Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Το βίντεο είναι σοκαριστικό. Και πολλά ψέματα της μάνας. Και όταν ο άλλος είναι κάτω κι εσύ συνεχίζεις να τον χτυπάς παντού με κλωτσιές και μπουνιές, το λιγότερο είσαι αληταράς. Θίχτηκε η μάνα επειδή είπαν τα παιδιά της κτήνη.

Ο άνθρωπος έχει σπασμένη γνάθο και άλλες ζημιές. Αν είχε μείνει ανάπηρος, όπως είπε ο ιατροδικαστής ότι θα μπορούσε κάλλιστα με τέτοια χτυπήματα, τι θα λέγαμε τώρα;

Εν τω μεταξύ δείτε πώς χτυπάνε κάποιοι από την παρέα τους ένα άλλο παιδί με μπουνιές και το πετάνε κάτω στο πεζοδρόμιο.

2 Likes

Βεβαιως και ειναι στα καλα του, τη δουλεια του κανει. Και η δουλεια του ειναι να ξεπλενει αυτους που τον ταΐζουν.

6 Likes

Για τον σταθμάρχη συμφωνούμε. Απλά όταν ρίχνεις 34 χτυπήματα σε πεσμένο άνθρωπο θεωρώ πως χανεις οποια ελαφρυντικά έχεις. Για να μη σχολιάσω τον ειδικό φρουρό…

7 Likes

Βλεποντας τα βιντεο καταλαβαινουμε πολυ καλα αν εχουν “ελαφρυντικα” και για τι αληταρια μιλαμε.

Βγαζουν τα απωθημενα τους και γελανε κιολας. Δεν ειμαι υπερ της βιας, αλλα στηριζω ενα γερο χερι ξυλο αλα American History X να στρωσουν λιγο χαρακτηρα.

Εχουμε φτασει να δικαιολογουμε καθε κωλανθρωπο πλεον.

9 Likes

δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική

αυτή η mind your own business νοοτροπία είναι που κάνει την κοινωνία τόσο προβληματική

αλλά εγώ είμαι εγώ με την αποψάρα μου . Μπορεί να το βλέπω λάθος

από κει και πέρα για το θέμα των πιτσιρικάδων , συγκεκριμένα , τα λέει μια χαρά ο αποπάνω με αυτό

που φαίνεται η πρόθεση του ανθρώπου να κινηθεί σε αντίθεση κατεύθυνση από αυτούς τους 2

τεσπα , άλλο ένα παράσημο για την κοινωνία μας . Προχωράμε γιατί δεν είναι και δουλειά μας :wink: να δικάσουμε

6 Likes

Η αλήθεια είναι πως ο συντάκτης δεν έκανε και καμιά μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει ότι λέει ο τίτλος…

Παραδοξως για αρθρο του oneman, τα λεει αρκετα καλα, και εν τελει δεν παιρνει και επικριτικη θεση προς κανεναν.

Εγω συμφωνω με το συμπερασμα. Για μενα ειναι αδυνατο να δω την τεχνη καποιου εγκληματια ξεχωριστα απο το ποιον του ως ανθρωπος, και επιλεγω να κανω cancel οποιονδηποτε διαπραττει φρικιαστικα εγκληματα.

Δεν θα κανω cancel οποιονδηποτε εχει διαφορετικες πολιτικες αποψεις απο μενα, αλλα ο καθενας μας βαζει το οριο του.

1 Like

Είναι από τους παλιούς συντάκτες, που γράφανε και ωραία. Ειδικά ο συγκεκριμένος έγραφε συνέχεια για ταινίες,σειρές,μουσική και φαινόταν ωραίος τύπος. Γενικά το ονεμαν στα πρώτα του 3-4 χρόνια ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον σάιτ με ωραίους αρθρογράφους

3 Likes

Καμία εντύπωση δεν μας κάνει…

3 Likes

Εγώ εκεί ακριβώς εστιάζω το πρόβλημα. Θέλει να πατάει και με τα δύο πόδια σε δύο βάρκες που όμως ανοίγουν.

