήν, απλά κάθομαι και ακούω τις απόψεις του, όπου διαφωνώ το συζητάω και απλά παρακολουθώ αυτά που μου λέει προσπαθώντας να καταλάβω γιατί τους δίνει τόση σημασία ενώ ήταν πάντα άνθρωπος ανοιχτός στα πάντα, δεν ήταν ποτέ “ρατσιστής”, ίσα ίσα θα σταματούσε πχ στον δρόμο και θα έπαιρνε στο αμάξι 2 νιγηριανούς που περπατούσαν στον δρόμο για να τους πετάξει πιο πέρα να μην περπατάνε για χιλιόμετρα κλπ κλπ και εγώ δίπλα του τον θαύμαζα που το έκανε, εγώ ας πούμε ούτε καν θα το σκεφτόμουν…anyway…
-----Αυτά τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο χώρο αντιπαράθεσης χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο και το μόνο που βλέπω είναι να ανεβαίνει η ένταση των πολεμικών απόψεων από κάθε πλευρά…μόνο ανεγκέφαλοι αντιδρούν έτσι για μένα…τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω…στην τελική οι περισσότεροι μόνο απόψεις μπορούν να έχουν βασισμένες σε ως επι τω πλείστων δευτεροτρίτες απόψεις και ούτω καθεξής…και προφανώς ελάχιστοι διακρίνουν ότι δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο μόνο…μάλλον όλοι την βρίσκουν με τις απόλυτες απόψεις πλέον…the new meta
Ρε συ έβαλα κενά μπροστά και δεν τα πήρε, τώρα έβαλα παύλες
Κι εγω εχω ενα φιλο… δεν ειναι ρατσιστης… εχει και φιλους μαυρους αλλωστε…
Εγώ πάλι δεν έχω καμία διάθεση και ενέργεια να ασχοληθώ με αλτ Ράιτ σκουπίδια. Αφήνω άλλους να το κάνουν. Το μαλακισμενο ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι πουλάει προς τα έξω, όλοι οι αποτυχημένοι κωμικοί τα τελευταία χρόνια το έχουν ρίξει στον αντιφεμινισμο και την σατανική πολιτική ορθότητα που δεν τους αφήνει να κάνουν αστεία με πουστηδες και χοντρούς, ώστε να βρούνε νέο κοινό στα λευκά cis εξαγριωμένα αγορακια. Τα ίδια και ο Αρκάς και άπειρα παραδείγματα. Αν στην εν λόγω διαμάχη θεωρείται ότι ο λάθος είναι ο Μαντ, μπράβο σας, για εμένα οποίος ξεφτιλιζει το ακροδεξιό σθχαμα είναι αυτόματα κολλητός μου.
Ας τους δώσει φάρμακα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο τότε
Με αυτή τη λογική έχεις πολύ καλές πιθανότητες να έχεις για κολλητό έναν που υποστηρίζει αριστείες και τα συναφή που συχνά πυκνά σχολιάζουμε εδώ μέσα, οκ γούστο σου και καπέλο σου, αλλά μην παραξενεύεσαι αν βγάζω συμπεράσματα από αυτό το γεγονός.
Το είχα δει τότε που βγήκε περίπο, δεν ήταν μεθυσμένος ο Zizek? Ήταν ωραίο πάντως που ο Petereson προσπαθούσε να καταλάβει τι του έλεγε και έδινε προσπάθεια, αφού δεν είχε γραμμική πορεία η σκέψη του, αντί να κάνει “debate” και να πιάνεται σε κάθε φράση. Πάει καιρός που το έχω δει, αλλά αυτά μου έχουν μείνει.