Κοίτα, τώρα ξανακάνουμε συζήτηση που γίνεται στο φόρουμ εδώ και μέρες. Εξαρτάται τι θεωρεί κάποιος πολιτική άποψη. Είναι οι θέσεις του Γερμενή πολιτική άποψη? Αν ναι τι στάση κρατάει κάποιος απέναντι στους Naer Mataron αν ακούει Black Metal? Αν κάποιος π.χ λατρεύει το καλλιτεχνικό έργο του Σφακιανάκη αλλά οι πολιτικές του δηλώσεις και απόψεις απέχουν παρασάγγας από ότι έχει ο μέσος ακροατής στο μυαλό του, εκεί δεν τίθεται θέμα πιστεύεις?

Σε αυτό που συμφωνώ με τον συντάκτη είναι αυτό:

“Το πώς συνεχίζει κανείς να κανονικοποιεί κάτι ή να επιβραβεύει χρηματικά έναν δημιουργό, είναι διαφορετικό, και καθαρά προσωπικό ζήτημα. Ας επεκτείνουμε το canon, ας πάμε γενικώς λίγο παρακάτω.”

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, η άρνηση επιβράβευσης χρηματικά ενός καλλιτέχνη, είναι ένα βήμα “αποστασιοποίησης” αν θέλεις από τον ίδιο τον καλλιτέχνη άρα και από το έργο του.
Τώρα για το όριο του καθενός και εκεί συμφωνώ, πάλι με αλλά όμως… παράδειγμα ο Πανούσης. Πολλές φορές προσέβαλε κόσμο με τα εξώφυλλα των παραστάσεων. Προσέβαλε Χριστιανούς, Αριστερούς, βαζελους, γαύρους. Αν κάποιος εξ’αυτων θεωρούσε ότι ξεπερνούσε το προσωπικό του όριο τον έκανε πέρα και that’s it. Το “αντικειμενικό” (το βάζω σε παρένθεση γιατί ξέρω ότι έχεις ένα θέμα με την έννοια) της υπόθεσης όμως είναι ότι ο Πανούσης στο παράδειγμα μας, δεν ήταν μισάνθρωπος, έθιγε υποτιθέμενες αξίες και κοινωνικά στάτους τα οποία θεωρούσε ότι έχουν βάλει χαλκά στους ανθρώπους. Δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικά παράλογο ή παράνομο στην περίπτωση του όπως π.χ η παιδοφιλία στον Michael Jackson ούτως ώστε ο ακροατής, ο θεατής, ο οποιοσδήποτε δέκτης τέλος πάντων να μπει σε ατέρμονο δίλημμα.

2 Likes

Πρωτα απ’ολα ολη αυτη η κουβεντα ειναι αυστηρα προσωπικη επιλογη του καθενος, το που βαζει κανεις την “γραμμη” ειναι δικο του θεμα, η οικονομικη στηριξη ξεφευγει λιγο απο την αλλη απο το αυστηρα προσωπικο.

Εδω να πω οτι ο βαθμος αποστασιοποιησης εξαρταται και απο το ειδος της τεχνης, αλλα ειδη εχουν πολυ μεγαλυτερη συνδεση με τον δημιουργο. Τι θελω να πω, αλλο ενας μουσικος που οταν πας σε ενα λαηβ τον κοιτας στα ματια και τραγουδας μαζι του τους στιχους του συνδεεσαι πολυ περισσοτερο μαζι του, η ενας ηθοποιος που βλεπεις το προσωπο του σε καθε εργο του και αλλο ενας σκηνοθετης η ενας ζωγραφος, που οταν απολαμβανεις το εργο του δεν υπενθυμιζεις συνεχως στον εαυτο σου “κοιτα εναν μαλακα”, πολυ πιο ευκολο βρισκω προσωπικα την αποστασιοποιηση απο τον δημιουργο στην δευτερη περιπτωση, ειδικα οταν μιλαμε για ανθρωπους που δεν εχουν συχνη παρουσια σε σοσιαλ η δεν δινουν συχνα συνεντευξεις, γι’αυτο πιστευω ειναι τοσο εντονη η συζητηση στην μουσικη και ειδικα οταν μιλαμε για τραγουδιστες/φροντμεν, ο βαθμος ταυτισης ειναι πολυ μεγαλυτερος και πολυ πιο αναποφευκτος.

3 Likes

@morgoth συμφωνω με τα παραπανω, ηθελα να τονισω ποσο μεγαλη σημασια εχει επισης η αποστασιοποιηση του ιδιου του καλλιτεχνη μεσω του εργου του απο τις προβληματικες* αποψεις ή πραξεις του (στην περιπτωση της μουσικης εννοω κυριως τους στιχους/artworks κτλ)

*Αν μιλαμε για αποψεις ειναι και πολυ πιο υποκειμενικο

1 Like

Για μένα δεν είναι “mind your own business” το να ενημέρωνε ο σταθμάρχης του Μετρό αυτόν που του έχουν πει από την εταιρεία πως είναι εκπαιδευμένος και αρμόδιος για να διευθετήσει σωστά και με ασφάλεια τέτοια θέματα.

Γίνονται πραγματάκια :stuck_out_tongue:

Για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση μίλησε ο Τάσος Μπουντούρης, σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα βιασμού.

Ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και είπε:

«Δεν υπάρχει βιασμός, το πήρε πίσω η Μπεκατώρου. Πού υπάρχει βία, όταν της είπε γλυκά λόγια και ενέδωσε και άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της; Σας παρακαλώ, μπορούμε να μάθουμε άπαντες την αλήθεια; Και θα του φάμε το κεφάλι του ανθρώπου. Να μάθουμε την αλήθεια. Δεν στηρίζω τον άνθρωπο, στηρίζω τη δικαιοσύνη. Είμαι πιο δεξιός και από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε βουλιάξει τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι τραγικό. Αν η Σοφία φώναζε με μια φωνή, δεν θα σταμάταγαν τα πάντα; Μπορεί να είναι και τα δύο θύματα. Δεν λέω για θύμα και θύτης. Μπορεί να έχει γίνει άλλη χρήση. Φοβάμαι για τα μέλη της Ομοσπονδίας» ήταν τα λόγια του.

O Τάσος Μπουντούρης μίλησε και για τα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους του μαγαζιού του στον Πειραιά.

Τα συνθήματα προέκυψαν μετά το σχόλιο του Τάσου Μπουντούρη στο facebook τον περασμένο Νοέμβριο: «Η βία κατά των γυναικών είναι υπέροχο πράγμα. Εάν υπερβούμε υπάρχει εισαγγελέας. Πού και πού θα πληρώσουμε την ποινή μας εμείς που φερόμαστε όμορφα στις γυναίκες αρκεί αυτές να είναι χαμηλοβλεπούσες, ταπεινές και ήρεμες», το οποίο στη συνέχεια ανακάλεσε χαρακτηρίζοντάς το «ειρωνικό».

«Αυτές οι αναρτήσεις ήταν γελοίες, ήταν αστείο. Έγινε σχόλιο σε μια φίλη μου. Έχω βγει 400 φορές στις ειδήσεις και λέω ότι δεν είμαι κατά της βίας των γυναικών. Είμαι κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται. Αυτά τα συνθήματα δεν έχουν να κάνουν με τις αναρτήσεις που έκανα. Σας το υπογράφω. Τα συνθήματα έχουν γίνει από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΙΟ, από το δικό του κύκλωμα., τον κ. Γιάννη Αθανασίου. Εγώ είμαι εν εξάλλω. Τα συνθήματα και η απειλή για τη ζωή μου με κάνουν να φοβάμαι. Θέλω να καταγγείλω δημόσια τη δράση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να γίνεται η ίδια κατήγορος και δικαστής. Με απαράδεκτη πολιτική θέλει να πάρει την Ομοσπονδία. Δεν θα τολμήσει κανείς να ακουμπήσει κανείς την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Έχει το 95% υπέρ της» είπε, μεταξύ άλλων.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

8 Likes

Ωρες ωρες αναρωτιεμαι πραγματικα τις δηλωσεις που κανουν καταλαβαινουν τι λενε?
Αλλα θα μου πεις ‘‘εννοειται πως καταλαβαινουν αφου τις στηριζουν κιολας’’

Δεν ξερω τι θελει να πει αλλα δεν εχω ξανακουσει απο καποιον να στηριζει βια εναντιον των γυναικων

1 Like

Πώς είναι να φοβάσαι, Τασούλη, για πες μας;

Μήπως θες να πεις ότι καταδικάζεις τη δράση απ’ όπου κι αν προέρχεται;;

Ναι, σωστά, η κυβέρνηση πρέπει να γίνεται δικαστής και συνήγορος, όπως όταν απευθύνεται στην Τοπαλούδη…

1 Like

Εννοουσα οτι το θεωρω ακραιο να κανω cancel καποιον που ειναι ας πουμε δεξιος ή συντηρητικος ενω εγω ειμαι στην αλλη πλευρα, και μη παραγωγικο γενικα. Και διαλογο πρεπει και θελω να κανω μαζι του, και να μπορω να συνυπαρχω, και να ακολουθω την μουσικη του.

Ενδιαφερον το παραδειγμα του Michael Jackson, που ειναι και ενα απο αυτα που δεν εχουν αποδειχθει εντωμεταξυ. Θεωρω φυσικα οτι υπαρχουν πολλα προβληματα στην ζωη και στην συμπεριφορα του Michael Jackson, και μπορει και να ειναι ενοχος για καποια απο τα πραγματα που τον κατηγορουν, αλλα μπορουμε μαλλον να διαλεξουμε καλυτερα παραδειγματα, οπως ο Roman Polanski, ο βλακας των Manowar, Jon Schaffer και αλλοι που εχουν αποδεδειγμενα πραξει διαφορα εγκληματα, ο καθενας σε διαφορετικο βαθμο φυσικα.

Απο κει και περα, ο καθενας εχει το δικαιωμα να δωσει ή να μην δωσει τα λεφτα του σε οποιον γουσταρει, ειτε εχει να κανει με πολιτικες αποψεις, αισθητικη, συμπεριφορα, χαρακτηρα ή οτιδηποτε αλλο. Εγω δε μπορω και κυριως δε θελω να διαχωρισω τον ανθρωπο απο την τεχνη του. Γιατι δεν αξιζει δημοσιοτητα, χρημα και φημη σε κανενα αρχιδι που εχει διαπραξει φρικτα εγκληματα κατα την γνωμη μου.

Ή μπορει απλα να μην εχει κατασταλαξει? Οπως αλλωστε πολλοι εδω μεσα. Και μπορει να μη θελει να δειχνει το δαχτυλο και να λεει “πρεπει να κανεις αυτο”.

Δεν διαφωνώ πουθενά.

Επίσης δεν διαφωνώ!

Ίσως δεν έδωσα σωστά το στίγμα. Όταν εγώ εννοώ διαχωρισμό έργο από καλλιτέχνη μιλάω για την περίπτωση του μελλοντικού έργου από τον θύτη. Για παράδειγμα…το να δω την 9η Πύλη του Πολάνσκι για άλλη μία φορά στην TV μπορώ να το κάνω. Το να πάω όμως στο σινεμά και να “υποστηρίξω” με αυτόν τον τρόπο την καινούργια του ταινία, αυτό δεν θα το κάνω. Το αυτό ισχύει για ένα μουσικό άλμπουμ, για μία συναυλία κλπ.

1 Like

Ναι καπως ετσι το βλεπω κι εγω.

Κι αυτος ο γαμημενος ο Πολανσκι εχει βγαλει γαμω τις ταινιες.

Παρολα αυτα δεν εχω δει καμια του ταινια απο τοτε που εμαθα για αυτον.

Ευτυχως υπαρχουν χιλιαδες ταινιες εκει εξω και παντα υπαρχει κατι αλλο να δω.

Δε θα μου λειψει κανενας Πολανσκι οπως δε θα μου λειψει και κανενας καλλιτεχνης αν ξενερωσω με την παρτη του, ΟΠΟΙΟΣ κι αν ειναι αυτος. Δε πα να ειναι και ο James ο Hetfield, σταρχιδια μου, η ζωη προχωραει μπροστα και παντα υπαρχουν αλλα πραγματα να ανακαλυψουμε και να λατρεψουμε.

2 Likes